Border Collie

Η ράτσα σκύλου Border Collie αναπτύχθηκε για τη συλλογή και τον έλεγχο των προβάτων στη συνοριακή περιοχή μεταξύ Σκωτίας και Αγγλίας. Είναι γνωστοί για το έντονο βλέμμα τους με το οποίο ελέγχουν το κοπάδι τους. Είναι σκυλιά με απεριόριστη ενέργεια και αντοχή στην εργασία, τα οποία τα καθιστούν κορυφαία τσοπανόσκυλα. Τα Border Collies εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται σήμερα για τη φύλαξη προβάτων σε φάρμες σε όλο τον κόσμο.

Παρόλο που πρόκειται για καθαρόαιμα σκυλιά, μπορεί να τα βρείτε και σε καταφύγια. Μην αγοράζετε, εάν ενδιαφέρεστε να αποκτήσετε ένα σκυλάκι, καλύτερα να υιοθετήσετε ένα.

Είναι εύκολο να τα εκπαιδεύσετε και μπορούν να διαπρέψουν σε διάφορα αθλήματα σκύλων, όπως αγώνες υπακοής, flyball, ευκινησίας, ιχνηλάτησης και ιπτάμενων δίσκων. Είναι εξαιρετικοί οικογενειακοί σύντροφοι αρκεί να έχουν πολύ (πολύ!) σωματική και πνευματική άσκηση. Θα πρέπει να αισθάνεστε άνετα με ένα τόσο έξυπνο σκυλί. Αν θέλετε να στοργικό και έξυπνο σκυλί που θα σας κρατά δραστήριους, αυτή είναι η ιδανική ράτσα για εσάς!

Border Collie

Αν είχατε ποτέ τη χαρά να παρακολουθήσετε ένα Border Collie να φυλάει πρόβατα, ξέρετε ότι παρακολουθείτε έναν επαγγελματία, με το έντονο βλέμμα του καθώς πλησιάζει τα πρόβατα, τη σχεδόν διαισθητική του απάντηση στην εντολή του βοσκού και τον επιδέξιο τρόπο με τον οποίο ελίσσει τα πρόβατα ακριβώς εκεί που θέλει ο βοσκός να πάνε, προκαλεί δέος.

Τα Border Collie είναι μεσαίου μεγέθους με 30 με 45 κιλά, διαθέτει φαινομενικά υπερφυσικά αποθέματα ενέργειας και αντοχής, λόγω της εργασίας που κληθήκανε να υπηρετήσουν όλη μέρα στους λόφους και τις κοιλάδες της Σκωτίας. Μερικές φορές τρέχει πάνω από 50 μίλια την ημέρα. Πρόκειται για τον ιδανικό σκύλο εργασίας.

Αν υπάρχει μια σκοτεινή πλευρά στην ενέργεια του εργασιομανή Border Collie, αυτή εμφανίζεται όταν τον φέρνουν σε μια οικογένεια που δεν τον καταλαβαίνει. Δεν είναι ένας σκύλος μόνο για αγκαλιά στον καναπέ. Δεν θέλει να τον χαϊδεύουν. Θέλει – και χρειάζεται – μια δουλειά. Το να συμβαδίζεις με την έντονη ψυχική και σωματική αντοχή του Border Collie είναι εξουθενωτικό, ακόμη και εκνευριστικό, ειδικά για έναν ιδιοκτήτη ή οικογένεια που θέλει ένα χαλαρό οικογενειακό κατοικίδιο.

Το Border Collie είναι ένας βοσκός, που σημαίνει ότι έχει μια ασυγκράτητη επιθυμία να συγκεντρώσει ένα κοπάδι. Αυτό το κοπάδι μπορεί να είναι πρόβατα, παιδιά, γάτες, σκίουροι ή οτιδήποτε κινείται, συμπεριλαμβανομένων και των αυτοκινήτων. Αυτό το ένστικτο να σπρώχνει και να γαβγίζει, σε συνδυασμό με την ενέργειά του, δεν μπορεί να μην υφίσταται. Αντίθετα, πρέπει να υπάρχει και να είναι ελεγχόμενη. Πρέπει να έχει ένα καθήκον, είτε πρόκειται για φύλαξη προβάτων είτε για ανταγωνισμό σε αθλήματα σκύλων. Ένας γρήγορος περίπατος ή ένα έντονο παιχνίδι κάθε μέρα δεν είναι αρκετή δραστηριότητα για ένα Border Collie.

Τούτου λεχθέντος, για τον σωστό ιδιοκτήτη, ένα Border Collie είναι ένας υπέροχος σκύλος για να ζεις μαζί του. Η ευφυής φύση του τον κάνουν εύκολο στην εκπαίδευση. Είναι ευαίσθητος και έχει μια ασυνήθιστη ικανότητα να ξέρει τι πρόκειται να του ζητήσεις πριν το ρωτήσεις. Εάν είναι καλά κοινωνικοποιημένο και εκπαιδευμένο από την ηλικία του κουταβιού, μπορεί να προσαρμοστεί σχεδόν σε οποιαδήποτε κατάσταση διαβίωσης που παρέχει την πνευματική και σωματική άσκηση που χρειάζεται.

Το Border Collie ταιριάζει πολύ με έναν ιδιοκτήτη που είναι τόσο δραστήριος όσο αυτός, ειδικά με εκείνον που θέλει να ασχοληθεί με τα αθλήματα σκύλων. Με τη σωστή εκπαίδευση, αυτή η ράτσα υπερέχει σε οποιαδήποτε δραστηριότητα δοκιμαστεί, συμπεριλαμβανομένων των τεστ φύλαξης προβάτων, της ευκινησίας, του flyball, του ιπτάμενου δίσκου, της υπακοής και της υπακοής σε ελεύθερο στυλ ή της ιχνηλάτησης.

Ο ιδιοκτήτης ή η οικογένεια που είναι πρόθυμη να κοινωνικοποιήσει και να εκπαιδεύσει σωστά το Border Collie της θα βρει ένα αληθινό φίλο αυτήν την έξυπνη και ευαίσθητη ράτσα.

Border Collie

Σημαντικότερα

  • Το Border Collie είναι πολύ ευαίσθητο, συχνά ανταποκρίνεται στις πιο περίπλοκες εντολές και είναι ικανό να προβλέψει τις επιθυμίες του ιδιοκτήτη του εκ των προτέρων.
  • Ένας εργασιομανής που χρειάζεται πνευματική και σωματική διέγερση, το Border Collie πρέπει να έχει έναν θετικό τρόπο για να κατευθύνει την ενέργειά του. Διαφορετικά θα εφεύρει τα δικά του παιχνίδια που μπορεί να δημιουργήσουν μπελάδες.
  • Το Border Collie θα φυλάει οτιδήποτε κινείται, όπως παιδιά, αυτοκίνητα, άτομα με ποδήλατα, γάτες και σκίουρους. Μπορεί να γίνει πραγματικό πρόβλημα αν του επιτραπεί να περιπλανηθεί σε μια γειτονιά. Χρειάζεται μια ασφαλή και περιφραγμένη αυλή.
  • Το θορυβώδες παιχνίδι των μικρών παιδιών μπορεί να διεγείρει το ένστικτο της φύλαξης του Border Collie και να το κάνει να σπρώξει και να γαυγίσει.
  • Για να αποφευχθεί αυτό, το Border Collie πρέπει να είναι κοινωνικοποιημένο.
  • Το Border Collie δεν περιφέρεται συνήθως, αλλά η περιέργεια και η ευφυΐα του μπορούν να τον οδηγήσουν σε μια απόδραση.
  • Για να αποκτήσετε έναν υγιή σκύλο, μην αγοράζετε ποτέ ένα κουτάβι από φάρμες κουταβιών ή κατάστηματα κατοικίδιων ζώων. Αναζητήστε έναν αξιόπιστο εκτροφέα που ζευγαρώνει σκυλιά απαλλαγμένα από γενετικές ασθένειες που μπορεί να μεταδώθουν στα κουτάβια.

Ιστορία

Οι πρόγονοι του Border Collie υπάρχουν από τότε που οι άνθρωποι στη σημερινή Βρετανία άρχισαν για πρώτη φορά να χρησιμοποιούν σκύλους για να βοηθούν στη φύλαξη και την βοσκή προβάτων. Στη συνοριακή χώρα μεταξύ της Σκωτίας και της Αγγλίας, ο σκύλος αυτός έγινε ένα από τα πιο πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία που θα μπορούσε να έχει ένας βοσκός και τα καλύτερα σκυλιά εργασίας ζευγαρωθήκαν μεταξύ τους.

Ο τύπος ποικίλλει, ανάλογα με το έδαφος ή την εργασία σε κάθε περιοχή. Αυτά τα σκυλιά συνδέονται με τις περιοχές τους και ήταν γνωστά ως Welsh Sheepdogs, Northern Sheepdogs, Highland Collies και Scotch Collies. Το όνομα του Border Collie αντικατοπτρίζει την εν μέρει σκωτσέζικη καταγωγή του: η λέξη collie, αναφέρεται στα τσοπανόσκυλα, προέρχεται από σκωτσέζικη διάλεκτο.

Το 1860, τα Scotch Sheep Dogs παρουσιάστηκαν στη δεύτερη έκθεση σκύλων που έγινε ποτέ στην Αγγλία. Σε ένα ταξίδι στο Balmoral λίγο αργότερα, η βασίλισσα Βικτώρια είδε ένα από τα σκυλιά και έγινε λάτρης της ράτσας.

Ένας R.J. Ο Λόιντ Πράις ξεκίνησε τις δοκιμές σε τσοπανόσκυλα. Το 1876, έφερε 100 άγρια ουαλικά πρόβατα στο Alexandra Palace στο Λονδίνο για μια επίδειξη. Ένας λογαριασμός στο Livestock Journal περιέγραψε την έκπληξη των θεατών με την απίστευτη ευφυία των σκύλων, των οποίων η μόνη βοήθεια από τους χειριστές τους ήταν με τη μορφή σημάτων με τα χέρια ή με σφυρίγματα.

Σήμερα το Border Collie αναγνωρίζεται ως το κορυφαίο τσοπανόσκυλο. Η ανώτερη ικανότητα φύλαξης καθιστά πολλούς λάτρεις αυτής της ράτσας να θέλουν να την αναπαράγουν μόνο για σκοπούς εργασίας.Το Border Collie αναγνωρίστηκε από το American Kennel Club την 1η Οκτωβρίου του 1995.

Μέγεθος

Τα αρσενικά έχουν ύψος 19 έως 22 ίντσες και βάρος 35 έως 45 κιλά. Τα θηλυκά έχουν ύψος 18 έως 21 ίντσες και ζυγίζουν 30 έως 40 κιλά.

Προσωπικότητα

Με πολύ απλά λόγια το Border Collie είναι τρομερά δυναμικό σκυλί. Τα χαρακτηριστικά του είναι η εγρήγορση, η ενεργητικότητα, η εργατικότητα και η εξυπνάδα. Μαθαίνει πολύ γρήγορα, τόσο γρήγορα που μερικές φορές είναι δύσκολο να τον προκαλέσετε.

Σε αυτή τη ράτσα αρέσει να είναι απασχολημένη. Στην πραγματικότητα, πρέπει να είναι απασχολείτε με κάτι αλλιώς πλήττει εύκολα, κάτι που οδηγεί σε ενοχλητικές συμπεριφορές, όπως γαβγίσματα, σκάψιμο ή κυνήγι αυτοκινήτων. Δεν είναι σκύλος για να ξαπλώνει ήσυχα στην μπροστινή βεράντα ενώ πίνεις ένα ποτήρι λεμονάδα. Χρειάζεται έντονη δραστηριότητα. Θυμηθείτε, είχε εκτραφεί για να τρέχει και να δουλεύει όλη μέρα φυλάγοντας πρόβατα.

Το Border Collie είναι γνωστό ότι υπακούει πολύ εύκολα στο αφεντικό του, ανταποκρίνεται με ένα σφύριγμα, με ένα σήμα του χεριού ακόμα και με ανασηκωμένο φρύδι.

Φυσικά το Border Collie δεν είναι σε όλα τέλειο. Μπορεί να είναι ευφυέστατο και ανεξάρτητο αλλά έχει ισχυρή επιθυμία να κατευθύνει μια αγέλη. Η έλλειψη προβάτων ή κάποιου είδους δουλειάς μπορεί να το οδηγήσει στο κυνήγι παιδιών, αυτοκινήτων ή άλλων κατοικίδιων ζώων.

Εάν δεν κοινωνικοποιηθεί σωστά ως κουτάβι μπορεί να γίνει ένα φοβισμένο ή ντροπαλό σκυλί. Η εκπαίδευση και η συνεχή έκθεση σε ανθρώπους, μέρη και πράγματα βοηθούν το ευαίσθητο Border Collie να αποκτήσει αυτοπεποίθηση.

Υγεία

Τα Border Collie είναι γενικά μια υγιείς ράτσα αλλά όπως όλα τα σκυλιά είναι επιρρεπείς σε ορισμένες ασθένειες. Δε σημαίνει ότι θα νοσήσουν όλα, αλλά θα πρέπει να προσέχετε περισσότερο για αυτά τα προβλήματα υγείας.

Εάν αγοράζετε ένα κουτάβι, βρείτε έναν καλό εκτροφέα που θα σας δείξει πιστοποιητικά υγείας και για τους δύο γονείς του κουταβιού σας. Τα πιστοποιητικά υγείας θα πρέπει να αποδεικνύουν ότι ο σκύλος έχει δοκιμαστεί και έχει απαλλαγεί πλήρως από μια συγκεκριμένη ασθένεια.

Για τα Border Collies θα πρέπει να περιμένετε να δείτε πιστοποιήσεις υγείας από το Orthopedic Foundation for Animals (OFA) για δυσπλασία ισχίου (με βαθμολογία λίαν καλώς και άνω), δυσπλασία αγκώνα, υποθυρεοειδισμό και νόσο του von Willebrand. από το Πανεπιστήμιο Auburn για θρομβοπάθεια και από το Canine Eye Registry Foundation (CERF) να πιστοποιεί ότι τα μάτια είναι πλήρως είναι φυσιολογικά. Μπορείτε να επιβεβαιώσετε το πιστοποιητικό υγείας στην ιστοσελίδα του OFA (offa.org).

Δυσπλασία ισχίου: Πρόκειται για μια κληρονομική ασθένεια κατά την οποία το μηριαίο οστό δεν εφαρμόζει σφιχτά στην άρθρωση του ισχίου. Μερικοί σκύλοι παρουσιάζουν πόνο και αδυναμία στο ένα ή και στα δύο πίσω πόδια, μερικά σκυλιά όμως δεν εμφανίζουν κανένα σημάδι (Ο έλεγχος με ακτίνες Χ είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για τη διάγνωση του προβλήματος). Ακόμα, η αρθρίτιδα μπορεί να αναπτυχθεί καθώς ο σκύλος γερνάει. Τα σκυλιά με δυσπλασία ισχίου δεν πρέπει να ζευγαρώνουν. Επομένως, εάν αγοράσετε ένα κουτάβι, ζητήστε από τον εκτροφέα αποδείξεις ότι οι γονείς έχουν δοκιμαστεί για δυσπλασία ισχίου και είναι απολύτως υγιείς.

Προοδευτική Ατροφία Αμφιβληστροειδούς (PRA): Πρόκειται για μια οφθαλμική πάθηση που περιλαμβάνει τη σταδιακή επιδείνωση του αμφιβληστροειδούς. Στην αρχή της νόσου, οι προσβεβλημένοι σκύλοι γίνονται νυχτοτυφλοί. Στη συνέχεια, χάνουν την όρασή τους και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Πολλοί προσβεβλημένοι σκύλοι προσαρμόζονται καλά στην περιορισμένη ή στην εντελώς χαμένη όρασή τους, εφόσον το περιβάλλον τους παραμένει το ίδιο.

Επιληψία: Αυτή είναι μια νευρολογική πάθηση που συχνά, αλλά όχι πάντα, είναι κληρονομική. Η επιληψία μπορεί να προκαλέσει ήπιες ή σοβαρές κρίσεις που μπορεί να εμφανιστούν ως ασυνήθιστη συμπεριφορά (όπως τρέξιμο σαν να τα κυνηγάει κάποιος ή να κρύβονται ή ακόμα και να πέφτουν, να έχουν άκαμπτα άκρα και απώλεια συνείδησης. Οι επιληπτικές κρίσεις είναι τρομακτικές, αλλά η μακροπρόθεσμη πρόγνωση τους με ιδιοπαθή επιληψία είναι γενικά πολύ καλή. Είναι σημαντικό να πάτε τον σκύλο σας στον κτηνίατρο για να γίνει σωστή διάγνωση (λόγω ότι οι κρίσεις μπορεί να έχουν και άλλες αιτίες) και θεραπεία.

Ανωμαλία Collie Eye: Πρόκειται για μια κληρονομική πάθηση που προκαλεί αλλαγές και ανωμαλίες στο μάτι, οι οποίες μερικές φορές μπορεί να οδηγήσουν σε τύφλωση. Αυτές οι αλλαγές μπορεί να περιλαμβάνουν χοριοειδική υποπλασία (ανώμαλη ανάπτυξη των χοριοειδών), κολοβόωμα (ελάττωμα στον οπτικό δίσκο), σταφυλόμα (λέπτυνση του σκληρού χιτώνα) και αποκόλληση αμφιβληστροειδούς. Η ανωμαλία του ματιού του Collie εμφανίζεται συνήθως όταν ο σκύλος είναι δύο ετών. Δεν υπάρχει θεραπεία για αυτήν την πάθηση.

Αλλεργίες: Υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι αλλεργιών στους σκύλους: οι τροφικές αλλεργίες, οι οποίες αντιμετωπίζονται με την εξάλειψη ορισμένων τροφών από τη διατροφή του σκύλου. Αλλεργίες εξ επαφής, οι οποίες προκαλούνται από αντίδραση σε μια τοπική ουσία όπως κλινοσκεπάσματα, σκόνες ψύλλων, σαμπουάν για σκύλους και άλλες χημικές ουσίες και οι εισπνεόμενες αλλεργίες, οι οποίες προκαλούνται από αερομεταφερόμενα αλλεργιογόνα όπως η γύρη, η σκόνη και τη μούχλα. Η θεραπεία ποικίλλει ανάλογα με την αιτία και μπορεί να περιλαμβάνει διατροφικούς περιορισμούς, φάρμακα και περιβαλλοντικές αλλαγές.

Σχαλιδωτική οστεοχονδρίτιδα (OCD): Αυτή η ορθοπεδική πάθηση, που προκαλείται από ακατάλληλη ανάπτυξη του χόνδρου στις αρθρώσεις, εμφανίζεται συνήθως στους αγκώνες, αλλά έχει παρατηρηθεί και στους ώμους. Προκαλεί επώδυνη σκλήρυνση της άρθρωσης, σε σημείο που ο σκύλος δεν μπορεί να λυγίσει τον αγκώνα του. Μπορεί να ανιχνευθεί από την ηλικία των τεσσάρων έως εννέα μηνών. Η υπερβολική σίτιση με τροφές για κουτάβια «φόρμουλα ανάπτυξης» ή τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξή του.

Φροντίδα

Ενώ το Border Collie είναι ένας πολύ προσαρμόσιμος σκύλος, ταιριάζει καλύτερα σε ένα περιβάλλον που έχει αρκετό χώρο: ένα σπίτι στην πόλη με μια ασφαλή περιφραγμένη αυλή ή μια εξοχική φάρμα. Επειδή έχει μια τάση για κυνηγητό, πρέπει να προστατεύεται από το όχι και τόσο φωτεινό ένστικτό του να κυνηγά αυτοκίνητα.

Ανεξάρτητα από το περιβάλλον, απαιτεί μεγάλη πνευματική και σωματική διέγερση κάθε μέρα και χρειάζεται έναν ιδιοκτήτη που να είναι πρόθυμος και ικανός να τα προσφέρει. Αυτό μπορεί να είναι μεγάλο βάρος για τους ιδιοκτήτες που δεν είναι διατεθειμένοι για κάτι τέτοιο. Εάν σκέφτεστε να αποκτήσετε ένα Border Collie, βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να του δώσετε την κατάλληλη διέξοδο για τη φυσική του ενέργεια και το φωτεινό του μυαλό. Αν δεν έχετε φάρμα με πρόβατα, οι αγώνες σκύλων είναι μια καλή εναλλακτική.

Σίτιση

Συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα: 1,5 έως 2 φλιτζάνια ξηράς τροφής καλής ποιότητας την ημέρα, χωρισμένη σε δύο γεύματα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ποσότητα κατανάλωσης της τροφής εξαρτάται από το μέγεθος, την ηλικία, την σωματική διάπλαση, τον μεταβολισμό και το επίπεδο δραστηριότητάς του. Δεν χρειάζονται όλα τα σκυλιά την ίδια ποσότητα τροφής. Φυσικά ένας πολύ δραστήριος σκύλος θα χρειαστεί περισσότερη τροφή από έναν όχι τόσο δραστήριο. Η ποιότητα της τροφής που αγοράζετε κάνει επίσης τη διαφορά. ‘Όσο καλύτερη είναι η τροφή τόσο περισσότερο θα θρέψει το σκυλί σας.

Για περισσότερα σχετικά με τη διατροφή του Border Collie σας, ανατρέξτε στις οδηγίες μας για την αγορά της σωστής τροφής, τη σίτιση του κουταβιού σας και τη σίτιση του ενήλικου σκύλου σας.

Χρώμα Τριχώματος και Περιποίηση

Η ράτσα Border Collie διαθέτει δύο ποικιλίες τριχωμάτων: την τραχύ και την λεία. Και οι δύο έχουν διπλό τρίχωμα, με χοντρό εξωτερικό τρίχωμα και μαλακό στο εσωτερικό του. Το τραχύ τρίχωμα είναι μεσαίου μήκους με λεπτομέρειες στα πόδια, το στήθος και την κοιλιά. Το λείο τρίχωμα είναι πιο κοντό, και συνήθως η υφή του είναι πιο άγρια από την τραχιά ποικιλία.

Το τρίχωμα του είναι συνήθως μαύρο με άσπρη λεπτομέρεια στο πρόσωπο, το λαιμό, τα πόδια, τα πόδια και την άκρη της ουράς. Ωστόσο, μπορεί να είναι και δίχρωμο, τρίχρωμο ή μονόχρωμο εκτός του λευκού.

Το εργατικό Border Collie δεν είναι αυθόρμητο και δεν χρειάζεται υπερβολική περιποίηση για να έχει καλή εμφάνιση. Το ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες διπλό τρίχωμα του χρειάζεται εβδομαδιαίο βούρτσισμα για να διατηρείται καλά χτενισμένο και να αποφευχθούν οι κόμποι. Το πιο συχνό βούρτσισμα κατά την περίοδο της αποβολής του τριχώματος είναι μια καλή ιδέα για να ελαχιστοποιήσετε τις τρίχες που πέφτουν στο σπίτι (εποχιακά). Κάντε το μπάνιο μόνο όταν χρειάζεται, περίπου κάθε τέσσερις μήνες ή όταν είναι πολύ βρώμικο ή όταν έχει δυσάρεστη οσμή.

Βουρτσίστε τα δόντια του Border Collie σας τουλάχιστον δύο με τρεις φορές την εβδομάδα για να αφαιρέσετε τη συσσώρευση πέτρας και τα βακτήρια που κρύβονται μέσα σε αυτή. Το καθημερινό βούρτσισμα είναι ακόμα καλύτερο αν θέλετε να αποφύγετε την ασθένεια των ούλων και την κακοσμία του στόματος.

Κόψτε τα νύχια του μία φορά το μήνα εάν χρειάζεται και ελέγχετε τα αυτιά του μία φορά την εβδομάδα για τυχόν ερυθρότητα ή άσχημη οσμή που μπορεί να υποδηλώνει μόλυνση. Στη συνέχεια, σκουπίστε τα κάθε εβδομάδα με ένα βαμβάκι εμποτισμένο με απαλό καθαριστικό αυτιών με ισορροπημένο pH για να αποφύγετε τις μολύνσεις.

Καθώς περιποιείστε, ελέγξτε για πληγές, εξανθήματα ή σημάδια μόλυνσης όπως ερυθρότητα, ευαισθησία ή φλεγμονή στο δέρμα, στη μύτη, στο στόμα και στα μάτια και στα πόδια. Τα μάτια πρέπει να είναι καθαρά, χωρίς ερυθρότητα ή εκκρίσεις. Η προσεκτική εβδομαδιαία εξέταση θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε πιθανά προβλήματα υγείας έγκαιρα.

Παιδιά και Άλλα Κατοικίδια

Το Border Collie είναι ένα καλό οικογενειακό σκυλί, αρκεί να ανατραφεί σωστά και να εκπαιδεύεται νωρίς. Τα πάει καλά με τα παιδιά και άλλα κατοικίδια, αν και το ένστικτό του για κοπάδια θα τον οδηγήσει στο να κυνηγάει και να γαβγίζει στα παιδιά (ιδιαίτερα τα πολύ μικρά παιδιά) και σε άλλα, αν το ένστικτό του αυτό δεν καθοδηγηθεί σε κάποια άλλη απασχόληση.

Θα πρέπει πάντα να διδάσκετε στα παιδιά πώς να πλησιάζουν και να αγγίζουν τα σκυλιά και να επιβλέπετε πάντα για τυχόν αλληλεπιδράσεις μεταξύ σκύλων και μικρών παιδιών για να αποτρέψετε οποιοδήποτε δάγκωμα ή τράβηγμα αυτιού ή ουράς. Επίσης, διδάξτε στο παιδί σας να μην πλησιάζει ποτέ κανένα σκύλο ενώ τρώει ή κοιμάται ή να προσπαθεί να του πάρει την τροφή του. Κανένας σκύλος, όσο φιλικός κι αν είναι, δεν πρέπει ποτέ να μείνει χωρίς επίβλεψη με ένα παιδί.

Η προσεκτική παραγωγική μας διαδικασία εγγυάται την αναζωογονητική δύναμη της φύσης στο έπακρον

Η CricksyDog παρέχει την κατάλληλη ανάπτυξη και αντοχή σώματος στο σκυλί σας λόγω, των υψηλών βαθμών πέψης των συστατικών του, τη σωστή ποσότητα από ζωικές πρωτεΐνες, λιπαρά, βιταμίνες και ιχνοστοιχείων.

Αξιολογήσεις και βαθμολογίες της CricksyDog

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε τις τελευταίες 20 αξιολογήσεις όλων των προϊόντων μας. Δυστυχώς, θα χρειαζόταν πολύς χρόνος για να φορτώσουν όλες, επομένως θα βρείτε τις 20 τελευταίες. Μόλις φτάσει μια νέα αξιολόγηση, η λίστα θα ανανεωθεί αμέσως! 🙂

DIONISSIOS KAMVASSISgr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 1 εβδομάδα
Εικόνα #1 απόΑπόστολος Χατζηγιάννης
1
Απόστολος Χατζηγιάννηςgr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

Εξαιρετική τροφή . Μέ τήν προηγούμενη σκυλοτροφή * έτρεχα εγώ πίσω της * γιά νά φάει !! ..τώρα τρέχει εκείνη !!!
😃😃😃😃😃

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 6 μήνες
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΖΙΩΓΑΣgr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

Μέχρι στιγμής πιστεύω πως κάνει για το σκυλάκι μου.😀

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 7 μήνες
ΜΕΛΠΟΜΕΝΗgr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 7 μήνες
Πέτρος Τσακαλίδηςgr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΦΗ ΤΟΥ

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 9 μήνες
Πέτρος Τσακαλίδηςgr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

ΤΡΩΓΕΤΑΙ ΣΑΝ ΝΕΡΑΚΙ

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 9 μήνες
Εικόνα #1 απόΜΕΛΠΟΜΕΝΗ
1
ΜΕΛΠΟΜΕΝΗgr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 9 μήνες
Αναστάσιος Στοΐτσηςgr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

Αψογη

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 10 μήνες
Katerina Notagr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
4/5

Μεγάλη ποσότητα κοπράνων

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 10 μήνες
Αγγελική Λευκιμμιάτηgr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

Είναι πολύ ακριβη

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 1 έτος
Εικόνα #1 απόΡενα Κ.Εικόνα #2 απόΡενα Κ.
2
Ρενα Κ.gr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

Η τροφή τους αρέσει παρά πολύ την τρώνε με λαιμαργία και νιώθουν πολύ καλά με αυτή

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 1 έτος
Βασιλική Νικέζηgr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 1 έτος

Έχετε περιέργεια για περισσότερες ράτσες σκύλων;

Έχουμε ήδη μια αναλυτική παρουσίαση των παρακάτω 14 ρατσών σκύλων

American staffordshire terrier

περιγραφή ράτσας σκύλου

border collie

Border Collie

περιγραφή ράτσας σκύλου

Bulldog

περιγραφή ράτσας σκύλου

Cane Corso

περιγραφή ράτσας σκύλου

Dachshund

περιγραφή ράτσας σκύλου

French bulldog

περιγραφή ράτσας σκύλου

German Shepherd

περιγραφή ράτσας σκύλου

golden retriever

Golden retriever

περιγραφή ράτσας σκύλου

Havanese

περιγραφή ράτσας σκύλου

barna labrador ül

Labrador

περιγραφή ράτσας σκύλου

Puli

περιγραφή ράτσας σκύλου

Rottweiler

περιγραφή ράτσας σκύλου

Siberian Husky

περιγραφή ράτσας σκύλου

Vizsla

περιγραφή ράτσας σκύλου

Παράδοση την επόμενη ημέρα

Αν πραγματοποιήσετε παραγγελία πριν από το απόγευμα, το πακέτο σας θα φτάσει την επόμενη ημέρα και μπορεί να βρεθεί αμέσως στο πιατάκι του σκύλου σας. Μην ξεχνάτε, πραγματοποιούμε παραδόσεις σε όλη την Ελλάδα!

Εξαιρετικής Ποιότητας Συστατικά

Οι πρώτες ύλες για όλα μας τα προϊόντα έρχονται από πιστοποιημένες φάρμες. Για εμάς η ασφάλειας του σκύλου σας είναι το πιο σημαντική! Δείτε μόνοι σας!

Έχετε κάποια ερώτηση, αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα;

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω Facebook ή καλέστε μας

Επαληθεύτηκε ανεξάρτητα
654 κριτικές