American Staffordshire Terrier

Το American Staffordshire Terrier είναι μια μυώδης ράτσα γνωστή για τη δύναμη τους παρά το μέγεθός τους. Ωστόσο, είναι στοργικό και φιλικό με τα ανθρώπινα μέλη της οικογένειας. Τα American Staffordshire Terrier δεν απολαμβάνουν τίποτα περισσότερο από τους ανθρώπους που αγαπάνε, είτε βρίσκονται έξω για τζόκινγκ, είτε βρίσκονται στην αυλή, είτε αγκαλιάζονται στον καναπέ.

Είναι έξυπνα και πρόθυμα να ευχαριστήσουν, γεγονός που τα καθιστά εύκολα στην εκπαίδευση. Ωστόσο, η υψηλή νοημοσύνη συνεπάγεται και με τη συχνή ψυχική διέγερση. Θα χρησιμοποιήσουν αυτά τα δυνατά σαγόνια και θα μασήσουν οτιδήποτε λόγω πλήξης. Τα American Staffordshire Terriers μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν τη δύναμή τους για να παρασύρουν τα αφεντικά τους με ευκολία όπου επιθυμούν να κατευθυνθούν, σε περίπτωση που δεν είναι εκπαιδευμένα. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζονται έναν εκπαιδευτή που θα τους θέτει σαφή όρια χωρίς να είναι υπερβολικά σκληρός.

Η κοινωνικοποίηση είναι επίσης πολύ σημαντική για αυτά τα σκυλιά για να μπορέσουν να συνυπάρξουν με άλλα ζώα. Ακόμα, αυτή η ράτσα λατρεύει τη δουλειά όπως, αθλητικούς αγώνες, αστυνομική εργασία και εκπαιδεύσεις υπακοής. Με την κατάλληλη εκπαίδευση το American Staffordshire Terrier μπορεί να γίνει το πιο πιστό σκυλάκι αγκαλιάς που λατρεύει όλη η οικογένεια και είναι ένας ικανότατος σκύλος εργασίας.

Περισσότερα Σχετικά με αυτή τη Ράτσα

Τα American Staffordshire Terrier είναι τρυφερά, πιστά και παιχνιδιάρικα σκυλάκια, επίσης, τους αρέσει να περνάνε χρόνο με όλα τα ανθρώπινα μέλη της οικογένειας. Είναι αρκετά μυώδης για το μέγεθος τους και αυτό μπορεί να είναι πρόβλημα για τις βόλτες αν δεν εκπαιδευτούν σωστά. Επίσης, έχουν δυνατά σαγόνια, τα οποία θα τα χρησιμοποιήσουν αν νιώσουν πλήξη. Πολλά έπιπλα έχουν καταστραφεί από τα American Staffordshire Terrier, όταν δεν τους έχουν δοθεί το ψυχικό και σωματικό ερέθισμα. Ωστόσο, ένας σίγουρος εκπαιδευτής που μπορεί να ανταποκριθεί στις σωματικές απαιτήσεις της ράτσας χωρίς σκληρή τιμωρία θα ανταμειφθεί με έναν ήρεμο, υπάκουο σκύλο που έχει εξασκηθεί με τις μυρωδιές, τις ασκήσεις ευκινησίας τους αθλητικούς αγώνες και φυσικά να κουρνιάζει στον καναπέ. Αν και χρησιμοποιούνται ως φύλακες, η φυσική τους αγάπη για τους ανθρώπους καθιστά την ικανότητα των American Staffordshire Terrier να βασίζεται στον εκφοβισμό παρά σε οτιδήποτε άλλο. Η μυϊκή τους μάζα και η φήμη τους ως επιθετικά σκυλιά λειτουργούν αποτρεπτικά από τους εισβολείς, βέβαια στην πραγματικότητα αυτό είναι άδικο γι αυτά. Τα American Staffordshire Terrier έχουν πολλά κοινά με τα American Pit Bull Terrier, διότι και τα δύο έχουν χρησιμοποιηθεί σε παράνομες κυνομαχίες, γεγονός που τα καθιστά στόχους από τη Breed Specific Legislation. Όταν όμως μεγαλώνουν σε ένα σπίτι με αγάπη, την κατάλληλη εκπαίδευση και κοινωνικοποίηση τα σκυλιά αυτά είναι στοργικά, πειθαρχημένα, πιστά και πολύ υπάκουα.

American Staffordshire Terrier

Σημαντικότερα

  • Τα American Staffordshire Terriers έχουν πολλά κοινά με τα American Pit Bull Terriers, παρόλο που εκτρέφονται χωριστά για περισσότερα από 50 χρόνια.
  • Θεωρούνται ράτσας «Pit Bull» και στοχεύονται από την Breed Specific Legislation. Ορισμένες ασφαλιστικές εταιρείες δεν καλύπτουν νοικοκυριά που έχουν αυτή τη ράτσα. Καλό είναι να ελέγξτε τους τοπικούς νόμους και το συμβόλαιο της ασφάλειας πριν υιοθετήσετε ένα.
  • Τα American Staffordshire Terriers χρησιμοποιήθηκαν σε βάρβαρα αθλήματα, όπως ως δολώματα ταύρων και αρκούδας και εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται παράνομα σε μάχες κυνομαχίας ακόμα και σήμερα. Λόγω των παραπάνω, έχουν αποκτήσει τη φήμη των επιθετικών σκυλιών.
  • Η ράτσα αυτή είναι πολύ δυνατή για το μέγεθός της και πολύ πιθανόν αν δεν εκπαιδευτεί σωστά να τραβάει το λουρί από τον ιδιοκτήτη της.
  • Είναι προτιμότερο να τους παρέχετε μια αυλή με ισχυρό, ψηλό φράχτη, ώστε να μπορούν να τρέχουν και να εκτονώνουν την ενέργεια τους.
  • Το κοντό και λείο τρίχωμα του American Staffordshire Terrier είναι εύκολο κατά τον καλλωπισμό, επίσης, η συγκεκριμένη ράτσα φαίνεται να μην έχει έντονη «οσμή σκύλου», οπότε το μπάνιο θα πρέπει να γίνεται όταν είναι απαραίτητο.
  • Παρόλο που είναι καλοί φύλακες, τα American Staffordshire Terriers είναι γενικά πολύ φιλικά με τους ανθρώπους.
bulldog kutya
bulldog kutya
bulldog kutya
bulldog kutya

Προσωπικότητα

Τα American Staffordshire Terrier φημίζονται ως οικογενειακά σκυλιά που λατρεύουν τους ανθρώπους. Επίσης, είναι ευτυχισμένα όταν περνάνε χρόνο με τις οικογένειες τους, παίζουν, πηγαίνουν μεγάλες βόλτες ή όταν απλώς χαλαρώνουν στον καναπέ. Στην πραγματικότητα, παρά τη φήμη των επιθετικών σκύλων, είναι πιθανό να χαιρετήσουν αγνώστους περαστικούς με πολλή γλείψιμο και στοργή. Αυτή τη φήμη την έχουν, λόγω της μυϊκής τους μάζας και λόγω της καταγωγής τους από τα “Pit Bulls” που εκφοβίζουν τους εισβολείς. Επιπλέον, οι ιδιοκτήτες των American Staffordshire Terrier ισχυρίζονται ότι αυτά τα σκυλιά έχουν καλή αντίληψη των χαρακτήρων και αναγνωρίζουν τις προθέσεις των ανθρώπων που γνωρίζουν, γι αυτό τον λόγο θεωρούνται εξαιρετικοί φύλακες. Τα American Staffordshire Terrier είναι έντονα σκυλιά, δε θα διστάσουν να μασήσουν, να σκάψουν, να γαβγίσουν ή να τραβήξουν το οτιδήποτε αν νιώσουν πλήξη. Ως δυνατά, αθλητικά σκυλιά μπορεί να τραβήξουν το αφεντικό τους την ώρα της βόλτα όπου επιθυμούν, αν τους επιτρέπεται. Χρειάζονται έναν σίγουρο εκπαιδευτή που θα τους θέσει όρια, δίνοντας τους τα κατάλληλα ερεθίσματα. Απαιτείται επίσης, να εξοικειωθούν και να κοινωνικοποιηθούν με άλλα ζώα και ανθρώπους. Παρόλο που η ράτσα αυτή είναι από τη φύση της φιλική με τους ανθρώπους αν δε είναι εξοικειωμένα με άλλα σκυλιά πολύ πιθανό να υπάρχει σύγκρουση μεταξύ τους. Ακόμα, είναι έξυπνα, πρόθυμα να ευχαριστήσουν και τα πηγαίνουν καλά με την εκπαίδευση. Απολαμβάνουν να είναι απασχολημένα, όπως με το τζόκινγκ, να μυρίζουν, να τρέχουν ή να εκπαιδεύονται σε άλλες ασκήσεις σκύλων. Ένας εκπαιδευτής που μπορεί να ανταποκριθεί στις σωματικές απαιτήσεις του American Staffordshire Terrier και μπορεί να το κρατήσει υπό έλεγχο, θα κερδίσει έναν αφοσιωμένο, στοργικό και υπάκουο σύντροφο για μια ζωή.

Υγεία

Τα American Staffordshire Terrier είναι γενικά μια υγιής ράτσα, αν και έχει προδιάθεση για μερικά προβλήματα υγείας που θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας. Είναι επιρρεπής σε δερματικές αλλεργίες, λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος και αυτοάνοσα νοσήματα. Μπορεί επίσης να αναπτύξουν οστεοαρθρίτιδα ή σπονδύλωση αργότερα στη ζωή τους. Άλλα προβλήματα υγείας που μπορεί να αναπτύξουν τα American Staffordshire Terrier περιλαμβάνουν δυσπλασία ισχίου, δυσπλασία αγκώνα, υποθυρεοειδισμό, δεμοδεκτική ψώρα, παρεγκεφαλιδική αταξία, καρδιακή νόσο και εξάρθρωση επιγονατίδας.

Φροντίδα

Τα American Staffordshire Terriers είναι γνωστά για την κακή τους αναπνοή, επομένως τα δόντια τους θα πρέπει να βουρτσίζονται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, για να αποφευχθεί η ανάπτυξη μικροβίων. Τα νύχια τους θα πρέπει να κόβονται όσο χρειάζεται, κάτι που μπορεί να είναι δύσκολο, διότι δεν τους αρέσει να τους πειράζουν τις πατούσες τους. Η εκπαίδευση σε νεαρή ηλικία θα σας βοηθήσει να εξοικειωθούν με αυτό το άγγιγμα. Επίσης, Τα αυτιά τους θα πρέπει να ελέγχονται εβδομαδιαίως για τυχόν συσσώρευση κεριού, καθώς και να καθαρίζονται για να αποφευχθούν μολύνσεις αυτιού ή παρασίτων. Συνεχίστε με τους τακτικούς κτηνιατρικούς ελέγχους και ακολουθήστε τις συμβουλές του κτηνιάτρου σας για περαιτέρω φροντίδα στο σπίτι.

Σίτιση

Τα American Staffordshire Terriers θα πρέπει να λαμβάνουν μια δίαιτα σχεδιασμένη για σκύλους μεσαίου έως μεγάλου μεγέθους με μέτρια επίπεδα ενέργειας. Ακόμα, θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας ή τον επαγγελματία διατροφολόγο σας σχετικά με την κατάλληλη τροφή και το σωστό μέγεθος μερίδας που απαιτείται. Οι ανάγκες τους θα αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου, γι’ αυτό φροντίστε να κάνετε προσαρμογές από την ηλικία του κουταβιού έως την ενηλικίωση, όπως συνιστάται.

Χρώμα τριχώματος και Περιποίηση

Το κοντό και λείο τρίχωμα του American Staffordshire Terrier μπορεί να ποικίλει σε χρώμα, όπως το μπλε, το μπεζ, το λευκό, το μαύρο και το κόκκινο. Μπορεί επίσης να περιλαμβάνει ένα μείγμα λευκού με άλλων χρωμάτων. Θεωρείτε σφάλμα από το AKC εάν περισσότερο από το 80 τοις εκατό του τριχώματος είναι λευκό. Το γυαλιστερό του τρίχωμα πέφτει δύο φορές το χρόνο, λόγω της αλλαγής του καιρό και ελάχιστα τον υπόλοιπο χρόνο. Επίσης, θα πρέπει να βουρτσίζετε το τρίχωμα του τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, μια διαδικασία που θα σας βοηθήσει να μαζέψετε κάποιες τρίχες από το πεσμένο τρίχωμά του. Το μπάνιο είναι απαραίτητο, μόνο όταν χρειάζεται, δηλαδή μερικές φορές τον χρόνο ή σε περίπτωση που λερωθούν. Γενικά η ράτσα αυτή δεν έχει έντονη «οσμή σκύλου», οπότε μπορεί να μείνει ένα εύλογο χρονικό διάστημα χωρίς μπάνιο. Συνοπτικά οι ανάγκες περιποίησης αυτής της ράτσας είναι αρκετά χαμηλές.

Παιδιά και Άλλα Κατοικίδια

Τα American Staffordshire Terrier είναι γνωστό ότι είναι αξιαγάπητα οικογενειακά σκυλιά και έχουν καλές σχέσεις ακόμη και με τα παιδιά. Ταιριάζουν καλύτερα σε σπίτια με παιδιά ηλικίας άνω των έξι ετών. Αυτή η ράτσα λόγω της μυώδης σωματοδομής τους όταν παίζουν μπορεί προκαλέσουν τραυματισμούς. Στα μικρά παιδιά αρέσει να σπρώχνουν, για αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό να τα εκπαιδεύσετε στο πώς να διαχειρίζονται τα ζώα. Ακόμα και με τους πιο εκπαιδευμένους σκύλους οποιασδήποτε ράτσας, ο χρόνος παιχνιδιού με τα παιδιά θα πρέπει να είναι υπό επιτήρηση. Τα American Staffordshire Terrier δεν αγαπούν γενικά άλλα σκυλιά. Αρχικά εκτράφηκαν για να πολεμάνε και παρόλο που πολλοί κτηνοτρόφοι έχουν εργαστεί για να εξαλείψουν αυτές τις τάσεις με την πάροδο των ετών, η ράτσα έχει ακόμα αυτή την τάση. Η συνάντηση με άλλα σκυλιά δημόσια είναι μια κατάσταση επιτυχίας για κάθε σκύλο ξεχωριστά. Επιπλέον, είναι πιθανό να δουν άλλα κατοικία ως θηράματα, όπως τις γάτες. Η κοινωνικοποίηση και η παρέα με άλλα ζώα θα μειώσει αυτές τις τάσεις, αλλά σε κάθε περίπτωση η καλύτερη λύση είναι να μεγαλώνουν σε ένα σπίτι που θα είναι το μοναδικό κατοικίδιο.

Η προσεκτική παραγωγική μας διαδικασία εγγυάται την αναζωογονητική δύναμη της φύσης στο έπακρον

Η CricksyDog παρέχει την κατάλληλη ανάπτυξη και αντοχή σώματος στο σκυλί σας λόγω, των υψηλών βαθμών πέψης των συστατικών του, τη σωστή ποσότητα από ζωικές πρωτεΐνες, λιπαρά, βιταμίνες και ιχνοστοιχείων.

Αξιολογήσεις και βαθμολογίες της CricksyDog

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε τις τελευταίες 20 αξιολογήσεις όλων των προϊόντων μας. Δυστυχώς, θα χρειαζόταν πολύς χρόνος για να φορτώσουν όλες, επομένως θα βρείτε τις 20 τελευταίες. Μόλις φτάσει μια νέα αξιολόγηση, η λίστα θα ανανεωθεί αμέσως! 🙂

Ευγενία Λωλουgr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

Φαίνεται πως αρέσει πολύ στα μαλτεζακια μου.

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 6 ημέρες
ΠΕΤΡΟΣ Τσακαλίδηςgr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

απόλυτη τροφή για το γαλλικο μπουλτογκ μας.

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 2 εβδομάδες
ΓΕΩΡΓΙΑ Β.gr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
4/5

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 3 εβδομάδες
DIONISSIOS KAMVASSISgr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 2 μήνες
Εικόνα #1 απόΑπόστολος Χατζηγιάννης
1
Απόστολος Χατζηγιάννηςgr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

Εξαιρετική τροφή . Μέ τήν προηγούμενη σκυλοτροφή * έτρεχα εγώ πίσω της * γιά νά φάει !! ..τώρα τρέχει εκείνη !!!
😃😃😃😃😃

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 7 μήνες
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΖΙΩΓΑΣgr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

Μέχρι στιγμής πιστεύω πως κάνει για το σκυλάκι μου.😀

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 8 μήνες
ΜΕΛΠΟΜΕΝΗgr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 8 μήνες
Πέτρος Τσακαλίδηςgr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΦΗ ΤΟΥ

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 10 μήνες
Πέτρος Τσακαλίδηςgr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

ΤΡΩΓΕΤΑΙ ΣΑΝ ΝΕΡΑΚΙ

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 10 μήνες
Εικόνα #1 απόΜΕΛΠΟΜΕΝΗ
1
ΜΕΛΠΟΜΕΝΗgr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 10 μήνες
Αναστάσιος Στοΐτσηςgr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

Αψογη

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 11 μήνες
Katerina Notagr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
4/5

Μεγάλη ποσότητα κοπράνων

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 12 μήνες

Έχετε περιέργεια για περισσότερες ράτσες σκύλων;

Έχουμε ήδη μια αναλυτική παρουσίαση των παρακάτω 14 ρατσών σκύλων

American staffordshire terrier

περιγραφή ράτσας σκύλου

border collie

Border Collie

περιγραφή ράτσας σκύλου

Bulldog

περιγραφή ράτσας σκύλου

Cane Corso

περιγραφή ράτσας σκύλου

Dachshund

περιγραφή ράτσας σκύλου

French bulldog

περιγραφή ράτσας σκύλου

German Shepherd

περιγραφή ράτσας σκύλου

golden retriever

Golden retriever

περιγραφή ράτσας σκύλου

Havanese

περιγραφή ράτσας σκύλου

barna labrador ül

Labrador

περιγραφή ράτσας σκύλου

Puli

περιγραφή ράτσας σκύλου

Rottweiler

περιγραφή ράτσας σκύλου

Siberian Husky

περιγραφή ράτσας σκύλου

Vizsla

περιγραφή ράτσας σκύλου

Παράδοση την επόμενη ημέρα

Αν πραγματοποιήσετε παραγγελία πριν από το απόγευμα, το πακέτο σας θα φτάσει την επόμενη ημέρα και μπορεί να βρεθεί αμέσως στο πιατάκι του σκύλου σας. Μην ξεχνάτε, πραγματοποιούμε παραδόσεις σε όλη την Ελλάδα!

Εξαιρετικής Ποιότητας Συστατικά

Οι πρώτες ύλες για όλα μας τα προϊόντα έρχονται από πιστοποιημένες φάρμες. Για εμάς η ασφάλειας του σκύλου σας είναι το πιο σημαντική! Δείτε μόνοι σας!

Έχετε κάποια ερώτηση, αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα;

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω Facebook ή καλέστε μας

Επαληθεύτηκε ανεξάρτητα
670 κριτικές