Ουγγρικό vizsla

Δημιουργήθηκαν στην Ουγγαρία με σκοπό την ιχνηλάτηση. Η ράτσα Vizsla έχει αριστοκρατικό χαρακτήρα. Το μόνο που θέλουν πραγματικά, είναι αγάπη.

Αν και καθαρόαιμα σκυλιά, μπορείτε να βρείτε τα Vizsla σε καταφύγια. Εάν πλήρη αυτή η ράτσα τα κριτήρια σας, υιοθετήστε ένα!

Τα Vizsla είναι πολύ καλή παρέα σε δραστήριες οικογένειες που μπορούν να τους προσφέρουν την άσκηση και προσοχή που λαχταρούν. Αν και είναι πολύ στοργικά, δεν είναι εύκολο να ζουν σε διαμέρισμα. Χρειάζονται μια μεγάλη αυλή για να τρέξουν και να εκτονώσουν την ενέργεια τους.

Το DogTime συνιστά αυτό το κρεβάτι για να προσφέρει τον ιδανικό ύπνο στο Vizsla σας. Θα πρέπει επίσης να παίζετε παιχνίδια για να κάψει το κουτάβι σας την ενέργεια του!  

Περισσότερα Σχετικά με τη Ράτσα

Αυτή η ράτσα περιγράφετε συχνά και ως «Velcro Vizsla». Τα περισσότερα σκυλιά είναι στοργικά, αλλά αυτός ο μεσαίου μεγέθους κυνηγητικός σκύλος, δένετε ιδιαίτερα με τους ανθρώπους του.

Η φύση του συνδέεται άμεσα με το παρελθόν του: To Vizsla δημιουργήθηκε στην Ουγγαρία με σκοπό να είναι κοντά σε κυνηγούς. Αυτό το χαρακτηριστικό εξακολουθεί να υπάρχει και στο σημερινό Vizsla, το οποίο προτιμά να ακουμπάει στο πόδι σας ή να σας ζεσταίνει. Αν είχατε ένα σκυλί κοντά σε εσάς όλη μέρα και σας ενοχλούσε καλό είναι να επιλέξετε άλλη ράτσα.

Παρά την τάση τους να μένουν κοντά στους ανθρώπους τους, τα Vizsla είναι ευέλικτα και εργατικά σκυλιά. Σε μια οικογένεια, αυτή η δουλειά μπορεί να είναι συντροφιά στο κυνήγι, να λειτουργούν ως σκύλοι θεραπείας ή απλά ο κολλητός σας στο τρέξιμο. Δώστε του τουλάχιστον μία ώρα άσκησης την ημέρα και το Vizsla θα είναι ο καλύτερός σας φίλος.

Εάν ενδιαφέρεστε για αθλήματα και δραστηριότητες σκύλων, το Vizsla σας θα χαρεί να διαγωνιστεί. Μέχρι στιγμής είναι η πρώτη και μοναδική ράτσα που δημιούργησε έναν πενταπλό πρωταθλητή, στη διαμόρφωση, στο πεδίο, στην υπακοή και στην εκπαίδευση. Μαθαίνει γρήγορα και οι έντονες αισθήσεις του και το προστατευτικό του ένστικτο τον καθιστούν εξαιρετικό φύλακα.

Τα Vizsla θέλουν να επικοινωνούν, γι αυτό και μπορεί να γαβγίσουν ή να κάνουν άλλους θορύβους, με σκοπό να σας ενημερώσουν για την γνώμη τους γι όσα συμβαίνουν γύρω τους. Μπορεί όμως να γαβγίζουν χωρίς λόγω, εάν αυτή η συνήθεια δεν ελεγχθεί από νωρίς.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το καλύτερο σπίτι για ένα Vizsla είναι αυτό στο οποίο κάποιος βρίσκεται εκεί κατά τη διάρκεια της ημέρας για να του κάνει παρέα και να του δώσει τη δραστηριότητα και την ψυχική διέγερση που χρειάζεται. Χωρίς αυτό, μπορεί να νιώσει εύκολα πλήξη και να καταστρέψει κάποιο αντικείμενο. Με τη σωστή οικογένεια, ωστόσο, είναι ένας ζωηρός, στοργικός, ευγενικός φίλος που θα ανταποδώσει δεκαπλάσια την αγάπη που του δίνετε.

Ουγγρικό vizsla

Σημαντικότερα

 • Τα Vizsla είναι μια δραστήρια ράτσα και χρειάζονται τουλάχιστον 60 λεπτά άσκησης κάθε μέρα. Απολαμβάνουν μακρινούς περιπάτους, τζόκινγκ και παιχνίδια, καθώς και αθλήματα σκύλων.

 • Τα Vizslas έχουν χαμηλή έως και μέτρια τριχόπτωση και χρειάζονται μια φορά την εβδομάδα βούρτσισμα. Σπάνια χρειάζονται μπάνια διότι, δεν έχουν έντονη μυρωδιά.

 • Τα Vizsla χρειάζονται την ανθρώπινη συντροφιά. Θα ακολουθούν τα μέλη της οικογένειας από δωμάτιο σε δωμάτιο και τους αρέσει να τα χαϊδεύουν.

 • Τα Vizsla δεν συνιστώνται για άτομα που εργάζονται πολλές ώρες. Επίσης, κατά τον αποχωρισμό με τα αφεντικά τους υποφέρουν από άγχος, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε κακές συμπεριφορές.

 • Στα Vizsla αρέσει το μάσημα. Καλό θα είναι να το εφοδιάσετε με πολλά παιχνίδια για μάσημα για να προστατεύσετε τα υπάρχοντά σας.

 • Τα Vizsla είναι πιο χαρούμενα όταν ζουν σε σπίτια με περιφραγμένες αυλές όπου μπορούν να τρέξουν και να παίξουν με ασφάλεια.

 • Τα Vizslas πρέπει να μένουν μέσα στο σπίτι και όχι έξω. Το τρίχωμα τους δεν τα προστατεύει από τις χαμηλές θερμοκρασίες και δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς την ανθρώπινη συντροφιά.

 • Αν και δεν συνιστώνται για σπίτια με μικρά παιδιά, τα Vizslas είναι πολύ στοργικά με τα παιδιά και μπορούν να γίνουν εξαιρετικοί σύντροφοι για τα μεγαλύτερα παιδιά.

 • Η εκπαίδευση και η κοινωνικοποίηση είναι απαραίτητη για αυτήν τη ράτσα. Μπορεί να είναι δύσκολο κατά την διαχείριση εάν δεν έχει εκπαιδευτεί κατάλληλα. Επίσης, είναι αρκετά ντροπαλά αν δεν κοινωνικοποιηθούν σωστά.

 • Τα Vizsla τα πάνε καλά με άλλα σκυλιά ακόμα και με γάτες, αν έχουν μεγαλώσει μαζί. Ωστόσο, δεν είναι κατάλληλα για σπίτια που έχουν μικρά κατοικίδια, όπως κουνέλια, χάμστερ, ινδικά χοιρίδια ή πουλιά.

 • Για να αποκτήσετε έναν υγιή σκύλο, μην αγοράζετε κουτάβια από φάρμες σκύλων, καταστήματα με κατοικίδια ζώα ή κτηνοτρόφους χωρίς πιστοποιητικά υγείας. Αναζητήστε έναν αξιόπιστο εκτροφέα που ζευγαρώνει τα σκυλιά αναπαραγωγής για να βεβαιωθεί ότι είναι απαλλαγμένα από γενετικές ασθένειες που μπορεί να μεταδοθούν στα κουτάβια.

 • Εάν αγοράσετε ένα κουτάβι και έχετε τη δυνατότητα να γνωρίσετε τους γονείς τους, θα είναι ένας δείκτης του πώς μπορεί να είναι η μελλοντική προσωπικότητα του κουταβιού σας. Θα πρέπει να είναι φιλικοί και κοινωνικοί, να μην είναι νευρικοί ή υπερβολικά ντροπαλοί.

Ιστορία

Είναι γνωστό και ως Ούγγρικο Pointer, τα Vizsla προέρχονται από κυνηγητικά σκυλιά που χρησιμοποιούσαν οι Μαγυάροι, πριν από τουλάχιστον χίλια χρόνια. Επίσης, τα σκυλιά αυτά χρησιμοποιήθηκαν από ευγενείς και πολέμαρχους για να κυνηγήσουν πτηνά και λαγούς. Τελικά, τα σκυλιά αναπτύχθηκαν τόσο για να σημαδεύουν όσο και να ιχνηλατούν.

Εικόνες του παρελθόντος του Vizsla μπορούν να βρεθούν στην αρχαία τέχνη. Ένα χαρακτικό του 10ου αιώνα δείχνει έναν σκύλο με λείο τρίχωμα να συνοδεύει έναν κυνηγό των Μαγυάρων. Ακόμα, ένα κεφάλαιο στις ιερακοτροφίες σε ένα χειρόγραφο του 14ου αιώνα απεικονίζει έναν σκύλο σε σχήμα Vizsla.

Κατά τον 19ο και αρχές του 20ου αιώνα τα Vizsla ήταν μια ξεχωριστή ράτσα με εξαιρετικές δεξιότητες οσμής. Κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο ταλαντούχος αυτός σκύλος χρησιμοποιήθηκε για να μεταφέρει μηνύματα.

Μετά το πέρας του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και στη συνέχεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου η ράτσα ήταν υπό εξαφάνιση. Ευτυχώς, κατάφεραν να επιβιώσουν και να εισαχθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες στις αρχές του 1950.

Εκείνη την εποχή, η ράτσα διέθετε διαφορετικά χαρακτηριστικά σε σχέση με τα σημερινά σκυλιά: είχαν μακρύτερα ρύγχη και πιο κοκαλιάρικο κρανίο. Μερικά είχαν κυνηγετική εμφάνιση, με μακριά αυτιά και άλλα είχαν καφέ-σοκολατί χρώμα ή ήταν τελείως λευκά.

Το Vizsla Club of America ιδρύθηκε το 1954 και το American Kennel Club αναγνώρισε τη ράτσα το 1960. Οι κτηνοτρόφοι έχουν εργαστεί για να τυποποιήσουν τη χαρακτηριστική και αριστοκρατική εμφάνιση που βλέπετε σήμερα.

Σήμερα τα Vizsla είναι ένας αγαπημένος σύντροφος που μπορεί να εκτελεί διάφορες εργασίες. Κάποιοι σκύλοι εργάζονταν ακόμη και στο Ground Zero μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.

Η ράτσα καταλαμβάνει την 43η θέση μεταξύ των 155 ρατσών που αναγνωρίζονται από το American Kennel Club.

Μέγεθος

Ο σκύλος αυτός έχει αρκετή μυϊκή μάζα, είναι μεσαίου μεγέθους, τα αρσενικά είναι 22-24 ίντσες, ενώ, τα θηλυκά είναι 21-23 ίντσες. Το εύρος βάρους για τη ράτσα είναι 45-65 κιλά, με τα θηλυκά να είναι ελαφρύτερα.

Προσωπικότητα

Τα Vizsla χαρακτηρίζονται ως ζωηρά, ευγενικά και στοργικά με ικανότητα εκπαίδευσης άνω του μέσου όρου. Είναι γνωστά για την προσφορά τους, αλλά υπάρχουν πάντα και εξαιρέσεις, μερικά Vizsla μπορεί να είναι πεισματάρικα, ή ντροπαλά.

Τα Vizsla είναι ενεργητικά και αθλητικά, αλλά άμα νιώσουν πλήξη μπορεί να αναπτύξουν κακές συμπεριφορές. Με την κατάλληλη, εκπαίδευση, άσκηση και συντροφιά μπορεί να είναι ένα αξιαγάπητο σκυλί.

Όπως κάθε σκύλος, έτσι και τα Vizsla χρειάζονται κοινωνικοποίηση, η έκθεση σε πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους, αξιοθέατα, ήχους και εμπειρίες όταν βρίσκεται σε νεαρή ηλικία. Η κοινωνικοποίηση βοηθά να διασφαλίσετε ότι το κουτάβι σας θα μεγαλώσει και θα γίνει ένα σκυλί με καλή συμπεριφορά.

Υγεία

Τα Vizslas είναι γενικά υγιή σκυλιά, αλλά όπως όλες οι ράτσες, είναι επιρρεπή σε ορισμένες ασθένειες. Δε σημαίνει ότι θα νοσήσουν όλα τα Vizsla, απλά είναι σημαντικό να γνωρίζετε σε τι πρέπει να δίνεται μεγαλύτερη προσοχή, σε περίπτωση που θα θέλατε ένα.

Εάν θέλετε να αγοράσετε ένα κουτάβι, βρείτε έναν καλό εκτροφέα που θα σας δείξει πιστοποιητικά υγείας και για τους δύο γονείς του κουταβιού σας. Τα πιστοποιητικά υγείας αποδεικνύουν ότι ένας σκύλος έχει ελεγχθεί και έχει απαλλαγεί από μια συγκεκριμένη πάθηση.

θα πρέπει να έχει πιστοποιήσεις υγείας από το Ορθοπεδικό Ίδρυμα Ζώων για τα ισχία και τον θυρεοειδή και από το Canine Eye Registry Foundation (CERF) να πιστοποιούν ότι τα μάτια είναι απολύτως φυσιολογικά.

Επειδή ορισμένα προβλήματα υγείας δεν εμφανίζονται πριν την ενηλικίωση του, γι αυτό δεν εκδίδουν πιστοποιητικά υγείας σε ηλικίες κάτω των 2 ετών. Αναζητήστε έναν εκτροφέα που δεν ζευγαρώνει σκυλιά πριν την ηλικία των δύο ή τριών ετών.

Οι ακόλουθες παθήσεις μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα υγείας στο Vizsla σας:

Η επιληψία είναι μια διαταραχή που προκαλεί επιληπτικές κρίσεις. Η επιληψία μπορεί να αντιμετωπιστεί με φάρμακα, αλλά δεν θεραπεύεται. Ένας σκύλος μπορεί να ζήσει μια υγιή ζωή με τη σωστή διαχείριση αυτής της διαταραχής.

Η δυσπλασία ισχίου είναι μια κληρονομική πάθηση κατά την οποία το μηριαίο οστό δεν εφαρμόζει σφιχτά στην άρθρωση του ισχίου. Μερικοί σκύλοι παρουσιάζουν πόνο και αδυναμία στο ένα ή και στα δύο πίσω πόδια, αλλά μπορεί να μην υπάρχει κάποιο σημάδι ενόχλησης ή δυσπλασία ισχίου. Καθώς ο σκύλος γερνά, μπορεί να αναπτύξει αρθρίτιδα. Ο ακτινολογικός έλεγχος για δυσπλασία ισχίου γίνεται από το Orthopedic Foundation for Animals ή το Πρόγραμμα Βελτίωσης Ισχίου του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια (PennHIP). Σκύλοι με δυσπλασία ισχίου δεν πρέπει να αναπαράγονται. Εάν θέλετε να αγοράσετε ένα κουτάβι, ζητήστε από τον εκτροφέα αποδείξεις ότι οι γονείς έχουν δοκιμαστεί για δυσπλασία ισχίου και ότι δεν έχουν κάποιο πρόβλημα. Η δυσπλασία ισχίου είναι κληρονομική, αλλά μπορεί να επιδεινωθεί από περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως η ταχεία ανάπτυξη από μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες ή τραυματισμοί που προκαλούνται από άλματα ή πτώσεις σε γλιστερά πατώματα.

Ο υποθυρεοειδισμός είναι ένα ασυνήθιστα χαμηλό επίπεδο της ορμόνης που παράγεται από τον θυρεοειδή αδένα. Ένα ήπιο σημάδι της νόσου μπορεί να είναι η υπογονιμότητα. Πιο εμφανή σημάδια περιλαμβάνουν παχυσαρκία, πνευματική σύγχυση, πτώση των βλεφάρων, χαμηλά επίπεδα ενέργειας και ακανόνιστη αίσθηση της θερμότητας. Το τρίχωμα του σκύλου γίνεται παχύ και αρχίζει να πέφτει, ενώ το δέρμα γίνεται σκληρό και σκούρο. Ο υποθυρεοειδισμός μπορεί να αντιμετωπιστεί με καθημερινή φαρμακευτική αγωγή, η οποία πρέπει να συνεχίζεται καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του σκύλου. Ένας σκύλος που λαμβάνει καθημερινή θεραπεία θυρεοειδούς μπορεί να ζήσει μια γεμάτη και ευτυχισμένη ζωή.

Το λεμφοσάρκωμα είναι ο τρίτος πιο συχνός καρκίνος που παρατηρείται στους σκύλους και μπορεί να εντοπιστεί σε διάφορα μέρη του σώματος όπως η σπλήνα, η γαστρεντερική οδός, οι λεμφαδένες, το ήπαρ και ο μυελός των οστών. Ο καρκίνος αντιμετωπίζεται με χημειοθεραπεία και περίπου το 80 τοις εκατό των σκύλων που λαμβάνουν θεραπεία θα θεραπευτούν.

Η προοδευτική ατροφία του αμφιβληστροειδούς (PRA) είναι μια εκφυλιστική οφθαλμική διαταραχή που προκαλεί τύφλωση από την απώλεια φωτοϋποδοχέων στο πίσω μέρος του ματιού. Το PRA είναι ανιχνεύσιμο χρόνια πριν ο σκύλος δείξει σημάδια τύφλωσης. Ευτυχώς, οι σκύλοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις άλλες αισθήσεις τους για να αντισταθμίσουν την τύφλωση και ένας τυφλός σκύλος μπορεί να ζήσει μια πλήρη και ευτυχισμένη ζωή. Απλώς μην μετακινείτε  συχνά τα έπιπλα στο σπίτι. Οι αξιόπιστοι κτηνοτρόφοι πιστοποιούν για την υγεία των ματιών των σκύλων τους κάθε χρόνο από κτηνίατρο οφθαλμίατρο και δεν αναπαράγουν σκύλους με αυτή την ασθένεια.

Φροντίδα

Άσκηση, άσκηση και άσκηση, συν εργασία με τη μορφή αθλητισμού για σκύλους ή εργασία θεραπείας είναι το κλειδί για μια ευτυχισμένη και υγιή σχέση με το Vizsla σας. Χρειάζεται τουλάχιστον δύο μισάωρες βόλτες καθημερινά, τρέξιμο ή παιχνίδια. Στη αντίθετη περίπτωση, μπορεί να αναπτύξει άσχημες συμπεριφορές.

Όταν εκπαιδεύετε το Vizsla, να είστε συνεπείς και ευγενικοί, ποτέ σκληροί. Ανταποκρίνεται καλύτερα σε τεχνικές θετικής ενίσχυσης όπως ο έπαινος, το παιχνίδι και οι ανταμοιβές φαγητού. Για καλύτερα αποτελέσματα, ξεκινήστε την εκπαίδευση αμέσως μόλις φέρετε το κουτάβι σας στο σπίτι. Λίγα λεπτά εξάσκησης πολλές φορές την ημέρα θα φέρουν την επιτυχία προτού το καταλάβετε.

Τα Vizsla θα πρέπει να μείνουν στο σπίτι μαζί σας και όχι έξω στην αυλή. Ένα υπάρχει αυλή θα πρέπει να είναι περιφραγμένη, ώστε να παίζει με ασφάλεια. Λάβετε υπόψη ότι ένας υπόγειος ηλεκτρονικός φράχτης δεν θα τον προστατεύσει από άλλα σκυλιά που μπαίνουν στην αυλή.

Το Vizsla σαν ιχνηλάτης, του αρέσει να δαγκώνει. Δώστε του μια ποικιλία από παιχνίδια για μάσημα και εναλλάσσετε τα μεταξύ τους ώστε να μην βαρεθεί και αποφασίσει να δαγκώσει τα έπιπλα, τα παπούτσια σας ή άλλα αντικείμενα αξίας.

Σίτιση

Συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα: 3 έως 4 φλιτζάνια καλής ποιότητας τροφή καθημερινά, χωρισμένα σε δύο γεύματα.

Η ποσότητα της τροφής εξαρτάται από την σωματική διάπλαση, τον μεταβολισμό και το επίπεδο δραστηριότητας του σκύλου. Δεν χρειάζονται όλα τα σκυλιά την ίδια ποσότητα τροφής. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι ένας πολύ δραστήριος σκύλος θα χρειαστεί περισσότερη τροφή από έναν όχι τόσο δραστήριο σκύλο. Η ποιότητα της τροφής που αγοράζετε κάνει επίσης τη διαφορά, όσο καλύτερη είναι η τροφή, τόσο περισσότερο θα χαρίσει στο σκυλί σας αυτά που χρειάζεται.

Διατηρήστε το Vizsla σας σε καλή φυσική κατάσταση μετρώντας το φαγητό του και ταΐζοντάς το δύο φορές την ημέρα. Εάν δεν είστε σίγουροι αν είναι υπέρβαρος, κάντε του το οφθαλμικό τεστ και το τεστ χεριού. Πρώτα, κοιτάξτε τον από κάτω. Θα πρέπει να μπορείτε να δείτε τη μέση του. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα χέρια σας στην πλάτη του, τους αντίχειρες κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης, με τα δάχτυλα προς τα κάτω. Θα πρέπει να μπορείτε να αισθάνεστε αλλά να μην βλέπετε τα πλευρά του χωρίς να χρειάζεται να πιέζετε δυνατά. Εάν δεν μπορείτε, χρειάζεται λιγότερο φαγητό και περισσότερη άσκηση.

Για περισσότερα σχετικά με τη διατροφή του Vizsla σας, ανατρέξτε στις οδηγίες μας για την αγορά της σωστής τροφής, τη σίτιση του κουταβιού σας και τη σίτιση του ενήλικου σκύλου σας.

Χρώμα Τριχώματος και Περιποίηση

Το τρίχωμά του έχει διάφορες αποχρώσεις του χρυσαφί, είναι κοντό, απαλό και απλώνεται κατά μήκος του σώματος. Τα μάτια και η μύτη έχουν διάφορες αποχρώσεις του καφέ.

Μερικοί κτηνοτρόφοι πωλούν Vizsla με μάλλινο τρίχωμα, μακρύτερα από το κανονικό ή διαφορετικού χρώματος (σκούρο κόκκινο ή ανοιχτό κίτρινο ή με λευκές κηλίδες στο μπροστινό μέρος ή τα δάχτυλα των ποδιών) ή μαύρη μύτη. Αυτά τα χαρακτηριστικά δεν ανταποκρίνονται στο πρότυπο της ράτσας.

Το Vizsla βουρτσίζεται εύκολα με μια λαστιχένια βούρτσα και μπορείτε να το σκουπίσετε με ένα νωπό  πανί.

Χρειάζεται να κόβετε τα νύχια του μία με δύο φορές τον μήνα. Εάν ακούτε στο πάτωμα τον χαρακτηριστικό ήχο κλικ, τότε τα νύχια του είναι πολύ μακριά. Τα κομμένα νύχια διατηρούν τα πόδια σε καλή κατάσταση και σας προστατεύουν από τυχόν γρατζουνιές την ώρα που θα πηδήξει με ενθουσιασμό πάνω στα πόδια σας.

Ξεκινήστε να βουρτσίζετε και να εξετάζετε το Vizsla σας από την ηλικία του κουταβιού. Θα πρέπει να ελέγχετε τα πόδια του, διότι είναι πολύ ευαίσθητα σε αυτό το σημείο. Επίσης, κοιτάξτε το στόμα και τα αυτιά του. Κάντε την περιποίηση μια θετική εμπειρία γεμάτη επαίνους και ανταμοιβές και θα βάλετε τις βάσεις για εύκολες κτηνιατρικές εξετάσεις και άλλες τέτοιες καταστάσεις, κατά την ενηλικίωση.

Παιδιά και Άλλα Κατοικίδια

Το Vizsla είναι ένας τρυφερός σκύλος που είναι φιλικός και ανεκτικός με τα παιδιά, αλλά η πληθωρικότητα του μπορεί να είναι επικίνδυνη για παιδιά μικρότερα των έξι ετών.

Όπως με κάθε σκύλο, διδάξτε στα παιδιά πώς να πλησιάζουν και να αγγίζουν τα σκυλιά και να επιβλέπετε για τυχόν αλληλεπιδράσεις μεταξύ τους, ώστε να αποτρέψετε οποιοδήποτε δάγκωμα ή τράβηγμα αυτιού ή ουράς. Διδάξτε στο παιδί σας να μην πλησιάζει ποτέ κανένα σκύλο ενώ κοιμάται ή τρώει ή να προσπαθεί να του πάρει την τροφή του. Κανένας σκύλος δεν πρέπει ποτέ να μένει χωρίς επίβλεψη με ένα παιδί.

Τα Vizslas τα πηγαίνουν καλά με άλλα σκυλιά και μπορούν να γίνουν φίλοι με γάτες, ειδικά αν έχουν μεγαλώσει μαζί. Μπορεί να μην τους αρέσουν τα πουλιά, και άλλα μικρά κατοικίδια όπως κουνέλια, χάμστερ ή ινδικά χοιρίδια.

Αξιολογήσεις και βαθμολογίες της CricksyDog

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε τις τελευταίες 20 αξιολογήσεις όλων των προϊόντων μας. Δυστυχώς, θα χρειαζόταν πολύς χρόνος για να φορτώσουν όλες, επομένως θα βρείτε τις 20 τελευταίες. Μόλις φτάσει μια νέα αξιολόγηση, η λίστα θα ανανεωθεί αμέσως! 🙂

ΚΥΡΙΑΚΗ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗgr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
4/5

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 3 μήνες
Εικόνα #1 απόΑπόστολος Χατζηγιάννης
1
Απόστολος Χατζηγιάννηςgr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

Εξαιρετική τροφή . Μέ τήν προηγούμενη σκυλοτροφή * έτρεχα εγώ πίσω της * γιά νά φάει !! ..τώρα τρέχει εκείνη !!!
😃😃😃😃😃

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 4 μήνες
Μαρίαgr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 4 μήνες
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΖΙΩΓΑΣgr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

Μέχρι στιγμής πιστεύω πως κάνει για το σκυλάκι μου.😀

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 5 μήνες
ΟΛΓΑ ΣΚΑΜΝΕΛΟΥgr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
4/5

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 5 μήνες
ΜΕΛΠΟΜΕΝΗgr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 5 μήνες
Πέτρος Τσακαλίδηςgr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΦΗ ΤΟΥ

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 7 μήνες
Πέτρος Τσακαλίδηςgr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

ΤΡΩΓΕΤΑΙ ΣΑΝ ΝΕΡΑΚΙ

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 7 μήνες
Εικόνα #1 απόΜΕΛΠΟΜΕΝΗ
1
ΜΕΛΠΟΜΕΝΗgr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 7 μήνες
Πέτρος Τσακαλίδηςgr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 7 μήνες
Αναστάσιος Στοΐτσηςgr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

Αψογη

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 8 μήνες
Katerina Notagr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
4/5

Μεγάλη ποσότητα κοπράνων

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 9 μήνες
Εικόνα #1 απόΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΠΙΤΣΑΣ
1
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΠΙΤΣΑΣgr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 9 μήνες
Εικόνα #1 απόTheano K.
1
Theano K.gr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 10 μήνες
ΓΕΩΡΓΙΑ Β.gr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 10 μήνες
Αγγελική Λευκιμμιάτηgr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

Είναι πολύ ακριβη

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 11 μήνες
Εικόνα #1 απόStavroula
1
Stavroulagr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 11 μήνες
Εικόνα #1 απόΡενα Κ.Εικόνα #2 απόΡενα Κ.
2
Ρενα Κ.gr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

Η τροφή τους αρέσει παρά πολύ την τρώνε με λαιμαργία και νιώθουν πολύ καλά με αυτή

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 11 μήνες
Βασιλική Νικέζηgr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 11 μήνες
Εικόνα #1 απόΔΕΣΠΟΙΝΑ ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΥΕικόνα #2 απόΔΕΣΠΟΙΝΑ ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΥ
2
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΥgr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

Η πιο καλύτερη τροφή❤️❤️❤️

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 11 μήνες

Έχετε περιέργεια για περισσότερες ράτσες σκύλων;

Έχουμε ήδη μια αναλυτική παρουσίαση των παρακάτω 14 ρατσών σκύλων

American staffordshire terrier

περιγραφή ράτσας σκύλου

border collie

Border Collie

περιγραφή ράτσας σκύλου

Bulldog

περιγραφή ράτσας σκύλου

Cane Corso

περιγραφή ράτσας σκύλου

Dachshund

περιγραφή ράτσας σκύλου

French bulldog

περιγραφή ράτσας σκύλου

German Shepherd

περιγραφή ράτσας σκύλου

golden retriever

Golden retriever

περιγραφή ράτσας σκύλου

Havanese

περιγραφή ράτσας σκύλου

barna labrador ül

Labrador

περιγραφή ράτσας σκύλου

Puli

περιγραφή ράτσας σκύλου

Rottweiler

περιγραφή ράτσας σκύλου

Siberian Husky

περιγραφή ράτσας σκύλου

Vizsla

περιγραφή ράτσας σκύλου

Παράδοση την επόμενη ημέρα

Αν πραγματοποιήσετε παραγγελία πριν από το απόγευμα, το πακέτο σας θα φτάσει την επόμενη ημέρα και μπορεί να βρεθεί αμέσως στο πιατάκι του σκύλου σας. Μην ξεχνάτε, πραγματοποιούμε παραδόσεις σε όλη την Ελλάδα!

Εξαιρετικής Ποιότητας Συστατικά

Οι πρώτες ύλες για όλα μας τα προϊόντα έρχονται από πιστοποιημένες φάρμες. Για εμάς η ασφάλειας του σκύλου σας είναι το πιο σημαντική! Δείτε μόνοι σας!

Έχετε κάποια ερώτηση, αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα;

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω Facebook ή καλέστε μας

Επαληθεύτηκε ανεξάρτητα
646 κριτικές