Με τα χρόνια έχω μάθει μερικούς τρόπους και απλά κόλπα που κάνουν την δουλειά του ιδιοκτήτη πιο εύκολη.

Μερικά από αυτά τα έμαθα από βιβλία και προσωπική έρευνα, άλλα τα περισσότερα τα διδάχτηκα με τον πατροπαράδοτο τρόπο, μέσω δοκιμής και λαθών. Ακολουθούν 59 απλές συμβουλές για τους ιδιοκτήτες σκύλων:

Συμβουλές οικιακού καθαρισμού για ιδιοκτήτες σκύλων

1. Χρησιμοποιήστε καλύμματα για να διατηρήσετε τα έπιπλά σας καθαρά
Επιτρέπετε στο κατοικίδιό σας να ανεβαίνει στα έπιπλα; Εάν ναι, γνωρίζετε καλά πόσο δύσκολο είναι να τα διατηρήσετε καθαρά. Η αγαπημένη μου συμβουλή για να διατηρήσετε τα έπιπλά σας καθαρά είναι η χρήση καλύμματος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σεντόνια, κουβέρτες ή καλύμματα και σε περίπτωση που θέλετε κάτι να ταιριάζει με τη διακόσμησή σας, μπορείτε να τα αγοράσετε κατά παραγγελία. Όταν έρθει η ώρα του καθαρισμού, ρίξτε τα καλύμματα στο πλυντήριο και είστε έτοιμοι.

2. Τα στεγνά καλύμματα κρατάνε το τρίχωμα του σκύλου σας
Ψάχνετε ένα απλό τρόπο για να μαζέψετε τις τρίχες του σκύλου σας; Χρησιμοποιήστε στεγνά καλύμματα. Μαζεύουν με άνεση τις τρίχες του σκύλου σας. Απλώς τρίψτε το κάλυμμα πάνω στον καναπέ σας ή οπουδήποτε αλλού και παρατηρήστε καθώς μαζεύει όλες τις τρίχες πάνω του.

3. Χρησιμοποιήστε λαστιχένια γάντια για να μαζέψετε τις τρίχες του σκύλου σας
Βρίσκεται τις τρίχες του σκύλου σας παντού ή συμβαίνει μόνο σε μένα; Η αγαπημένη μου μέθοδος για να μαζέψω όλες αυτές τις τρίχες είναι χρησιμοποιώντας ένα ζευγάρι λαστιχένια γάντια. Τα φοράτε και τρίβετε τα έπιπλά σας, είναι εκπληκτικό το πόσο καλά οι τρίχες των κατοικίδιών σας προσκολλώνται πάνω τους.

4. Χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα για να καθαρίσετε τα ούρα του κατοικίδιου σας
Εάν το σκυλί σας ουρήσει στο χαλί, χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα (η οποία είναι επίσης εξαιρετική για την αφαίρεση μυρωδιών) για να καθαρίσετε. Ρίξτε λίγη μαγειρική σόδα επί τόπου, αφήστε το για 20 λεπτά και στη συνέχεια καθαρίστε το.

5. Χρησιμοποιήστε μια ρακλέτα για να καθαρίσετε τις τρίχες από το χαλί σας
Βλέπετε παντού τρίχες στο χαλί σας; Χρησιμοποιήστε μία ρακλέτα παραθύρου για να τις μαζέψετε. Τρίψτε κατά μήκος του χαλιού σας και αφήστε τη να κάνει όλη τη δουλειά.

6. Καλύψτε τις γρατσουνιές στα έπιπλα με την βοήθεια ενός καρυδιού
Έχετε μερικά σημάδια γρατσουνιών στα ξύλινα έπιπλά σας; Μπορείτε να τα καλύψετε τρίβοντας ένα καρύδι πάνω τους. Τα φυσικά έλαια του διαπερνούν το ξύλο, καθιστώντας τα ως έναν εύκολο τρόπο να καλυφθούν οι μικρές γρατσουνιές στα έπιπλά σας.

7. Χρησιμοποιήστε μια γόμα για να ξεφορτωθείτε τα σημάδια σαλιών
Αφήνει πολλά σάλια ο σκύλος σας; Αν ναι, πιθανότατα να έχετε ένα σωρό σημάδια σε όλο το σπίτι. Μπορείτε να αποχαιρετήσετε τα σημάδια αυτά με την βοήθεια μιας γόμας.

8. Φτιάξτε το δικό σας αποσμητικό χαλιού φιλικό προς το κατοικίδιό σας
Έχετε κάποιες δυσάρεστες μυρωδιές τις οποίες θέλετε να ξεφορτωθείτε; Εάν δεν διαθέτετε ειδικά προϊόντα, μην ανησυχείτε – μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας απλό αποσμητικό χαλιού το οποίο θα είναι φιλικό προς το κατοικίδιό σας με προϊόντα που έχετε ήδη στο σπίτι σας.

9. Σταματήστε το φράξιμο των αγωγών από τις τρίχες του σκύλου σας
Όταν πλένετε το σκυλί σας, οι τρίχες του καταλήγουν να σας φράζουν την αποχέτευση; Χρησιμοποιήστε ένα μωρομάντηλο για να σταματήσετε τις τρίχες του σκύλου σας.

10. Φτιάξτε το δικό σας κρεβάτι για τον σκύλο σας με ένα φούτερ
Θέλετε να δώσετε στο σκυλί σας ένα ωραίο και άνετο σημείο για ύπνο χωρίς να χρειαστεί να του αγοράσετε ένα κρεβάτι; Φτιάξτε τους αυτό το εξαιρετικά δροσερό κρεβατάκι από ένα φούτερ και ένα μαξιλάρι.

11. Χρησιμοποιήστε ένα ρολό ταινίας για να μαζέψετε τις τρίχες του κατοικίδιου σας
Τα ρούχα σας καταλήγουν να μαζεύουν όλες τις τρίχες του σκύλου σου; Δεν έχετε πουθενά ένα ρολό; Μία από τις αγαπημένες μου συμβουλές για ιδιοκτήτες σκύλων είναι η χρήση ταινίας για να μαζέψετε όλες τις τρίχες που καταλήγουν πάνω στα ρούχα σας.

12. Δημιουργήστε ένα εμπόδιο για να κρατήσετε το σκυλί σας μακριά από την άμμο της γάτας
Το σκυλί σας πηγαίνει κατευθείαν στην άμμο της γάτας; Δεν είναι το μόνο, πολλά σκυλιά έλκονται από τα γατάκια. Κρατήστε το σκυλί σας μακριά υψώνοντας το κουτί, δημιουργώντας μία περίφραξη ή χρησιμοποιώντας ένα σκεπαστό κουτάκι στο οποίο δεν μπορεί να εισέλθει το σκυλί σας.

Οδηγίες για Παιχνίδια και Άσκηση

13. Δημιουργήστε ένα απλό παιχνίδι πάζλ με ένα ταψί
Ψάχνετε έναν απλό τρόπο για να κρατήσετε το σκύλο σας απασχολημένο; Δημιουργήστε ένα απλό παιχνίδι πάζλ με ένα ταψί, κεράσματα και μερικές μπάλες του τένις. Και αν ψάχνετε για ακόμα περισσότερους τρόπους, δείτε τους 26 απλούς τρόπους διασκέδασης του σκύλου σας.

14. Διδάξτε το σκυλί σας να κυνηγάει φυσαλίδες
Αρέσει στο σκύλο σας να κυνηγάει πράγματα; Επωφεληθείτε από το φυσικό αυτό το ένστικτο και μάθετε στο σκυλί σας να κυνηγάει φυσαλίδες για περισσότερη άσκηση και παιχνίδι.

15. Γεμίστε ένα Kong με λιχουδιές για να τo κρατάτε απασχολημένο
Γεμίστε ένα Kong με λιχουδιές για να κρατάτε το σκύλο σας απασχολημένο και για να δυσκολέψετε λίγο την κατάσταση μπορείτε να καταψύξετε το περιεχόμενο. Δεν χρειάζεστε ακριβές λιχουδιές ή γέμιση- παρακάτω θα βρείτε 39 τροφές και λιχουδιές που μας αρέσει να χρησιμοποιούμε.

16. Δημιουργήστε ένα παιχνίδι από παλιά ρούχα
Το σκυλί σας αρέσει να δαγκώνει αντικείμενα; Σας περισσεύουν επιπλέον μπλουζάκια; Τότε λοιπόν φτιάξτε το δικό σας παιχνίδι χρησιμοποιώντας μερικά από τα παλιά σας μπλουζάκια.

17. Μάθετε το σκυλί σας να βρίσκει λιχουδιές
Μάθετε το σκυλί σας να βρίσκει λιχουδιές κρύβοντας τες προσεκτικά σε διάφορα σημεία στο σπίτι. Απλά παιχνίδια όσφρησης τα οποία είναι εξαιρετικά για να κρατάτε τον σκύλο σας απασχολημένο και το μυαλό του δραστήριο. Είναι το αγαπημένο παιχνίδι της Λάικα προς το παρών.

18. Δημιουργήστε το δικό σας παιχνίδι τραβήγματος
Δημιουργήστε ένα παιχνίδι τραβήγματος για το σκυλί σας, αν αρέσει στο σκυλί σας να κυνηγάει αντικείμενα θα ξετρελαθεί με αυτό. Να θυμάστε όμως να μην το παρακάνετε με την συγκεκριμένη δραστηριότητα γιατί περιλαμβάνει πολύ τρέξιμο, το οποίο μπορεί να είναι επώδυνο για τις αρθρώσεις του σκύλου σας.

19. Φτιάξτε ένα λούτρινο παιχνίδι για το σκύλο σας
Το σκυλί σας τρελαίνεται για λούτρινα παιχνίδια; Αν αρέσει στο σκυλί σας να σκίζει λούτρινα ζωάκια μπορείτε να του φτιάξετε και εσείς ένα.

20. Αγοράστε μία παιδική πισίνα για να κρατάτε το σκυλί σας απασχολημένο
Το σκυλί σας απολαμβάνει το νερό; Δροσίστε το σκυλάκι σας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες με την βοήθεια μιας πλαστικής πισίνας. Είναι μια πολύ οικονομική λύση.

21. Φτιάξτε στο σκυλί σας το δικό του κουτί σκαψίματος
Αν αρέσει το σκάψιμο στο σκύλο σας μπορείτε να διατηρήσετε τον κήπο σας ασφαλή δείχνοντάς του πως να χρησιμοποιεί το κουτί σκαψίματος.

22. Παίξτε ένα ωραίο διαδραστικό παιχνίδι κυνηγητού με το σκύλο σας
5 μόνο λεπτά κυνηγητού κάνουν θαύματα αν θέλετε να εξαντλήσετε το σκύλο σας και να το βοηθήσετε να απαλλαγεί από όλη αυτή την ενέργεια. (όχι-δεν θα κάνει το σκύλο σας επιθετικό)

23. Φτιάξτε απλές κατεψυγμένες λιχουδιές
Ψάχνετε για έναν απλό τρόπο να κρατήσετε το σκύλο σας απασχολημένο; Φτιάξτε του μερικές κατεψυγμένες λιχουδιές. Καταψύξτε ζωμό σε παγοκύστες για να τις προσφέρετε στο σκύλο σας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

24. Εναλλακτικά παιχνίδια για να διατηρήσουν το ενδιαφέρον του
Ακριβώς όπως και εμείς έτσι και τα σκυλιά πλήττουν μετά από λίγο, και αυτό περιλαμβάνει και τα παιχνίδια τους. Διατηρήστε το ενδιαφέρον τους εναλλάσσοντας την πρόσβασή τους σε αυτά. Μόλις ο σκύλος κάνει να δει την μπλε του μπάλα για ένα μήνα, θα την εκτιμήσει διαφορετικά την επόμενη φορά που θα εμφανιστεί.

Συμβουλές υγείας, διατροφής και φροντίδας

25. Ελέγξτε για ψύλλους χρησιμοποιώντας το τεστ της λευκής πετσέτας
Πιστεύεται πως ο σκύλος σας έχει ψύλλους; Βάλτε το σκυλί σας να ξαπλώσει σε μία λευκή πετσέτα ενώ εσείς το εξετάζετε προσεκτικά και βουρτσίζετε το τρίχωμά του. Η πετσέτα σας διευκολύνει να διακρίνεται τυχόν υπολείμματα ψύλλων.

26. Φτιάξτε τις δικές σας θήκες για λιχουδιές με φυστικοβούτυρο, γάλα και αλεύρι
Μία από τις πιο χρήσιμες συμβουλές για τους ιδιοκτήτες σκύλων είναι η εύρεση ενός εύκολου τρόπου κατάποσης χαπιών. Εάν δυσκολεύεστε να κάνετε το σκυλί σας να πάρει τα χάπια του μπορείτε να φτιάξετε τις δικές σας αυτοσχέδιες θήκες χαπιών.

27. Αφαιρέστε τα τσιμπούρια του σκύλου σας με ένα τσιμπιδάκι
Δεν διαθέτετε το ειδικό εργαλείο για αφαίρεση τσιμπουριών; Μπορείτε να αφαιρέσετε προσεκτικά τα τσιμπούρια με ένα λεπτό τσιμπιδάκι. Πιάστε το τσιμπούρι από την περιοχή του στόματος (το πλησιέστερο μέρος στο δέρμα των σκύλων σας) και τραβήξτε σταθερά μέχρι να αφαιρεθεί. Τοποθετήστε το τσιμπούρι σε ένα βάζο με αλκοόλ για να το σκοτώσετε και βεβαιωθείτε ότι φοράτε γάντια καθόλη την διαδικασία, καθώς τα τσιμπούρια μπορούν να μεταδώσουν ασθένειες σε κατοικίδια και άτομα.

28. Μαλακώστε τα ξηρές τροφές με ζεστό νερό
Μήπως ο σκύλος σας δυσκολεύεται να φάει την κροκέτα του; Εάν ο σκύλος σας έχει ευαίσθητα δόντια, μπορείτε να μαλακώσετε την τροφή του, προσθέτοντάς λίγο ζεστό νερό.

29. Διατηρήστε τη ξηρή τροφή του σκύλου σας φρέσκια σε σφραγισμένο δοχείο
Η σκυλοτροφή μπορεί να αρχίσει να χάνει τη φρεσκάδα της αφού ανοιχτεί. Εάν αγοράστε σακούλες τροφής για σκύλους χρησιμοποιήστε ένα αεροστεγώς σφραγισμένο δοχείο για να τις αποθηκεύσετε, η τροφή θα παραμείνει φρέσκια για πολύ περισσότερο χρόνο.

30. Μάθετε πως να φτιάχνετε μερικές απλές λιχουδιές σκύλων
Δεν έχετε καμία λιχουδιά; Μπορείτε να φτιάξετε τις δικές σας απλές και υγιεινές λιχουδιές. Αλλά ίσως η καλύτερη επιλογή θα ήταν να έχετε τις υπέροχες τροφές της Cricksy Dog. Με τον τρόπο αυτό ο σκύλος σας μπορεί να απολαμβάνει ανά πάσα στιγμή το αγαπημένο του σνακ. Αυτή η σκυλοτροφή είναι η Υποαλλεργική μοσχαρίσια ξηρά τροφή Juliet. Αγοράστε τη τώρα για το σκυλάκι σας.

31. Προσθέστε το βούρτσισμα των δοντιών του σκύλου σας στην καθημερινή ρουτίνα καλλωπισμού του
Κάντε το συνήθεια να βουρτσίζετε τα δόντια του σκύλου σας καθημερινά για να αποφύγετε τις τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κανονική οδοντόβουρτσα αν θέλετε (αν και υπάρχουν και ειδικές για σκύλους), αλλά φροντίστε να διαθέτετε την ειδική οδοντόκρεμα.

32. Χρησιμοποιήστε οδοντόκρεμα πάνω σε σκοινί που παίζει
Εάν δεν αρέσει στο σκυλί σας να του βουρτσίζετε τα δόντια, βάλτε λίγη οδοντόκρεμα πάνω στο σκοινί που χρησιμοποιείτε όταν παίζετε μαζί του και δώστε του. Είναι ένας καλός τρόπος για να μπορέσετε να του βουρτσίζετε τα δόντια.

33. Δημιουργήστε ένα λάστιχο για περαιτέρω προστασία
Υποφέρει ο σκύλος σας από αρθρίτιδα ή αδύναμα άκρα; Αν ο σκύλος σας χρειάζεται επιπρόσθετη υποστήριξη στο να σηκώνεται μπορείτε να κάνετε την ζωή του πιο εύκολη με την χρήση ενός λάστιχου.

34. Χρειάζεστε βοήθεια για τη λήψη δείγματος ούρων; Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι και ένα δοχείο
Εάν πρέπει να συλλέξετε δείγμα ούρων, ρίξτε μια ματιά στην εκπληκτική αυτή λύση μόνο με 2 Ευρώ (ένα κουτάλι και ένα δοχείο) που θα σας διευκολύνουν.

35. Απαλλαγείτε από την δυσάρεστη μυρωδιά με υπεροξείδιο του υδρογόνου & μαγειρική σόδα
Μήπως το σκυλί σας μυρίζει έντονα; Μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτήν την άσχημη μυρωδιά χρησιμοποιώντας σαπούνι, υπεροξείδιο και μαγειρική σόδα.

36. Χρησιμοποιήστε ένα παιχνίδι ειδικά για σκυλιά που τρώνε γρήγορα
Εάν το σκυλί σας τρώει πολύ γρήγορα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό παιχνίδι για να το επιβραδύνετε (εμείς προσωπικά λατρεύουμε το Kong Wobbler και το Bob a Lot), ή να βάλετε μερικές μπάλες του τένις στο πιάτο του για να μειώσετε την ταχύτητα κατάποσης . Όχι μόνο αυτό τα εμποδίζει να τρώνε πολύ γρήγορα, αλλά τα προπονεί πνευματικά.

37. Φτιάξτε το δικό σας μπολ νερού
Γεμίζετε το μπολ του σκύλου σας πολλές φορές την ημέρα; Δημιουργήστε το δικό σας μπολ νερού το οποίο ξαναγεμίζει.

38. Προστατέψτε τις πατούσες των σκύλων σας το χειμώνα με Βαζελίνη
Εάν δεν έχετε κανένα προϊόν για τις πατούσες του σκύλου σας και δεν του αρέσει να φοράει μπότες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βαζελίνη για να προστατεύσετε τις πατούσες του κατά τους χειμερινούς μήνες.

39. Φτιάξτε το δικό σας Υπερυψωμένο μπολ
Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας υπερυψωμένο μπολ για κατοικίδια με ένα τραπέζι των 8 Ευρώ από την ΙΚΕΑ. Τα υπερυψωμένα μπολ διευκολύνουν το φαγητό των σκύλων με αρθρίτιδα και προβλήματα στις αρθρώσεις καθώς δεν χρειάζεται να σκύβουν τόσο πολύ.

40. Δέχτηκε κάποιο τσίμπημα το σκυλί σας; Αφαιρέστε το κεντρί με μια Πιστωτική Κάρτα
Όταν προσπαθείτε να βγάλετε το κεντρί από το σκυλί σας, κινδυνεύετε να αφήσετε κομμάτι του στο δέρμα. Αφαιρέστε οποιοδήποτε κεντρί ξύνοντας το ευθεία-όπως στην πλευρά της πιστωτικής κάρτας.

41. Χρησιμοποιήστε αλεύρι, σόδα ή άμυλο αραβοσίτου για να σταματήσετε την αιμορραγία των νυχιών του σκύλου σας
Κόψατε τα νύχια του σκύλου σας πολύ κοντά; Χρησιμοποιήστε ένα σπιτικό μείγμα αλευριού, μαγειρικής σόδας ή άμυλο αραβοσίτου μέχρι να δημιουργηθεί μια παχιά πάστα και στη συνέχεια εφαρμόστε το στη πληγή με μέτρια πίεση για λίγα λεπτά.

Συμβουλές Εκπαίδευσης

42. Χρησιμοποιήστε ένα σκοινί στο μπροστινό μέρος του λουριού για να αποτρέψετε το απότομο τράβηγμα
Εάν ο σκύλος σας τραβήξει το λουρί του, προμηθευτείτε ένα σκοινί και εφαρμόστε το στο μπροστινό μέρος. Οι ιμάντες αυτοί προάγουν περισσότερο τράβηγμα στο πίσω μέρος. Όταν προσπαθείτε να εκπαιδεύσετε το σκυλί σας στο πως να αντιδράει όταν φοράει το λουρί του χρησιμοποιήστε το αποσπώμενο αυτό σκοινί για οποιοδήποτε σκυλί 180 εκατοστών, έτσι ώστε το σκυλί σας να έχει την αίσθηση του τι σημαίνει χαλαρό λουρί όταν το πηγαίνετε βόλτα.

43. Κάντε τον εαυτό σας το πιο διασκεδαστικό τύπο στο κόσμο για σοβαρό σκοπό
Όταν εκπαιδεύετε το σκυλί σας να «έρχεται» βεβαιωθείτε ότι του δίνετε πολλά μπράβο και λιχουδιές. Ο στόχος είναι να κάνουμε το σκυλί σας να έρθει σε εμάς και να είναι η καλύτερη απόφαση που θα μπορούσε να είχε πάρει, αν όχι ο σκύλος σας είναι πιθανό να αποφασίσει ότι το κυνήγι είναι πιο ενδιαφέρον.

44. Χρησιμοποιήστε φρούτα και λαχανικά στην εκπαίδευσή του
Σας τελείωσαν οι λιχουδιές; Χρησιμοποιήστε μερικά εναπομείναντα φρούτα και λαχανικά τα οποία είναι υγιεινά για το σκυλί σας κατά την εκπαίδευσή του. Τα καρότα και τα μπιζέλια είναι τα αγαπημένα σνακ της Λάικα.

45. Αντιμετωπίστε κάθε φορά που πάει τουαλέτα ο σκύλος σας σαν ένα μικρό θαύμα
Όταν εκπαιδεύετε το σκυλί σας να πηγαίνει τουαλέτα να προσέχετε και να τον επιβραβεύεται κάθε φορά που κάνει την ανάγκη του σε εξωτερικούς χώρους. Εάν αντιμετωπίζετε κάθε ούρηση σαν να είναι το καλύτερο πράγμα που σας συνέβη θα αρχίσουν και αυτά να το πιστεύουν.

46. Κάντε την εκπαίδευση πιο διασκεδαστική αλλάζοντας τον τρόπο που ανταμείβετε το σκύλο σας
Αντί να δίνετε επιβράβευση για ένα νέο κόλπο, προσθέστε μερικές νόστιμες λιχουδιές ή ένα παιχνίδι κυνηγητού. Αλλάζοντας τους κανόνες και τις επιβραβεύσεις, διατηρείτε τις εκπαιδεύσεις διασκεδαστικές και συναρπαστικές τόσο για εσάς όσο και για το σκυλί σας.

47. Μάθετε το σκυλί σας να πιάνει αντικείμενα χρησιμοποιώντας ποπ κόρν
Εάν το σκυλί σας δεν ξέρει να πιάνει αντικείμενα, μην ξεκινήσετε ρίχνοντας του ένα παιχνίδι. Τα ποπ κορν λειτουργεί τέλεια για να εκπαιδεύσει τα σκυλιά να πιάνουν αντικείμενα, επειδή είναι ελαφρύ και νόστιμο πράγμα που το κάνει αρκετά δελεαστικό για το σκυλί σας, ώστε να το δοκιμάσει και να το αρπάξει.

48. Χρησιμοποιήστε ένα Clicker για να ανταμείψετε τις καλές συμπεριφορές του σκύλου σας
Αντιμετωπίζετε προβλήματα με το να δίνετε επιβράβευση την κατάλληλη στιγμή; Ξεκινήστε την εκπαίδευση με clicker για να κάνετε ευκολότερη την επισήμανση των θετικών συμπεριφορών.

Συμβουλές Ασφαλείας

49. Χρησιμοποιήστε μια φωτεινή χρωματισμένη μπαντάνα στο σκυλί σας κατά τη διάρκεια της περιόδου κυνηγιού
Βεβαιωθείτε ότι τόσο εσείς όσο και ο σκύλος σας παραμένετε μαζί εάν πρόκειται να πορευτείτε μαζί κατά τη διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου. Μπορείτε να φορέσετε φωτεινά χρώματα (προτιμάται το πορτοκαλί) και μπορείτε να βοηθήσετε στη διατήρηση της ασφάλειας του σκύλου σας με το να φορούν μια φωτεινή πορτοκαλί μπαντάνα.

50.Διδάξτε τα παιδιά σας να ζητούν άδεια πριν χαϊδέψουν έναν άγνωστο σκύλο
Υπάρχουν 4,5 εκατομμύρια επιθέσεις σκύλων στην Αμερική κάθε χρόνο, οι μισές είχαν παιδιά ως θύματα. Βεβαιωθείτε πως μαθαίνετε στα παιδιά σας να ζητούν πάντα άδεια πριν χαϊδέψουν κάποιο άγνωστο σκυλί.

51. Βάλτε μικροτσίπ στο σκύλο σας
Μια σάρωση του μικροτσίπ του σκύλου σας θα δώσει όλα τα προσωπικά σας στοιχεία για να βοηθήσει σε μία γρήγορη επανένωση, απλώς θυμηθείτε να ενημερώσετε τα στοιχεία σας με την εκάστοτε εταιρεία εάν μετακομίσετε (τα μικροτσίπ είναι επίσης ένας από τους τρόπους με τους οποίους ένα δικαστήριο μπορεί να λάβει απόφαση σχετικά με την κυριότητα ενός σκύλου, εάν είχε φτάσει ποτέ ως εκεί).

52. Το κούνημα της ουράς δεν ισούται πάντα με ένα ευτυχισμένο σκυλί
Μην πλησιάζετε ένα άγνωστο σκυλί απλώς και μόνο επειδή κουνάει την ουρά του. Το κούνημα της ουράς δεν είναι καθολικό σημάδι ευτυχίας – μπορεί επίσης να υποδηλώνει φόβο ή ανασφάλεια. Φροντίστε να διδάξετε στα παιδιά σας τα βασικά της πρόληψης κατά των δαγκωμάτων.

53. Μην αφήνετε το σκυλί σας να κάθετε στο πίσω μέρος του φορτηγού σας χωρίς λουρί
Υπολογίζεται ότι 100.000 σκυλιά πεθαίνουν κάθε χρόνο από την ανάβαση σε καρότσες μικρών φορτηγών και αυτό χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη όλους τους πιθανούς τραυματισμούς. Τα σκυλιά αυτά κινδυνεύουν επίσης να τραυματίσουν.

54. Απομακρύνετε τις Οικιακές Τοξίνες (συμπεριλαμβανομένων των απορριμμάτων)
Παρόλο που φαίνεται προφανές να κρατάτε προϊόντα καθαρισμού σε ασφαλές μέρος , μια από τις μεγαλύτερες απειλές για την υγεία των σκύλων σας είναι τα σκουπίδια. Εάν το σκυλί σας μπει στα σκουπίδια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μερικές κλειδαριές για να τα σφραγίσετε ή να τα απομακρύνετε στην ντουλάπα ή στο γκαράζ.

55. Για ασφάλεια κρατήστε το σκυλί σας δεμένο στο αμάξι
Γνωρίζουμε ότι τα σκυλιά λατρεύουν να κολλάνε το κεφάλι τους έξω από τα παράθυρα του αυτοκινήτου – αλλά αυτή είναι μια επικίνδυνη συνήθεια. Διατρέχουν τον κίνδυνο να τραυματιστούν από αντικείμενα, να καταστρέψουν τα αυτιά τους και υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να δουν κάτι και να πηδήξουν. Εάν πρόκειται να οδηγήσετε πάνω από 40 χλμ / ώρα, συνίσταται πάντα να έχετε δεμένο το σκυλί σας στο αυτοκίνητο.

56. Δημιουργήστε το δικό σας κιτ πρώτων βοηθειών
Ποτέ δεν ξέρετε πότε μπορεί να συμβεί ένα ατύχημα, οπότε συνιστάται να έχετε στη διάθεσή σας ένα κιτ πρώτων βοηθειών. Ακολουθεί μια εξαιρετική λίστα με βασικά είδη που πρέπει να έχει ένα κιτ πρώτων βοηθειών για κατοικίδια.

57. Φυλάξτε τις τσίχλες και τα ζαχαρωτά σε ασφαλές σημείο
Πολλές τσίχλες και ζαχαρωτά περιέχουν ξυλιτόλη, ένα υποκατάστατο ζάχαρης που είναι πολύ τοξικό και μπορεί να αποβεί μοιραίο για τα σκυλιά. Κρατήστε όλες τις τσίχλες και τα ζαχαρωτά μακριά από τα κατοικίδια ζώα σας ανά πάσα στιγμή. Ακολουθεί μια λίστα με κοινά είδη οικιακής χρήσης που είναι γνωστό ότι περιέχουν ξυλιτόλη.

58. Προσέξτε τα πόδια του σκύλου σας κατά τους θερινούς μήνες
Το καυτό πεζοδρόμιο μπορεί να τραυματίσει τα πόδια των σκύλων σας αρκετά γρήγορα. Για να δείτε αν είναι πολύ ζεστό για το σκυλί σας, τοποθετήστε το πίσω μέρος του χεριού σας στο πεζοδρόμιο – εάν δεν μπορείτε να το κρατήσετε εκεί για 5 δευτερόλεπτα, τότε είναι πολύ ζεστό. Τις ζεστές ημέρες σκεφτείτε να περπατήστε με το σκυλί σας στο δάσος, στο γρασίδι ή να περιμένετε μέχρι να δύσει ο ήλιος.

59. Παρακολουθήστε το σκυλί σας γύρω από το νερό (ειδικά στις πισίνες)
Δεν είναι όλα τα σκυλιά υπέροχοι κολυμβητές και όταν πρόκειται για πισίνες τα πράγματα μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνα για ένα σκυλί. Παρακολουθήστε το σκυλί σας εάν βρίσκεται στην αυλή δίπλα στην πισίνα και βεβαιωθείτε ότι το σκυλί σας γνωρίζει ποια είναι τα βήματα για να μπει και να βγει από την πισίνα.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:

Ανησυχώ για τον έξι ετών δασχούνδ μου που φαίνεται να είναι συνεχώς πεινασμένος και δυστυχώς έχει γίνει υπέρβαρος. Τι μπορώ να κάνω για να τον βοηθήσω να επανέλθει στο ιδανικό του βάρος;

Ανησυχώ για τον έξι ετών δασχούνδ μου που φαίνεται να είναι συνεχώς πεινασμένος και δυστυχώς έχει γίνει υπέρβαρος. Τι μπορώ να κάνω για να τον βοηθήσω να επανέλθει στο ιδανικό του βάρος;

Ερωτών: Ανησυχώ για τον έξι ετών δασχούνδ μου που φαίνεται να είναι συνεχώς πεινασμένος και δυστυχώς έχει γίνει υπέρβαρος. Τι μπορώ να κάνω για να τον βοηθήσω να επανέλθει στο ιδανικό του βάρος;   Η απάντηση του ιδρυτή και ειδικού μας, Imre Vargyas: ✔️ Ειδικός...

Διαβάστε Περισσότερα
Απόφραξη Εντέρου στα Σκυλιά (γενικές πληροφορίες)

Απόφραξη Εντέρου στα Σκυλιά (γενικές πληροφορίες)

Πολλά σκυλιά έχουν τη συνήθεια να τρώνε πράγματα που δεν προορίζονται για κατανάλωση. Αυτά τα αντικείμενα, γνωστά ως "ξένα σώματα", μπορεί να κολλήσουν στο εντερικό σύστημα. Η απόφραξη του εντέρου είναι μια ζωογόνος κατάσταση για τα σκυλιά και, δυστυχώς, είναι πιο...

Διαβάστε Περισσότερα
Ο νεαρός μου Βίζλα τρώει τακτικά γρασίδι. Τι πρέπει να κάνω;

Ο νεαρός μου Βίζλα τρώει τακτικά γρασίδι. Τι πρέπει να κάνω;

Ερωτών: Εδώ και δύο χρόνια παραγγέλνω από εσάς την ξηρά τροφή για σκύλους με ρύζι και αρνί του Ted και τα κονσερβοποιημένα για τον Βίζλα μου, ο οποίος είναι τώρα 3 ετών. Του αρέσουν πολύ και τα δύο. Το πρόβλημά μου είναι ότι δεν καταλαβαίνω γιατί τρώει επίσης γρασίδι....

Διαβάστε Περισσότερα
Επαληθεύτηκε ανεξάρτητα
646 κριτικές