Τι συμβαίνει όταν ρωτάτε στο σκύλο σας εάν θέλει να βγει βόλτα; Είναι ενθουσιασμένος; Αυτός ο ενθουσιασμός λέει όσα θα θέλατε να ξέρετε για το πώς αισθάνεται για τους περιπάτους σας. Έχετε αναρωτηθεί όμως ποτέ γιατί ενθουσιάζονται τόσο πολύ; Σήμερα θα ρίξουμε μια ματιά στις καθημερινές βόλτες και γιατί είναι τόσο σημαντικό μέρος στη ρουτίνα ενός σκύλου. Ακολουθούν 5 λόγοι να βγάζετε το σκύλο σας κάθε μέρα για βόλτα.

Φυσική Άσκηση

Το καθημερινό περπάτημα με τον σκύλο σας είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να διατηρήσετε τη φόρμα και την ενέργειά του. Η διατήρηση του υγιούς βάρους μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο να αναπτύξει μια σειρά από προβλήματα υγείας όπως, η υπέρταση, ηπατική νόσος και διαβήτη. Έτσι, ο πιο εύκολος τρόπος για να προληφθούν τα προβλήματα υγείας είναι η καθημερινή βόλτα. Το περπάτημα επίσης, βοηθά στη καλή λειτουργία των μυών και των αρθρώσεων και καταπολεμά την παχυσαρκία. Ακόμα, η αεροβική άσκηση βελτιώνει τα επίπεδα ενέργειας και ενισχύει την καλή διάθεση.

Πνευματική Άσκηση

Ο καθημερινός περίπατος είναι η μοναδική ώρα που το σκυλάκι σας έχει την ευκαιρία να βγει έξω και να εξερευνήσει τη γειτονιά. Η μύτη του είναι ο κύριος τρόπος εξερεύνησης, γι αυτό μην ξεχνάτε να του δίνετε της ευκαιρία να τη χρησιμοποιεί. Κατά τη ώρα αυτή, να του δίνετε λίγο χρόνο να μυρίσουν, αυτό βοηθάει στη ψυχική του διέγερση. Πάντα αφήνω την Λάικα να κάνει «διαλείμματα μυρίζοντας» στις βόλτες μας. Της δίνω την εντολή «πήγαινε να μυρίσεις» και την αφήνω να κάνει αυτό που της αρέσει. Όταν έρθει η ώρα να επιστρέψουμε, χρησιμοποιώ την εντολή «πάμε» και έτσι επιστρέφουμε σπίτι.

Για να συνεχίσει να νιώθει τον ίδιο ενθουσιασμό, θα πρέπει μια φορά στο τόσο να αλλάζετε τη ρουτίνα του, για παράδειγμα, μπορείτε να αλλάζετε γειτονιά ή να επισκεφτείτε ένα άλλο πάρκο ή και ακόμα και να πάρετε ένα διαφορετικό δρόμο. Προσωπικά, μια φορά την εβδομάδα θέλω να πηγαίνω τη Λάικα σε ένα τοπικό πάρκο ή σε έναν διαφορετικό δρόμο για εξερεύνηση, βοηθά να κρατήσουμε τον ενθουσιασμό μας και οι δύο.

Ενισχύει την Αυτοπεποίθηση

Ένας ακόμη λόγος για να βγάζετε σε καθημερινή βάση το σκύλο σας βόλτα είναι ότι αποκτά αυτοπεποίθηση. Η ρουτίνα ενισχύει την αυτοπεποίθηση του και η βόλτα είναι ένα μεγάλο μέρος αυτής. Η καθημερινότητα και η προβλεψιμότητα χαρίζει τη σταθερότητα που χρειάζεται ώστε να ενισχυθεί η αυτοπεποίθηση του, ειδικά σε ντροπαλά ή φοβισμένα σκυλιά. Έτσι, ένας από τους καλύτερους τρόπους για να τον κρατάτε χαρούμενο και με αυτοπεποίθηση είναι να του δημιουργήσετε μια καθημερινότητα που να περιλαμβάνει διασκεδαστικές δραστηριότητες όπως, καθημερινούς περιπάτους ή διαδραστικά παιχνίδια.

Κοινωνικοποίηση

Το περπάτημα με το σκύλο σας βοηθάει στην κοινωνικοποίηση του, εκθέτοντας τον σε διαφορετικούς ανθρώπους, σκύλους και καταστάσεις. Παρόλο που το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνικοποίησης του συμβαίνει όταν είναι ακόμα κουτάβι, είναι πολύ σημαντικό να του αναπτύξετε αυτή τη δεξιότητα, γνωρίζοντας του καινούριους ανθρώπους και καταστάσεις. Η αλλαγή της διαδρομής σας, όπως η μετάβαση σε μία διαφορετική γειτονιά, δρόμο ή πάρκο, δίνει την ευκαιρία στο σκυλάκι σας να βιώσει μια νέα ποικιλία από περιβάλλοντα και καταστάσεις. Για τα ντροπαλά ή φοβισμένα σκυλιά θυμηθείτε να έχετε πιο αργούς ρυθμούς.

Ενισχύει το Δεσμό Μεταξύ σας

Ένας ακόμα λόγος για να περπατάτε μαζί με το σκυλί σας καθημερινά είναι ότι με αυτόν τον τρόπο ενισχύετε το δεσμό μεταξύ σας. Είναι κάτι σχετικά εύκολο και μπορεί να σας φέρει ευτυχία και διασκέδαση. Ξοδεύοντας ποιοτικό χρόνο μεταξύ σας καθιστά τον δεσμό μεταξύ σας πιο ισχυρό και ανταμείβεστε και οι δύο. Επιπλέον, η εμπιστοσύνη παίζει σημαντικό ρόλο στη διαδικασία της σύσφιξης της σχέσης σας και πραγματοποιώντας καθημερινούς περιπάτους μαζί του, δείχνετε ότι είστε κάποιος που μπορεί να εμπιστευτεί για τις καθημερινές του ανάγκες.

Η βόλτα είναι ιδιαίτερα σημαντική, αλλά υπάρχει και κάτι ακόμα που πρέπει να προσέξετε. Αυτό δεν είναι άλλο από τη τροφή του. Ποτέ να μην αφήνετε το σκυλί σας να καταναλώνει χαμηλής ποιότητας τροφής. Να επιλέγετε πάντα εξαιρετικής ποιότητας σκυλοτροφής από την CricksyDog. Αν διαθέτετε ένα μεσαίου μεγέθους σκυλί, επιλέξτε την Υποαλλεργική αρνίσια ξηρά τροφή Ted, αλλά αν ο σκύλος σας είναι μικρού μεγέθους καλό για εκείνον θα ήταν η Υποαλλεργική μοσχαρίσια ξηρά τροφή για σκύλους Juliet.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:

5 Εύκολες και Δροσιστικές Συνταγές για τον Σκύλο σας το Καλοκαίρι

5 Εύκολες και Δροσιστικές Συνταγές για τον Σκύλο σας το Καλοκαίρι

Στη ζέστη του καλοκαιριού, όχι μόνο εμείς, αλλά και οι τετράποδοι φίλοι μας απολαμβάνουν δροσιστικές λιχουδιές. Με τις παρακάτω απλές και δροσιστικές σνακ και παγωτά, μπορείτε να χαρίσετε χαρά στον σκύλο σας. Αυτές οι συνταγές δεν είναι μόνο νόστιμες, αλλά και...

Διαβάστε Περισσότερα
Βοήθεια, θέλω να πάω διακοπές! Τι να κάνω με τον σκύλο μου;

Βοήθεια, θέλω να πάω διακοπές! Τι να κάνω με τον σκύλο μου;

Όταν επιτέλους έρθει η πολυαναμενόμενη ώρα των διακοπών, όλοι προετοιμάζονται με ενθουσιασμό. Ωστόσο, για τους ιδιοκτήτες σκύλων, αυτή η στιγμή μπορεί να φέρει και ανησυχίες, καθώς προκύπτει το ερώτημα: τι κάνουμε με το κατοικίδιό μας ενώ λείπουμε; Αν και πολλοί θα...

Διαβάστε Περισσότερα
Η Άλισον, ένα 6χρονο μίγμα βίσζλα, έχει χάσει πολύ βάρος

Η Άλισον, ένα 6χρονο μίγμα βίσζλα, έχει χάσει πολύ βάρος

Ερωτών: Αγαπητέ Imre! Εδώ και πάνω από δύο χρόνια παραγγέλνω την τροφή με σολομό από εσάς. Η Άλισον, τον τελευταίο μήνα, έχει χάσει πολύ βάρος, παρόλο που λαμβάνει την ίδια ποσότητα τροφής. Είναι αθλητικός σκύλος, οπότε ποτέ δεν ήταν παχιά, αλλά τώρα φαίνονται τα...

Διαβάστε Περισσότερα
Επαληθεύτηκε ανεξάρτητα
670 κριτικές