Rottweiler

Τα Rottweiler ήταν αρχικά σκυλιά που εκτράφηκαν για να οδηγήσουν τα βοοειδή στην αγορά. Αργότερα χρησιμοποιήθηκαν για να μετακινούν καρότσια. Ήταν από τα πρώτα αστυνομικά σκυλιά και υπηρέτησαν με τιμή.

Είναι δημοφιλείς προστάτες οικογένειας και φίλοι. Οι αρχάριοι ιδιοκτήτες πρέπει να προσέχουν, καθώς αυτοί οι σκύλοι είναι δυνατοί και έντονοι. Χρειάζονται έμπειρη φροντίδα και εκπαίδευση. Οι συνεπείς, ενεργητικοί ιδιοκτήτες θα βρουν έναν στοργικό, πιστό και έξυπνο φίλο για μια ζωή σε ένα Rottie!

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι τα σκυλιά οποιασδήποτε ράτσας μπορεί να υποφέρουν από προβλήματα υγείας καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Ένα καλό πρόγραμμα ασφάλισης κατοικίδιων ζώων μπορεί να σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε για να δώσετε στον σκύλο σας τη φροντίδα που χρειάζεται σε οποιαδήποτε ηλικία.

Rottweiler

Όπως ο μυθικός Έλληνας ήρωας Ηρακλής, το Rottweiler είναι δυνατό με ζεστή καρδιά. Η ράτσα που ονομάζεται Rotties ή Rotts, προέρχεται από τη Γερμανία, όπου χρησιμοποιούνταν για να οδηγούν βοοειδή και να μετακινούν καρότσια για αγρότες και κρεοπώλες. Αυτή η κληρονομιά αντανακλάται στο φαρδύ στήθος και το βαρύ μυώδες σώμα του Rottie. Όταν κινείται, επιδεικνύει δύναμη και αντοχή, αλλά όταν τον κοιτάς στα μάτια βλέπεις ζεστές, καφέ αποχρώσεις που αντανακλούν μια ήρεμη, έξυπνη, άγρυπνη και ατρόμητη έκφραση.

Ένα καλοζωισμένο Rottweiler είναι ήρεμο και με αυτοπεποίθηση. Συνήθως είναι απόμακρος απέναντι στους ξένους, αλλά ποτέ δεν είναι δειλό ή φοβισμένο. Τα Rottweiler επιδεικνύουν μια στάση «αναμονής» όταν έρχονται αντιμέτωποι με νέα άτομα και καταστάσεις. Όταν αυτά τα χαρακτηριστικά συνδυάζονται όπως θα έπρεπε, το Rottweiler είναι γεννημένος φύλακας με ήπια διάθεση που είναι επιτυχημένος όχι μόνο στην αστυνομική και στρατιωτική εργασία, αλλά και ως φίλος και προστάτης.

Τα Rotties έχουν ένα φυσικό ένστικτο να προστατεύουν τις οικογένειές τους και μπορούν να είναι επιθετικοί στην υπεράσπισή τους. Είναι σημαντικό να διοχετεύσετε τη δύναμή τους και την προστατευτικότητά τους παρέχοντας έγκαιρη κοινωνικοποίηση, σταθερή, δίκαιη και συνεπή εκπαίδευση καθώς και μια τακτική ενασχόληση. Όταν αυτό δεν συμβαίνει, τα Rottweilers μπορεί να γίνουν επικίνδυνα και όχι οι συντροφικοί φύλακες που προορίζονται να γίνουν.

Τα Rottweilers διακυμαίνονται σε μια λεπτή γραμμή μεταξύ προστατευτικότητας και επιθετικότητας. Εάν δεν έχουν εκτραφεί προσεκτικά για να αναπτύξουν έναν ήρεμο χαρακτήρα και δεν κοινωνικοποιηθούν και εκπαιδευτούν σωστά, μπορεί να γίνουν υπερπροστατευτικά. Αυτό μπορεί να ακούγεται σαν αυτό που θέλετε, αλλά ένα Rottie που δεν έχει την ικανότητα να κάνει διακρίσεις είναι επικίνδυνος για όλους όσους συναντά, όχι μόνο για εχθρούς.

Πρέπει να είστε σε θέση να ηγηθείτε στο Rottweiler σας για να μπορεί να σας εμπιστευτεί και να σας σεβαστεί χωρίς να καταφύγει σε θυμό ή σωματική βία. Διαφορετικά, θα αναλάβει τον ρόλο του ηγέτη μόνο του. Με ένα σκυλί τόσο δυνατό και έξυπνο όσο το Rottweiler, είναι σίγουρη η καταστροφή.

Παρά τα όσα μπορεί να έχετε ακούσει, τα Rottweilers δεν είναι εκ φύσεως μοχθηρά. Τα κοινωνικοποιημένα Rotties είναι παιχνιδιάρικα, ευγενικά και στοργικά με τις οικογένειές τους. Εκπαιδεύονται εύκολα αν τους φέρονται με σεβασμό και γίνονται υπέροχοι σύντροφοι.

Όσο υπέροχα και αν είναι τα Rottweiler, δεν είναι ένα σκυλί για όλους. Δεν πρέπει μόνο να είστε αφοσιωμένοι στην εκπαίδευση και την κοινωνικοποίηση του Rottie σας, πρέπει επίσης να αντιμετωπίζετε άτομα που δεν τα καταλαβαίνουν και τα κατακρίνουν. Λόγω κακών ή τραγικών εμπειριών με Rottweiler ή άλλες μεγαλόσωμες ράτσες, ορισμένες πόλεις τα έχουν απαγορεύσει. Είναι άδικο να κρίνεις μια ράτσα από τις ενέργειες κάποιων σκυλιών, αλλά είναι μια πραγματικότητα που θα πρέπει να αντιμετωπίσεις αν έχεις ένα Rottweiler.

Μπορείτε να κάνετε το δικό σας κομμάτι για να αποδείξετε ότι εκπαιδεύοντας το Rottweiler σας να υπακούει και να σέβεται τους ανθρώπους θα γίνει το πιο γλυκό πλάσμα. Το πιο σημαντικό, μην βάζετε τον Rottie σας στην πίσω αυλή και μην τον ξεχνάτε. Αυτός είναι ένας σκύλος που είναι πιστός στους ανθρώπους του και θέλει να είναι μαζί τους. Αν του δώσετε την καθοδήγηση και τη δομή που χρειάζεται, θα ανταμειφθείτε με έναν από τους καλύτερους συντρόφους στον κόσμο.

Εσείς είστε ο καλύτερος φίλος του σκύλου σας, και το σπίτι σας είναι και δικό του! Κάντε τον/την χαρούμενο/η!

Ο σκύλος είναι το μόνο ον στον κόσμο που σε αγαπά περισσότερο από ό, τι τον αγαπά. - Τζόσε Μπίλινγκς

Σημαντικότερα

 • Τα Rottweiler είναι μεγάλα, δυνατά σκυλιά και απαιτούν εκτεταμένη κοινωνικοποίηση και εκπαίδευση από νεαρή ηλικία.
 • Ακόμα κι αν εκπαιδεύετε και κοινωνικοποιείτε το Rottweiler σας, να γνωρίζετε πως θα υποβληθείτε σε μερικές φορές άδικες συμπεριφορές για τον σκύλο σας, ίσως ακόμη και να έχετε εσφαλμένους ισχυρισμούς για αυτόν από άτομα που τον φοβούνται.
 • Λόγω της τρέχουσας προκατάληψης για σκύλους όπως τα Rottweilers και των ισχυρισμών ότι μπορεί να είναι επικίνδυνα, μπορεί να χρειαστεί να έχετε επιπλέον ασφάλεια αστικής ευθύνης για να αποκτήσετε ένα, ανάλογα με τους νόμους της εκάστοτε χώρας. Σε ορισμένες περιοχές, μπορεί να μην έχετε καν την δυνατότητα να γίνεται ιδιοκτήτης ενός Rottweiler.
 • Τα Rottweiler αγαπούν τους ανθρώπους και θέλουν να είναι με τις οικογένειές τους. Εάν μείνουν μόνα τους για μεγάλα χρονικά διαστήματα ή δεν ασκούνται επαρκώς, μπορεί να αναπτύξουν καταστροφικές συμπεριφορές.
 • Αν μεγαλώσουν με παιδιά, τα Rottweilers τα πάνε καλά μαζί τους. Πρέπει, ωστόσο, να μάθουν ποια είναι η αποδεκτή συμπεριφορά με τα παιδιά. Τα Rotties έχουν ένα φυσικό ένστικτο να φυλάνε κοπάδια και μπορεί να «χτυπήσουν» τα παιδιά σε μια προσπάθεια να τα προστατέψουν. Λόγω του μεγέθους τους, αυτό το «χτύπημα» μπορεί να κάνει τα νήπια να πέσουν κάτω και να τραυματιστούν. Επιπλέον, ορισμένα Rottweilers έχουν ισχυρή ορμή για τη λεία τους και μπορεί να ενθουσιάζονται υπερβολικά όταν τα παιδιά τρέχουν και παίζουν. Να επιβλέπετε πάντα το Rottweiler σας όταν είναι κοντά σε παιδιά.
 • Εάν έχετε ένα ενήλικο Rottweiler, εισάγετε προσεκτικά νέα ζώα, ειδικά σκύλους. Τα Rottweiler μπορεί να είναι επιθετικά προς τα περίεργα σκυλιά, ιδιαίτερα αυτά του ίδιου φύλου. Υπό την ηγεσία σας, ωστόσο, ο Rottie σας πιθανότατα θα μάθει να συνυπάρχει ειρηνικά με τη νέα του σύντροφο.
 • Τα Rottweilers είναι έξυπνα και μπορούν να εκπαιδεύονται ιδιαίτερα εάν είστε σταθεροί και συνεπείς.
 • Τα Rottweilers θα σας δοκιμάσουν για να δουν αν εννοείτε πραγματικά αυτό που λέτε. Να είστε συγκεκριμένοι σε αυτό που ζητάτε και μην αφήνετε παραθυράκια για να σας εκμεταλλευτούν.
 • Τα Rottweilers απαιτούν συχνές βόλτες 10 έως 20 λεπτών ή καθημερινό παιχνίδι.
 • Τα Rottweilers έχουν διπλό τρίχωμα που πέφτει κατά την άνοιξη και το φθινόπωρο και σε μέτριο βαθμό όλο τον υπόλοιπο χρόνο.
 • Πολλά Rottweilers ροχαλίζουν
 • Εάν δεν παρακολουθείται την πρόσληψη τροφής τους, τα Rotties έχουν την τάση να τρώνε υπερβολικά και μπορεί να πάρουν βάρος.
 • Για να αποκτήσετε έναν υγιή σκύλο, μην αγοράζετε ποτέ από ανεύθυνο εκτροφέα ή κατάστημα κατοικίδιων ζώων. Αναζητήστε έναν αξιόπιστο εκτροφέα που ελέγχει τα σκυλιά για να βεβαιωθεί ότι είναι απαλλαγμένα από γενετικές ασθένειες που μπορεί να μεταδώσουν στα κουτάβια.

Η προσεκτική παραγωγική μας διαδικασία εγγυάται την αναζωογονητική δύναμη της φύσης στο έπακρον

Η CricksyDog παρέχει την κατάλληλη ανάπτυξη και αντοχή σώματος στο σκυλί σας λόγω, των υψηλών βαθμών πέψης των συστατικών του, τη σωστή ποσότητα από ζωικές πρωτεΐνες, λιπαρά, βιταμίνες και ιχνοστοιχείων.

Ιστορία

Τα Rottweilers προέρχονται από τους Μολοσσούς, έναν σκύλο τύπου μαστίφ. Οι πρόγονοί τους εμφανίστηκαν στη Γερμανία με τους Ρωμαίους, οδηγώντας τα βοοειδή που τους συντηρούσαν καθώς κατακτούσαν τον τότε γνωστό κόσμο. Καθώς ο στρατός ταξίδευε, τα μεγαλόσωμα σκυλιά ζευγαρώσαν με σκύλους των περιοχών που περνούσαν, θέτοντας έτσι, τα θεμέλια για νέες ράτσες.

Μία από τις περιοχές από τις οποίες πέρασαν ήταν η νότια Γερμανία, όπου οι Ρωμαίοι δημιούργησαν αποικίες για να εκμεταλλευτούν το κλίμα και το έδαφος, που ήταν κατάλληλα για τη γεωργία. Έφτιαξαν βίλες με κόκκινα πλακάκια Περισσότερα από 600 χρόνια αργότερα, καθώς έχτιζαν μια νέα εκκλησία, οι κάτοικοι της πόλης ανέσκαψαν τη θέση των αρχαίων ρωμαϊκών λουτρών και αποκάλυψαν μια από τις βίλες με τα κόκκινα πλακάκια. Η ανακάλυψη ενέπνευσε ένα νέο όνομα για την πόλη: das Rote Wil (το κόκκινο πλακάκι).

Κατά τη διάρκεια των αιώνων, τα Rottweilers άκμασαν σε αγορές βοοειδών, το γερμανικό αντίστοιχο μιας πόλης του Τέξας και οι απόγονοι των ρωμαϊκών Μολοσσών οδήγησαν τα βοοειδή στην πόλη για σφαγή. Για να κρατήσουν τα χρήματά τους ασφαλή από τους κλέφτες μετά την πώληση των ζώων τους, οι κτηνοτρόφοι έβαλαν τα γεμάτα τσαντάκια τους γύρω από το λαιμό των Rottweilers τους όταν επέστρεφαν στο σπίτι. Οι κρεοπώλεις της περιοχής χρησιμοποιούσαν επίσης τα σκυλιά για να μετακινούν καρότσια φορτωμένα με κρέας.

Τελικά, οι σιδηροδρομικές μεταφορές αντικατέστησαν τα βοοειδή. Το Rottweiler κκινδύνεψε να εξαφανισθεί. Σε μια έκθεση σκύλων στο Heilbronn της Γερμανίας, το 1882, εκτέθηκε μόνο ένα Rottweiler. Αυτή η κατάσταση άρχισε να αλλάζει το 1901, όταν εμφανίστηκε το Rottweiler and Leonberger Club και γράφτηκε το πρώτο πρότυπο Rottweiler. Η περιγραφή της εμφάνισης και του χαρακτήρα τους έχει αλλάξει ελάχιστα από τότε.

Τα Rottweilers άρχισαν να χρησιμοποιούνται στις αστυνομικές εργασίες, για τις οποίες ταίριαζαν. Αρκετοί σύλλογοι φίλων Rottweilers δημιουργήθηκαν με τα χρόνια, αλλά αυτός με ισχύ ήταν το Allgemeiner Deutscher Rottweiler Klub (ADRK), που ιδρύθηκε το 1921. Το ADRK επέζησε του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου και συνέχισε να προωθεί προγράμματα αναπαραγωγής στη Γερμανία και σε όλο τον κόσμο . Είναι αφιερωμένο στη διατήρηση της φήμης του Rottweiler.

Πιστεύεται ότι το πρώτο Rottweiler εμφανίστηκε στις ΗΠΑ από έναν Γερμανό μετανάστη στα τέλη της δεκαετίας του 1920. Το πρώτο σκυλί που καταγράφηκε από το American Kennel Club ήταν το Stina v Felsenmeer το 1931.

Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η ράτσα άρχισε να γίνεται πιο δημοφιλής. Εκείνη την εποχή, ήταν κυρίως γνωστός ως ένας εξαιρετικά υπάκουος σκύλος. Το αποκορύφωμα της δημοτικότητας του Rottweiler ήρθε στα μέσα της δεκαετίας του 1990, όταν περισσότεροι από 100.000 ήταν εγγεγραμμένοι στο American Kennel Club.

Το να είσαι δημοφιλής δεν είναι απαραίτητα καλό όταν είσαι σκύλος. Δεν είναι ασυνήθιστο για εκτροφείς και εργοστάσια να προσπαθούν να επωφεληθούν από τη δημοτικότητα μιας ράτσας και να αρχίσουν να παράγουν κουτάβια χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τα προβλήματα υγείας. Αυτό συνέβη με τη ράτσα Rottweiler μέχρι που η κακή φήμη και η ζήτηση για αυτά μειώθηκε.

Οι αφοσιωμένοι, αξιόπιστοι κτηνοτρόφοι εκμεταλλεύονται αυτήν την ευκαιρία για να ανατρέψουν  το σκηνικό και να εξασφαλίσουν ότι τα Rottweilers θα παραμείνουν στο επιθυμητό επίπεδο. Σήμερα, τα Rottweiler κατατάσσονται στην 17η θέση μεταξύ των 155 φυλών και ποικιλιών που έχουν καταχωρηθεί από την AKC.

 

Μέγεθος

Τα αρσενικά φτάνουν συνήθως σε ύψος τις 24 έως 27 ίντσες και ζυγίζουν 95 έως 130 κιλά. Τα θηλυκά έχουν συνήθως ύψος 22 έως 25 και ζυγίζουν 85 έως 115 κιλά.

 

Προσωπικότητα

Το ιδανικό Rottweiler είναι ήρεμο, με αυτοπεποίθηση και θαρραλέο, δεν ντρέπεται ποτέ. Έχει αυτοπεποίθηση και δεν κάνει φιλίες με ανθρώπους αμέσως. Αντίθετα, παίρνει επιφυλακτική στάση με νέα άτομα ή καταστάσεις. Με την οικογένειά του, είναι στοργικός, τους ακολουθεί συχνά στο σπίτι. Αυτό δεν είναι ένα πολύ οξύθυμο σκυλί. Έχει μια εσωτερική επιθυμία να προστατεύσει την οικογένεια και την περιουσία του, αλλά δεν πρέπει ποτέ να είναι επιθετικός απέναντι σε ανθρώπους χωρίς αιτία. Το Rottweiler είναι έξυπνο και προσαρμόζεται εύκολα με ισχυρό αίσθημα ευθύνης.

Θα δείτε κάποιες διαφορές μεταξύ των φύλων. Τα αρσενικά είναι ήσυχα αλλά προσεκτικά, αξιολογώντας συνεχώς το περιβάλλον τους για απειλές. Τα θηλυκά είναι κάπως πιο διαχειρίσιμα και μπορεί να είναι πιο στοργικά. Και τα δύο είναι εξαιρετικά εκπαιδεύσιμα, αλλά μπορεί να είναι επίμονα.

Τα Rottweiler απαιτούν σταθερή, συνεπή αλλά όχι σκληρή πειθαρχία. Μια απότομη έκφραση είναι συχνά επαρκής επίπληξη, αλλά μόνο εάν έχετε καθιερώσει ξεκάθαρα την ηγεσία σας. Αν όχι, μπορεί να προσπαθήσει να σας εκφοβίσει ή να μπλοφάρει. Αυτό δεν είναι ένα σκυλί για άτομα που δεν έχουν δυναμισμό ή δεν έχουν χρόνο να αφιερώσουν στην εκπαίδευση και την επίβλεψη. Η απόκτηση του σεβασμού του Rottweiler περιλαμβάνει τον καθορισμό ορίων και την εκμάθηση των συνεπειών για ακατάλληλη συμπεριφορά, τα οποία απαιτούν χρόνο και υπομονή.

Η συμπεριφορά τους επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες, όπως η κληρονομικότητα, η εκπαίδευση και η κοινωνικοποίηση. Τα κουτάβια με καλή συμπεριφορά είναι περίεργα και παιχνιδιάρικα, πρόθυμα να πλησιάσουν τους ανθρώπους και να τους εμπιστευτούν. Επιλέξτε εκείνο του κουτάβι που δεν δαγκώνει και εκείνο που δεν κρύβεται στη γωνία. Αν έχετε τη δυνατότητα, καλό είναι να γνωρίζετε έναν από τους δύο γονείς του κουταβιού σας, για να ξέρετε περίπου τι να περιμένετε από τη συμπεριφορά τους. Η συνάντηση με τα αδέλφια ή άλλους συγγενείς είναι επίσης μια χρήσιμη αξιολόγηση για το πώς θα είναι το κουτάβι σας όταν μεγαλώσει.

Όπως κάθε σκύλος, έτσι και τα Rotties χρειάζονται πρώιμη κοινωνικοποίηση – έκθεση σε πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους, αξιοθέατα, ήχους και εμπειρίες – όταν είναι νέα. Η κοινωνικοποίηση βοηθά να διασφαλίσετε ότι το κουτάβι σας θα μεγαλώσει και θα γίνει ένα σκυλί με καλή συμπεριφορά Η εγγραφή του για εκπαίδευση είναι μια καλή αρχή. Επίσης, οι τακτικές επισκέψεις, οι βόλτες σε πολυσύχναστα πάρκα, τα καταστήματα που επιτρέπουν σκύλους και οι χαλαρές βόλτες με γείτονες θα το βοηθήσει να βελτιώσει τις κοινωνικές του δεξιότητες.

 

Υγεία

Τα Rottweiler είναι γενικά μια υγιείς ράτσα αλλά όπως όλα τα σκυλιά είναι επιρρεπείς σε ορισμένες ασθένειες. Δε σημαίνει ότι θα νοσήσουν όλα, αλλά θα πρέπει να προσέχετε περισσότερο για αυτά τα προβλήματα υγείας.

Εάν επιθυμείτε να αγοράσετε ένα κουτάβι, βρείτε έναν καλό εκτροφέα που θα σας δείξει πιστοποιητικά υγείας και για τους δύο γονείς του κουταβιού σας. Τα παραπάνω πιστοποιητικά αποδεικνύουν ότι ένας σκύλος έχει ελεγχθεί και έχει απαλλαγεί από μια συγκεκριμένη πάθηση. Στο Rotties, θα πρέπει να περιμένετε να δείτε πιστοποιητικά από το Orthopedic Foundation for Animals (OFA) για δυσπλασία ισχίου (με καλή βαθμολογία), δυσπλασία αγκώνα, υποθυρεοειδισμό και νόσο του von Willebrand. από το Πανεπιστήμιο Auburn για θρομβοπάθεια. και από το Canine Eye Registry Foundation (CERF) που πιστοποιεί ότι η όρασή του είναι φυσιολογική. Μπορείτε να επιβεβαιώσετε τα πιστοποιητικά  ελέγχονται στον ιστότοπο του OFA (offa.org).

Δυσπλασία ισχίου: Αυτή είναι μια κληρονομική πάθηση κατά την οποία το μηριαίο οστό δεν εφαρμόζει σφιχτά στην άρθρωση του ισχίου. Μερικοί σκύλοι παρουσιάζουν πόνο και χωλότητα στο ένα ή και στα δύο πίσω πόδια, αλλά μπορεί να μην παρατηρήσετε κανένα σημάδι ενόχλησης σε έναν σκύλο με δυσπλασία ισχίου. Καθώς ο σκύλος μεγαλώνει, μπορεί να αναπτυχθεί αρθρίτιδα. Ο ακτινολογικός έλεγχος για δυσπλασία ισχίου γίνεται από το Orthopedic Foundation for Animals ή το Πρόγραμμα Βελτίωσης Ισχίου του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια (PennHIP). Σκύλοι με δυσπλασία ισχίου δεν πρέπει να ζευγαρώνουν. Εάν αγοράζετε ένα κουτάβι, ζητήστε από τον εκτροφέα αποδείξεις ότι οι γονείς έχουν ελεγχθεί για δυσπλασία ισχίου και ότι δεν έχουν προβλήματα. Η δυσπλασία του ισχίου είναι κληρονομική, αλλά μπορεί να επιδεινωθεί από περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως η ταχεία ανάπτυξη από μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες ή τραυματισμοί που προκαλούνται από άλματα ή πτώση σε γλιστερά πατώματα.

Δυπλασία αγκώνα: Η δυσπλασία του αγκώνα είναι μια κληρονομική δυσπλασία της άρθρωσης του αγκώνα. Η σοβαρότητα της δυσπλασίας μπορεί να προσδιοριστεί μόνο με ακτινογραφίες. Ο κτηνίατρός σας μπορεί να συστήσει χειρουργική επέμβαση για τη διόρθωση του προβλήματος ή φαρμακευτική αγωγή για τον έλεγχο του πόνου.

Αορτική στένωση/Υποαορτική στένωση (AS/SAS): Αυτό το κοινό καρδιακό περιστατικό παρατηρείται μερικές φορές στα Rottweilers. Η αορτή στενεύει κάτω από την αορτική βαλβίδα, αναγκάζοντας την καρδιά να εργαστεί σκληρά για να παρέχει αίμα στο σώμα. Αυτή η κατάσταση μπορεί να προκαλέσει λιποθυμία και ακόμη και αιφνίδιο θάνατο. Είναι μια κληρονομική πάθηση, αλλά ο τρόπος μετάδοσής της δεν είναι ακόμα γνωστός. Συνήθως, ένας κτηνίατρος καρδιολόγος διαγιγνώσκει αυτή την πάθηση αφού εντοπισθεί καρδιακό φύσημα.

Οστεοσάρκωμα: Γενικά, το οστεοσάρκωμα που επηρεάζει μεγαλόσωμες ράτσες είναι ένας επιθετικός καρκίνος των οστών. Το πρώτο σημάδι οστεοσαρκώματος είναι η χωλότητα, αλλά ο σκύλος θα χρειαστεί ακτινογραφίες για να  προσδιοριστεί εάν η αιτία είναι ο καρκίνος. Το οστεοσάρκωμα αντιμετωπίζεται επιθετικά, συνήθως με ακρωτηριασμό του άκρου και χημειοθεραπεία. Με τη θεραπεία, οι σκύλοι μπορούν να ζήσουν εννέα μήνες έως δύο χρόνια ή περισσότερο. Ευτυχώς, οι σκύλοι προσαρμόζονται καλά στη ζωή με τρία πόδια και δεν υφίστανται τις ίδιες παρενέργειες στη χημειοθεραπεία με τους ανθρώπους, όπως ναυτία και απώλεια μαλλιών.

Γαστρική διαστολή – Volvulus: Αυτή είναι μια απειλητική κατάσταση για τη ζωή που επηρεάζει τους μεγαλόσωμους σκύλους με μεγάλο στήθος όπως τα Dachshund, ειδικά εάν καταναλώνουν ένα μεγάλο γεύμα την ημέρα, τρώνε γρήγορα, πίνουν μεγάλες ποσότητες νερού ή ασκούνται έντονα μετά το φαγητό. Το πρόβλημα αυτό εμφανίζεται όταν το στομάχι διαστέλλεται με αέρα και στη συνέχεια συστρέφεται. Ο σκύλος δεν είναι σε θέση να κάνει εμετό για να απαλλαγεί από τον υπερβολικό αέρα στο στομάχι του και έτσι η ροή του αίματος στην καρδιά παρεμποδίζεται. Η αρτηριακή πίεση πέφτει και ο σκύλος παθαίνει σοκ. Χωρίς άμεση ιατρική φροντίδα, ο σκύλος μπορεί να πεθάνει. Υποψιάζεστε ότι μπορεί να έχει αυτή την πάθηση, λόγω της διογκωμένης του κοιλιάς, βγάζει υπερβολικά σάλια και προσπαθεί να κάνει έμετο αλλά δεν μπορεί. Παρουσιάζει επίσης, σημάδια ανησυχίας, κατάθλιψης, αδυναμίας και έντονο καρδιακό παλμό. Εάν παρατηρήσετε μερικά από αυτά τα συμπτώματα θα πρέπει να επισκεφτείτε σύντομα τον κτηνίατρο σας. 

Panosteitis (Pano): Αυτό αναφέρεται μερικές φορές και ως «πόνοι ανάπτυξης» επειδή συνήθως εμφανίζεται σε κουτάβια όταν είναι περίπου τεσσάρων μηνών. Το κύριο σύμπτωμα είναι η αδυναμία. Συχνά, η ξεκούραση θα είναι αρκετή, αλλά αν το κουτάβι σας αρχίσει να κουτσαίνει, καλό είναι να επισκεφτείτε τον κτηνίατρό σας.

Υποθυρεοειδισμός: Ο υποθυρεοειδισμός προκαλείται από ανεπάρκεια θυρεοειδούς ορμόνης και μπορεί να προκαλέσει σημάδια που περιλαμβάνουν στειρότητα, παχυσαρκία, διανοητική νωθρότητα και έλλειψη ενέργειας. Το τρίχωμα του σκύλου μπορεί να γίνει τραχύ και να αρχίσει να πέφτει, ενώ το δέρμα γίνεται σκληρό και σκούρο. Ο υποθυρεοειδισμός μπορεί να αντιμετωπιστεί πολύ καλά με ένα χάπι θυρεοειδούς καθημερινά. Η φαρμακευτική αγωγή πρέπει να συνεχιστεί σε όλη τη ζωή του σκύλου.

Αλλεργίες: Οι αλλεργίες είναι μια κοινή πάθηση στους σκύλους. Οι αλλεργίες σε ορισμένα τρόφιμα εντοπίζονται και αντιμετωπίζονται με την εξάλειψη ορισμένων τροφών από τη διατροφή του μέχρι να ανακαλυφθεί ο ένοχος. Οι αλλεργίες εξ επαφής προκαλούνται από μια αντίδραση σε κάτι που έρχεται σε επαφή με τον σκύλο, όπως σκεπάσματα, σκόνες ψύλλων, σαμπουάν ή άλλες χημικές ουσίες. Αντιμετωπίζονται με τον εντοπισμό και την αφαίρεση της αιτίας της αλλεργίας. Οι εισπνεόμενες αλλεργίες προκαλούνται από αερομεταφερόμενα αλλεργιογόνα όπως η γύρη και η σκόνη. Η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή για τις εισπνεόμενες αλλεργίες εξαρτάται από τη σοβαρότητα της αλλεργίας. Οι λοιμώξεις του αυτιού είναι μια κοινή παρενέργεια των αλλεργιών στις εισπνοές.

Ανεξάρτητα από το πόσο υγιής είναι ο σκύλος σας όταν τον φέρνετε για πρώτη φορά στο σπίτι, θα πρέπει να προετοιμαστείτε για τυχόν προβλήματα υγείας που μπορεί να προκύψουν καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής του. Ένα πρόγραμμα ασφάλισης κατοικίδιων ζώων μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε έτοιμοι για οποιαδήποτε από τις κτηνιατρικές ανάγκες του σκύλου σας.

 

 

Φροντίδα

Είναι σημαντικό για τα Rottweilers να ζουν στο σπίτι με τους ανθρώπους τους. Εάν μένουν μόνα τους σε μια αυλή όλη την ώρα, μπορεί να πλήξουν, να εμφανίσουν άσχημες συμπεριφορές και να γίνουν επιθετικά. Αν και είναι μεγαλόσωμα, τα Rottweiler είναι νωχελικά σε εσωτερικούς χώρους.

Ένα Rottweiler χρειάζεται μια περιφραγμένη αυλή όχι μόνο για να τον προστατεύει από την κυκλοφορία στους δρόμους αλλά και επειδή μπορεί να είναι επιθετικός απέναντι σε άλλα σκυλιά και αγνώστους που μπαίνουν στην ιδιοκτησία του. Ένας υπόγειος ηλεκτρικός φράχτης δεν μπορεί να κρατήσει το Rottie στην αυλή σας αν θέλει πραγματικά να βγει έξω. Το πιο σημαντικό, δεν εμποδίζει ανθρώπους ή άλλα ζώα να έρθουν στην ιδιοκτησία σας. Τοποθετήστε μια πινακίδα που προειδοποιεί αγνώστους και μη μέλη της οικογένειας να μην έρχονται στην ιδιοκτησία σας χωρίς τη συνοδεία σας.

Τα επίπεδο ενέργειας ενός Rottweiler κυμαίνεται από υπερβολικά νωχελικό σε ανεμοστρόβιλο. Φροντίστε να πείτε στον εκτροφέα τι είδους επίπεδο ενέργειας σας ταιριάζει, ώστε να σας βοηθήσει να επιλέξετε το καλύτερο κουτάβι για εσάς. Τα μερικώς δραστήρια Rottweilers θα εκτιμήσουν μερικές βόλτες 10 έως 20 λεπτών ανά μέρα. Απολαμβάνουν επίσης να παίζουν με μπάλες και να κάνουν πεζοπορία. Τα πιο ενεργητικά Rotties μπορεί να χρειάζονται μεγαλύτερους χρόνους άσκησης και πιο δομημένες δραστηριότητες. Ο αθλητισμός, η ευφυΐα και η ικανότητα εκπαίδευσής τους τους καθιστούν κατάλληλους για ανταγωνισμό ευκινησίας και υπακοής, καθώς και για παρακολούθηση και θεραπεία.

Όταν εκπαιδεύετε το Rottweiler σας, να έχετε κατά νου ότι αρέσκεται στην πνευματική διέγερση. Του αρέσει να μαθαίνει νέα πράγματα και είναι πρόθυμος να σας ικανοποιήσει. Μπορεί μερικές φορές να είναι διστακτικός, με μια στάση «Δείξε μου γιατί να το κάνω αυτό». Να είστε δίκαιοι, συνεπείς και σταθεροί και το Rottweiler σας θα σας ανταμείψει με την ικανότητά του να μαθαίνει γρήγορα.

Το Rottweiler σας δεν θα πρέπει να είναι δύσκολο να εκπαιδευτεί στο σπίτι, δεδομένου ενός σταθερού προγράμματος, χωρίς ατυχήματα και με θετική ενίσχυση όταν ενεργείτε σε εξωτερικούς χώρους.

 

Σίτιση

Συνιστώμενη ημερήσια δόση: 4 έως 10 φλιτζάνια ξηρής τροφής καλής ποιότητας την ημέρα, χωρισμένη σε δύο γεύματα.

Σημείωση: Η ποσότητα κατανάλωσης της τροφής εξαρτάται από το μέγεθος, την ηλικία, την σωματική διάπλαση, τον μεταβολισμό και το επίπεδο δραστηριότητάς του. Δεν χρειάζονται όλα τα σκυλιά την ίδια ποσότητα τροφής. Φυσικά ένας πολύ δραστήριος σκύλος θα χρειαστεί περισσότερη τροφή από έναν όχι τόσο δραστήριο. Η ποιότητα της τροφής που αγοράζετε κάνει επίσης τη διαφορά. ‘Όσο καλύτερη είναι η τροφή τόσο περισσότερο θα θρέψει το σκυλί σας.

Διατηρήστε το Rottweiler σας σε καλή φυσική κατάσταση μετρώντας το φαγητό του και ταΐζοντάς το δύο φορές την ημέρα. Εάν δεν είστε σίγουροι αν είναι υπέρβαρο θα πρέπει να του κάνετε το οφθαλμικό τεστ και το τεστ χεριού. Αρχικά, θα πρέπει να τον κοιτάξετε από κάτω. Θα πρέπει να μπορείτε να δείτε τη μέση του. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα χέρια σας στην πλάτη του, τους αντίχειρες κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης, με τα δάχτυλα προς τα κάτω. Θα πρέπει να μπορείτε να αισθάνεστε αλλά να μην βλέπετε τα πλευρά του χωρίς να χρειάζεται να πιέζετε δυνατά. Εάν δεν μπορείτε, χρειάζεται λιγότερο φαγητό και περισσότερη άσκηση.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διατροφή του Rottie σας, ανατρέξτε στις οδηγίες μας για την αγορά της σωστής τροφής, τη σίτιση του κουταβιού σας ή τη σίτιση του ενήλικου σκύλου σας.

 

Χρώμα Τριχώματος και Περιποίηση

Τα Rottweilers έχουν κοντό διπλό τρίχωμα που είναι ίσιο και παχύ. Το εξωτερικό τρίχωμα είναι μεσαίου μήκους, πιο κοντό στο κεφάλι, τα αυτιά και τα πόδια. το εσωτερικό εντοπίζεται κυρίως στο λαιμό και στους μηρούς. Η ποσότητα του εσωτερικού τριχώματος που έχει το Rottie σας εξαρτάται από το κλίμα στο οποίο ζει.

Το Rottweiler είναι πάντα μαύρο με σημάδια καφετί χρώματος. Τα σημάδια εμφανίζονται πάνω από τα μάτια, στα μάγουλα, σε κάθε πλευρά του ρύγχους, στο στήθος και στα πόδια και κάτω από την ουρά. Υπάρχουν επίσης μαύρες γραμμές που θυμίζουν σημάδια από μολύβι στα δάχτυλα των ποδιών.

Βουρτσίστε το Rottie σας κάθε εβδομάδα με μια σφιχτή βούρτσα με τρίχες για να αφαιρέσετε τις νεκρές τρίχες και να διανείμετε τα έλαια του δέρματος. Το τρίχωμά του θα πέφτει δύο φορές το χρόνο και πιθανότατα θα θέλετε να βουρτσίζετε πιο συχνά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου για να κρατήσετε τις χαλαρές τρίχες περιορισμένες. Κάντε τον μπάνιο όσο χρειάζεται. Αν το κάνετε μπάνιο σε εξωτερικό χώρο, θα πρέπει να είναι αρκετά ζεστό ώστε να νιώθετε άνετα χωρίς να φοράτε μακριά μανίκια ή παλτό.

Βουρτσίστε τα δόντια του Rottie σας τουλάχιστον δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα για να αφαιρέσετε τη συσσώρευση πέτρας και τα βακτήρια που κρύβονται μέσα σε αυτήν. Το καθημερινό βούρτσισμα είναι ακόμα καλύτερο αν θέλετε να αποτρέψετε την ασθένεια των ούλων και την κακοσμία του στόματος.

Αρχίστε να συνηθίζετε το Rottweiler σας να το βουρτσίζουν και να το εξετάζουν όταν είναι κουτάβι. Να παίζετε με τα πόδια του συχνά – τα σκυλιά είναι ευαίσθητα στα πόδια τους – και κοιτάξτε μέσα στο στόμα και τα αυτιά του. Κάντε την περιποίηση μια θετική εμπειρία γεμάτη επαίνους και ανταμοιβές και θα βάλετε τις βάσεις για εύκολες κτηνιατρικές εξετάσεις όταν θα είναι ενήλικας.

 

Παιδιά και άλλα Κατοικίδια

Τα Rottweiler συνήθως αγαπάνε τα παιδιά, ειδικά αν μεγαλώνουν μαζί τους. Όταν βρίσκεστε γύρω από παιδιά, ειδικά μικρά, θα πρέπει να τα επιβλέπετε γιατί είναι τόσο μεγάλα και δυνατά. Λόγω του ηγετικού και καθοδηγητικού χαρακτήρα έχουν την τάση να γέρνουν και να σπρώχνουν και μπορούν κατά λάθος να τραυματίσουν ένα μικρό παιδί με ένα σπρώξιμο.

Πιθανώς ταιριάζουν καλύτερα σε σπίτια με μεγαλύτερα παιδιά που καταλαβαίνουν πώς να αλληλεπιδρούν με σκύλους. Είναι επίσης σημαντικό να επιβλέπετε το Rottweiler σας κάθε φορά που τα παιδιά σας έχουν φίλους. Οι Rotties μπορεί να ενοχληθούν από το δυνατό παιχνίδι μεταξύ των παιδιών και μπορεί να λάβουν μέτρα για να το σταματήσουν, χωρίς να καταλαβαίνουν ότι τα δεν κινδυνεύουν. Μπορεί επίσης να κυνηγήσουν μικρά παιδιά που τρέχουν.

Θα πρέπει πάντα να διδάσκετε στα παιδιά πώς να πλησιάζουν και να αγγίζουν τα σκυλιά και να επιβλέπετε πάντα για τυχόν αλληλεπιδράσεις μεταξύ σκύλων και μικρών παιδιών για να αποτρέψετε οποιοδήποτε δάγκωμα ή τράβηγμα αυτιού ή ουράς. Επίσης, διδάξτε στο παιδί σας να μην πλησιάζει ποτέ κανένα σκύλο ενώ τρώει ή κοιμάται ή να προσπαθεί να του πάρει την τροφή του. Κανένας σκύλος, όσο φιλικός κι αν είναι, δεν πρέπει ποτέ να μείνει χωρίς επίβλεψη με ένα παιδί.

Όταν τα Rottweilers μεγαλώνουν με άλλα σκυλιά και γάτες, γενικά τα πάνε καλά μαζί τους. Μπορεί να έχουν προβλήματα με περίεργα σκυλιά ή ενήλικους σκύλους που βρίσκονται στον ίδιο χώρο, καθώς δεν έχουν την ανεκτικότητα με σκύλους του ίδιου φύλου. Με την εκπαίδευση και την καθοδήγησή σας, ωστόσο, θα πρέπει να δέχονται νέα ζώα ειρηνικά. Κρατήστε το Rottie σας με λουρί σε δημόσιους χώρους για να αποτρέψετε την επιθετικότητα προς άλλα σκυλιά. Το Rottie δεν είναι ο καλύτερος υποψήφιος για επίσκεψη σε πάρκα σκύλων χωρίς λουρί.

 

Αξιολογήσεις και βαθμολογίες της CricksyDog

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε τις τελευταίες 20 αξιολογήσεις όλων των προϊόντων μας. Δυστυχώς, θα χρειαζόταν πολύς χρόνος για να φορτώσουν όλες, επομένως θα βρείτε τις 20 τελευταίες. Μόλις φτάσει μια νέα αξιολόγηση, η λίστα θα ανανεωθεί αμέσως! 🙂

Εικόνα #1 απόΑπόστολος Χατζηγιάννης
1
Απόστολος Χατζηγιάννηςgr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

Εξαιρετική τροφή . Μέ τήν προηγούμενη σκυλοτροφή * έτρεχα εγώ πίσω της * γιά νά φάει !! ..τώρα τρέχει εκείνη !!!
😃😃😃😃😃

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 5 μήνες
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΖΙΩΓΑΣgr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

Μέχρι στιγμής πιστεύω πως κάνει για το σκυλάκι μου.😀

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 6 μήνες
ΜΕΛΠΟΜΕΝΗgr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 6 μήνες
Πέτρος Τσακαλίδηςgr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΦΗ ΤΟΥ

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 8 μήνες
Πέτρος Τσακαλίδηςgr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

ΤΡΩΓΕΤΑΙ ΣΑΝ ΝΕΡΑΚΙ

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 8 μήνες
Εικόνα #1 απόΜΕΛΠΟΜΕΝΗ
1
ΜΕΛΠΟΜΕΝΗgr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 9 μήνες
Αναστάσιος Στοΐτσηςgr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

Αψογη

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 10 μήνες
Katerina Notagr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
4/5

Μεγάλη ποσότητα κοπράνων

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 10 μήνες
Αγγελική Λευκιμμιάτηgr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

Είναι πολύ ακριβη

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 1 έτος
Εικόνα #1 απόΡενα Κ.Εικόνα #2 απόΡενα Κ.
2
Ρενα Κ.gr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

Η τροφή τους αρέσει παρά πολύ την τρώνε με λαιμαργία και νιώθουν πολύ καλά με αυτή

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 1 έτος
Βασιλική Νικέζηgr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 1 έτος
Εικόνα #1 απόΔΕΣΠΟΙΝΑ ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΥΕικόνα #2 απόΔΕΣΠΟΙΝΑ ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΥ
2
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΥgr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

Η πιο καλύτερη τροφή❤️❤️❤️

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 1 έτος

Έχετε περιέργεια για περισσότερες ράτσες σκύλων;

Έχουμε ήδη μια αναλυτική παρουσίαση των παρακάτω 14 ρατσών σκύλων

American staffordshire terrier

περιγραφή ράτσας σκύλου

border collie

Border Collie

περιγραφή ράτσας σκύλου

Bulldog

περιγραφή ράτσας σκύλου

Cane Corso

περιγραφή ράτσας σκύλου

Dachshund

περιγραφή ράτσας σκύλου

French bulldog

περιγραφή ράτσας σκύλου

German Shepherd

περιγραφή ράτσας σκύλου

golden retriever

Golden retriever

περιγραφή ράτσας σκύλου

Havanese

περιγραφή ράτσας σκύλου

barna labrador ül

Labrador

περιγραφή ράτσας σκύλου

Puli

περιγραφή ράτσας σκύλου

Rottweiler

περιγραφή ράτσας σκύλου

Siberian Husky

περιγραφή ράτσας σκύλου

Vizsla

περιγραφή ράτσας σκύλου

Παράδοση την επόμενη ημέρα

Αν πραγματοποιήσετε παραγγελία πριν από το απόγευμα, το πακέτο σας θα φτάσει την επόμενη ημέρα και μπορεί να βρεθεί αμέσως στο πιατάκι του σκύλου σας. Μην ξεχνάτε, πραγματοποιούμε παραδόσεις σε όλη την Ελλάδα!

Εξαιρετικής Ποιότητας Συστατικά

Οι πρώτες ύλες για όλα μας τα προϊόντα έρχονται από πιστοποιημένες φάρμες. Για εμάς η ασφάλειας του σκύλου σας είναι το πιο σημαντική! Δείτε μόνοι σας!

Έχετε κάποια ερώτηση, αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα;

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω Facebook ή καλέστε μας

Επαληθεύτηκε ανεξάρτητα
646 κριτικές