French Bulldog

Το French Bulldog έχει απολαύσει μια μακρά ιστορία συντροφικότητας. Εμφανίστηκαν στην Αγγλία σαν Bulldog μινιατούρα, συνόδευσαν τους Άγγλους στην Γαλλία, όπου και απέκτησαν το παρατσούκλι τους.

Αν και πρόκειται για καθαρόαιμη ράτσα, μπορεί να τα βρείτε και σε καταφύγια. Προτιμήστε να υιοθετήσετε αν μπορείτε!

Εκτός από σύντροφοι, επικεντρώνονται στο να είναι υπέροχοι οικογενειακοί φίλοι και σκυλιά επίδειξης. Ακόμη και οι νέοι ιδιοκτήτες θα λατρέψουν αυτά τα στοργικά σκυλάκια.

Το DogTime συνιστά αυτόν τον μεταφορέα για ταξίδια με το μικρό French Bulldog σας. Θα πρέπει επίσης να παραλάβετε αυτή τη βούρτσα και το μασάζ σκύλου για το κοντότριχο κουτάβι σας!

Περισσότερα Σχετικά με τη Ράτσα

Με αυτιά που θυμίζουν νυχτερίδα αλλά είναι παραδόξως όμορφα, το French Bulldog έχει μια μοναδική γοητεία. Αισθητικά, άλλες ράτσες είναι αναμφισβήτητα πιο λαμπερές και επιδεικτικές, αλλά η ομορφιά είναι υποκειμενική και αυτό που πολλοί βλέπουν στο French Bulldog είναι τα χαρακτηριστικά που κάνουν αυτή τη ράτσα έναν από τους πιο συντροφικούς σκύλους στον κόσμο.

Το French Bulldog είναι μικρό αλλά διαθέτει ένα ισχυρό μυώδες σώμα. Έχει κοντό τρίχωμα για εύκολη περιποίηση που συνοδεύει την ήρεμη προσωπικότητά του. Στα Frenchie αρέσει να παίζουν, αλλά επίσης να περνάνε τις μέρες του χαλαρώνοντας στον καναπέ.

Αυτή η αγάπη για το παιχνίδι και η χαλαρή στάση μεταφέρονται και στην εκπαίδευσή τους. Τα French Bulldog είναι έξυπνα και η εκπαίδευσή τους είναι εύκολη, αρκεί να το κάνετε να φαίνεται σαν παιχνίδι και να τη διατηρήσετε διασκεδαστική. Είναι ελεύθερα πνεύματα και δεν είναι ιδανική ράτσα για να ανταγωνίζονται στην υπακοή ή την ευκινησία, αν και ορισμένα έχουν ανταποκριθεί στην πρόκληση. Αυτή η ελεύθερη σκέψη μπορεί επίσης να οδηγήσει σε μια πεισματάρα φύση, και αν αποφασίσουν να επιβληθούν δεν θα τα μεταπείσετε εύκολα.

Τα Frenchies είναι αγαπημένοι σύντροφοι που αρέσκονται στην ανθρώπινη επαφή. Εάν θέλετε ένα σκυλί που μπορεί να μείνει μόνο του για μεγάλα χρονικά διαστήματα, το Frenchie δεν είναι η κατάλληλη ράτσα για εσάς. Αυτός είναι ένας σκύλος που απολαμβάνει να αφιερώνει την αγάπη στους συντρόφους του και να δέχεται την ίδια μεταχείριση. Γενικά τα πάνε καλά με όλους, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών. Μπορούν, ωστόσο, να είναι κτητικοί με τους ανθρώπους τους, ειδικά με την παρουσία άλλων σκύλων. Η κοινωνικοποίηση είναι απαραίτητη για αυτή τη ράτσα, αλλά με την εύκολη συντροφιά τους αυτό είναι ένα ευχάριστο έργο.

Με μια φύση που είναι και χιουμοριστική και σκανδαλώδης, το French Bulldog χρειάζεται να ζήσει με κάποιον που είναι συνεπής, σταθερός και υπομονετικός με όλες τις γελοιότητες και τις περίεργες που τον καθιστούν απολαυστικό.

Τα French Bulldog είναι εξαιρετικοί φύλακες και θα ειδοποιήσουν τους ανθρώπους τους όταν πλησιάζουν αγνώστους, αλλά δεν είναι το στυλ τους να γαβγίζουν χωρίς αιτία. Μπορούν να προστατεύουν το σπίτι και την οικογένειά τους και κάποια με την ίδια τους τη ζωή.

Τα French Bulldog δεν χρειάζονται πολύ χώρο και τα πάνε πολύ καλά σε διαμερίσματα ή μικρές κατοικίες. 15 λεπτά περπάτημα την ημέρα αρκούν για να τα αποτρέψετε από το να γίνουν υπέρβαρα. Διατηρήστε το Frenchie σε δροσερό, άνετο περιβάλλον. Εξαντλείτε εύκολα και χρειάζεται περιβάλλον με κλιματισμό. Αυτό δεν είναι ένα σκυλί που μπορεί να μείνει έξω τις ζεστές μέρες.

Τα French Bulldog είναι υπέροχα σκυλιά συντροφιάς με ευγενική φύση. Εάν εργάζεστε στο σπίτι, στα Frenchie αρέσει να ξαπλώνουν στα πόδια σας όλη μέρα ή να σας ακολουθούν από δωμάτιο σε δωμάτιο. Οι άνθρωποι που τα αγαπούν τα περιγράφουν ως άτακτα και δεν μπορούν να φανταστούν τη ζωή χωρίς αυτά. Είναι μια συνεχής παρουσία και θα σας αγαπούν με όλη τη ψυχή τους με τα μικρά τους σώματα, αποδεικνύοντας ξανά και ξανά ότι η ομορφιά είναι μέσα.

French Bulldog

Σημαντικότερα

  • Τα French Bulldog δεν χρειάζονται πολλή άσκηση, αλλά χρειάζονται καθημερινές βόλτες για να διατηρηθούν σε υγιές βάρος.

  • Τα French Bulldog δεν διαχειρίζονται πολύ καλά τη θερμότητα και πρέπει να παρακολουθούνται τις ζεστές μέρες για να διασφαλιστεί ότι δεν θα δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα.

  • Τα French Bulldog μπορεί να εκπαιδεύονται εύκολα, αλλά μπορεί επίσης να είναι πεισματάρικα. Να είστε σταθεροί και υπομονετικοί όταν εκπαιδεύετε αυτή τη ράτσα.

  • Εάν εκτιμάτε την καθαριότητα, το French Bulldogs μπορεί να μην είναι το ιδανικό σκυλί για εσάς, καθώς είναι επιρρεπές σε σάλια, μετεωρισμό και τριχόπτωση. Μπορεί επίσης να είναι δύσκολο να εκπαιδευτεί στο σπίτι.

  • Τα French Bulldog μπορεί να είναι μια ήσυχη ράτσα και δεν γαβγίζουν συχνά, αν και υπάρχουν εξαιρέσεις σε κάθε κανόνα.

  • Επειδή δεν τείνουν να γαβγίζουν υπερβολικά, τα French Bulldogs είναι εξαιρετικά σκυλιά για διαμερίσματα.

  • Αν και είναι σημαντικό να επιβλέπετε πάντα τα μικρά παιδιά και τα σκυλιά όταν είναι μαζί, το French Bulldog τα πάει πολύ καλά με τα παιδιά.

  • Τα French Bulldog είναι υπέροχοι φύλακες, αλλά μπορούν να γίνουν πολλοί κτητικοί. Τους αρέσει επίσης να είναι το επίκεντρο της προσοχής, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα συμπεριφοράς.

  • Τα French Bulldogs είναι σκυλιά συντροφιάς και ευδοκιμούν όταν έχουν ανθρώπινη επαφή. Δεν είναι μια ράτσα που μπορεί να μείνει μόνη της για μεγάλες περιόδους ή να μείνει έξω.

  • Για να αποκτήσετε έναν υγιή σκύλο, μην αγοράζετε ποτέ ένα κουτάβι από ανεύθυνο εκτροφέα  ή κατάστημα κατοικίδιων ζώων.

Υγεία

Δεν θα νοσήσουν όλα τα Frenchies από τις ασθένειες αυτές, αλλά θα πρέπει να προσέχετε περισσότερο για αυτά τα προβλήματα υγείας.

Δυσπλασία ισχίου: Πρόκειται για μια κληρονομική ασθένεια κατά την οποία το μηριαίο οστό δεν εφαρμόζει σφιχτά στην άρθρωση του ισχίου. Μερικοί σκύλοι παρουσιάζουν πόνο και αδυναμία στο ένα ή και στα δύο πίσω πόδια, μερικά σκυλιά όμως δεν εμφανίζουν κανένα σημάδι (Ο έλεγχος με ακτίνες Χ είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για τη διάγνωση του προβλήματος). Ακόμα, η αρθρίτιδα μπορεί να αναπτυχθεί καθώς ο σκύλος γερνάει. Τα σκυλιά με δυσπλασία ισχίου δεν πρέπει να ζευγαρώνουν. Επομένως, εάν αγοράσετε ένα κουτάβι, ζητήστε από τον εκτροφέα αποδείξεις ότι οι γονείς έχουν δοκιμαστεί για δυσπλασία ισχίου και είναι απολύτως υγιείς.

Βραχυκεφαλικό σύνδρομο: Αυτή η διαταραχή εντοπίζεται σε σκύλους με κοντά κεφάλια, στενά ρουθούνια ή επιμήκη ή μαλακούς ουρανίσκους. Οι αεραγωγοί τους αποφράσσονται σε διάφορους βαθμούς και μπορούν να προκαλέσουν από θορυβώδη ή επίπονη αναπνοή έως ολική κατάρρευση του αεραγωγού. Τα σκυλιά με βραχυκεφαλικό σύνδρομο συνήθως ρουθουνίζουν. Η θεραπεία ποικίλλει ανάλογα με τη σοβαρότητα της κατάστασης, αλλά περιλαμβάνει οξυγονοθεραπεία καθώς και χειρουργική επέμβαση για τη διεύρυνση των ρουθουνιών.

Αλλεργίες: Οι αλλεργίες είναι ένα κοινό πρόβλημα στους σκύλους. Υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι αλλεργιών: οι τροφικές αλλεργίες, οι οποίες αντιμετωπίζονται με μια διαδικασία εξάλειψης ορισμένων τροφών από τη διατροφή του σκύλου. αλλεργίες από επαφή, που προκαλούνται από αντίδραση σε μια τοπική ουσία, όπως κλινοσκεπάσματα, σκόνες ψύλλων, σαμπουάν για σκύλους και άλλες χημικές ουσίες, και αντιμετωπίζονται με την αφαίρεση της αιτίας της αλλεργίας. και εισπνεόμενες αλλεργίες, που προκαλούνται από αερομεταφερόμενα αλλεργιογόνα όπως η γύρη, η σκόνη. Η φαρμακευτική αγωγή για τις εισπνεόμενες αλλεργίες εξαρτάται από τη σοβαρότητα της αλλεργίας. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι μολύνσεις των αυτιών συχνά συνοδεύουν τις εισπνεόμενες αλλεργίες.

Ημισπονδύλων: Πρόκειται για δυσπλασία ενός ή περισσότερων σπονδύλων που προκαλεί το σχήμα του σαν σφήνα ή τρίγωνο. Αυτή η δυσπλασία μπορεί να εμφανιστεί μόνη της ή με άλλες δυσπλασίες. Ο ημισπόνδυλος μπορεί να μην προκαλέσει προβλήματα ή μπορεί να ασκήσει πίεση στο νωτιαίο μυελό. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πόνο, αδυναμία ή/και παράλυση. Δεν υπάρχει θεραπεία για την πάθηση αυτή εκτός εάν υπάρχει πίεση στο νωτιαίο μυελό.

Επιγονατιδική έκχυση: Επίσης γνωστή ως “γλιστρήματα πνιγμού”, αυτό είναι ένα κοινό πρόβλημα σε μικρόσωμους σκύλους. Προκαλείται όταν η επιγονατίδα, η οποία αποτελείται από τρία μέρη – το μηριαίο οστό (μηριαίο οστό), την επιγονατίδα (καπάκι του γόνατος) και την κνήμη (γάμπα) – δεν είναι σωστά ευθυγραμμισμένη και γλιστράει μέσα και έξω από τη θέση της (εξευγενισμένα). Αυτό προκαλεί αδυναμία ή μη φυσιολογικό βάδισμα (ο τρόπος που κινείται ο σκύλος). Είναι μια συγγενής ασθένεια, που σημαίνει ότι είναι παρούσα κατά τη γέννηση, αν και η πραγματική κακή ευθυγράμμιση ή εξάρθρωση δεν συμβαίνει πάντα παρά πολύ αργότερα. Το τρίψιμο που προκαλείται από την εξάρθρωση της επιγονατίδας μπορεί να οδηγήσει σε αρθρίτιδα, μια εκφυλιστική νόσο των αρθρώσεων. Υπάρχουν τέσσερις βαθμοί εξάρθρωσης της επιγονατίδας που κυμαίνονται από τον βαθμό Ι, μια περιστασιακή εξάρθρωση που προκαλεί προσωρινή αδυναμία στην άρθρωση, έως τον βαθμό IV, στον οποίο η στροφή της κνήμης είναι σοβαρή και η επιγονατίδα δεν μπορεί να ευθυγραμμιστεί εκ νέου με το χέρι. Οι σοβαροί βαθμοί εξάρθρωσης της επιγονατίδας μπορεί να απαιτούν χειρουργική αποκατάσταση.

Νόσος μεσοσπονδύλιου δίσκου (IVDD): Η IDD εμφανίζεται όταν ένας δίσκος στη σπονδυλική στήλη σπάει ή εμφανίζεται κήλη που πιέζει τον νωτιαίο μυελό. Όταν ο δίσκος πιέζει μέσα το νωτιαίο μυελό, οι μεταδόσεις των νεύρων εμποδίζονται να ταξιδέψουν κατά μήκος του νωτιαίου μυελού. Η νόσος του μεσοσπονδύλιου δίσκου μπορεί να προκληθεί από τραύμα, ηλικία ή απλώς από το σωματικό τράνταγμα που συμβαίνει όταν ένας σκύλος πηδάει από τον καναπέ. Όταν ο δίσκος σπάσει, ο σκύλος συνήθως αισθάνεται πόνο και η ρήξη του δίσκου μπορεί να οδηγήσει σε αδυναμία και προσωρινή ή μόνιμη παράλυση. Η θεραπεία συνήθως περιλαμβάνει μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα (NSAIDS) που παρασκευάζονται ειδικά για σκύλους. Ποτέ μην δίνετε στο σκύλο σας Tylenol ή άλλα NSAIDS για ανθρώπους καθώς μπορεί να είναι τοξικά. Σε ορισμένες περιπτώσεις η χειρουργική επέμβαση μπορεί να βοηθήσει, αλλά πρέπει να γίνει εντός περίπου μιας ημέρας από τον τραυματισμό. Μπορεί επίσης να θέλετε να ρωτήσετε τον κτηνίατρό σας σχετικά με τη φυσική αποκατάσταση. Θεραπείες όπως μασάζ, διάδρομοι με νερό και ηλεκτρική διέγερση είναι διαθέσιμες για σκύλους και μπορεί να έχουν εξαιρετική επιτυχία.

Νόσος του Von Willebrand: Αυτή είναι μια διαταραχή του αίματος που μπορεί να βρεθεί τόσο σε ανθρώπους όσο και σε σκύλους. Επηρεάζει τη διαδικασία πήξης λόγω της μείωσης του παράγοντα von Willebrand στο αίμα. Ένας σκύλος που προσβάλλεται από τη νόσο του von Willebrand θα έχει σημάδια όπως αιμορραγία από τη μύτη, αιμορραγία των ούλων, παρατεταμένη αιμορραγία από χειρουργική επέμβαση και παρατεταμένη αιμορραγία κατά τη διάρκεια των εποχικών κύκλων. Περιστασιακά εντοπίζεται αίμα στα κόπρανα. Αυτή η διαταραχή συνήθως διαγιγνώσκεται στον σκύλο σας μεταξύ 3 και 5 ετών και δεν μπορεί να θεραπευτεί. Ωστόσο, μπορεί να αντιμετωπιστεί με θεραπείες που περιλαμβάνουν τραυματισμούς με καυτηρίαση ή συρραφή, μεταγγίσεις του παράγοντα von Willebrand πριν από τη χειρουργική επέμβαση και αποφυγή ορισμένων φαρμάκων.

Ρωγμή ουρανίσκου: Ο ουρανίσκος είναι το πάνω μέρος του στόματος και χωρίζει τη ρινική και τη στοματική κοιλότητα. Αποτελείται από δύο μέρη, τον σκληρό και τον μαλακό. Μια ρωγμή ουρανίσκου έχει μια σχισμή που εκτείνεται αμφίπλευρα ή μονόπλευρα και μπορεί να κυμαίνεται σε μέγεθος από μια μικρή έως μια μεγάλη ρωγμή. Μπορεί να επηρεάσει τόσο τον σκληρό όσο και τον μαλακό ουρανίσκο ξεχωριστά και μαζί και μπορεί να προκαλέσει άνοιγμα χείλους. Τα κουτάβια μπορεί να γεννηθούν με ρωγμές στον ουρανίσκο ή μπορεί να εμφανιστεί από τραυματισμό. Η ρωγμές στον ουρανίσκο είναι αρκετά συχνή στους σκύλους, αλλά πολλά κουτάβια που γεννιούνται με αυτή δεν επιβιώνουν ή υποβάλλονται σε ευθανασία από τον εκτροφέα. Η μόνη θεραπεία είναι η χειρουργική επέμβαση για το κλείσιμο της ρωγμής, αν και δεν χρειάζονται όλοι οι σκύλοι. Είναι σημαντικό να λάβετε μια διάγνωση και θεραπεία από τον κτηνίατρό σας.

Επιμήκης μαλακός ουρανίσκος: Ο επιμήκης ουρανίσκος είναι η προέκταση του πάνω μέρους του στόματος. Όταν ο ουρανίσκος είναι επιμήκης, μπορεί να εμποδίσει τους αεραγωγούς και να προκαλέσει δυσκολία στην αναπνοή. Η θεραπεία είναι η χειρουργική αφαίρεση.

Εάν αγοράζετε ένα κουτάβι, βρείτε έναν καλό εκτροφέα που θα σας δείξει πιστοποιητικά υγείας και για τους δύο γονείς του κουταβιού σας. Τα πιστοποιητικά υγείας θα πρέπει να αποδεικνύουν ότι ο σκύλος έχει δοκιμαστεί και έχει απαλλαγεί πλήρως από μια συγκεκριμένη ασθένεια.

Στα Frenchies, θα πρέπει να περιμένετε να δείτε πιστοποιήσεις υγείας από το Orthopedic Foundation for Animals (OFA) για δυσπλασία ισχίου (με βαθμολογία λίαν καλώς και άνω), δυσπλασία αγκώνα, υποθυρεοειδισμό και νόσο του von Willebrand. από το Πανεπιστήμιο Auburn για θρομβοπάθεια και από το Canine Eye Registry Foundation (CERF) να πιστοποιεί ότι τα μάτια είναι πλήρως είναι φυσιολογικά. Μπορείτε να επιβεβαιώσετε το πιστοποιητικό υγείας στην ιστοσελίδα του OFA (offa.org).

Φροντίδα

Τα French Bulldog δεν χρειάζονται πολλή άσκηση. Έχουν αρκετά χαμηλά επίπεδα ενέργειας, αν και υπάρχουν εξαιρέσεις. Για να διατηρήσουν το βάρος τους σε χαμηλά επίπεδα, ωστόσο, χρειάζονται καθημερινή άσκηση μέσα από σύντομους περιπάτους ή ώρες παιχνιδιού στην αυλή. Πολλά French Bulldog απολαμβάνουν να παίζουν και θα περνούν μεγάλο μέρος του χρόνου τους σε διάφορες δραστηριότητες, αλλά δεν έχουν τόσο υψηλή ενέργεια ώστε να χρειάζονται μια μεγάλη αυλή ή μεγάλες περιόδους άσκησης. Αυτή η ράτσα είναι επιρρεπής στην εξάντληση και δεν πρέπει να υπομένει σε περιβάλλον με υψηλές θερμοκρασίες. Περιορίστε τις βόλτες και το ενεργό παιχνίδι σε δροσερά πρωινά και βράδια.

Όταν εκπαιδεύετε ένα French Bulldog, λάβετε υπόψη ότι αν και είναι έξυπνα και συνήθως πρόθυμα να σας ευχαριστήσουν, είναι επίσης ελεύθερα πνεύματα. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να είναιπεισματάρικα. Πολλές διαφορετικές τεχνικές εκπαίδευσης είναι επιτυχημένες με αυτή τη ράτσα, οπότε μην τα παρατάτε εάν μια συγκεκριμένη μέθοδος δεν λειτουργεί. Απλά δοκιμάστε μια διαφορετική τεχνική. Για να κεντρίσετε το ενδιαφέρον του Frenchie σας, προσπαθήστε να κάνετε την εκπαίδευση να μοιάζει με παιχνίδι με πολλή διασκέδαση και βραβεία.

Είναι σημαντικό να εκπαιδεύσετε το κουτάβι σας με κλουβί, ακόμα κι αν σκοπεύετε να του δώσετε την ελευθερία του σπιτιού όταν ενηλικιωθεί. Ανεξάρτητα από τη ράτσα, τα κουτάβια εξερευνούν, μπαίνουν μέσα σε αντικείμενα που δεν πρέπει και μασούν πράγματα που μπορεί να τα βλάψουν. Μπορεί να είναι ακριβή τόσο η επισκευή ή η αντικατάσταση κατεστραμμένων αντικειμένων όσο και η πληρωμή των λογαριασμών του κτηνιάτρου που θα μπορούσαν να προκύψουν, επομένως η εκπαίδευση με κλουβί ωφελεί το πορτοφόλι και την ψυχραιμία σας καθώς και την ευημερία του κουταβιού σας.

Σίτιση

Συνιστώμενη ημερήσια δόση: 1 έως 1,5 φλιτζάνια ξηράς τροφής καλής ποιότητας την ημέρα, χωρισμένη σε δύο γεύματα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ποσότητα κατανάλωσης της τροφής εξαρτάται από το μέγεθος, την ηλικία, την σωματική διάπλαση, τον μεταβολισμό και το επίπεδο δραστηριότητάς του. Δεν χρειάζονται όλα τα σκυλιά την ίδια ποσότητα τροφής. Φυσικά ένας πολύ δραστήριος σκύλος θα χρειαστεί περισσότερη τροφή από έναν όχι τόσο δραστήριο. Η ποιότητα της τροφής που αγοράζετε κάνει επίσης τη διαφορά. ‘Όσο καλύτερη είναι η τροφή τόσο περισσότερο θα θρέψει το σκυλί σας.

Για περισσότερα σχετικά με τη διατροφή του Frenchie σας, ανατρέξτε στις οδηγίες μας για την αγορά της σωστής τροφής, τη σίτιση του κουταβιού σας και τη σίτιση του ενήλικου σκύλου σας.

Χρώμα Τριχώματος και Περιποίηση

Το τρίχωμα ενός French Bulldog είναι κοντό, λείο, λαμπερό και λεπτό. Το δέρμα του είναι χαλαρό και ζαρωμένο, ειδικά στο κεφάλι και στους ώμους, και έχει απαλή υφή.

Τα French Bulldog ποικίλουν σε χρώμα, όπως κρεμ, διάφορες αποχρώσεις του brindle – ένα τρίχωμα με μοτίβο κηλίδων και ραβδώσεων από ανοιχτόχρωμα και σκούρα σημάδια – όπως το μαύρο brindle και το εντυπωσιακό brindle επίσης το brindle και το λευκό, γνωστό ως πολύχρωμο. Τα French Bulldog μπορούν να είναι οποιουδήποτε χρώματος εκτός από σκούρο μαύρο, έντονο κόκκινο (ένα συμπαγές κοκκινοκαφέ με καφέ χρωματισμό στα χείλη και τη μύτη), το ποντικί (ένα ανοιχτό γκρι) και το μαύρο με λευκό.

Αποφύγετε οποιονδήποτε εκτροφέα σας λέει ότι ένα συγκεκριμένο χρώμα είναι σπάνιο και επομένως αξίζει περισσότερα χρήματα. Αντίθετα, να θυμάστε ότι δεν μπορείτε απλώς να παραγγείλετε ένα κουτάβι συγκεκριμένου χρώματος και φύλου. Το να περιμένεις ένα συγκεκριμένο χρώμα είναι μια συνταγή απογοήτευσης όταν δεν γνωρίζεις τι ακριβώς θα αντιμετωπίσεις.

Τα French Bulldog είναι αρκετά εύκολο να περιποιούνται και χρειάζονται μόνο ένα περιστασιακό βούρτσισμα για να διατηρήσουν το τρίχωμά τους υγιές. Δεν παρουσιάζουν εκτεταμένη τριχοφυΐα . Ξεκινήστε να περιποιείτε το Frenchie σας σε νεαρή ηλικία και διδάξτε στο κουτάβι σας να στέκεται σε ένα τραπέζι ή στο πάτωμα για να κάνετε αυτή την εμπειρία ευκολότερη και για τους δυο σας. Όταν περιποιείτε το Frenchie σας σε οποιοδήποτε στάδιο της ζωής σας, αφιερώστε χρόνο για να ελέγξετε για τυχόν ψώρα, δερματικές βλάβες, γυμνές κηλίδες, τραχύ, ξεφλουδισμένο δέρμα ή σημάδια λοιμώξεων. Θα πρέπει επίσης να ελέγξετε τα αυτιά, τα μάτια και τα δόντια για τυχόν εκκρίσεις ή άσχημες μυρωδιές. Και τα δύο είναι σημάδια ότι το Frenchie σας μπορεί να χρειαστεί να δει τον κτηνίατρο.

Καθαρίζετε τακτικά τα αυτιά με ένα ζεστό υγρό πανί και περνάτε μια μπατονέτα γύρω από την άκρη του. Ποτέ μην κολλάτε τη μπατονέτα στον ακουστικό πόρο. Εάν οι άκρες των αυτιών είναι στεγνές, εφαρμόστε babyoil με φειδώ. Το λάδι μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε στεγνή μύτη.

Τα French Bulldog δεν ακονίζουν τα νύχια τους και θα χρειάζονται τακτικό κόψιμο. Αυτό αποτρέπει το σχίσιμο του δέρματος, το οποίο μπορεί να είναι επώδυνο.

Διατηρήστε τις ρυτίδες του προσώπου του καθαρές και στεγνές για να αποτρέψετε βακτηριακές λοιμώξεις. Κάθε φορά που κάνετε μπάνιο τον σκύλο σας, αφιερώστε χρόνο για να στεγνώσετε καλά το δέρμα ανάμεσα στις πτυχές. Κάντε μπάνιο το French Bulldog σας κάθε μήνα ή όποτε χρειάζεται και χρησιμοποιήστε ένα υψηλής ποιότητας σαμπουάν για να διατηρήσετε τα φυσικά έλαια στο δέρμα και το τρίχωμά του.

Τα French Bulldog θα πρέπει να είναι εύκολο να περιποιηθούν και με την κατάλληλη εκπαίδευση και θετικές εμπειρίες κατά τη διάρκεια της νεαρής ηλικίας τους, ο καλλωπισμός μπορεί να είναι ένας υπέροχος χρόνος για εσάς και το σκυλάκι σας. Εάν αισθάνεστε άβολα με οποιαδήποτε πτυχή της περιποίησης, όπως το κόψιμο των νυχιών, πηγαίνετε τον σκύλο σας σε έναν επαγγελματία που κατανοεί τις ανάγκες του.

Παιδιά και Άλλα Κατοικίδια

Tα Frenchies τα πάνε καλά με τα παιδιά και δεν είναι τόσο μικροσκοπικά ώστε να μην μπορούν να ζήσουν σε ένα σπίτι με ένα μικρό παιδί. Συνεπώς, κανένας σκύλος δεν πρέπει ποτέ να μείνει μόνος με ένα μικρό παιδί. Είναι κοινή λογική να τα επιβλέπετε και να βεβαιωθείτε ότι κανένας από τους δύο δεν σπρώχνει ή δεν ενοχλεί τον άλλον.

Όταν κοινωνικοποιούνται κατά τη διάρκεια της νεαρής τους ηλικίας, τα Frenchies μπορούν να τα πάνε καλά με άλλους σκύλους και γάτες. Τα υπερβολικά κακομαθημένα Frenchies, ωστόσο, μπορεί να ζηλεύουν, ειδικά αν αυτά τα άλλα σκυλιά τραβούν την προσοχή από το ίδιο το άτομo.

Η προσεκτική παραγωγική μας διαδικασία εγγυάται την αναζωογονητική δύναμη της φύσης στο έπακρον

Η CricksyDog παρέχει την κατάλληλη ανάπτυξη και αντοχή σώματος στο σκυλί σας λόγω, των υψηλών βαθμών πέψης των συστατικών του, τη σωστή ποσότητα από ζωικές πρωτεΐνες, λιπαρά, βιταμίνες και ιχνοστοιχείων.

Αξιολογήσεις και βαθμολογίες της CricksyDog

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε τις τελευταίες 20 αξιολογήσεις όλων των προϊόντων μας. Δυστυχώς, θα χρειαζόταν πολύς χρόνος για να φορτώσουν όλες, επομένως θα βρείτε τις 20 τελευταίες. Μόλις φτάσει μια νέα αξιολόγηση, η λίστα θα ανανεωθεί αμέσως! 🙂

ΚΥΡΙΑΚΗ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗgr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
4/5

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 3 μήνες
Εικόνα #1 απόΑπόστολος Χατζηγιάννης
1
Απόστολος Χατζηγιάννηςgr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

Εξαιρετική τροφή . Μέ τήν προηγούμενη σκυλοτροφή * έτρεχα εγώ πίσω της * γιά νά φάει !! ..τώρα τρέχει εκείνη !!!
😃😃😃😃😃

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 4 μήνες
Μαρίαgr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 4 μήνες
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΖΙΩΓΑΣgr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

Μέχρι στιγμής πιστεύω πως κάνει για το σκυλάκι μου.😀

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 5 μήνες
ΟΛΓΑ ΣΚΑΜΝΕΛΟΥgr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
4/5

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 5 μήνες
ΜΕΛΠΟΜΕΝΗgr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 5 μήνες
Πέτρος Τσακαλίδηςgr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΦΗ ΤΟΥ

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 7 μήνες
Πέτρος Τσακαλίδηςgr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

ΤΡΩΓΕΤΑΙ ΣΑΝ ΝΕΡΑΚΙ

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 7 μήνες
Εικόνα #1 απόΜΕΛΠΟΜΕΝΗ
1
ΜΕΛΠΟΜΕΝΗgr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 7 μήνες
Πέτρος Τσακαλίδηςgr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 7 μήνες
Αναστάσιος Στοΐτσηςgr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

Αψογη

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 8 μήνες
Katerina Notagr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
4/5

Μεγάλη ποσότητα κοπράνων

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 9 μήνες
Εικόνα #1 απόΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΠΙΤΣΑΣ
1
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΠΙΤΣΑΣgr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 9 μήνες
Εικόνα #1 απόTheano K.
1
Theano K.gr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 10 μήνες
ΓΕΩΡΓΙΑ Β.gr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 10 μήνες
Αγγελική Λευκιμμιάτηgr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

Είναι πολύ ακριβη

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 11 μήνες
Εικόνα #1 απόStavroula
1
Stavroulagr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 11 μήνες
Εικόνα #1 απόΡενα Κ.Εικόνα #2 απόΡενα Κ.
2
Ρενα Κ.gr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

Η τροφή τους αρέσει παρά πολύ την τρώνε με λαιμαργία και νιώθουν πολύ καλά με αυτή

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 11 μήνες
Βασιλική Νικέζηgr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 11 μήνες
Εικόνα #1 απόΔΕΣΠΟΙΝΑ ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΥΕικόνα #2 απόΔΕΣΠΟΙΝΑ ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΥ
2
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΥgr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

Η πιο καλύτερη τροφή❤️❤️❤️

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 11 μήνες

Έχετε περιέργεια για περισσότερες ράτσες σκύλων;

Έχουμε ήδη μια αναλυτική παρουσίαση των παρακάτω 14 ρατσών σκύλων

American staffordshire terrier

περιγραφή ράτσας σκύλου

border collie

Border Collie

περιγραφή ράτσας σκύλου

Bulldog

περιγραφή ράτσας σκύλου

Cane Corso

περιγραφή ράτσας σκύλου

Dachshund

περιγραφή ράτσας σκύλου

French bulldog

περιγραφή ράτσας σκύλου

German Shepherd

περιγραφή ράτσας σκύλου

golden retriever

Golden retriever

περιγραφή ράτσας σκύλου

Havanese

περιγραφή ράτσας σκύλου

barna labrador ül

Labrador

περιγραφή ράτσας σκύλου

Puli

περιγραφή ράτσας σκύλου

Rottweiler

περιγραφή ράτσας σκύλου

Siberian Husky

περιγραφή ράτσας σκύλου

Vizsla

περιγραφή ράτσας σκύλου

Παράδοση την επόμενη ημέρα

Αν πραγματοποιήσετε παραγγελία πριν από το απόγευμα, το πακέτο σας θα φτάσει την επόμενη ημέρα και μπορεί να βρεθεί αμέσως στο πιατάκι του σκύλου σας. Μην ξεχνάτε, πραγματοποιούμε παραδόσεις σε όλη την Ελλάδα!

Εξαιρετικής Ποιότητας Συστατικά

Οι πρώτες ύλες για όλα μας τα προϊόντα έρχονται από πιστοποιημένες φάρμες. Για εμάς η ασφάλειας του σκύλου σας είναι το πιο σημαντική! Δείτε μόνοι σας!

Έχετε κάποια ερώτηση, αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα;

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω Facebook ή καλέστε μας

Επαληθεύτηκε ανεξάρτητα
646 κριτικές