Ψάχνετε για νέους τρόπους να κρατήσετε το σκύλο σας απασχολημένο και χαρούμενο.

Το να κρατήσετε τον σκύλο σας απασχολημένο μπορεί να είναι μια πρόκληση. Ειδικά, όταν ψάχνετε συνεχώς νέους τρόπους να το κρατήσετε χαρούμενο.

Για να σας βοηθήσω, έχω δημιουργήσει μια λίστα από 33 εύκολους τρόπους να κρατήσετε το σκύλο σας απασχολημένο μέσα στο σπίτι.

Τα οφέλη του να Κρατάτε το Σκυλί σας Απασχολημένο

Τα σκυλιά που πλήττουν συνήθως μπλέκουν σε μπελάδες. Εμείς είμαστε η κύρια πηγή ψυχαγωγίας τους, όποτε αν δεν τους δώσουμε την απαραίτητη προσοχή, θα βρουν δικές τους δραστηριότητες και ίσως καταλήξουν να μασάνε παπούτσια και κουρτίνες.

Παίζοντας με το σκύλο σας μερικές φορές μέσα την ημέρα, μειώνεται τις πιθανότητα να αναπτύξουν ενοχλητικές συνήθειες όπως, υπερβολικό γαύγισμα ή το να μασάει σχεδόν τα πάντα.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το παιχνίδι είναι πάρα πολύ σημαντικό, κάθε τύπου και συχνότητας. Ακόμα είναι ένας πολύ καλός δείκτης της ποιότητας της ζωής του σκύλου.- Mark Evans, πρώην επικεφαλής κτηνίατρος της RSPCA

33 Απλοί Τρόποι για να Κρατήσετε το Σκυλί σας Απασχολημένο Μέσα στο Σπίτι

Με τη βοήθεια της σκυλίτσας μου της Λάικα, έχουμε δημιουργήσει μια μεγάλη λίστα με διασκεδαστικές δραστηριότητες για μέσα στο σπίτι. Αν ψάχνετε για παιχνίδια για να απασχολήσετε το σκύλο σας βρίσκεστε στο κατάλληλο μέρος. Ακολουθεί μια λίστα με 33 τρόπους να κρατήσετε το σκυλί σας απασχολημένο μέσα στο σπίτι.

1. Παίξτε το Παιχνίδι «Βρες τις Λιχουδιές»

Τα παιχνίδια όσφρησης είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να κουράσετε το σκυλί σας. Όταν του μαθαίνετε μερικά βασικά παιχνίδια όσφρησης όπως, το «βρες τη λιχουδιά», του ακονίζετε μερικές από τις φυσικές του δεξιότητες (τα κομμένα καρότα είναι η αγαπημένη μου λιχουδιά για αυτό το παιχνίδι).

Τοποθετήστε μερικές λιχουδιές ενώ ο σκύλος σας, σας παρακολουθεί. Στη συνέχεια, δώστε του την εντολή «βρες τις λιχουδιές» και ενθαρρύνετε τον να τις πάρει, θυμηθείτε να τον επαινείτε για κάθε ένα που βρίσκει. Αφού σιγουρευτείτε ότι το σκυλί σας έχει καταλάβει την εντολή «βρες τις λιχουδιές», μπορείτε να το κάνετε λίγο πιο δύσκολο. Ζητήστε του να μείνει σε ένα άλλο δωμάτιο και εσείς θα του κρύψετε τις λιχουδιές σε σημεία που πρέπει να μυρίσουν όπως, κάτω από το χαλί.

2. Παίξε το Παιχνίδι Shell

Το παιχνίδι Shell είναι ένα απλό παιχνίδι επίλυσης προβλημάτων για σκύλους. Για να παίξετε θα πρέπει να τοποθετήσετε τρία ποτηράκια, σε ένα από αυτά τα τρία θα βάλετε μια λιχουδιά. Στη συνέχεια, θα τα ανακατέψετε και στο τέλος θα του πείτε «βρες τη λιχουδιά». Το παιχνίδι αυτό δίνει στο σκυλί σας άφθονη πνευματική διέγερση και βοηθάει να αναπτύξει τις δεξιότητες του.

3. Διδάξτε στο Σκυλί σας να Τακτοποιεί τα Παιχνίδια του

Εάν τα παιχνίδια του σκύλου σας φυλάσσονται σε ένα κουτί, μπορείτε να του διδάξετε να τα τοποθετεί πίσω στο θέση του. Το ξέρω ακούγεται περίεργο να διδάσκεις το σκυλί σου να μαζεύει τα παιχνίδια του μόνος του, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ διασκεδαστική δραστηριότητα. Η εκμάθηση νέων δεξιοτήτων αυξάνει την αυτοπεποίθησή τους και είναι ένας πολύ καλός τρόπος να οξύνουν τη φαντασία τους.

Εάν ο σκύλος σας γνωρίζει ήδη την εντολή «άστο», ζητήστε του να πιάσει ένα παιχνίδι και όταν στέκεται πάνω από το κουτί με τα παιχνίδια του να του πείτε να το αφήσει. Πάντα να τους επαινείτε όταν το καταφέρνουν στη συνέχεια επαναλάβετε τη διαδικασία. Ως αποτέλεσμα, θα έχετε έναν σκύλο που θα μπορεί να συμμαζεύει μόνος του τα παιχνίδια του.

4. Χρησιμοποιήστε ένα Γεμισμένο Kong για να Κρατήσετε το Σκυλί σας Απασχολημένο

Τα γεμισμένα παιχνίδια Kong είναι τα αγαπημένα μου όταν πρόκειται να παίξω με το σκύλο μου διότι, είναι πολύ εύκολα να ετοιμαστούν. Αν θέλετε και εσείς να κρατήσετε το σκυλί σας απασχολημένο για λίγο, δοκιμάστε να γεμίσετε ένα Kong με μερικές από τις αγαπημένες του λιχουδιές. Θα μπορούσατε να παγώσετε λίγο φυστικοβούτυρο ή κάποιο ζωμό ή απλά να τοποθετήσετε μερικές λιχουδιές που του αρέσουν. Αν δεν είστε σίγουροι τι να χρησιμοποιήσετε, ακολουθεί μια λίστα 39 υγιεινές λιχουδιές ιδανικές για να γεμίσετε ένα Kong.  

Η χρήση του γεμισμένου Kong είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να κρατήσετε το σκυλί σας απασχολημένο την ώρα που εργάζεστε από το σπίτι. Τοποθετήστε το παιχνίδι στην κατάψυξη όλη τη νύχτα και το πρωί θα είναι έτοιμο να το δώσετε στο σκυλί σας, την ώρα που φεύγετε. ‘Ένα παγωμένο Kong θα κρατήσει παραπάνω από 30 λεπτά για τα περισσότερα σκυλιά- και πολύ περισσότερο αν το γεμίσετε όλο.

Προσωπικά μου αρέσει το κλασσικό Kong δεν είναι τοξικό, δε φθείρετε και είναι ασφαλή για το πλυντήριο πιάτων. Αν ψάχνετε για μια εναλλακτική λύση, εξίσου καλό είναι και το παιχνίδι West Paw Toppl. Κυκλοφορεί σε μεγάλο και μικρό μέγεθος και είναι επίσης εύκολο κατά τον καθαρισμό του.

5. Παίξτε το Παιχνίδι Tug of War

Το παιχνίδι tug of war είναι ένας από τα καλύτερα παιχνίδια που μπορείτε να παίξετε μαζί με το σκυλάκι σας. Εξασκείτε το σκυλί σας σωματικά και πνευματικά και δεδομένου ότι δεν χρειάζεται πολύ χώρο, μπορείτε να το παίξετε και σε εσωτερικούς χώρους.

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι μαθαίνει στο σκυλί σας να είναι επιθετικό και όταν κερδίζει να γίνεται πιο κυριαρχικό. Στην πραγματικότητα δεν ισχύει κάτι τέτοιο, το να αφήνετε το σκυλί σας να κερδίζει απλώς καθιστά το παιχνίδι πιο διασκεδαστικό για εκείνο και το ενθαρρύνει να παίζει περισσότερο. Έρευνες έχουνε δείξει ότι τα σκυλιά που παίζουν με τους ιδιοκτήτες τους αυτό το παιχνίδι είναι πιο υπάκουα και χτίζουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη μεταξύ τους.

Το παιχνίδι tug είναι ένας καλός τρόπος επίσης για να αθληθεί ο σκύλος σας, εφόσον υπακούει στους βασικούς κανόνες, όπως «το παιχνίδι σταματά από τη στιγμή που τα δόντια σου αγγίξουν το χέρι μου».

6. Διδάξτε στο Σκυλί σας να σας Βοηθάει με τις Δουλείες του Σπιτιού

Τα σκυλιά λατρεύουν να έχουν κάποια δουλειά, ακόμα και να σας φέρουν τις παντόφλες. Θα νιώθουν χρήσιμοι, ειδικά αν γνωρίζουν τα ονόματα των παιχνιδιών τους.

Εάν θέλετε να εντυπωσιάσετε τους φίλους σας, μπορείτε να διδάξετε στο σκυλί σας να ανοίγει το ψυγείο, δέστε μια πετσέτα γύρω από τη λαβή, ώστε να του είναι εύκολο να τραβήξει την πόρτα. Αν αισθάνεστε αυτοπεποίθηση διδάξτε του να σας βοηθά με τις καθημερινές δουλειές.

7. Παίξτε Διαδραστικά Παιχνίδια

Για να κρατήσω απασχολημένο το σκυλί μου τις βροχερές μέρες, μου αρέσει να χρησιμοποιώ διαδραστικά παιχνίδια όπως, tug, βρες τη λιχουδιά, παιχνίδια παζλ και βρες το μπαλάκι. Τα διαδραστικά παιχνίδια είναι ένας εύκολος τρόπος για να χαρίστε στο σκυλί σας την ψυχική ανάταση που χρειάζεται και να τον βοηθήσετε να σταματήσει προβληματικές συμπεριφορές όπως υπερβολικό δάγκωμα ή γάβγισμα.

Εάν πρόκειται να παίξετε σε εσωτερικούς χώρους, χρησιμοποιείστε μια ελαφριά μπάλα για να αποφύγετε την φθορά αντικειμένων στο χώρο (μαθαίνεται αυτό). Το παιχνίδι tug είναι πολύ διασκεδαστικό για τους σκύλους και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να του μάθετε τρόπους και να αποκτήσει αυτοέλεγχο. Ακόμα, είναι μια καλή ευκαιρία για άσκηση. Τέλος, είναι ένα από τα πιο απαιτητικά παιχνίδια που μπορείτε να παίξετε.

8. Κάντε το σκυλί σας να Δουλεύει για το Φαγητό του

Χαρίζουμε στα σκυλιά μας μια άνετη ζωή- ένα ζεστό κρεβάτι, πολλή προσοχή και τα γεύματά τους δωρεάν αλλά, τα σκυλιά εξημερώθηκαν για να εργάζονται μαζί μας και από πολλά σκυλιά απουσιάζουν οι διεγερτικές δραστηριότητες. Είναι φυσικοί συλλέκτες, οπότε το να δουλεύουν για το φαγητό τους δεν είναι κάτι κακό ή αφύσικο- είναι φυσιολογικό και βοηθάει την ψυχολογία τους.

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους να προκαλέσετε το μυαλό του σκύλους σας είναι να τον κάνετε να εργάζεται για τα γεύματά του. Μπορείτε να του υποδείξετε μερικά κόλπα πριν από το γεύμα του ή να του δώσετε να φάει από ένα παιχνίδι τροφής.

9. Διδάξτε στο Σκυλί σας τα Ονόματα των Παιχνιδιών του

Έχετε παρακολουθήσει την Chaser the Border Collie; Γνωρίζει πάνω από 1.000 λέξεις και μπορεί να αναγνωρίσει το παιχνίδι της ανάμεσα σε 800, μόνο από την ονομασία τους. Φυσικά, δεν γίνεται όλα τα σκυλάκια να τα καταφέρουν σαν την Chaser αλλά, μπορούμε να διδάξουμε στο σκυλί μας τα ονόματα των παιχνιδιών του και να παίξουμε μερικά διασκεδαστικά παιχνίδια έτσι.

Ξεκινήστε παίζοντας με ένα συγκεκριμένο παιχνίδι και δώστε του ένα όνομα. Μετά από λίγη εξάσκηση και αρκετούς επαίνους ο σκύλος σας θα αναγνωρίσει το παιχνίδι από το όνομά του. Μόλις μάθει τα ονόματα των παιχνιδιών του, μπορείτε να δοκιμάσετε αν έγινε κατανοητό το μάθημα ζητώντας του να σας φέρει το παιχνίδι που ζητήσατε.

10. Διδάξτε στο Σκυλί σας να Βρίσκει τα Παιχνίδια του

Μόλις αποκτήσει εξοικείωση με τα ονόματα των παιχνιδιών του, θα μπορείτε να πάτε ένα βήμα παρακάτω και να τους μάθετε την εντολή «Πήγαινε βρες το». Τοποθετήστε τα παιχνίδια του σε ένα κουτί ή στοιβάξτε τα μεταξύ τους και πείτε τους «Πήγαινε βρες το». Καθώς γίνεται καλύτερος σε αυτό το παιχνίδι, μπορείτε να του το δυσκολέψετε αυξάνοντας τον αριθμό των παιχνιδιών.

Διατηρήστε το παιχνίδι διασκεδαστικό, ανταμείβοντάς τον με κάποια λιχουδιά ή ένα γρήγορο παιχνίδι tug. Το παιχνίδι αυτό εξασκεί πνευματικά το σκυλί σας.

11. Διδάξτε στο Σκυλί σας Ένα Νέο Κόλπο

Το σκυλί γνωρίζει πώς να ελιχθεί κάτω από τα πόδια σας και να πηδήξει μέσα από ένα στεφάνι; Πάντα θα υπάρχει ένα νέο κόλπο που μπορείτε να του μάθετε και πιστέψτε με το να περνάει ο σκύλος σας ανάμεσα από τα πόδια σας δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται.

Το σκυλί σας γνωρίζει ήδη αρκετά κόλπα; Ένα από τα καλύτερα πράγματα που σας προσφέρει η εκπαίδευση κόλπων είναι ότι πάντα υπάρχει χώρος για βελτίωση. Μόλις το σκυλί σας μάθει μερικά κόλπα μπορείτε να του δυσκολέψετε το επίπεδο ή να τα συνδυάσετε.

12. Εκπαιδεύστε τον με τη Βοήθεια του Clicker

Κατά την εκπαίδευση του σκύλου μου, μου αρέσει να χρησιμοποιώ ένα clicker. Είναι ένα μικρό κουτί με ένα μοχλό που όταν το πατάει κάνει ένα θόρυβο και χρησιμοποιείται τη στιγμή που ο σκύλος πετυχαίνει την επιθυμητή συμπεριφορά. Λατρεύω να το χρησιμοποιώ διότι, είναι ένας εύκολος τρόπος να του υποδείξω ότι κάνει το σωστό.

Αν δεν διαθέτετε ένα clicker, θα σας συνιστώ να αγοράσετε ένα την επόμενη φορά που θα βρίσκεστε στο κατάστημα με είδη κατοικιδίων. Κατά την εκπαίδευσή του κάθε δευτερόλεπτο έχει αξία. Είναι πολύ εύκολο να χάσετε την ευκαιρία να αποκτήσει την συμπεριφορά που θα επιθυμούσατε. Με τη βοήθεια ενός clicker θα μπορείτε να επισημάνετε την ακριβή στιγμή που το σκυλί σας έπραξε τη σωστή επιλογή.

13. Παίξτε το Παιχνίδι σε Ποιο Χέρι Είναι

Εάν σκέφτεστε να διδάξετε στον σκύλο σας μερικά παιχνίδια μυρωδιάς, αυτό είναι το κατάλληλο για εσάς. Το μόνο πράγμα που χρειάζεστε είναι μερικές λιχουδιές ή αν δεν έχετε εκείνη τη στιγμή, μπορείτε να χρησιμοποιείτε κομμένα λαχανικά ή φρούτα ή και ακόμα να δημιουργήσετε τις δικές σας σπιτικές λιχουδιές.

Πώς να παίξετε το παιχνίδι σε ποιο χέρι είναι:

• Τοποθετήστε μια λιχουδιά στα χέρια σας
• Κλείστε τα χέρια σας και κρατήστε τα κλειστά μπροστά του
• Αφήστε τον σκύλο σας να επιλέξει σε ποιο χέρι είναι
• Όταν ο σκύλος σας μυρίσει ή υποδείξει με την πατούσα του το σωστό χέρι, ανοίξτε το και προσφέρετε του τη λιχουδιά
• Εάν δεν επιλέξει σωστά μην τον αποθαρρύνετε, δοκιμάστε μερικές φορές ακόμη.
• Μια ευγενική εντολή «άγγιξε» θα ήταν βοηθητική.

Συμβουλή: Οι τροφές της CricksyDog είναι εξαιρετικές λιχουδιές για τα παιχνίδια όσφρησης και για εκπαίδευση. Δοκιμάστε και θα το διαπιστώσετε και μόνοι σας. Μια καλή επιλογή είναι η Υποαλλεργική αρνίσια ξηρά τροφή Ted.

14. Παίξτε Κρυφτό

Το κρυφτό είναι το αγαπημένο παιχνίδι της Λάικα. Το κρυφτό μπορεί να μην μας φαίνεται τόσο διασκεδαστικό ή περίπλοκο για εμάς, αλλά τα σκυλάκια ξετρελαίνονται.

Εάν ο σκύλος σας δεν γνωρίζει την εντολή «μείνε», ζητήστε από έναν φίλο σας να τον απασχολήσει ώστε εσείς να κρυφτείτε ( ή να εξασκήσετε την εντολή «μείνε», πριν ξεκινήσετε το κρυφτό).

15. Αποκτήστε Παζλ για Σκύλους

Διατηρήστε το σκύλο σας πνευματικά ενεργό, δίνοντάς του να λύσει ένα παζλ. Υπάρχουν πάρα πολλά παζλ για σκύλους στο εμπόριο, καθώς και παιχνίδια όπως το Kong Wobbler. Υπάρχουν και άπειρες κατασκευές που μπορείτε να φτιάξετε. Προσωπικά, προτιμώ το παιχνίδι με τις φόρμες για κέικ. Το μόνο που χρειάζεστε είναι οι φόρμες για κέικ και μερικά μπαλάκια του τένις και είστε έτοιμοι να παίξετε.

Αν επιθυμείτε να δώσετε κάτι στο σκύλο σας για να μασήσει, μπορείτε να επιλέξετε τα Sticks λιχουδιάς και τα Benebones. Απλά βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει τα sticks χωρίς οσμή, εάν είστε ευαίσθητοι με τις μυρωδιές.

16. Τελειοποιήστε Την Βασική Εκπαίδευση Υπακοής

Το σκυλί σας γνωρίζει όλες τις βασικές εντολές υπακοής; Υπακούει σωστά στις εντολές έλα και μείνε; Ακόμα και τα πιο εκπαιδευμένα σκυλιά χρειάζονται επανάληψη ώστε να τα θυμούνται. Όλα τα σκυλιά θα πρέπει να γνωρίζουν την εντολή «κάτσε», «άστο» και «έλα εδώ». Μερικά λεπτά καθημερινού μαθήματος (5-10 λεπτά) και ο σκύλος σας θα τελειοποιήσει όλες τι βασικές εντολές και θα διατηρήσει την πνευματική του διέγερση.

17. Παίξτε το Παιχνίδι το Πιάσε το Αντικείμενο

Οι περισσότεροι από εμάς έχουν αρκετό χώρο στο εσωτερικό του σπιτιού για ένα παιχνίδι «Πιάσε το Αντικείμενο» αλλά, αν κατοικείτε στον 5ο όροφο με ένα σκύλο Αγίου Βερνάρδου καλύτερα να παραλείψετε αυτό το παιχνίδι. Επίσης, οι πιο δημοφιλείς επιλογές για αυτό το παιχνίδι είναι οι διάδρομοι, οι σκάλες και τα μεγάλα σαλόνια.

Η σκυλίτσα μου και εγώ λατρεύουμε να παίζουμε ποδόσφαιρο στο υπόγειο με την Jolly μπάλα της. Να είστε προσεχτικοί με τα βαριά παιχνίδια γύρω από οτιδήποτε εύθραυστο ή ικανό να πέσει και επίσης δεν είναι καλή ιδέα να παίξετε στην κουζίνα. Αν δεν σας αρέσει να παίζετε σε εσωτερικούς χώρους, θα μπορούσατε απλά να μετατρέψετε το παιχνίδι σε απλό πιάσε.

18. Τελειοποιήστε την Τέχνη του Μασάζ στο Σκύλο σας

Το μασάζ στο σκύλο σας είναι μια υπέροχη διαδικασία τόσο για το σκύλο σας όσο και για εσάς. Ένα καλό μασάζ μπορεί να βοηθήσει στη χαλάρωση σχεδόν κάθε σκύλου.

Το μασάζ είναι ιδανικό για ηλικιωμένα σκυλιά ή για εκείνα που υποφέρουν από αρθρίτιδα, καθώς βοηθά στην ανακούφιση των πόνων των αρθρώσεων. Επίσης, μειώνει το άγχος, βελτιώνει την κυκλοφορία και δημιουργεί ένα ισχυρό δεσμό μεταξύ σας.

Συμβουλή: Εάν ο σκύλος σας δυσκολεύεται να χαλαρώσει με το μασάζ, μπορείτε να δοκιμάσετε το πρωτόκολλο χαλάρωσης.

19. Δοκιμάστε Παιχνίδια με Σχήματα

Αν δεν έχετε ακουστά τα 101 πράγματα που μπορείτε να κάνετε με ένα κουτί, έχετε χάσει μερικές καλές ευκαιρίες εκπαίδευσης. Είναι εξαιρετική βάση για εξάσκηση και απαιτεί μόνο ένα κουτί και ένα clicker.

Η βάση στα παιχνίδια με σχήματα είναι ό,τι τον ενθαρρύνετε να δοκιμάσει κάτι καινούριο. Μαθαίνει να παίρνει αποφάσεις από μόνος του και θα αυξάνουν την πνευματική και τη σωματική ευελιξία του. Ξεκινήστε με ένα κουτί στο έδαφος και αφήστε τον να εξερευνήσει και να αποφασίσει τι να κάνει.

Η μπορείτε να παίξετε όχι μόνο με ένα κουτί, αλλά με ένα οποιοδήποτε αντικείμενο. Ακολουθεί ένα βοηθητικό βίντεο που εκπαιδεύεται ένας σκύλος να σέρνεται κάτω από ένα αντικείμενο.

20. Περιποιηθείτε το Σκυλί σας Τακτικά

Παρόλο που το σκυλί σας δεν θα βρει τόσο διασκεδαστική την περιποίησή του, είναι κάτι που θα πρέπει να γίνει κάποια στιγμή. Τα σκυλιά μας πρέπει να χτενίζονται, να κάνουν μπάνιο, να βουρτσίζουν τα δόντια τους και να κόβουν τα νύχια τους.

Κάποια σκυλιά απολαμβάνουν την περιποίηση περισσότερο από άλλα και όσο περισσότερο τα εκπαιδεύεται με ανταμοιβές τόσο πιο εύκολο θα τους είναι. Μην φοβάστε να του δώσετε αρκετές λιχουδιές την ώρα του καλλωπισμού- ο στόχος σας είναι να το δεχτεί ως μια θετική εμπειρία.

21. Παίξτε Κυνηγητό

Το κυνηγητό είναι ένα διασκεδαστικό διαδραστικό παιχνίδι για σκυλιά αλλά, χρειάζεστε έναν ακόμα συμπαίχτη. Ο καθένας από εσάς θα σταθεί στη μία πλευρά του δωματίου με ένα παιχνίδι ή μερικές λιχουδιές. Στη συνέχεια, καλέστε τον προς εσάς και ανταμείψτε τον όταν έρθει. Βεβαιωθείτε ότι το σκυλί σας λαμβάνει την απαραίτητη ενθάρρυνση εκείνη τη στιγμή. Ακόμα, είναι ένας εύκολος και διασκεδαστικός τρόπος να μάθει να σας ακούει.

22. Δημιουργήστε το Δικό σας Εσωτερικό Μάθημα Εμποδίων

Δημιουργήστε το δικό σας μάθημα εμποδίων μέσα στο σπίτι σας. Ζητήστε από το σκυλί σας να πηδήξει πάνω από μερικές πετσέτες, να περάσει ανάμεσα από τα παιχνίδια του και στο τέλος να ξαπλώσει σε μια κουβέρτα. Χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας για να δημιουργήσετε μια σειρά εμποδίων. Όταν μάθει να πηδά πάνω από τις πετσέτες συνεχίστε την εκπαίδευση με το πέρασμα ανάμεσα στα παιχνίδια. Η διαδικασία αυτή θα του προσφέρει ψυχολογική τόνωση και ενθάρρυνση στην εστίαση.

23. Διδάξτε στο Σκύλο σας να Κυνηγάει Φυσαλίδες

Αυτή είναι η αγαπημένη μου δραστηριότητα για να κρατήσω το σκυλάκι μου απασχολημένο. Είναι ένας απλός τρόπος να παραμείνει χαρούμενος και σε καλή φόρμα.

Δε ξέρω γιατί αλλά κάποια σκυλιά ενθουσιάζονται να κυνηγούν φυσαλίδες. Στην αγορά υπάρχει μεγάλη ποικιλία τέτοιων παιχνιδιών. Δεν χρειάζεται να αγοράσετε ειδικές φούσκες- οι φυσαλίδες για παιδιά δεν είναι τοξικές. Εάν έχετε παιδί στο σπίτι, μπορείτε να αποδείξετε ότι τα μωρά, τα σκυλιά και οι φούσκες είναι τα πιο αξιολάτρευτα πράγματα στον κόσμο.

Εάν ο σκύλος σας δεν έχει ιδέα πώς να παίξει μαζί τους, ακολουθεί ένας σύντομος οδηγός πώς να του διδάξετε να κυνηγάει τις φούσκες. Σοβαρά, 3-5 λεπτά κυνηγώντας φυσαλίδες μπορούν να κάνουν θαύματα.

24. Αγοράστε ένα Νέο Παιχνίδι, Κατασκευάστε Ένα ή Μετατρέψτε ένα Παλιό

Έρευνες έχουν δείξει ότι τα σκυλιά πλήττουν εύκολα με τα παλιά τους παιχνίδια. Μπορείτε να του αγοράσετε ένα καινούριο ή να του μετατρέψετε ένα παλιό. Αντί να του τα δίνετε όλα μαζί μπορείτε να του τα δίνετε σιγά σιγά. Εάν του μετατρέψετε κάποιο από τα παλιά του παιχνίδια, θα νιώσει ενθουσιασμό και πάλι.

Μπορείτε πάντα να δημιουργήσετε εξ ολοκλήρου καινούρια παιχνίδια και να τα δοκιμάσετε σε κάποιο διαδραστικό παιχνίδι μαζί του. Τα παιχνίδια αποκτούν μια εντελώς διαφορετική αξία όταν παίζεται και εσείς μαζί τους. Υπάρχουν χιλιάδες ιδέες να δημιουργήστε ένα καινούριο παιχνίδι, από απλά αντικείμενα όπως μπλουζάκια, πετσέτες και τζιν.

25. Ορίστε μια Συγκεκριμένη Βραδιά Παιχνιδιού

Το σκυλί σας έχει κάποιους καλούς φίλους; Προσκαλέστε τους για λίγο χρόνο παιχνιδιού. Είναι τόσο όμορφο να βλέπετε τα σκυλάκια να παίζουν μεταξύ τους και σίγουρα στο τέλος της ημέρας ο σκύλος σας θα έχει κουραστεί. Θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε μερικές δουλειές όσο το σκυλάκι σας παίζει στο σαλόνι.

26. Κάντε Επανάληψη σε Μερικά Παλιά Κόλπα

Όπως και εμείς, έτσι και τα σκυλιά μας μπορούν να επωφεληθούν από την επανάληψη. Πότε ήταν η τελευταία φορά που του ζητήσατε να κυλιστεί ή να παίξει το πεθαμένο; Αν είναι λίγο χρησιμοποιήστε το clicker ή λιχουδιές. Εξασκήστε το σκυλί σας σε παλιές εντολές, για να βεβαιωθείτε ότι τις θυμάται. Όταν έρθει η στιγμή της εκπαίδευσης θυμηθείτε να είστε σύντομοι και καλοί μαζί του, μερικά μαθήματα των 5 λεπτών κάθε μέρα μπορεί να κάνουν θαύματα.

27. Διδάξτε την Εντολή «Πήγαινε»

Το σκυλί σας γνωρίζει πότε να πηγαίνει στον καναπέ ή στο κρεβάτι του; Αυτό το κόλπο είναι εύκολο να του το μάθετε και πολύ βοηθητικό αν έχετε καλεσμένους. Εάν επαναλάβετε την εντολή πολλές φορές θα του γίνει συνήθεια. Ειδικά, την ώρα που μαγειρεύετε σημαίνει ότι δε θα βρίσκετε τρίχα στο φαγητό σας συχνά.

28. Διδάξτε του να Κρατάει το Λουρί του

Πριν βγούμε με το σκύλο μου για βόλτα, πάντα μου φέρνει το λουρί της και τα παπούτσια μου. Δεν της ζητάω πολλά αλλά, είναι αρκετά ώστε να την κρατήσω απασχολημένη όσο ετοιμάζομαι. Πριν της διδάξω να φέρνει αυτά τα αντικείμενα, γυρνούσε γύρω γύρω, έκλαιγε και πηδούσε όσο εγώ ετοιμαζόμουν. Επιπροσθέτως, η εκμάθηση του σκύλου σας να φέρνει το λουρί του είναι μια καλή άσκηση ψυχικής διέγερσης.

29. Διδάξτε στο Σκυλί σας να Ανοίγει/ Κλείνει τους διακόπτες

Αυτό είναι αρκετά βολικό, αν χρειάζεστε περισσότερο φως και αισθάνεστε ότι δεν θέλετε να σηκωθείτε. Αντί να σηκωθείτε να ανάψετε το φως, βάλτε το σκυλί σας να το κάνει για εσάς. Για να του μάθετε αυτό το κόλπο, χρησιμοποιήστε την εντολή «άγγιξε». Εάν το σκυλάκι σας είναι μικρό θα πρέπει να αυτοσχεδιάσετε για να φτάσει τον διακόπτη. Μην επιχειρήσετε αυτό το κόλπο αν σας ενοχλούν τα σημάδια στον τοίχο.

30. Εργαστείτε για τον Έλεγχο Καλύτερων Τρόπων

Τα σκυλιά είναι σαν τα παιδιά, πρέπει να διδαχθούν όταν δεν γίνεται να παίρνουν αμέσως αυτό που θέλουν. Από το κουτάβι που μαθαίνει να μην δαγκώνει ως τον ενήλικα σκύλο που μαθαίνει την εντολή «περίμενε», ο έλεγχος κρατά τα σκυλιά μακριά από προβλήματα και ασφαλή.

Επαναλάβετε τις βασικές εντολές ελέγχου όπως, άστο, περίμενε, μείνει και κάτω. Αυτές οι εντολές είναι σημαντικές αν ο σκύλος σας χαλαρώσει ή αποφασίσει να κυνηγήσει κάποιο σκίουρο.

31. Φτιάξτε Εύκολες Λιχουδιές

Το σκυλί σας μπορεί να μην είναι ένας ενεργός συμμετέχων στη διαδικασία δημιουργίας λιχουδιών αλλά, μπορεί να αποκομίσει κάποια πράγματα. Λατρεύω να φτιάχνω τις δικές μου λιχουδιές αντί να τα αγοράζω έτοιμα από κάποιο κατάστημα. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε με τι ακριβώς τρέφονται το σκυλί σας, επίσης μπορείτε να ελέγξετε καλύτερα το μέγεθος της μερίδας.

Παρασκευάζοντας τις δικές σας λιχουδιές, δε θα έχετε μόνο αρκετό απόθεμα για τις ανταμοιβές του αλλά επίσης θα τον εντυπωσιάσετε με την εξαιρετικές γαστρονομικές δεξιότητές σας.

Εάν δεν είστε καλός στο μαγείρεμα, επιλέξτε την πιο νόστιμη τροφή για τον σκύλο σας της CricksyDog, η οποία είναι τόσο καλή όσο να την φτιάχνατε μόνοι σας. Επιλέξτε για μικρού μεγέθους σκύλο την Υποαλλεργική μοσχαρίσια ξηρά τροφή Juliet.

32. Διδάξτε του το Παρακαλώ με Καθισμένη Κίνηση

Το σκυλί σας έρχεται και σας σπρώχνει το χέρι όταν θέλει κάτι; Εάν δεν θέλετε αυτή τη συμπεριφορά, μπορείτε να του μάθετε ευγενικά να κάθετε ώστε να τραβήξει την προσοχή σας.

Τα σκυλιά μας ψάχνουν για εντολές όλη την ώρα, θέλουν να γνωρίζουν τι να περιμένουν. Επιβραβεύστε τις ευγενικές συμπεριφορές, με συνέπεια το σκυλί σας θα συνηθίσει να ζητάει πράγματα ευγενικά.

33. Αγκαλιάστε και Χαλαρώστε στον Καναπέ

Μετά από μία ωραία εκπαίδευση ή ένα παιχνίδι δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από λίγη χαλάρωση. Όλοι χρειαζόμαστε χρόνο να χαλαρώσουμε και τι καλύτερο όταν είναι μαζί με τα σκυλιά μας. Πριν από την ώρα του ύπνου, κάθομαι στο καναπέ με τη Λάικα για λίγο. Δεν ήταν προσχεδιασμένο αλλά τώρα όταν η ώρα πάει 10:30 έρχεται στον καναπέ και με κοιτάζει- περιμένει τη νυχτερινή μας αγκαλιά πριν κοιμηθούμε.

Κρατήστε το Σκυλί σας Απασχολημένο & Χαρούμενο με Διαδραστικά Παιχνίδια

Το να βρίσκεστε σε εσωτερικό χώρο δεν σημαίνει ότι πρέπει να είστε και νωχελικοί. Παίξτε διασκεδαστικά παιχνίδια με το σκυλί σας ή διδάξτε τους κάτι καινούριο. Τα σκυλιά ενθουσιάζονται με τα διαδραστικά παιχνίδια και έχει μεγάλο αντίκτυπο στην συνολική υγεία και ευεξία τους. Για να είναι απασχολημένος δεν χρειάζεται πολλά παιχνίδια ή να βρίσκετε σε εξωτερικό χώρο, απλά θέλει λίγο χρόνο και αφοσίωση.

Ίσως, να μην είμαστε σε θέση να τους προσφέρουμε την πλήρη απασχόληση που χρειάζονται, αλλά μπορούμε να τους δώσουμε να κάνουν κάτι σημαντικό όπως, να μάθουν κάποια παιχνίδια και κόλπα. Τη στιγμή που θα βλέπετε το πρόσωπο του σκυλιού σας χαρούμενο μετά από λίγο παιχνίδι, θα γνωρίζεται γιατί τα σκυλιά είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου.

Καλέστε το σκυλί σας και θα τσακιστεί να έρθει σε εσάς. Τα σκυλιά θέλουν απλώς να σας ευχαριστήσουν. Καλέστε μια γάτα και θα πει «Έχεις κάτι για εμένα;» – Lewis Grizzard

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:

Το Μυστικό του CricksyDog: Η Ιστορία του Τέο, του Πιστού Κύριου Γευσιγνώστη

Το Μυστικό του CricksyDog: Η Ιστορία του Τέο, του Πιστού Κύριου Γευσιγνώστη

Η ομάδα του CricksyDog ήταν πάντα αφοσιωμένη στην παραγωγή των καλύτερων τροφών και λιχουδιών για σκύλους. Σε αυτή τη διαδικασία, καθοριστικό ρόλο παίζει το κουτάβι ενός από τα μέλη της ομάδας μας: ο Τέο. Εδώ και τρία χρόνια, είναι ο κύριος δοκιμαστής και γευσιγνώστης...

Διαβάστε Περισσότερα
Σκύλοι και αλλεργίες: Αναγνώριση και αποτελεσματικές μέθοδοι θεραπείας

Σκύλοι και αλλεργίες: Αναγνώριση και αποτελεσματικές μέθοδοι θεραπείας

Οι σκύλοι, όπως και οι άνθρωποι, μπορεί να υποφέρουν από διάφορες αλλεργίες που μπορούν να επηρεάσουν σοβαρά την ποιότητα της ζωής τους. Η σωστή αναγνώριση και θεραπεία είναι απαραίτητες για να μπορούν οι τετράποδοι φίλοι μας να ζουν μια ευτυχισμένη και υγιή ζωή. Σε...

Διαβάστε Περισσότερα
Η Μπέλλα δεν τρώει την ξηρά τροφή. Από πολύ μικρή ηλικία έπαιρνε πάντα κονσέρβα και τώρα θα θέλαμε να τη μεταφέρουμε στην ξηρά τροφή. Της έχω αγοράσει αρκετές ποικιλίες, αλλά δεν θέλει να τις αγγίξει. Πώς μπορώ να την συνηθίσω; Η Μπέλλα είναι μια δύο ετών θηλυκή σκύλα ράτσας Ridgeback. Τι θα πρότεινες;

Η Μπέλλα δεν τρώει την ξηρά τροφή. Από πολύ μικρή ηλικία έπαιρνε πάντα κονσέρβα και τώρα θα θέλαμε να τη μεταφέρουμε στην ξηρά τροφή. Της έχω αγοράσει αρκετές ποικιλίες, αλλά δεν θέλει να τις αγγίξει. Πώς μπορώ να την συνηθίσω; Η Μπέλλα είναι μια δύο ετών θηλυκή σκύλα ράτσας Ridgeback. Τι θα πρότεινες;

Ερωτών: Η Μπέλλα δεν τρώει την ξηρά τροφή. Από πολύ μικρή ηλικία έπαιρνε πάντα κονσέρβα και τώρα θα θέλαμε να τη μεταφέρουμε στην ξηρά τροφή. Της έχω αγοράσει αρκετές ποικιλίες, αλλά δεν θέλει να τις αγγίξει. Πώς μπορώ να την συνηθίσω; Η Μπέλλα είναι μια δύο ετών...

Διαβάστε Περισσότερα
Επαληθεύτηκε ανεξάρτητα
646 κριτικές