German Shepherd

Είναι έξυπνα και ικανά σκυλιά. Η αφοσίωση και το θάρρος τους είναι απαράμιλλα και είναι εκπληκτικά ευέλικτα.

Η ράτσα ακούει και το όνομα Alsatian. Παρά την καθαρόαιμη κατάστασή τους, μπορείτε να βρείτε German Shepherds σε καταφύγια και ειδικούς διασώστες. Θυμηθείτε λοιπόν να υιοθετήσετε! Μην αγοράζετε αν αυτή είναι η ράτσα για εσάς.

Τα GSD υπερέχουν σε οτιδήποτε έχουν εκπαιδευτεί: καθοδήγηση και βοήθεια για άτομα με ειδικές ανάγκες, αστυνομική και στρατιωτική θητεία, έρευνα και διάσωση, ανίχνευση ναρκωτικών, ανταγωνιστική υπακοή και — τελευταίο — πιστή συντροφικότητα.

Περισσότερα Σχετικά με Αυτή τη ράτσα

Το German Shepherd, γνωστός και ως Alsatian στη Μεγάλη Βρετανία και σε μέρη της Ευρώπης, συγκαταλέγεται στις 10 πιο δημοφιλείς ράτσες σκύλων στις ΗΠΑ και πιθανώς μία από τις πιο αναγνωρισμένες ράτσες στον κόσμο.

Οφείλουν μέρος της φήμης τους σε ένα μικρό κουτάβι που δέχτηκε σφαίρες και το καταφύγιό του βομβαρδίστηκε στη Γαλλία κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου από τον δεκανέα Λι Ντάνκαν. Στο τέλος του πολέμου, ο Ντάνκαν έφερε το κουτάβι πίσω στη γενέτειρά του, το Λος Άντζελες, το εκπαίδευσε και το μετέτρεψε σε ένα από τα πιο διάσημα σκυλιά της show biz–Rin Tin Tin. Ο Rin Tin Tin εμφανίστηκε σε δεκάδες ταινίες και, στο απόγειο της καριέρας του, λάμβανε 10.000 γράμματα θαυμαστών την εβδομάδα.

Ο German Shepherd έχει κάνει πολλές δουλειές εκτός από τον αστέρα του κινηματογράφου — να οδηγεί τυφλούς, να κυνηγά εγκληματίες, να εντοπίζει παράνομες ουσίες, να υπηρετεί στον στρατό, να επισκέπτεται τους άρρωστους και το να καθοδηγεί κοπάδια είναι μερικές μόνο από τις δουλειές που έχει αυτή η ευέλικτη ράτσα.

Ο σκύλος έχει αναλάβει ακόμη και τον ρόλο του εθνικού ήρωα. Τα German Shepherds ήταν οι σκύλοι έρευνας και διάσωσης που σέρνονταν στα ερείπια του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, αναζητώντας επιζώντες και παρηγορώντας τους διασώστες και τις οικογένειες.

Tο German Shepherd μπορεί να ενσωματώνει μερικά από τα καλύτερα χαρακτηριστικά των σκύλων, αλλά δεν είναι για όλους. Αρχικά εκτράφηκε για να καθοδηγεί κοπάδια όλη την ημέρα, αυτός είναι ένας σκύλος υψηλής ενέργειας που χρειάζεται έντονη δραστηριότητα και άσκηση. Χωρίς αυτό, είναι πιθανό να εκφράσουν την πλήξη και την απογοήτευσή τους με τρόπους που δεν σας αρέσουν, όπως το γάβγισμα και το μάσημα.

Η ράτσα έχει επίσης μια απόμακρη και μερικές φορές ύποπτη φύση – εξαιρετική για έναν φύλακα, αλλά όχι το είδος του οικογενειακού σκύλου που θα κάνει τους επισκέπτες να αισθάνονται ευπρόσδεκτοι. Ωστόσο, εάν εκθέσετε έναν German Shepherd σε πολλές διαφορετικές καταστάσεις και ανθρώπους που ξεκινούν από την ηλικία των κουταβιών, μπορούν να μάθουν να αντιμετωπίζουν νέους ανθρώπους και περιστάσεις.

Εάν υιοθετείτε ένα κουτάβι, θα αποκτήσετε ένα ελαφρώς διαφορετικό είδος German Shepherd ανάλογα με το αν κατάγονται από σκύλους που προέρχονται από Αμερικανούς και Γερμανούς εκτροφείς. Γενικά, οι Αμερικανοί κτηνοτρόφοι συχνά στοχεύουν να δημιουργήσουν πρωταθλητές σε εκθέσεις σκύλων και αναπαράγονται περισσότερο για αυτό το χαρακτηριστικό βλέμμα του German Shepherd παρά για τα χαρακτηριστικά ταλέντα του German Shepherd.

Οι θαυμαστές λένε ότι οι Αμερικανοί German Shepherds είναι πιο ήρεμοι από τους Γερμανούς ομολόγους τους, αλλά οι επικριτές λένε ότι αυτοί οι σκύλοι έχουν χάσει μερικά από τα ταλέντα τους στον παραδοσιακό ρόλο του German Shepherd και είναι πιο επιρρεπείς σε προβλήματα συμπεριφοράς όπως το άγχος του αποχωρισμού.

Οι Γερμανοί εκτροφείς, από την άλλη πλευρά, αναπαράγουν για εργασιακές ικανότητες, καθώς και για να ταιριάζουν στην παραδοσιακή εμφάνιση της ράτσας. Πριν εκτραφεί ένας German Shepherd στη Γερμανία, πρέπει να περάσουν πολλές δοκιμές για να αποδείξουν ότι ανταποκρίνονται στα σωματικά και πνευματικά σημεία αναφοράς για τα οποία είναι γνωστή η ράτσα. Τα German Shepherds σκυλιά από τη Γερμανία τείνουν να έχουν μια πιο ενεργητική και δυναμική προσωπικότητα.

Ωστόσο, ο μόνος τρόπος για να εγγυηθείτε τι είδους σκύλο θα αποκτήσετε είναι να περάσετε χρόνο μαζί του. Πηγαίνετε λοιπόν στο καταφύγιο και γνωρίστε τον νέο σας καλύτερο φίλο πριν τον πάρετε σπίτι!

German Shepherd

Σημαντικότερα

  • Το German Shepherd δεν είναι η κατάλληλη ράτσα για εσάς εάν λείπετε συχνά ή για μεγάλα χρονικά διαστήματα από το σπίτι. Όταν μένουν μόνα τους, μπορεί να αγχωθούν ή να πλήξουν και είναι πιθανό να εκφράσουν την ανησυχία τους με τρόπους που δεν σας αρέσει, όπως το γάβγισμα, το μάσημα και το σκάψιμο.

  • Τα German Shepherds είναι δραστήριοι και έξυπνοι σκύλοι. Πρέπει να είναι απασχολημένοι με το να μαθαίνουν, να παίζουν και να δουλεύουν. Η καθημερινή άσκηση, τόσο σωματική (όπως τζόκινγκ και φρίσμπι) όσο και πνευματική (όπως εκπαίδευση), είναι απαραίτητη.

  • Τα German Shepherds μπορεί να είναι απόμακρα και καχύποπτα με τους ξένους. Για να μεγαλώσετε έναν κοινωνικό και καλοπροαίρετο σκύλο, εκθέστε το German Shepherd σε πολλές εμπειρίες, μέρη και ανθρώπους. Η εκπαίδευση υπακοής, ξεκινώντας με ειδικά μαθήματα, είναι σημαντική για να τα συνηθίσουν με άλλους ανθρώπους και σκύλους, καθώς και να τους διδάξουμε βασικούς τρόπους συμπεριφοράς.

  • Αυτά τα σκυλιά τείνουν να χάνουν πολύ τρίχωμα. Στην πραγματικότητα, το παρατσούκλι τους είναι  «German shedder». Βουρτσίστε τα πολλές φορές την εβδομάδα και αγοράστε μια καλή ηλεκτρική σκούπα. Θα τη χρειαστείτε.

  • Η εκπαίδευση με κλουβί δεν είναι μόνο ένας θαυμάσιος τρόπος για να εκπαιδεύσετε ένα κουτάβι στο σπίτι, αλλά το βοηθάει να παραμένει ήρεμο και χαρούμενο όταν χωρίζεται από τον ιδιοκτήτη του. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τον German Shepherd, ο οποίος μερικές φορές υποφέρει από άγχος αποχωρισμού ή ακραίο άγχος όταν μένει μόνος.

  • Έχουν τη φήμη ότι είναι σπουδαίοι φύλακες—και είναι—αλλά το German Shepherd δεν πρέπει ποτέ να αλυσοδένεται ή να χρησιμοποιείται μόνο για να φρουρεί. Κανένας σκύλος δεν πρέπει, μπορεί να  οδηγηθεί σε επιθετική συμπεριφορά. Το German Shepherd είναι πιο ευτυχισμένο που ζει σε κλειστό χώρο με την οικογένεια, αλλά έχει πρόσβαση σε μια μεγάλη, περιφραγμένη αυλή, όπου μπορούν να κάψουν μέρος της φυσικής τους ενέργειας.

  • Μπορείτε να βρείτε σκύλους σχεδόν οποιασδήποτε ράτσας, συμπεριλαμβανομένων των German Shepherds, από το τοπικό καταφύγιο. Σκεφτείτε να την υθιθεσία πριν επισκεφτείτε κάποιο εκτροφέα.

bulldog kutya
bulldog kutya
bulldog kutya
bulldog kutya

Προσωπικότητα

Η προσωπικότητα του German Shepherd είναι απόμακρη αλλά όχι συνήθως επιθετική. Είναι συγκρατημένα σκυλιά. δεν κάνουν αμέσως φίλους, αλλά μόλις το κάνουν, είναι εξαιρετικά πιστοί. Με την οικογένειά τους, είναι ευδιάθετοι και προσιτοί, αλλά όταν απειλούνται, μπορούν να είναι δυνατοί και προστατευτικοί, καθιστώντας τους εξαιρετικούς φύλακες.

Αυτή η εξαιρετικά έξυπνη και εκπαιδεύσιμη ράτσα ευδοκιμεί έχοντας μια δουλειά να κάνει — οποιαδήποτε δουλειά. Το German Shepherd μπορεί να εκπαιδευτεί να κάνει σχεδόν τα πάντα, από το να ειδοποιεί έναν κωφό μέχρι να χτυπήσει το κουδούνι της πόρτας ή μέχρι να εντοπίσει ένα θύμα χιονοστιβάδας.

Ένα πράγμα στο οποίο δεν είναι καλοί είναι να μένουν μόνοι για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Χωρίς τη συντροφιά που χρειάζονται- καθώς και την άσκηση και την ευκαιρία να εξασκίσουν τη νοημοσύνη τους- πλήττουν και απογοητεύονται. Ένα German Shepherd που δεν είναι αρκετά δραστήριο και αγνοείται από την οικογένειά του είναι πιθανό να εκφράζει τη συγκρατημένη ενέργεια με τρόπους που δεν σας αρέσουν, όπως το γάβγισμα και το μάσημα.

Όπως κάθε σκύλος, έτσι και το German Shepherd χρειάζεται πρώιμη κοινωνικοποίηση – έκθεση σε πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους, αξιοθέατα, ήχους και εμπειρίες – όταν είναι νέο. Η κοινωνικοποίηση βοηθά να διασφαλίσετε ότι το κουτάβι German Shepherd σας θα μεγαλώσει και θα γίνει ένα καλά ισσοροπημένο σκυλί.

Υγεία

Το German Shepherds είναι γενικά μια υγιείς ράτσα αλλά όπως όλα τα σκυλιά είναι επιρρεπείς σε ορισμένες ασθένειες. Δε σημαίνει ότι θα νοσήσουν όλα, αλλά θα πρέπει να προσέχετε περισσότερο για αυτά τα προβλήματα υγείας.

Δυσπλασία ισχίου: Η δυσπλασία ισχίου είναι μια κληρονομική πάθηση κατά την οποία το μηριαίο οστό δεν εφαρμόζει σφιχτά στην πυελική υποδοχή της άρθρωσης του ισχίου. Η δυσπλασία του ισχίου μπορεί να υπάρχει με ή χωρίς κλινικά σημεία. Μερικοί σκύλοι παρουσιάζουν πόνο και αδυναμία στο ένα ή και στα δύο πίσω πόδια. Καθώς ο σκύλος μεγαλώνει, μπορεί να αναπτυχθεί αρθρίτιδα. Ο ακτινολογικός έλεγχος για δυσπλασία ισχίου γίνεται από το Orthopedic Foundation for Animals ή το Πρόγραμμα Βελτίωσης Ισχίου του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια. Σκύλοι με δυσπλασία ισχίου δεν πρέπει να ζευγαρώνουν.

Δυσπλασία αγκώνα: Αυτή είναι μια κληρονομήσιμη πάθηση κοινή σε μεγαλόσωμους σκύλους. Πιστεύεται ότι προκαλείται από διαφορετικούς ρυθμούς ανάπτυξης των τριών οστών που αποτελούν τον αγκώνα του σκύλου, προκαλώντας χαλάρωση των αρθρώσεων. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε επώδυνη αδυναμία. Ο κτηνίατρός σας μπορεί να συστήσει χειρουργική επέμβαση για τη διόρθωση του προβλήματος ή φαρμακευτική αγωγή για τον έλεγχο του πόνου.

Γαστρική διαστολή – Volvulus: Αυτή είναι μια απειλητική κατάσταση για τη ζωή που επηρεάζει τους μεγαλόσωμους σκύλους με μεγάλο στήθος όπως τα Golden Retriever, ειδικά εάν καταναλώνουν ένα μεγάλο γεύμα την ημέρα, τρώνε γρήγορα, πίνουν μεγάλες ποσότητες νερού ή ασκούνται έντονα μετά το φαγητό. Το πρόβλημα αυτό εμφανίζεται όταν το στομάχι διαστέλλεται με αέρα και στη συνέχεια συστρέφεται. Ο σκύλος δεν είναι σε θέση να κάνει εμετό για να απαλλαγεί από τον υπερβολικό αέρα στο στομάχι του και έτσι η ροή του αίματος στην καρδιά παρεμποδίζεται. Η αρτηριακή πίεση πέφτει και ο σκύλος παθαίνει σοκ. Χωρίς άμεση ιατρική φροντίδα, ο σκύλος μπορεί να πεθάνει. Υποψιάζεστε ότι μπορεί να έχει αυτή την πάθηση, λόγω της διογκωμένης του κοιλιάς, βγάζει υπερβολικά σάλια και προσπαθεί να κάνει έμετο αλλά δεν μπορεί. Παρουσιάζει επίσης, σημάδια ανησυχίας, κατάθλιψης, αδυναμίας και έντονο καρδιακό παλμό. Εάν παρατηρήσετε μερικά από αυτά τα συμπτώματα θα πρέπει να επισκεφτείτε σύντομα τον κτηνίατρο σας. 

Εκφυλιστική μυελοπάθεια: Η εκφυλιστική μυελοπάθεια είναι μια προοδευτική ασθένεια του νωτιαίου μυελού, συγκεκριμένα του τμήματος του μυελού που μεταδίδει πληροφορίες στον εγκέφαλο σχετικά με τα πίσω πόδια. Τα σκυλιά με ΣΔ συμπεριφέρονται σαν να μην ξέρουν πού βρίσκονται τα πίσω πόδια τους και δεν μπορούν να τα μετακινηθούν σωστά. Η ασθένεια εξελίσσεται σε σημείο που ο σκύλος δεν μπορεί να περπατήσει. Τις περισσότερες φορές δεν υπάρχει θεραπεία και ο σκύλος κοιμάται. Ωστόσο, σε μερικές σπάνιες περιπτώσεις, η πάθηση σχετίζεται με έλλειψη βιταμίνης-12 ή βιταμίνης Ε. Εάν συμβαίνει αυτό, τα συμπληρώματα βιταμινών μπορεί να σταθεροποιήσουν την κατάσταση.

Εξωκρινή παγκρεατική ανεπάρκεια: Η EPI είναι μια γενετική ασθένεια του παγκρέατος κατά την οποία καταστρέφονται τα κύτταρα που παράγουν πεπτικά ένζυμα. Ως αποτέλεσμα, ο σκύλος δεν μπορεί πλέον να αφομοιώσει και να απορροφήσει την τροφή. Τα πρώτα σημάδια της πάθησης είναι αέρια, απώλεια όρεξης, απώλεια βάρους και μεταβολή στα κόπρανα. Ο σκύλος γίνεται πολύ αδύνατος και πεινάει πολύ. Το EPI διαγιγνώσκεται με μια απλή εξέταση αίματος και η θεραπεία είναι επίσης απλή: παγκρεατικά ένζυμα προστίθενται στην τροφή του σκύλου. Με την κατάλληλη φαρμακευτική επίβλεψη, τα περισσότερα σκυλιά αναρρώνουν.

Αλλεργίες: Μερικά German Shepherd υποφέρουν από μια ποικιλία αλλεργιών, που κυμαίνονται από αλλεργίες εξ επαφής έως τροφικές αλλεργίες. Τα συμπτώματα αλλεργίας στους σκύλους είναι παρόμοια με αυτά των ανθρώπων. Εάν ο German Shepherd σας ξύνεται, γλείφει τα πόδια του ή τρίβει πολύ το πρόσωπό του, υποψιαστείτε ότι έχει αλλεργία και κάντε τον έλεγχο στον κτηνίατρό σας.

Περιποίηση

Τα German Shepherd που εκτρέφονταν αρχικά για να κατεθύνουν κοπάδια όλη την ημέρα, έχουν δημιουργηθεί για δράση. Αυτό σημαίνει ότι έχουν πολλή ενέργεια που χρειάζονται να καταναλώσουν με καθημερινή άσκηση.

Αν τα αφήσετε μόνα τους για μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς άσκηση, να περιμένετε προβλήματα. Η πλήξη και η αδράνεια οδηγούν σε προβλήματα συμπεριφοράς — μάσημα, σκάψιμο και γάβγισμα. Ο German Shepherd χρειάζεται απεγνωσμένα να ασκήσει τόσο το σώμα του (τζόκινγκ, λούμπα στο πάρκο σκύλων) όσο και το μυαλό του (εκπαιδεύσεις όπως διαγωνισμοί ευκινησίας ή υπακοής).

Όπως πολλές ράτσες φύλαξης, τα German Shepherd είναι γαβγίζουν πολύ. Το γάβγισμα δεν είναι απαραίτητα πρόβλημα, αλλά μπορεί να συμβαίνει επειδή ο σκύλος πλήττει. Η εκμάθηση της εντολής “Ήσυχα” πρέπει να είναι μέρος της εκπαίδευσης υπακοής κάθε German Shepherd.

Στα German Shepherd αρέσει να μασούν και τα ισχυρά σαγόνια τους μπορούν να καταστρέψουν τα περισσότερα υλικά. Εάν διαλέξουν το λάθος αντικείμενο για να ροκανίσουν, μπορεί να βλάψουν τα δόντια τους, να καταπιούν κάτι που τους κάνει να αρρωσταίνουν ή ακόμα και να πνιγούν. Σώστε τον σκύλο σας και τα υπάρχοντά σας, δίνοντάς του ασφαλή παιχνίδια για μάσημα και κόκαλα, ώστε να διασκεδάσουν όταν δεν παίζετε μαζί τους.

Σίτιση

Μια δίαιτα German Shepherd θα πρέπει να διαμορφωθεί για μια μεγαλόσωμη ράτσα με υψηλές ανάγκες ενέργειας και άσκησης. Θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας ή τον επαγγελματία διατροφολόγο σας για συμβουλές σχετικά με το τι να ταΐσετε το German Shepherd σας και τα σωστά μεγέθη μερίδων. Οι διατροφικές τους ανάγκες θα αλλάξουν καθώς μεγαλώνουν από την ηλικία του κουταβιού στην ενηλικίωση και την τρίτη ηλικία. Παραμείνετε στην κορυφή αυτών των διατροφικών απαιτήσεων.

Ωστόσο, θα χρειαστεί να προσέχετε ιδιαίτερα τη διατροφή και την άσκηση ενός κουταβιού German Shepherd. Τα German Shepherd αναπτύσσονται πολύ γρήγορα μεταξύ τεσσάρων και επτά μηνών, γεγονός που τα καθιστά ευαίσθητα σε διαταραχές των οστών. Τα καταφέρνουν καλά σε μια διατροφή υψηλής ποιότητας, χαμηλών θερμίδων που τα εμποδίζει να αναπτυχθούν πολύ γρήγορα.

Και μην αφήνετε το German Shepherd σας να τρέξει, να πηδήξει ή να παίξει σε σκληρές επιφάνειες όπως στο πεζοδρόμιο μέχρι να γίνει τουλάχιστον δύο ετών και να σχηματιστούν πλήρως οι αρθρώσεις του. Είναι εντάξει για τα κουτάβια να παίζουν στο γρασίδι, ωστόσο, και η ευκινησία του κουταβιού, με τα μικρά άλματα, είναι εντάξει.

Το να ταΐζετε υπερβολικά το German Shepherd σας και να το αφήνετε να αυξάνεται σε μέγεθος μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στις αρθρώσεις, καθώς και άλλες παθήσεις υγείας. Περιορίστε τις λιχουδιές, κρατήστε τις ενεργές και σερβίρετέ τους τακτικά γεύματα αντί να αφήνετε πάντα διαθέσιμο φαγητό.

Χρώμα Τριχώματος και Περιποίηση

Το German Shepherd εκτράφηκε αρχικά για καθοδήγηση κοπαδιών σε σκληρά κλίματα και το μεσαίου μήκους διπλό τρίχωμα του ταιριάζει απόλυτα, λειτουργώντας ως προστασία του σκύλου από τη βροχή και το χιόνι. Είναι επίσης εξαιρετικά ανθεκτικό στη συγκέντρωση χώματος.

Οι τύποι τριχώματος του German Shepherd είναι τόσο διαφορετικοί όσο και το χρώμα τους. Μερικοί German Shepherd είναι μακρύτριχοι. Ωστόσο, το «ιδανικό» German Shepherd έχει διπλό τρίχωμα μεσαίου μήκους. Το εξωτερικό τρίχωμα είναι πυκνό και ίσιο που απλώνεται κοντά στο σώμα και μερικές φορές είναι κυματιστό και σγουρό.

Το τρίχωμα διατίθεται σε ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων, συμπεριλαμβανομένου του μαύρου, μαύρου και κρεμ, μαύρου και κόκκιν, μαύρου και ασημί, μπλε, γκρί, και λευκό. Το American Kennel Club δεν αναγνωρίζει το λευκό ως χρώμα για αυτή τη ράτσα και δεν αφήνει τους λευκούς German Shepherd να διαγωνιστούν σε αγώνεις, αν και επιτρέπονται σε άλλους διαγωνισμούς.

Μερικές φορές αποκαλείται αστειευόμενος «German shedders», η ράτσα τείνει να μαδάει όλο το χρόνο και γενικά  – αποχωρίζεται πολλές τρίχες, σαν χιονοθύελλα – δύο φορές το χρόνο. Αν θέλετε German Shepherd, να είστε προετοιμασμένοι για τρίχες στο μαύρο παντελόνι σας, στον λευκό καναπέ σας και λίγο πολύ σε όλο το σπίτι.

Δεν υπάρχει μαγική λύση για το φαινόμενο αυτό και πρέπει απλώς να το αποδεχτούμε. Ωστόσο, το βούρτσισμα δύο με τρεις φορές την εβδομάδα θα βοηθήσει περισσότερο στο να βγαίνουν στη βούρτσα, παρά στα έπιπλά σας και μια στιβαρή ηλεκτρική σκούπα δεν βλάπτει επίσης.

Το να πλένετε τον σκύλο πολύ συχνά αφαιρεί από το τρίχωμα έλαια που τον κρατούν υγιή, γι’ αυτό ξεκινήστε να τρέχετε το νερό του μπάνιου μόνο εάν ο σκύλος σας το χρειάζεται πραγματικά. Δεν πρέπει να είναι τόσο συχνά. Παρά τη φήμη τους ως εκτροφέα, το German Shepherd τείνει να είναι αρκετά καθαρός και άοσμος.

Τα νύχια πρέπει να κόβονται μία φορά το μήνα και τα αυτιά να ελέγχονται μία φορά την εβδομάδα για ερυθρότητα ή άσχημη μυρωδιά που μπορεί να υποδηλώνει μόλυνση, στη συνέχεια, σκουπίζονται κάθε εβδομάδα με ένα βαμβάκι εμποτισμένο με απαλό καθαριστικό αυτιών με ισορροπημένο pH για πρόληψη προβλημάτων υγείας.

Τα German Shepherd λατρεύουν να μασούν και η συνήθεια αυτή βοηθά να διατηρούν τα δόντια τους καθαρά. Δώστε τους γερά, ασφαλή παιχνίδια για μάσημα ή κόκαλα και θα καταπολεμήσουν τη συσσώρευση πέτρας καθώς ροκανίζουν, ειδικά στους πίσω γομφίους. Το βούρτσισμα των δοντιών τους με μια μαλακή οδοντόβουρτσα και οδοντόκρεμα σκυλιών βοηθά επίσης να διατηρούνται τα ούλα και τα δόντια σε καλή κατάσταση.

Παιδιά και άλλα Κατοικίδια

Εάν είναι καλά εκπαιδευμένα και έχουν συχνή επαφή με τα παιδιά, ειδικά ως κουτάβια, το German Shepherd είναι ένας εξαιρετικός σύντροφος για αυτά. Στην πραγματικότητα, κάποιοι λένε ότι είναι μια διασταύρωση μεταξύ μιας μπέιμπι σίτερ και ενός αστυνομικού, τόσο ευγενικά και τόσο προστατευτικά με τα παιδιά της οικογένειάς τους.

Αυτό είναι ένα μεγαλόσωμο σκυλί, ικανό να χτυπήσει κατά λάθος ένα νήπιο ή μικρό παιδί. Πιστοί στη συγκρατημένη φύση τους, δεν είναι φιλικά με τα παιδιά που δεν γνωρίζουν, αλλά είναι γενικά αξιόπιστα.

Το German Shepherd μπορεί επίσης να ζήσει ειρηνικά με άλλα σκυλιά και κατοικίδια, αρκεί να εκπαιδευτούν από νεαρή ηλικία. Η εισαγωγή ενός ενήλικου German Shepherd σε ένα σπίτι με άλλα κατοικίδια μπορεί να είναι πιο δύσκολη εάν ο σκύλος δεν έχει συνηθίσει να τα πηγαίνει καλά με άλλα σκυλιά ή γάτες. Ίσως χρειαστεί να προσλάβετε έναν επαγγελματία εκπαιδευτή για να σας βοηθήσει ή να λάβετε συμβουλές από τον οργανισμό διάσωσης, εάν εκεί αποκτήσατε το ενήλικο German Shepherd.

Η προσεκτική παραγωγική μας διαδικασία εγγυάται την αναζωογονητική δύναμη της φύσης στο έπακρον

Η CricksyDog παρέχει την κατάλληλη ανάπτυξη και αντοχή σώματος στο σκυλί σας λόγω, των υψηλών βαθμών πέψης των συστατικών του, τη σωστή ποσότητα από ζωικές πρωτεΐνες, λιπαρά, βιταμίνες και ιχνοστοιχείων.

Αξιολογήσεις και βαθμολογίες της CricksyDog

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε τις τελευταίες 20 αξιολογήσεις όλων των προϊόντων μας. Δυστυχώς, θα χρειαζόταν πολύς χρόνος για να φορτώσουν όλες, επομένως θα βρείτε τις 20 τελευταίες. Μόλις φτάσει μια νέα αξιολόγηση, η λίστα θα ανανεωθεί αμέσως! 🙂

Εικόνα #1 απόΑπόστολος Χατζηγιάννης
1
Απόστολος Χατζηγιάννηςgr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

Εξαιρετική τροφή . Μέ τήν προηγούμενη σκυλοτροφή * έτρεχα εγώ πίσω της * γιά νά φάει !! ..τώρα τρέχει εκείνη !!!
😃😃😃😃😃

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 5 μήνες
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΖΙΩΓΑΣgr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

Μέχρι στιγμής πιστεύω πως κάνει για το σκυλάκι μου.😀

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 6 μήνες
ΜΕΛΠΟΜΕΝΗgr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 6 μήνες
Πέτρος Τσακαλίδηςgr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΦΗ ΤΟΥ

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 8 μήνες
Πέτρος Τσακαλίδηςgr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

ΤΡΩΓΕΤΑΙ ΣΑΝ ΝΕΡΑΚΙ

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 8 μήνες
Εικόνα #1 απόΜΕΛΠΟΜΕΝΗ
1
ΜΕΛΠΟΜΕΝΗgr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 9 μήνες
Αναστάσιος Στοΐτσηςgr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

Αψογη

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 10 μήνες
Katerina Notagr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
4/5

Μεγάλη ποσότητα κοπράνων

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 10 μήνες
Αγγελική Λευκιμμιάτηgr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

Είναι πολύ ακριβη

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 1 έτος
Εικόνα #1 απόΡενα Κ.Εικόνα #2 απόΡενα Κ.
2
Ρενα Κ.gr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

Η τροφή τους αρέσει παρά πολύ την τρώνε με λαιμαργία και νιώθουν πολύ καλά με αυτή

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 1 έτος
Βασιλική Νικέζηgr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 1 έτος
Εικόνα #1 απόΔΕΣΠΟΙΝΑ ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΥΕικόνα #2 απόΔΕΣΠΟΙΝΑ ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΥ
2
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΥgr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

Η πιο καλύτερη τροφή❤️❤️❤️

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 1 έτος

Έχετε περιέργεια για περισσότερες ράτσες σκύλων;

Έχουμε ήδη μια αναλυτική παρουσίαση των παρακάτω 14 ρατσών σκύλων

American staffordshire terrier

περιγραφή ράτσας σκύλου

border collie

Border Collie

περιγραφή ράτσας σκύλου

Bulldog

περιγραφή ράτσας σκύλου

Cane Corso

περιγραφή ράτσας σκύλου

Dachshund

περιγραφή ράτσας σκύλου

French bulldog

περιγραφή ράτσας σκύλου

German Shepherd

περιγραφή ράτσας σκύλου

golden retriever

Golden retriever

περιγραφή ράτσας σκύλου

Havanese

περιγραφή ράτσας σκύλου

barna labrador ül

Labrador

περιγραφή ράτσας σκύλου

Puli

περιγραφή ράτσας σκύλου

Rottweiler

περιγραφή ράτσας σκύλου

Siberian Husky

περιγραφή ράτσας σκύλου

Vizsla

περιγραφή ράτσας σκύλου

Παράδοση την επόμενη ημέρα

Αν πραγματοποιήσετε παραγγελία πριν από το απόγευμα, το πακέτο σας θα φτάσει την επόμενη ημέρα και μπορεί να βρεθεί αμέσως στο πιατάκι του σκύλου σας. Μην ξεχνάτε, πραγματοποιούμε παραδόσεις σε όλη την Ελλάδα!

Εξαιρετικής Ποιότητας Συστατικά

Οι πρώτες ύλες για όλα μας τα προϊόντα έρχονται από πιστοποιημένες φάρμες. Για εμάς η ασφάλειας του σκύλου σας είναι το πιο σημαντική! Δείτε μόνοι σας!

Έχετε κάποια ερώτηση, αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα;

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω Facebook ή καλέστε μας

Επαληθεύτηκε ανεξάρτητα
646 κριτικές