Havanese

Η ράτσα σκυλιών Havanese έχει κερδίσει πολλούς θαυμαστές λόγω, του μεταξένιου τριχώματος τους, των εκφραστικών ματιών και το χαδιάρικο μέγεθος τους. Εκτράφηκαν ως σκύλος συντροφιάς της κουβανέζικης αριστοκρατίας το 1800, έχουν κερδίσει το παρατσούκλι “σκύλος Velcro” επειδή μένουν στο πλευρό του ιδιοκτήτη τους.

Αν και πρόκειται για καθαρόαιμη ράτσα, μπορεί να τα βρείτε και σε καταφύγια. Θυμηθείτε να υιοθετήσετε ένα! Μην αγοράσετε, αν σκέφτεστε να φέρετε ένα νέο μέλος στο σπίτι.

Μη θεωρείτε ότι αυτό το μικρό σκυλάκι είναι μόνο για αγκαλιές: τα Havanese εκπαιδεύονται και είναι πολύ ενεργητικά, επίσης διαπρέπουν σε αθλήματα σκύλων, σε παραστάσεις τσίρκου και ως σκυλιά βοήθειας σε άτομα με αναπηρίες. Λατρεύουν τους ανθρώπους τους, αλλά δεν αντέχουν να μένουν μόνα τους μεγάλα χρονικά διαστήματα στο σπίτι. Βεβαιωθείτε ότι το σκυλάκι σας έχει συντροφιά και θα έχετε ένα έξυπνο και χαριτωμένο μέλος της οικογένειας σας που θα είναι πρόθυμο να σας ευχαριστήσει.

Περισσότερα Σχετικά με Αυτή τη ράτσα

Τα Havanese είναι στοργικές προσωπικότητες σε όλους συμπεριλαμβανομένων αγνώστων, παιδιών, άλλων σκύλων, ακόμη και γατιών. Η οικογένεια του είναι όμως αυτή που θα πάρει την ανιδιοτελή τους αγάπη και θα είναι για πάντα στο πλευρό του ιδιοκτήτη τους. Το μειονέκτημα αυτής της ράτσας είναι ότι όταν μείνουν μόνα τους, μπορεί να αγχωθούν. Είναι σκυλιά σπιτιού, που αν μείνουν μακριά από την οικογένεια τους δεν είναι χαρούμενα.

Η προσωπικότητα του δεν προκαλεί έκπληξη, αν σκεφτεί κανείς ότι εκτράφηκε για να κρατά συντροφιά στις πλούσιες οικογένειες της Κούβας. Ωστόσο, αυτή η ράτσα έχει αποδείξει ότι είναι πολύ καλύτερη από απλά ένα σκύλο αγκαλιάς. Επίσης, είναι εύκολα στην εκπαίδευση και μπορούν να αναγνωρίσουν εύκολα μυρωδιές.

Είναι επίσης πολύ ενεργητικά σκυλιά, παρόλο το μέγεθός τους. Επίσης, αν κάποια οικογένεια ενδιαφέρεται να αγωνιστεί το σκυλάκι της σε αγώνες, αυτή η ράτσα είναι ιδανική για αυτό, διαθέτουν, ευκινησία, υπακοή και είναι καλή στο flyball.

Όπως συμβαίνει με πολλά μικρόσωμα σκυλιά, είναι σύνηθες οι ιδιοκτήτες να ασχολούνται υπερβολικά μαζί τους. Μάλλον θα το μετανιώσουν, λόγω των κακών συνηθειών που μπορεί να αναπτύξουν όπως, την κατανάλωση ανθρώπινων φαγητών. Είναι πονηρά σκυλιά και πρέπει να τα μάθετε να σας υπακούν και όχι εσείς εκείνα.

Πέρα από αυτά τα χαρακτηριστικά, τα Havanese είναι υπέροχα και ευέλικτα κατοικίδια.

Εσείς είστε ο καλύτερος φίλος του σκύλου σας, και το σπίτι σας είναι και δικό του! Κάντε τον/την χαρούμενο/η!

Ο σκύλος είναι το μόνο ον στον κόσμο που σε αγαπά περισσότερο από ό, τι τον αγαπά. - Τζόσε Μπίλινγκς

Havanese

Σημαντικότερα

  • Τα Havanese είναι σκύλοι συντροφιάς και είναι ευτυχισμένοι όταν βρίσκονται με τις οικογένειες τους. Όταν μένουν μόνα τους μπορεί να νιώθουν άγχος, γι αυτό καλό θα είναι να υπάρχει κάποιος στο σπίτι κατά την διάρκεια της ημέρας.

  • Επίσης, μπορεί όταν είναι κουτάβια να καταναλώσουν τα δικά τους κόπρανα, είναι μια συνήθεια που την ξεπερνάνε γρήγορα. Για την αποφυγή αυτού, βγάλτε τα κόπρανα του αμέσως έξω.

  • Το μακρύ, μεταξένιο τρίχωμα του Havanese είναι όμορφο, αλλά απαιτεί τακτικό βούρτσισμα και φροντίδα. Πολλοί ιδιοκτήτες προτιμούν να κόβουν αρκετά το τρίχωμα αυτών των σκυλιών. Σε περίπτωση όμως που επιθυμείτε το σκυλί σας να διαγωνιστεί σε κάποιο σόου, θα πρέπει να το αφήσετε μακρύ και να αφιερώσετε αρκετό χρόνο στην περιποίηση όπως και χρήματα για να την φροντίδα του. Ένας άλλος λόγος για να τα αφήσετε μακριά είναι εάν ζείτε σε ζεστό κλίμα, το μακρύ τρίχωμα βοηθά να διατηρείται ο σκύλος σας δροσερός.

  • Τα Havanese τα πάνε καλά σε όλους τους τύπους κατοικιών, από διαμερίσματα μέχρι σε σπίτια με μεγάλες αυλές. Αλλά μάλλον θα γαβγίσουν όταν δουν κάποιον να περνάει από το σπίτι ή όταν ακούσουν έναν περίεργο θόρυβο. Τα καλά νέα είναι ότι δεν γαβγίζουν μόνο και μόνο για να ακούσουν τη δική τους φωνή.

  • Επιπλέον, λατρεύουν να παρακολουθούν τον κόσμο από ψηλά γι αυτό θα τα βρείτε να κάθονται στις πλάτες των καναπέδων ή πάνω στα τραπέζια.

  • Το χαρτί είναι το αγαπημένο παιχνίδι των Havanese. Αυτή η μικρή ράτσα θα κάνει τα πάντα για να το βρει, ακόμα και να μυρίσει τα μπουφάν των καλεσμένων σας. Το χαρτί υγείας, μπορεί να του χαρίσει ώρες απόλαυσης. Πετάξτε του ένα ρολό και σύντομα το σπίτι θα μοιάζει με αποκριάτικο πάρτι.

  • Τα Havanese χρειάζονται όση βόλτα χρειάζεται και ένα μεγάλο σκυλί. Μια μεγάλη βόλτα ή λίγο ενεργό παιχνίδι κάθε μέρα είναι ιδανικό για εκείνα.

  • Για να αποκτήσετε έναν υγιή σκύλο, μην αγοράζετε κουτάβια από φάρμες κουταβιών ή από καταστήματα με κατοικίδια ζώα. Αναζητήστε έναν αξιόπιστο εκτροφέα που δοκιμάζει τα σκυλιά αναπαραγωγής της για να βεβαιωθεί ότι είναι απαλλαγμένα από γενετικές ασθένειες που μπορεί να μεταδώσουν στα κουτάβια.

bulldog kutya
bulldog kutya
bulldog kutya
bulldog kutya

Προσωπικότητα

Το Havanese είναι μια ευγενική και στοργική ράτσα που είναι χαρούμενα όταν έχουν ανθρώπινη συντροφιά. Επίσης, θα σας ακολουθεί συχνά από δωμάτιο σε δωμάτιο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και μπορεί να αγχωθεί πολύ όταν μείνει μόνος του.

Είναι επίσης, έξυπνα και θα σας κάνει να γελάτε με τα πράγματα που θα κάνει ή απλά θα κάθετε στην αγκαλιά σας αναζητώντας χάδια.

Η συμπεριφορά τους επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες, όπως η κληρονομικότητα, η εκπαίδευση και η κοινωνικοποίηση. Τα κουτάβια με καλή συμπεριφορά είναι περίεργα και παιχνιδιάρικα, πρόθυμα να πλησιάσουν τους ανθρώπους και να τους εμπιστευτούν. Επιλέξτε εκείνο του κουτάβι που δεν δαγκώνει και εκείνο που δεν κρύβεται στη γωνία.

Αν έχετε τη δυνατότητα, καλό είναι να γνωρίζετε έναν από τους δύο γονείς του κουταβιού σας, για να ξέρετε περίπου τι να περιμένετε από τη συμπεριφορά τους. Η συνάντηση με τα αδέλφια ή άλλους συγγενείς είναι επίσης μια χρήσιμη αξιολόγηση για το πώς θα είναι το κουτάβι σας όταν μεγαλώσει.

Όπως κάθε σκύλος έτσι και τα Havanese χρειάζονται πρώιμη κοινωνικοποίηση, έκθεση σε πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους, αξιοθέατα, ήχους και εμπειρίες, όταν βρίσκονται σε νεαρή ηλικία. Επιπροσθέτως, η κοινωνικοποίηση βοηθά να διασφαλίσετε ότι το κουτάβι σας θα μεγαλώσει και θα γίνει ένα σκυλί με καλή συμπεριφορά.

Η εγγραφή του για εκπαίδευση είναι μια καλή αρχή. Επίσης, οι τακτικές επισκέψεις, οι βόλτες σε πολυσύχναστα πάρκα, τα καταστήματα που επιτρέπουν σκύλους και οι χαλαρές βόλτες με γείτονες θα το βοηθήσει να βελτιώσει τις κοινωνικές του δεξιότητες.

Υγεία

Τα Havanese είναι γενικά μια υγιείς ράτσα αλλά όπως όλα τα σκυλιά είναι επιρρεπείς σε ορισμένες ασθένειες. Δε σημαίνει ότι θα νοσήσουν όλα, αλλά θα πρέπει να προσέχετε περισσότερο για αυτά τα προβλήματα υγείας.

Εάν επιθυμείτε να αγοράσετε ένα κουτάβι καλό είναι να βρείτε έναν καλό εκτροφέα που θα σας δείξει πιστοποιητικά υγείας και για τους δύο γονείς του κουταβιού σας. Τα πιστοποιητικά υγείας αποδεικνύουν ότι ένας σκύλος έχει ελεγχθεί και έχει απαλλαγεί από μια συγκεκριμένη πάθηση. Στα Havanese θα πρέπει να περιμένετε να δείτε πιστοποιήσεις υγείας από το Ορθοπεδικό Ίδρυμα Ζώων (OFA) για δυσπλασία ισχίου (με βαθμολογία λίαν καλώς και άνω), δυσπλασία αγκώνα, υποθυρεοειδισμό και νόσο του von Willebrand από το Πανεπιστήμιο Auburn για θρομβοπάθεια. και από το Canine Eye Registry Foundation (CERF) που να πιστοποιεί ότι τα μάτια είναι απολύτως φυσιολογικά. Μπορείτε να επιβεβαιώσετε τις πιστοποιήσεις υγείας ελέγχοντας τες στην ιστοσελίδα του OFA (offa.org).

Δυσπλασία ισχίου: Η δυσπλασία του ισχίου είναι μια εκφυλιστική ασθένεια κατά την οποία η άρθρωση του ισχίου εξασθενεί λόγω μη φυσιολογικής ανάπτυξης. Αυτή η ασθένεια βρίσκεται σε πολλές ράτσες σκύλων. Αν και είναι μια γενετική ασθένεια που εξετάζουν οι εκτροφείς, μπορεί να εμφανιστεί σε ένα κουτάβι που γεννήθηκε από γονείς απαλλαγμένους από τη νόσο. Οι θεραπείες περιλαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή, απώλεια βάρους εάν ο σκύλος είναι υπέρβαρος, συμπληρώματα διατροφής και μερικές φορές χειρουργική επέμβαση.

Δυσπλασία αγκώνα: Η δυσπλασία του αγκώνα είναι παρόμοια με τη δυσπλασία του ισχίου, είναι μια εκφυλιστική ασθένεια που επηρεάζει την άρθρωση του αγκώνα. Πιστεύεται ότι προκαλείται από ανώμαλη ανάπτυξη, με αποτέλεσμα η άρθρωση να είναι εξασθενημένη και παραμορφωμένη. Η σοβαρότητα της νόσου ποικίλλει. Μερικοί σκύλοι αναπτύσσουν μόνο λίγη ακαμψία, άλλοι αναπτύσσουν σοβαρά κινητικά προβλήματα. Η θεραπεία περιλαμβάνει χειρουργική επέμβαση, διαχείριση βάρους και φαρμακευτική αγωγή.

Χονδροδυσπλασία: Αυτή είναι μια γενετική διαταραχή που συνήθως λανθασμένα χαρακτηρίζεται ως «νανισμός». Τα προσβεβλημένα σκυλιά έχουν ασυνήθιστα κοντά άκρα για τη ράτσα. Αυτό μπορεί να κυμαίνεται σε σοβαρότητα από σχεδόν φυσιολογικά έως εντελώς ανάπηρα. Σε λιγότερο σοβαρές περιπτώσεις, οι σκύλοι μπορούν να ζήσουν μια πλήρη και υγιή ζωή, αλλά κανένας σκύλος με αυτή τη διαταραχή δεν πρέπει να ζευγαρώνει.

Νόσος Legg-Perthes: Το Legg-perthes προκαλεί παραμόρφωση στις αρθρώσεις του ισχίου. Ξεκινά με μείωση της παροχής αίματος στην κεφαλή του μηριαίου οστού, έως ότου το οστό τελικά πεθένει, καταρρέει και παραμορφώνεται. Το αποτέλεσμα αυτού είναι η αρθρίτιδα ή η φλεγμονή της άρθρωσης του ισχίου. Δεν είναι σαφές τι προκαλεί Legg-Perthes, αλλά μπορεί να είναι κληρονομική ή να σχετίζεται με τραυματισμό. Η θεραπεία περιλαμβάνει ανάπαυση, φυσικοθεραπεία και χειρουργική αφαίρεση της παραμορφωμένης μηριαίας κεφαλής και του λαιμού. Τα σκυλιά γενικά έχουν γρήγορη ανάρρωση μετά το χειρουργείο και μερικά σκυλιά υποφέρουν μόνο από μικρή αδυναμία, ιδιαίτερα κατά τις καιρικές αλλαγές.

Καταρράκτης: Ο καταρράκτης είναι η αδιαφάνεια στον φακό του ματιού, που προκαλεί απώλεια όρασης. Το προσβεβλημένο μάτι έχει μια θολή εμφάνιση. Είναι κληρονομική νόσος και εμφανίζεται συνήθως στην τρίτη ηλικία, αλλά μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία. Ο καταρράκτης αντιμετωπίζεται με χειρουργική αφαίρεση.

Κώφωση: Η κώφωση παρέχει πολλές προκλήσεις τόσο για τον σκύλο όσο και για τον ιδιοκτήτη. Ορισμένες μορφές κώφωσης και απώλειας ακοής μπορούν να αντιμετωπιστούν με φαρμακευτική αγωγή και χειρουργική επέμβαση, αλλά η ολική κώφωση συνήθως δεν μπορεί να θεραπευτεί. Υπομονή και χρόνος χρειάζονται όπως και πολλά προϊόντα που υπάρχουν στην αγορά, όπως δονούμενο κολάρο, για να διευκολύνουν τη ζωή και των δύο.

Εξάρθρωση γονάτου: Η εξάρθρωση γονάτου είναι ένα κοινό πρόβλημα στα μικρόσωμα σκυλιά. Προκαλείται όταν η επιγονατίδα, η οποία αποτελείται από τρία μέρη, το μηριαίο οστό, την επιγονατίδα και την κνήμη, δεν είναι σωστά ευθυγραμμισμένα. Αυτό προκαλεί αδυναμία ή μη φυσιολογικό βάδισμα. Η θεραπεία για την εξάρθρωση του γονάτου είναι συνήθως χειρουργική.

Θρόμβωση πυλαίας φλέβας: Η θρόμβωση πυλαίας φλέβας είναι η ανώμαλη ροή του αίματος όπου το αίμα από την πεπτική οδό παρακάμπτει το ήπαρ και συνεχίζει στη συστηματική φλεβική κυκλοφορία. Όταν συμβεί αυτό, οι τοξίνες που φυσιολογικά αφαιρούνται από το ήπαρ κυκλοφορούν ελεύθερες στον οργανισμό, οδηγώντας σε άλλες ασθένειες, όπως ηπατική εγκεφαλοπάθεια.

Καρδιακό φύσημα: Μια διαταραχή στη ροή του αίματος είναι η αιτία των καρδιακών φυσημάτων. Υπάρχουν πέντε βαθμοί καρδιακών φυσημάτων και βαθμολογούνται σύμφωνα με τον ήχο. Το καρδιακό φύσημα είναι δείκτης ασθένειας και είναι απαραίτητη η θεραπεία, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει φαρμακευτική αγωγή, ειδική δίαιτα και περιορισμούς στην άσκηση.

Ανεπάρκεια της μιτροειδούς βαλβίδας: Η ανεπάρκεια της μιτροειδούς βαλβίδας παρατηρείται πιο συχνά σε ηλικιωμένους σκύλους όταν η μιτροειδής βαλβίδα, η οποία βρίσκεται μεταξύ του αριστερού κόλπου και της κοιλίας, αρχίζει να δυσλειτουργεί. Όταν συμβεί αυτό, η μιτροειδής βαλβίδα αποτυγχάνει να εμποδίσει τη ροή του αίματος στον αριστερό κόλπο. Αυτό μπορεί να προκαλέσει καρδιακή ανεπάρκεια. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν υπέρταση, υγρό στους πνεύμονες και μείωση της δύναμης του καρδιακού μυός. Η θεραπεία περιλαμβάνει φαρμακευτική αγωγή, αλλαγή διατροφής και περιορισμούς στην άσκηση.

Φροντίδα

Αν και τα Havanese είναι μια ράτσα μικρόσωμων σκυλιών, έχουν αρκετή ενέργεια. Μια μεγάλης διάρκειας βόλτα ή λίγο ενεργό παιχνίδι κάθε μέρα θα κρατήσει το σκύλο σας χαρούμενο.

Τα Havanese μπορούν να προσαρμοστούν σε διάφορα είδη σπιτιών, από διαμερίσματα μέχρι μεγάλα σπίτια με αυλές, αρκεί να βρίσκεται εντός του εσωτερικού χώρου. Αυτή η ράτσα δεν είναι κατάλληλη να ζει στην αυλή. Είναι πιο ευτυχισμένα όταν βρίσκονται με την οικογένεια τους. Παρόλου που δεν έχει διαπεραστικό γάβγισμα, μπορεί να γαβγίσει σε περαστικούς, οπότε αν το σπίτι σας έχει περιορισμούς θορύβου, αυτό μπορεί να μην είναι το κατάλληλο σκυλάκι για εσάς.

Η επιθυμία του να θέλει να ευχαριστήσει τα αφεντικά του το καθιστά εύκολο κατά την εκπαίδευση. Συνιστάται η εκμάθηση της βασικής υπακοής από μικρή ηλικία. Η εκπαίδευση στο σπίτι, ωστόσο, μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολη για ένα Havanese, επομένως θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα υπομονετικοί κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας. Θα πετύχετε αυτή τη διαδικασία αλλά θα χρειαστείτε ένα κλουβί.

Το άγχος αποχωρισμού μπορεί να είναι μια σοβαρή ανησυχία για τα Havanese και τον ιδιοκτήτη τους. Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα είναι να το αποφύγετε εντελώς. Μην αφήνετε τον σκύλο σας μόνο του για μεγάλα χρονικά διαστήματα και όταν φεύγετε βάλτε τον σε ένα κλουβί με πολλά παιχνίδια για να απασχοληθεί.

Αν και είναι μικρά και χνουδωτά, δεν είναι παιχνίδι. Όπως όλες οι ράτσες πρέπει να μάθουν καλούς τρόπους. Μην τα κακομαθαίνετε με τα δικά σας φαγητά ή μην τα κρατάτε στην αγκαλιά σας συνέχεια, διότι, θα παχύνουν και θα γίνει υπερβολικά κτητικά με εσάς. 

Σίτιση

Συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα: 1/2 έως 1 φλιτζάνι ξηράς τροφής καλής ποιότητας την ημέρα, χωρισμένη σε δύο γεύματα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ποσότητα κατανάλωσης της τροφής εξαρτάται από το μέγεθος, την ηλικία, την σωματική διάπλαση, τον μεταβολισμό και το επίπεδο δραστηριότητάς του. Δεν χρειάζονται όλα τα σκυλιά την ίδια ποσότητα τροφής. Φυσικά ένας πολύ δραστήριος σκύλος θα χρειαστεί περισσότερη τροφή από έναν όχι τόσο δραστήριο. Η ποιότητα της τροφής που αγοράζετε κάνει επίσης τη διαφορά. ‘Όσο καλύτερη είναι η τροφή τόσο περισσότερο θα θρέψει το σκυλί σας.

Διατηρήστε το Havanese σας σε καλή φυσική κατάσταση μετρώντας το φαγητό του και ταΐζοντάς το δύο φορές την ημέρα. Εάν δεν είστε σίγουροι αν είναι υπέρβαρο θα πρέπει να του κάνετε το οφθαλμικό τεστ και το τεστ χεριού.

Αρχικά, θα πρέπει να τον κοιτάξετε από κάτω. Θα πρέπει να μπορείτε να δείτε τη μέση του. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα χέρια σας στην πλάτη του, τους αντίχειρες κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης, με τα δάχτυλα προς τα κάτω. Θα πρέπει να μπορείτε να αισθάνεστε αλλά να μην βλέπετε τα πλευρά του χωρίς να χρειάζεται να πιέζετε δυνατά. Εάν δεν μπορείτε, χρειάζεται λιγότερο φαγητό και περισσότερη άσκηση.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διατροφή του Havanese σας, ανατρέξτε στις οδηγίες μας για την αγορά της σωστής τροφής, τη σίτιση του κουταβιού σας ή τη σίτιση του ενήλικου σκύλου σας.

Χρώμα τριχώματος και Περιποίηση

Το τρίχωμα του Havanese είναι παχύ αλλά μεταξένιο, απαλό και ελαφρύ και δεν πέφτει εύκολα. Μπορεί να είναι μακρύ, κοντό, ίσιο ή σγουρό. Μπορεί να είναι λευκό, μαύρο, καφέ, γκρι και σε πολλά άλλα χρώματα και με σημάδια.

Πολλοί ιδιοκτήτες προτιμούν να κουρεύουν κοντό το τρίχωμα του Havanese τους. Αλλά άμα θέλετε να διαγωνιστεί σε κάποιο σόου ή απλά σας αρέσει, θα πρέπει να το κρατήσετε μακρύ και να το περιποιείστε συνεχώς. 

Όταν αφήσετε μακρύ το τρίχωμά του για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα χρειαστεί να το βουρτσίζεται καθημερινά για να αποφευχθεί ο σχηματισμός κόμπων. Επίσης, χρειάζεται τακτικό μπάνιο για να διατηρείται καθαρό. Γενικά, καλό θα ήταν να κρατάτε τα μαλλιά πάνω από τα μάτια του δεμένα για να αποφύγετε τον ερεθισμό, φαίνεται επίσης και πιο χαριτωμένο.

Εάν δεν έχετε το χρόνο ή τις κατάλληλες δεξιότητες κουρέματος καλύτερα να απευθυνθείτε σε έναν επαγγελματία κομμωτή σκύλων. Οι ιδιοκτήτες μπορούν να μάθουν να περιποιούνται τα σκυλιά τους, αλλά χρειάζεται ένα αφοσιωμένο άτομο για να διατηρήσει το τρίχωμα αυτής της ράτσας σε καλή κατάσταση.

Τα δακρυσμένα μάτια είναι κοινό χαρακτηριστικό στα Havanese. Λάβετε υπόψιν σας ότι η υπερβολική δακρύρροια μπορεί να σηματοδοτεί πρόβλημα στα μάτια και θα πρέπει να ελεγχθεί από κτηνίατρο. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές δεν είναι κάποιος σοβαρός λόγος αλλά η αιτία παραμένει άγνωστη.

Βουρτσίστε τα δόντια του Havanese σας τουλάχιστον δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα για να αφαιρέσετε τη συσσώρευση πέτρας και τα βακτήρια που κρύβονται μέσα σε αυτήν. Το καθημερινό βούρτσισμα είναι ακόμα καλύτερο αν θέλετε να αποτρέψετε την ασθένεια των ούλων και την κακοσμία του στόματος.

Κόψτε τα νύχια του μία ή δύο φορές το μήνα. Αν ακούτε έναν χαρακτηριστικό ήχο σαν κλικ στο πάτωμα, τότε είναι πολύ μακριά. Τα κοντά νύχια διατηρούν τα πόδια σε καλή κατάσταση και αποτρέπουν τις γρατζουνιές στα πόδια σας όταν πηδάει με χαρά πάνω σας. 

Θα πρέπει να συνηθίσει ο σκύλος σας το βούρτσισμα και τις επισκέψεις στο γιατρό όσο είναι ακόμα κουτάβι. Να προσέχετε τα πόδια τους, διότι είναι εξαιρετικά ευαίσθητα και να ελέγχετε το στόμα και τα αυτιά τους. Κάντε την περιποίηση μια θετική εμπειρία γεμάτη επαίνους και ανταμοιβές και βάλτε τις βάσεις για εύκολες κτηνιατρικές εξετάσεις και άλλες τέτοιες καταστάσεις ακόμη και όταν είναι ενήλικα.

Καθώς τον φροντίζετε, ελέγξτε για πληγές, εξανθήματα ή σημάδια μόλυνσης όπως ερυθρότητα, κάποια φλεγμονή στο δέρμα, στα αυτιά, στη μύτη, στο στόμα στα μάτια και στα πόδια. Τα μάτια πρέπει να είναι καθαρά, χωρίς ερυθρότητα ή εκκρίσεις. Η προσεκτική εβδομαδιαία εξέταση θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε πιθανά προβλήματα υγείας έγκαιρα.

Παιδιά και Άλλα Κατοικίδια

Το Havanese είναι ένα εξαιρετικό οικογενειακό σκυλί που είναι στοργικό με όλους, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών όλων των ηλικιών και άλλων σκύλων και κατοικίδιων. Αλλά επειδή είναι τόσο μικρό, θα μπορούσε εύκολα να τραυματιστεί από κάποιο ατύχημα, γι’ αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό να διδάξετε στα παιδιά πώς να συμπεριφέρονται στον σκύλο.

Θα πρέπει πάντα να διδάσκετε στα παιδιά πώς να πλησιάζουν και να αγγίζουν τα σκυλιά και να επιβλέπετε πάντα για τυχόν αλληλεπιδράσεις μεταξύ σκύλων και μικρών παιδιών για να αποτρέψετε οποιοδήποτε δάγκωμα ή τράβηγμα αυτιού ή ουράς. Επίσης, διδάξτε στο παιδί σας να μην πλησιάζει ποτέ κανένα σκύλο ενώ τρώει ή κοιμάται ή να προσπαθεί να του πάρει την τροφή του. Κανένας σκύλος, όσο φιλικός κι αν είναι, δεν πρέπει ποτέ να μείνει χωρίς επίβλεψη με ένα παιδί.

Η προσεκτική παραγωγική μας διαδικασία εγγυάται την αναζωογονητική δύναμη της φύσης στο έπακρον

Η CricksyDog παρέχει την κατάλληλη ανάπτυξη και αντοχή σώματος στο σκυλί σας λόγω, των υψηλών βαθμών πέψης των συστατικών του, τη σωστή ποσότητα από ζωικές πρωτεΐνες, λιπαρά, βιταμίνες και ιχνοστοιχείων.

Αξιολογήσεις και βαθμολογίες της CricksyDog

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε τις τελευταίες 20 αξιολογήσεις όλων των προϊόντων μας. Δυστυχώς, θα χρειαζόταν πολύς χρόνος για να φορτώσουν όλες, επομένως θα βρείτε τις 20 τελευταίες. Μόλις φτάσει μια νέα αξιολόγηση, η λίστα θα ανανεωθεί αμέσως! 🙂

DIONISSIOS KAMVASSISgr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 2 εβδομάδες
Εικόνα #1 απόΑπόστολος Χατζηγιάννης
1
Απόστολος Χατζηγιάννηςgr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

Εξαιρετική τροφή . Μέ τήν προηγούμενη σκυλοτροφή * έτρεχα εγώ πίσω της * γιά νά φάει !! ..τώρα τρέχει εκείνη !!!
😃😃😃😃😃

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 6 μήνες
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΖΙΩΓΑΣgr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

Μέχρι στιγμής πιστεύω πως κάνει για το σκυλάκι μου.😀

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 7 μήνες
ΜΕΛΠΟΜΕΝΗgr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 7 μήνες
Πέτρος Τσακαλίδηςgr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΦΗ ΤΟΥ

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 9 μήνες
Πέτρος Τσακαλίδηςgr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

ΤΡΩΓΕΤΑΙ ΣΑΝ ΝΕΡΑΚΙ

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 9 μήνες
Εικόνα #1 απόΜΕΛΠΟΜΕΝΗ
1
ΜΕΛΠΟΜΕΝΗgr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 9 μήνες
Αναστάσιος Στοΐτσηςgr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

Αψογη

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 10 μήνες
Katerina Notagr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
4/5

Μεγάλη ποσότητα κοπράνων

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 10 μήνες
Αγγελική Λευκιμμιάτηgr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

Είναι πολύ ακριβη

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 1 έτος
Εικόνα #1 απόΡενα Κ.Εικόνα #2 απόΡενα Κ.
2
Ρενα Κ.gr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

Η τροφή τους αρέσει παρά πολύ την τρώνε με λαιμαργία και νιώθουν πολύ καλά με αυτή

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 1 έτος
Βασιλική Νικέζηgr
αυθεντικά σχόλια πελατώναυθεντικά σχόλια πελατών
5/5

Επαληθευμένη κριτικήΕπαληθευμένη κριτική - δείτε το πρωτότυπο

πριν από 1 έτος

Έχετε περιέργεια για περισσότερες ράτσες σκύλων;

Έχουμε ήδη μια αναλυτική παρουσίαση των παρακάτω 14 ρατσών σκύλων

American staffordshire terrier

περιγραφή ράτσας σκύλου

border collie

Border Collie

περιγραφή ράτσας σκύλου

Bulldog

περιγραφή ράτσας σκύλου

Cane Corso

περιγραφή ράτσας σκύλου

Dachshund

περιγραφή ράτσας σκύλου

French bulldog

περιγραφή ράτσας σκύλου

German Shepherd

περιγραφή ράτσας σκύλου

golden retriever

Golden retriever

περιγραφή ράτσας σκύλου

Havanese

περιγραφή ράτσας σκύλου

barna labrador ül

Labrador

περιγραφή ράτσας σκύλου

Puli

περιγραφή ράτσας σκύλου

Rottweiler

περιγραφή ράτσας σκύλου

Siberian Husky

περιγραφή ράτσας σκύλου

Vizsla

περιγραφή ράτσας σκύλου

Παράδοση την επόμενη ημέρα

Αν πραγματοποιήσετε παραγγελία πριν από το απόγευμα, το πακέτο σας θα φτάσει την επόμενη ημέρα και μπορεί να βρεθεί αμέσως στο πιατάκι του σκύλου σας. Μην ξεχνάτε, πραγματοποιούμε παραδόσεις σε όλη την Ελλάδα!

Εξαιρετικής Ποιότητας Συστατικά

Οι πρώτες ύλες για όλα μας τα προϊόντα έρχονται από πιστοποιημένες φάρμες. Για εμάς η ασφάλειας του σκύλου σας είναι το πιο σημαντική! Δείτε μόνοι σας!

Έχετε κάποια ερώτηση, αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα;

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω Facebook ή καλέστε μας

Επαληθεύτηκε ανεξάρτητα
654 κριτικές