Siberian Husky

Τα Siberian Husky έχουν όμορφο, παχύ τρίχωμα με πολλά διαφορετικά χρώματα. Τα μπλε ή πολύχρωμα μάτια τους και τα εντυπωσιακά πρόσωπα τους προσθέτουν στην ελκυστικότητα αυτής της ράτσας, η οποία προέρχεται από τη Σιβηρία.

Πολλοί να ελκύονται από την εμφάνιση του, λόγω της ομοιότητας του με λύκο. Θα πρέπει να προσέξετε όμως γιατί αυτός ο αθλητικός και έξυπνος σκύλος μπορεί να ενεργεί ανεξάρτητα και να αμφισβητεί τα άπειρα αφεντικά του. Τα Husky χρειάζονται μια αυλή με ψηλό φράχτη και στο έδαφος να είναι απόλυτα περιφραγμένο, ώστε να αποτρέψετε τις πιθανές αποδράσεις. Ακόμα, θα πρέπει να τον πηγαίνετε μεγάλες βόλτες για να μειώσετε την πλήξη και τις ανεπιθύμητες συμπεριφορές, όπως τις προσπάθειες απόδρασης.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι τα σκυλιά οποιασδήποτε ράτσας μπορεί να υποφέρουν από προβλήματα υγείας καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Ένα καλό πρόγραμμα ασφάλισης κατοικίδιων ζώων μπορεί να σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε για να δώσετε στον σκύλο σας τη φροντίδα που χρειάζεται σε οποιαδήποτε ηλικία.

Siberian Husky

Τα Siberian Huskies έχουν αιχμαλωτίσει τη φαντασία των μαζών, καθώς και των καλλιτεχνών, των συγγραφέων και των παραγωγών ταινιών, με την εντυπωσιακή τους εμφάνιση και τα ταλέντα που προκαλούν δέος. Αυτός ο μεσαίου μεγέθους σκύλος διαθέτει δύναμη και αθλητικότητα. Αναπτύχθηκε με σκοπό την έλκυση έλκηθρου – ορισμένα εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται με αυτή την ιδιότητα – τα Husky είναι αξιόλογα σκυλιά  και η ικανότητά τους να μαθαίνουν είναι εκπληκτική.

Πολλοί έχουν ερωτευτεί την άγρια φύση και την περηφάνια των Husky, αλλά δεν γνωρίζουν πώς είναι πραγματικά αυτή η ράτσα. Η ομορφιά τους συχνά οδηγεί τους ανθρώπους στο να αποκτήσουν ένα, αγνοώντας τα δύσκολα χαρακτηριστικά τους, γεγονός που οδηγεί πολλά Husky σε καταφύγια.

Λόγω της αυξανόμενης ζήτησης αυτής της ράτσας οδήγησε πολλές φάρμες κουταβιών να ζευγαρώνουν κουτάβια χωρίς να ελέγχετε η συμπεριφορά τους. Αυτό έχει αρνητικό αποτέλεσμα γενικά στην ράτσα, όπως συμπεριφορές που δεν είναι φυσιολογικά χαρακτηριστικά των Siberian Huskies.

Όποιος δει όλα τα θετικά χαρακτηριστικά της ράτσας, καταλαβαίνει χωρίς καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για μια καταπληκτική ράτσα. Είναι έξυπνα, ανεξάρτητα και στοργικά με όλους. Δεν είναι επιθετικά και γενικά έχουν καλές σχέσεις με άλλα σκυλιά αν υπάρχουν στο ίδιο σπίτι. Επίσης, αγαπάνε τα παιδιά και θα καλωσορίσουν όλους στο σπίτι τους, ακόμα εισβολείς.

Ωστόσο, συχνά χρησιμοποιούν αυτό το αξιοσημείωτο μυαλό για να μάθουν λιγότερο χρήσιμα πράγματα και δεν είναι υπερβολικά πρόθυμοι να ευχαριστήσουν τους ανθρώπους τους. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να εκπαιδευτούν, οπότε είναι δύσκολα σκυλιά για τους ανθρώπους που δεν έχουν εμπειρία. Τα Husky ταιριάζουν σε έμπειρους ιδιοκτήτες σκύλων που θέτουν κανόνες. Όπως όλες οι ράτσες, έτσι και τα Husky χρειάζονται εκπαίδευση υπακοής, αλλά φαίνεται να έχουν μια ασυνήθιστη ικανότητα να διακρίνουν τη διαφορά μεταξύ σπιτιού και εκπαιδευτή – συμπεριφέρονται όμορφα στην εκπαιδευτή ενώ αγνοούν τις εντολές όταν βρίσκονται στο σπίτι.

Τα Siberian Huskies είναι επαγγελματίες στην απόδραση. Θα περιπλανηθούν μακριά από το σπίτι όποτε τους δοθεί η ευκαιρία. Δυστυχώς, πάρα πολλά χάθηκαν ή τραυματίστηκαν σε μια τέτοια απόδραση. Είναι ζωτικής σημασίας για τους ιδιοκτήτες Siberian Husky να ελέγχουν συνεχώς τις αυλές τους για οποιοδήποτε μέσο διαφυγής και να περιβάλλουν την αυλή τους με έναν φράχτη στο έδαφος.

Αν και έχουν πολλές ιδιότητες που μπορεί να σας δυσκολέψουν, τα Siberian Huskies εξακολουθούν να είναι μια υπέροχη ράτσα. Οι θαυμαστές αυτής της ράτσας αγκαλιάζουν την υπέροχη φύση τους. Όταν εκπαιδεύονται και φροντίζονται σωστά, τα Huskies γίνονται υπέροχοι οικογενειακοί σύντροφοι.

Siberian Husky

Σημαντικότερα

Ανάλογα με το κλίμα που ζούνε, τα Siberian Huskies αποβάλουν το τρίχωμά τους με διαφορετικές εντάσεις. Τις περιόδους που φυσάει πολύ και χάνουν μεγάλες ποσότητες τριχώματος. Αυτό συμβαίνει περίπου δύο φορές το χρόνο, περισσότερο εάν ζείτε σε θερμότερα κλίματα, και όταν συμβαίνει η βαριά αποβολή κρατάει περίπου τρεις εβδομάδες.

Τα Siberian Huskies δεν συνιστώνται για διαμερίσματα, αλλά μερικά μπορούν να προσαρμοστούν αρκετά καλά και στα διαμερίσματα, εάν είναι κατάλληλα εκπαιδευμένα και γυμνασμένα.

Τα Siberian Huskies είναι γνωστοί επαγγελματίες απόδρασης και είναι γνωστό ότι περιπλανιούνται και εξαφανίζονται. Μπορούν να πηδήξουν φράχτες, να σπάσουν αλυσίδες, να γλιστρήσουν και να βρουν οποιονδήποτε άλλο τρόπο να ξεφύγουν. Χρειάζονται μια ψηλή περιφραγμένη αυλή και ο φράχτης θα πρέπει επίσης να είναι θαμμένος αρκετά εκατοστά κάτω από το έδαφος για να αποτρέψει το χάσκι να σκάψει.

Τα Siberian Huskies είναι πολύ άτακτα. Εάν μείνουν κλεισμένα μέσα, θα αρχίσουν να καταστρέφουν ότι βρουν στο σπίτι. Ενώ, έξω από το σπίτι θα προτιμήσουν να σκάψουν και ειδικά κήπους με λουλούδια. Εάν έχει έναν χώρο να σκάψει στην αυλή θα είναι πολύ πιο χαρούμενος, το ίδιο και εσείς.

Ενώ απολαμβάνουν να βγάζουν ήχους, τα Siberian Huskies σπάνια γαβγίζουν και συνήθως δε θα γαβγίσουν εάν κάποιος έρθει στο σπίτι σας. Αυτό τα καθιστά ακατάλληλα για φύλαξη. Είναι τόσο φιλικά που θα μπορούσαν να βοηθήσουν έναν διαρρήκτη.

Τα Siberian Huskies δεν είναι ράτσα για έναν νέο ιδιοκτήτη. Χρειάζονται έναν ισχυρό ιδιοκτήτη που θα διατηρεί μια έντονη θέση στο σπίτι. Χρειάζονται εκπαίδευση υπακοής από νεαρή ηλικία και μπορεί να είναι μια δύσκολη και επίμονη ράτσα κατά την εκπαίδευση.

Τα Siberian Huskies είναι πολύ περίεργα και μπορεί να τραυματιστούν ή να χαθούν ενώ εξερευνούν κάτι νέο.

Είναι πολύ στοργικά και έχουν καλό χαρακτήρα. Γενικά, τα πάνε καλά με τα παιδιά, αν και τα μικρά παιδιά δεν πρέπει ποτέ να μένουν μόνα τους με οποιαδήποτε ράτσα. Επίσης, είναι ήσυχα με τους ανθρώπους και με άλλα σκυλιά στο σπίτι, αν υπάρχουν.

Τα Siberian Huskies εκτράφηκαν ώστε να χρειάζονται πολύ λίγη τροφή για να επιβιώσουν. Αυτό ισχύει ακόμα και σήμερα δεν χρειάζεται υψηλό επίπεδο θερμίδων την ημέρα. Είναι σημαντικό να ρωτήσετε τον κτηνοτρόφο του Siberian Husky σας τι συστήνει για την ποσότητα τροφής του.

Μην αφήνετε τα Huskies να τρέχουν όσο τα βγάζετε βόλτα. Μπορεί να τρέξουν γρήγορα και μακριά κυνηγώντας άλλα μικρά ζώα.

Λόγω της ομορφιάς τους, τα Siberian Huskies είναι μια από τις πιο δημοφιλείς ράτσες. Πολλοί δεν λαμβάνουν υπόψη τα έντονα χαρακτηριστικά τους και στο τέλος μένουν με έναν ατίθασο, αν και όμορφο, σκύλο. Πολλά Σιβηρικά Huskies είτε χάνονται, είτε σκοτώνονται είτε δίνονται σε καταφύγια λόγω των άπειρων ιδιοκτητών. Εάν σκέφτεστε να αγοράσετε ένα Siberian Husky, θα πρέπει να αφιερώσετε πολύ χρόνο στο να μάθετε για τη ράτσα. Επισκεφτείτε μερικά καταφύγια με Huskies, διαβάστε βιβλία, μιλήστε με άλλους ιδιοκτήτες για να δείτε αν μπορείτε να αναθρέψετε ένα. Εάν μετά από όλη αυτή την έρευα καταλήξετε ότι θέλετε ένα, αφιερώστε χρόνο να σκεφτείτε αν θα πρέπει να υιοθετήσετε ένα από καταφύγιο. Ακολουθήστε τις συμβουλές του εκτροφέα σας και θυμηθείτε ότι αυτό το όμορφο σκυλί θα κάνει τη ζωή σας μια περιπέτεια και όχι πάντα καλή.

Για να αποκτήσετε έναν υγιή σκύλο, μην αγοράζετε κουτάβια από φάρμες σκύλων, καταστήματα με κατοικίδια ζώα ή κτηνοτρόφους χωρίς πιστοποιητικά υγείας. Αναζητήστε έναν αξιόπιστο εκτροφέα που ζευγαρώνει τα σκυλιά αναπαραγωγής για να βεβαιωθεί ότι είναι απαλλαγμένα από γενετικές ασθένειες που μπορεί να μεταδοθούν στα κουτάβια.

Ιστορία

Ο Siberian Husky πιστεύεται ότι προέρχεται από τους Chukchi, μια φυλή νομάδων της Σιβηρίας. Η ιστορία της ράτσας είναι σχετικά άγνωστη, αλλά οι εξετάσεις DNA επιβεβαιώνουν ότι είναι από τις παλαιότερες ράτσες σκύλων. Γνωρίζουμε ότι οι Chukchi χρησιμοποιούσαν τους σκύλους ως γρήγορη μεταφορά και ότι αλληλεπιδρούσαν με τους Chukchi ως οικογενειακό σκυλί. Τα Huskies κοιμόντουσαν συχνά με τα παιδιά και τους παρείχαν ζεστά άνετα κρεβάτια.

Τα Siberian Husky εισήχθησαν στην Αλάσκα το 1908 και χρησιμοποιήθηκαν ως σκυλιά έλκυσης έλκηθρου. Χρησιμοποιήθηκαν στον αγώνα All-Alaska Sweepstakes, ο οποίος είναι ένας αγώνας 408 μιλίων, ακόμα και σήμερα συνεχίζουν να είναι ενεργός ανταγωνιστής στο Sweepstakes.

Τα αρχεία έδειξαν ότι το τελευταίο Siberian Husky εξήχθη από τη Σιβηρία το 1930 όταν τα σύνορα έκλεισαν από τη σοβιετική κυβέρνηση. Η ράτσα συνέχισε να ευδοκιμεί στη Βόρεια Αμερική. Αν και άλλαξαν ελαφρώς χαρακτηριστικά από τα σκυλιά στη Σιβηρία, το Chukchi Sled Dog, εξακολουθεί να διατηρεί πολλές από τις υπέροχες ιδιότητες αυτής της ράτσας.

Το Siberian Club of America ιδρύθηκε το 1938 και το Siberian Husky αναγνωρίστηκε από το American Kennel Club το 1930 και το Canadian Kennel Club το 1939.

Μέγεθος

Ένα μέσο αρσενικό έχει ύψος μεταξύ 21 και 23,5 ίντσες, ενώ το θηλυκό είναι κατά μέσο όρο 20 έως 22 ίντσες. Το αρσενικό ζυγίζει μεταξύ 45 και 60 κιλά και το θηλυκό 35 έως 50 κιλά.

Προσωπικότητα

Τα Siberian Huskies είναι σκυλιά αγέλης και χρειάζονται έναν ιδιοκτήτη που να είναι ο ξεκάθαρος αρχηγός της αγέλης. Αυτό διευκολύνει την εκπαίδευση γιατί θα διαπιστώσετε ότι ο σκύλος σας σας σέβεται, αλλά μην εκπλαγείτε αν δοκιμάζει τα όρια της θέσης σας στην αγέλη και προσπαθεί να πάρει τον έλεγχο.

Όταν συμβαίνει αυτό, είναι σημαντικό να μην ενδώσετε στην πιεστική συμπεριφορά. Επιβεβαιώστε τον εαυτό σας ως ηγέτη – όχι με εκφοβισμό ή χτυπήματα – αλλά επιβεβαιώνοντας τους βασικούς κανόνες με σαφήνεια και συνέπεια.

Το να κάνετε τον σκύλο σας να περιμένει για να φάει είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να καθιερώσετε τον ηγετικό σας ρόλο. Το Husky θα σας βλέπει ως φύλακα όλων των πολύτιμων πόρων – φαγητού, λιχουδιών, παιχνιδιών και άλλων πολύτιμων στοιχείων του σκύλου.

Αυτή η ράτσα έχει πολύ ενέργεια και διοχετεύει την ενέργεια της είτε μέσα είτε έξω από το σπίτι – ειδικά αν νιώσει πλήξη. Μπορεί να γκρεμίσει το σπίτι και κυριολεκτικά να μασήσει έναν τσιμεντένιο τοίχο.

Θα σκάψουν κήπους και αυλές, αλλά μπορούν να εκπαιδευτούν να σκάβουν σε ένα συγκεκριμένο σημείο στην αυλή.  Είναι καλύτερο για όλους να διδάξετε απλώς τον σκύλο σας να σκάβει σε ένα σημείο αντί να προσπαθείτε να του κόψετε αυτή τη συνήθεια.

Ωστόσο, μπορεί να είναι αρκετά χαριτωμένη με αυτή την άτακτη και παιχνιδιάρικη φύση τους. Είναι επίσης αρκετά κοινωνικά και λατρεύουν να επιδεικνύουν τα ταλέντα τους.

Τα Siberian Huskies δεν γαβγίζουν — αυτά είναι τα καλά νέα. Εδώ είναι το κακό: τους αρέσει να βγάζουν ήχους, κάτι που μπορεί να είναι πολύ απογοητευτικό για τους γείτονές σας. Αν δεν έχετε έναν σωστά εκπαιδευμένο και καλά γυμνασμένο Siberian Husky, δεν είναι ιδανικά κατοικίδια για διαμερίσματα.

Άλλο ένα πρόβλημα: Επειδή είναι πολύ φιλικά και κοινωνικά, δεν κάνει για φύλακας. Δυστυχώς, δεν είναι καχύποπτοι με αγνώστους, συμπεριλαμβανομένων των διαρρηκτών. Γενικά, τείνουν να αγαπούν τους πάντες.

Ο χαρακτήρας τους επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες, όπως η κληρονομικότητα, η εκπαίδευση και η κοινωνικοποίηση. Τα κουτάβια με καλή συμπεριφορά είναι περίεργα και παιχνιδιάρικα, πρόθυμα να πλησιάσουν τους ανθρώπους. Επιλέξτε το χαρούμενο και κοινωνικό κουτάβι, όχι αυτό που δαγκώνει τους συγγενείς του ή αυτό που κρύβεται στη γωνία.

Αν έχετε τη δυνατότητα, καλό είναι να γνωρίζετε έναν από τους δύο γονείς του κουταβιού σας, για να ξέρετε περίπου τι να περιμένετε από τη συμπεριφορά τους. Η συνάντηση με τα αδέλφια ή άλλους συγγενείς είναι επίσης μια χρήσιμη αξιολόγηση για το πώς θα είναι το κουτάβι σας όταν μεγαλώσει.

Όπως κάθε σκύλος έτσι και τα Siberian Huskies χρειάζονται πρώιμη κοινωνικοποίηση, έκθεση σε πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους, αξιοθέατα, ήχους και εμπειρίες, όταν βρίσκονται σε νεαρή ηλικία. Επιπροσθέτως, η κοινωνικοποίηση βοηθά να διασφαλίσετε ότι το κουτάβι σας θα μεγαλώσει και θα γίνει ένα σκυλί με καλή συμπεριφορά.

Η εγγραφή του για εκπαίδευση είναι μια καλή αρχή. Επίσης, οι τακτικές επισκέψεις, οι βόλτες σε πολυσύχναστα πάρκα, τα καταστήματα που επιτρέπουν σκύλους και οι χαλαρές βόλτες με γείτονες θα το βοηθήσει να βελτιώσει τις κοινωνικές του δεξιότητες.

Υγεία

Τα Huskies είναι γενικά υγιή σκυλιά, αλλά όπως όλες οι ράτσες, είναι επιρρεπή σε ορισμένες ασθένειες. Δε σημαίνει ότι θα νοσήσουν όλα τα Huskies, απλά είναι σημαντικό να γνωρίζετε σε τι πρέπει να δίνεται μεγαλύτερη προσοχή, σε περίπτωση που θα θέλατε ένα.

Εάν θέλετε να αγοράσετε ένα κουτάβι, βρείτε έναν καλό εκτροφέα που θα σας δείξει πιστοποιητικά υγείας και για τους δύο γονείς του κουταβιού σας. Τα πιστοποιητικά υγείας αποδεικνύουν ότι ένας σκύλος έχει ελεγχθεί και έχει απαλλαγεί από μια συγκεκριμένη πάθηση.

Για τα Huskies, θα πρέπει να περιμένετε να δείτε πιστοποιητικά υγείας από το Orthopedic Foundation for Animals (OFA) για δυσπλασία ισχίου (με βαθμολογία λίαν καλώς ή μεγαλύτερη), δυσπλασία αγκώνα, υποθυρεοειδισμό και νόσο von Willebrand, από το Πανεπιστήμιο Auburn για θρομβοπάθεια και από το Canine Eye Registry Foundation (CERF) να πιστοποιεί ότι τα μάτια είναι φυσιολογικά. Μπορείτε να επιβεβαιώσετε τα πιστοποιητικά υγείας ελέγχοντας τον ιστότοπο του OFA (offa.org).

Καταρράκτης: Ο καταρράκτης είναι μια αδιαφάνεια στον φακό του ματιού που προκαλεί δυσκολία στην όραση. Τα μάτια του σκύλου θα έχουν μια θολή εμφάνιση. Ο καταρράκτης εμφανίζεται συνήθως σε μεγάλη ηλικία και μερικές φορές μπορεί να αφαιρεθεί χειρουργικά για να βελτιωθεί η όραση του σκύλου.

Δυστροφία κερατοειδούς: Αυτή η κατάσταση επηρεάζει τον κερατοειδή ή το εξωτερικό διαφανές τμήμα του βολβού του ματιού. Είναι μια αδιαφάνεια που προκαλείται από μια συλλογή λιπιδίων στον κερατοειδή. Εμφανίζεται συνήθως σε νεαρούς ενήλικες και γενικά επηρεάζει περισσότερες γυναίκες. Δεν υπάρχει θεραπεία για αυτή την πάθηση, αλλά δεν φαίνεται να επηρεάζει την όραση.

Προοδευτική Ατροφία Αμφιβληστροειδούς (PRA): Πρόκειται για μια οφθαλμική πάθηση που περιλαμβάνει τη σταδιακή επιδείνωση του αμφιβληστροειδούς. Στην αρχή της νόσου, οι προσβεβλημένοι σκύλοι γίνονται νυχτοτυφλοί. Στη συνέχεια, χάνουν την όρασή τους και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Πολλοί προσβεβλημένοι σκύλοι προσαρμόζονται καλά στην περιορισμένη ή στην εντελώς χαμένη όρασή τους, εφόσον το περιβάλλον τους παραμένει το ίδιο.

Ανεξάρτητα από το πόσο υγιής είναι ο σκύλος σας όταν τον φέρνετε για πρώτη φορά στο σπίτι, θα πρέπει να προετοιμαστείτε για τυχόν προβλήματα που μπορεί να προκύψουν καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής του. Ένα πρόγραμμα ασφάλισης κατοικίδιων ζώων μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε έτοιμοι για οποιαδήποτε από τις κτηνιατρικές ανάγκες του σκύλου σας.

Φροντίδα

Τα Siberian Huskies πρέπει να ασκούνται 30 έως 60 λεπτά καθημερινά για να μην πλήξουν. Είναι εξαιρετικοί σύντροφοι για τρέξιμο, αλλά δεν πρέπει να ασκούνται σε ζεστό καιρό. Παραδόξως, χρειάζονται μόνο μια μικρή (αλλά ασφαλή) αυλή για να ξοδέψουν την ενέργειά τους.

Κατώτατη γραμμή: Τα Σιβηρικά Χάσκι πρέπει να εργάζονται για να παραμείνουν ευτυχισμένα. Συνήθως απλώς και μόνο η διατήρηση της ενεργού ζωής σας μέσω της πεζοπορίας και άλλων υπαίθριων αθλημάτων θα κρατήσει το Siberian Husky υγιές, χαρούμενο και χωρίς προβλήματα.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η εκπαίδευση είναι απαραίτητη και ίσως θέλετε να επενδύσετε σε πιο προηγμένα μαθήματα υπακοής. Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο για πολλούς ιδιοκτήτες και εκπαιδευτές, καθώς η ράτσα είναι πολύ έξυπνη και θα καθορίσει τη διαφορά μεταξύ των μαθημάτων και του σπιτιού.

Θα συμπεριφέρονται υπέροχα στο μάθημα, ακολουθώντας όλες τις οδηγίες και εντολές, αλλά στο σπίτι μπορεί να επιστρέψουν στον ατίθασο σκύλο που σας έκλεψε την καρδιά. Μην απογοητευτείτε, θα διαπιστώσετε ότι η υπομονή, ο χρόνος και λίγο από το δικό σας πείσμα θα αποδώσουν.

Η εκπαίδευση στο κλουβί είναι ένα σημαντικό εργαλείο που συνιστάται συχνά. Κρατά τον σκύλο ή το κουτάβι σας ασφαλή και τους παρέχει επίσης το δικό τους ασφαλές καταφύγιο για να αποσυρθούν όταν αισθάνονται κουρασμένοι. Ένα κλουβί δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείται ως τιμωρία.

Η εκπαίδευση με λουρί είναι επίσης απαραίτητη, καθώς τα Siberian Huskies δεν πρέπει ποτέ να αφήνονται χωρίς λουρί όταν δεν βρίσκονται σε περιφραγμένο χώρο. Τους αρέσει να τρέχουν και θα το κάνουν χωρίς να σκέφτονται πόσο μακριά είστε. Μπορείτε εύκολα να χάσετε το Siberian Husky σας αν αποφασίσει να κυνηγήσει κάτι ή απλά να τρέξει. Επίσης, μπορούν να κυνηγήσουν μεγάλα θηράματα και αυτό είναι αρκετά επικίνδυνο.

Σίτιση

Συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα: 1,5 έως 2 φλιτζάνια ξηράς τροφής καλής ποιότητας την ημέρα, χωρισμένη σε δύο γεύματα.

Όσον αφορά την ώρα των γευμάτων, τα Siberian Huskies είναι γνωστά ως «εύκολα» — απαιτούν σχετικά μικρή ποσότητα τροφής για το μέγεθός τους. Αυτό το χαρακτηριστικό μπορεί να εντοπιστεί στην προέλευση της φυλής, καθώς οι Chukchis ανέπτυξαν αυτά τα σκυλιά για να τραβούν ένα ελαφρύ φορτίο με γρήγορο ρυθμό σε μεγάλες αποστάσεις σε χαμηλές θερμοκρασίες με τη μικρότερη δυνατή πρόσληψη τροφής.

Σημείωση: Η ποσότητα της τροφής εξαρτάται από την σωματική διάπλαση, τον μεταβολισμό και το επίπεδο δραστηριότητας του σκύλου. Δεν χρειάζονται όλα τα σκυλιά την ίδια ποσότητα τροφής. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι ένας πολύ δραστήριος σκύλος θα χρειαστεί περισσότερη τροφή από έναν όχι τόσο δραστήριο σκύλο. Η ποιότητα της τροφής που αγοράζετε κάνει επίσης τη διαφορά, όσο καλύτερη είναι η τροφή, τόσο περισσότερο θα χαρίσει στο σκυλί σας αυτά που χρειάζεται.

Για περισσότερα σχετικά με τη διατροφή του Husky σας, ανατρέξτε στις οδηγίες μας για την αγορά της σωστής τροφής, τη σίτιση του κουταβιού σας και τη σίτιση του ενήλικου σκύλου σας.

Χρώμα Τριχώματος και Περιποίηση

Βεβαιωθείτε ότι η ηλεκτρική σας σκούπα είναι σε άριστη κατάσταση αν πρόκειται να υιοθετήσετε ένα Husky. Το διπλό του τρίχωμα είναι μεσαίου μήκος. Το εξωτερικό του τρίχωμα είναι ίσιο, ενώ το εσωτερικό απαλό και πυκνό.

Πολλοί τρίχωμα, πολλή τριχόπτωση- ειδικά την άνοιξη και το φθινόπωρο όταν φυσάει. Τούτου λεχθέντος, αυτή είναι μια αρκετά εύκολη ράτσα στη φροντίδα. Τα Siberian Huskies που ζουν σε ψυχρότερες θερμοκρασίες τείνουν να έχουν λιγότερη τριχόπτωση από εκείνα που ζουν σε θερμότερα κλίματα. Μπορείτε να αποφύγετε τους κόμπους- και την υπερβολική τρίχα στα έπιπλά σας – εάν δεσμευτείτε να βουρτσίζετε το τρίχωμα του σκύλου σας τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα- και καθημερινά κατά την περίοδο της τριχόπτωσης.

Τα Siberian Huskies είναι καθαρά σκυλιά και θα αφιερώσουν χρόνο για να καθαριστούν – όπως θα έκανε και μια γάτα. Συνήθως δεν μυρίζουν και σπάνια χρειάζονται μπάνια. Εκτός, φυσικά, αν αγγίξουν κάτι αηδιαστικό στην πίσω αυλή ή βρουν μερικά βρώμικα νερό στο δρόμο και πηδήξουν μέσα. Όταν έρθει η ώρα του μπάνιου, επιλέξτε ένα υψηλής ποιότητας σαμπουάν σκύλου σχεδιασμένο να διατηρεί τα φυσικά έλαια στο δέρμα και το τρίχωμα του σκύλου σας.

Τα Huskies μπορεί να έχουν διάφορα χρώματα, από μαύρο έως καθαρό λευκό με χρωματιστά σημάδια συνήθως κόκκινα ή χάλκινα. Τα μάτια τους μπορεί να είναι καφέ, μπλε ή και τα δύο. Στο πρόσωπό τους έχουν έντονα σημάδια που προσθέτουν στην γοητεία των ματιών τους.

Βουρτσίστε τα δόντια του Husky σας τουλάχιστον δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα για να αφαιρέσετε τη συσσωρευμένη πέτρα και τα βακτήρια που κρύβονται μέσα σε αυτήν. Το καθημερινό βούρτσισμα είναι ακόμα καλύτερο αν θέλετε να αποτρέψετε την ασθένεια των ούλων και την κακοσμία του στόματος.

Για την αποτροπή επώδυνων δακρίων και άλλων προβλημάτων υγείας, κόψτε τα νύχια του μία ή δύο φορές το μήνα. Εάν ακούτε στο πάτωμα τον χαρακτηριστικό ήχο κλικ, τότε τα νύχια του είναι πολύ μακριά. Τα νύχια των ποδιών του σκύλου έχουν αιμοφόρα αγγεία και αν τα κόψετε πολύ κοντά, μπορεί να προκαλέσετε αιμορραγία και ο σκύλος σας μπορεί να μην συνεργαστεί την επόμενη φορά που θα δει το νυχοκόπτη να έρχεται προς το μέρος του. Επομένως, εάν δεν είστε έμπειροι στο κόψιμο των νυχιών του σκύλου, ζητήστε βοήθεια από τον κτηνίατρο σας.

Τα αυτιά του πρέπει να ελέγχονται κάθε εβδομάδα για ερυθρότητα ή άσχημη οσμή, που μπορεί να υποδηλώνει κάποια μόλυνση. Ελέγξτε τα κάθε φορά που βρέχεται επίσης. Όταν ελέγχετε τα αυτιά του σκύλου σας, σκουπίστε τα με ένα βαμβάκι εμποτισμένο με απαλό καθαριστικό αυτιών με ισορροπημένο pH για να αποτρέψετε τις μολύνσεις. Μην εισάγετε τίποτα στον ακουστικό πόρο, απλά καθαρίστε το εξωτερικό αυτί.

Ξεκινήστε να βουρτσίζετε και να εξετάζετε το Husky σας από την ηλικία του κουταβιού. Θα πρέπει να ελέγχετε τα πόδια του, διότι είναι πολύ ευαίσθητα σε αυτό το σημείο. Επίσης, κοιτάξτε το στόμα και τα αυτιά του. Κάντε την περιποίηση μια θετική εμπειρία γεμάτη επαίνους και ανταμοιβές και θα βάλετε τις βάσεις για εύκολες κτηνιατρικές εξετάσεις και άλλες τέτοιες καταστάσεις, κατά την ενηλικίωση.

Καθώς τα περιποιείστε, ελέγξτε τα για τυχόν για πληγές, εξανθήματα ή σημάδια μόλυνσης όπως ερυθρότητα ή φλεγμονή στο δέρμα, στη μύτη, στο στόμα, στα μάτια και στα πόδια. Τα μάτια πρέπει να είναι καθαρά, χωρίς ερυθρότητα ή εκκρίσεις. Η προσεκτική εβδομαδιαία εξέταση θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε πιθανά προβλήματα υγείας έγκαιρα.

Παιδιά και Άλλα Κατοικίδια

Τα Huskies είναι υπέροχα κατοικίδια για νοικοκυριά με παιδιά. Μπορεί να είναι πολύ ανεκτικοί με αυτά, αλλά όπως όλα τα άλλα σκυλιά, θα πρέπει να επιτηρούνται όταν βρίσκονται κοντά σε μικρά παιδιά.

Όπως με κάθε σκύλο, διδάξτε στα παιδιά πώς να πλησιάζουν και να αγγίζουν τα σκυλιά και να επιβλέπετε για τυχόν αλληλεπιδράσεις μεταξύ τους, ώστε να αποτρέψετε οποιοδήποτε δάγκωμα ή τράβηγμα αυτιού ή ουράς. Διδάξτε στο παιδί σας να μην πλησιάζει ποτέ κανένα σκύλο ενώ κοιμάται ή τρώει ή να προσπαθεί να του πάρει την τροφή του. Κανένας σκύλος δεν πρέπει ποτέ να μένει χωρίς επίβλεψη με ένα παιδί.

Τα Siberian Huskies τα πηγαίνουν καλά με άλλα σκυλιά, αλλά είναι σημαντικό να πηγαίνετε το κουτάβι σας σε μαθήματα κοινωνικοποίησης. Αυτό τα μαθαίνει να συμβιώνουν με άλλα σκυλιά αλλά και με ανθρώπους, αν και είναι πολύ στοργικοί με τους ξένους. Η κοινωνικοποίηση διδάσκει στα κουτάβια πώς να συμπεριφέρονται και να δέχονται άλλα σκυλιά και τους ιδιοκτήτες τους.

Λάβετε υπόψη την ιστορία αυτής της ράτσας. Οι σκληρές συνθήκες στη Σιβηρία δημιούργησαν μια ισχυρή ορμή να κυνηγάνε τη λεία τους επειδή συχνά ήταν δύσκολο να βρεθεί τροφή. Ως αποτέλεσμα, πολλά Huskies σήμερα οδηγούνται σε μικρά ζώα όπως σκίουροι, κουνέλια και γάτες. Μερικά Huskies, ωστόσο, ζουν σε νοικοκυριά με πολλά κατοικίδια, ειδικά όταν μεγαλώνουν με άλλα κατοικίδια από την ηλικία του κουταβιού.

Η προσεκτική παραγωγική μας διαδικασία εγγυάται την αναζωογονητική δύναμη της φύσης στο έπακρον

Η CricksyDog παρέχει την κατάλληλη ανάπτυξη και αντοχή σώματος στο σκυλί σας λόγω, των υψηλών βαθμών πέψης των συστατικών του, τη σωστή ποσότητα από ζωικές πρωτεΐνες, λιπαρά, βιταμίνες και ιχνοστοιχείων.

Αξιολογήσεις και βαθμολογίες της CricksyDog

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε τις τελευταίες 20 αξιολογήσεις όλων των προϊόντων μας. Δυστυχώς, θα χρειαζόταν πολύς χρόνος για να φορτώσουν όλες, επομένως θα βρείτε τις 20 τελευταίες. Μόλις φτάσει μια νέα αξιολόγηση, η λίστα θα ανανεωθεί αμέσως! 🙂

Εικόνα #1 απόΑπόστολος Χατζηγιάννης
1
Απόστολος Χατζηγιάννηςgr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

Εξαιρετική τροφή . Μέ τήν προηγούμενη σκυλοτροφή * έτρεχα εγώ πίσω της * γιά νά φάει !! ..τώρα τρέχει εκείνη !!!
😃😃😃😃😃

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 5 μήνες
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΖΙΩΓΑΣgr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

Μέχρι στιγμής πιστεύω πως κάνει για το σκυλάκι μου.😀

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 6 μήνες
ΜΕΛΠΟΜΕΝΗgr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 6 μήνες
Πέτρος Τσακαλίδηςgr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΦΗ ΤΟΥ

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 8 μήνες
Πέτρος Τσακαλίδηςgr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

ΤΡΩΓΕΤΑΙ ΣΑΝ ΝΕΡΑΚΙ

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 8 μήνες
Εικόνα #1 απόΜΕΛΠΟΜΕΝΗ
1
ΜΕΛΠΟΜΕΝΗgr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 9 μήνες
Αναστάσιος Στοΐτσηςgr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

Αψογη

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 10 μήνες
Katerina Notagr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
4/5

Μεγάλη ποσότητα κοπράνων

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 10 μήνες
Αγγελική Λευκιμμιάτηgr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

Είναι πολύ ακριβη

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 1 έτος
Εικόνα #1 απόΡενα Κ.Εικόνα #2 απόΡενα Κ.
2
Ρενα Κ.gr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

Η τροφή τους αρέσει παρά πολύ την τρώνε με λαιμαργία και νιώθουν πολύ καλά με αυτή

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 1 έτος
Βασιλική Νικέζηgr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 1 έτος
Εικόνα #1 απόΔΕΣΠΟΙΝΑ ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΥΕικόνα #2 απόΔΕΣΠΟΙΝΑ ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΥ
2
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΥgr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

Η πιο καλύτερη τροφή❤️❤️❤️

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 1 έτος

Έχετε περιέργεια για περισσότερες ράτσες σκύλων;

Έχουμε ήδη μια αναλυτική παρουσίαση των παρακάτω 14 ρατσών σκύλων

American staffordshire terrier

περιγραφή ράτσας σκύλου

border collie

Border Collie

περιγραφή ράτσας σκύλου

Bulldog

περιγραφή ράτσας σκύλου

Cane Corso

περιγραφή ράτσας σκύλου

Dachshund

περιγραφή ράτσας σκύλου

French bulldog

περιγραφή ράτσας σκύλου

German Shepherd

περιγραφή ράτσας σκύλου

golden retriever

Golden retriever

περιγραφή ράτσας σκύλου

Havanese

περιγραφή ράτσας σκύλου

barna labrador ül

Labrador

περιγραφή ράτσας σκύλου

Puli

περιγραφή ράτσας σκύλου

Rottweiler

περιγραφή ράτσας σκύλου

Siberian Husky

περιγραφή ράτσας σκύλου

Vizsla

περιγραφή ράτσας σκύλου

Παράδοση την επόμενη ημέρα

Αν πραγματοποιήσετε παραγγελία πριν από το απόγευμα, το πακέτο σας θα φτάσει την επόμενη ημέρα και μπορεί να βρεθεί αμέσως στο πιατάκι του σκύλου σας. Μην ξεχνάτε, πραγματοποιούμε παραδόσεις σε όλη την Ελλάδα!

Εξαιρετικής Ποιότητας Συστατικά

Οι πρώτες ύλες για όλα μας τα προϊόντα έρχονται από πιστοποιημένες φάρμες. Για εμάς η ασφάλειας του σκύλου σας είναι το πιο σημαντική! Δείτε μόνοι σας!

Έχετε κάποια ερώτηση, αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα;

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω Facebook ή καλέστε μας

Επαληθεύτηκε ανεξάρτητα
646 κριτικές