Είναι γνωστό ότι όταν παίζετε με το σκυλάκι σας είναι πολύ διασκεδαστική ασχολία, αλλά έχετε αναλογιστεί τα οφέλη εκτός της διασκέδασης. Η προσθήκη χρόνου παιχνιδιού στη ρουτίνα του σκύλους σας είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους να εμπλουτίσετε τη ζωή του. Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε 7 πλεονεκτήματα από το καθημερινό παιχνίδι με το σκύλο σας.

Εκπαιδεύετε το σκυλί σας, Ακόμα και αν Δεν το Γνωρίζετε

Ένα από τα οφέλη που κερδίζετε από το παιχνίδι με το σκύλο σας είναι ότι καθημερινά αθλείστε. Φυσικά, δεν μιλάμε για την κλασσική εκπαίδευση «Να μάθω στο σκυλί μου ένα κόλπο», αλλά για την ενίσχυση επιθυμητών συμπεριφορών. Σε αυτή την περίπτωση, το παιχνίδι μετατρέπετε σε μια εποικοδομητική εκπαίδευση των βασικών κανόνων.

Μήπως το σκυλί σας του αρέσει να τραβάει υπερβολικά; Εάν συμβαίνει αυτό θα πρέπει να σταματήσετε αμέσως το παιχνίδι. Αν σταματήσετε αμέσως τη στιγμή αυτή, του μαθαίνετε ότι το να σας δαγκώνει το χέρι δεν είναι αποδεκτό. Μοιάζει με την κλασσική εκπαίδευση; Όχι ακριβώς, για αυτό πολλές ξεχνάμε τη σημασία της εκπαίδευσης την ώρα του παιχνιδιού. Αυτό είναι από τα καλύτερα εφόδια που κερδίζετε παίζοντας μαζί του, σας δίνει την ευκαιρία να ενισχύσετε καλές συμπεριφορές και να διασκεδάσετε, ταυτόχρονα.

Το Παιχνίδι Παρέχει Διανοητική Διέγερση

Είναι γνωστό ότι η σωματική άσκηση είναι σημαντική για τους σκύλους, αλλά δε πρέπει να παραβλέπουμε και τη σημασία της πνευματικής άσκησης. Διαδραστικά παιχνίδια όπως το κυνηγητό ή το πιάσε το μπαλάκι είναι ένας απλός τρόπος για να κρατήσετε το σκυλί σας απασχολημένο, αλλά παρέχουν τη πνευματική διέγερση που χρειάζονται.

Δεδομένου ότι τα συγκεκριμένα παιχνίδια βασίζονται σε βασικούς κανόνες, όπως «θα πρέπει να φέρεις το frisbee πίσω, για να συνεχίζουμε να παίζουμε» δίνουν στο σκυλί σας την ευκαιρία να πάρουν τις δικές τους αποφάσεις και βοηθούν στην εξάσκηση της συγκέντρωσής τους. Η προσθήκη νέων παιχνιδιών στην ρουτίνα του σκύλου σας είναι ένας τρόπος να διασφαλίσετε ότι το σκυλί σας εκπαιδεύει και τον εγκέφαλό του καθημερινά.

Χαρίζει Καλή Φυσική Κατάσταση σε Εσάς & στον Σκύλο σας

Τα σκυλιά χρειάζονται τακτική άσκηση και η χρήση του παιχνιδιού είναι ένας από τους πιο διασκεδαστικούς τρόπους για να βεβαιωθείτε ότι το σκυλί σας απελευθερώνει την ενέργεια του. Δεδομένου επίσης ότι το παιχνίδι με το σκυλί σας απαιτεί να ασχοληθείτε με μαζί του και οι δύο γυμνάζεστε.

Όταν αναφερόμαστε σε φυσική άσκηση, μην ανησυχείτε δεν προτείνουμε 3 ώρες μαραθώνιο κυνηγητού. Μόνο μερικά παραπάνω 5-10 λεπτά παιχνιδιού θα κάνουν τεράστια διαφορά. Παιχνίδια τύπου frisbee ή πιάσιμο μπάλας απαιτούν αντοχή, έτσι αν τα προσθέσετε αυτά στην ρουτίνα του (η οποία περιλαμβάνει την καθημερινή βόλτα) θα είστε σίγουροι ότι ο σκύλος σας αθλείται κάθε μέρα.

Σε περίπτωση που ο σκύλος σας έχει υψηλή ενέργεια, προτείνω να ρίξετε μια ματιά στους 5 γρήγορους τρόπους να εκτονώσει την ενέργειά του, για περισσότερες προτάσεις. Αυτά τα παιχνίδια βοήθησαν πάρα πολύ όταν η Λάικα περνούσε το στάδιο «Εντάξει, ξέρω ότι μόλις επιστρέψαμε από 3 μίλια περίπατο, αλλά ακόμα έχω ενέργεια για να το ξανακάνω!».

Το Παιχνίδι Είναι ένας Διασκεδαστικός Τρόπος να Ανακουφίσουμε το Άγχος

Το παιχνίδι με το σκύλο σας είναι ένας πολύ διασκεδαστικός και χαλαρωτικός τρόπος για να βελτιώσετε τη διάθεσή σας. Ξοδεύοντας χρόνο μαζί του έχει ηρεμιστική επίδραση και σύμφωνα με μερικές έρευνες βοηθάει στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του άγχους και της κατάθλιψης. Η προσθήκη 5 λεπτών παιχνιδιού καθημερινά έχει μεγάλη επίδραση στη συνολική διάθεσής σας και στη διάθεση του σκύλου σας.

Το Παιχνίδι με τον Σκύλο σας Χτίζει Ισχυρούς Δεσμούς Μεταξύ σας

Ένα από καλύτερα πράγματα παίζοντας με το σκύλο σας, είναι ότι ενδυναμώνετε τον δεσμό μεταξύ σας. Ξοδεύοντας ποιοτικό χρόνο μαζί δένεστε περισσότερο και όταν θα έρχεται αυτή η ώρα θα είναι η αγαπημένη σας. Δεν τους παρέχετε μόνο διασκέδαση όταν παίζετε μαζί, αλλά τους δίνετε μια ρουτίνα και μια καθημερινή ιδέα ότι είστε ο δημιουργός όλων τω διασκεδαστικών στιγμών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την επιτάχυνση της σύνδεσης μεταξύ σας.

Το Παιχνίδι Μειώνει τις Προβληματικές Συμπεριφορές στα Σκυλιά

Τα σκυλιά που παίζουν τακτικά έχουν λιγότερες πιθανότητες να αποκτήσουν προβληματικές συμπεριφορές, όπως, υπερβολικό γαύγισμα και δάγκωμα. Ο λόγος συνήθως είναι ότι τα σκυλιά πλήττουν εύκολα και όταν συμβεί αυτό θα πρέπει να ανακαλύπτετε νέους τρόπους διασκέδασης. Συνήθως, το αίσθημα της πλήξης οδηγεί συνήθειες όπως το μάσημα των παπουτσιών.

Όταν παίζετε τακτικά με το σκύλο σας, τον κρατάτε απασχολημένο και μειώνετε με αυτόν τον τρόπο να κάνουν ζημιές. Αν ψάχνετε για τρόπους να διατηρήσετε το σκύλο σας απασχολημένο, σας συνιστώ να δείτε τους 33 τρόπους να διατηρήσετε το σκυλί σας απασχολημένο σε εσωτερικούς χώρους & 26 τρόπους να αποφύγετε την πλήξη για σκύλους.

Μπορεί να Βελτιώσει την Κοινωνική σας Ζωή

Τέλος, με το σκύλο σας μπορείτε να βελτιώσετε την κοινωνική σας ζωή. Είτε πηγαίνετε στο πάρκο να παίξετε είτε στην παιδική χαρά της γειτονιάς, οι πιθανότητες να γνωρίσετε κάποιον νέο άνθρωπο είναι πολύ υψηλές.

Ο σκύλος σας θα επωφεληθεί από τις κοινωνικές συναναστροφές και εσείς επίσης. Μια έρευνα που διεξήχθη το 2015 έδειξε ότι με το να είσαι ιδιοκτήτης σκύλου είναι ο τρίτος πιο συνηθισμένος τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι γνωρίζουν τους γείτονές τους και έχουν 60% περισσότερες πιθανότητες να γνωρίσουν άτομα στη γειτονιά, όπου δεν γνώριζαν πριν.

Παίξτε καθημερινά με το σκύλο σας και απολαύστε τα οφέλη του. Εάν ο σκύλος σας έπαιξε πολύ και είναι κουρασμένος, ταΐστε τον/την, την αγαπημένη του τροφή της CricksyDog την Υποαλλεργική μοσχαρίσια Juliet ή την αρνίσια ξηρά τροφή Ted.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:

Η Τέλεια Χειμερινή Βόλτα με τον Σκύλο: Πώς να Προετοιμαστείτε;

Η Τέλεια Χειμερινή Βόλτα με τον Σκύλο: Πώς να Προετοιμαστείτε;

Ο χειμώνας είναι ένα μαγικό διάστημα για εσάς και τον τετράποδο φίλο σας, αν μόνο προετοιμαστείτε σωστά! Εδώ είναι μερικές συμβουλές για να κάνετε τις χειμερινές βόλτες όσο το δυνατόν πιο ευχάριστες! 1. Ρούχα για Σκύλους: Μόδα και Λειτουργικότητα Μην ξεχνάτε τα...

Διαβάστε Περισσότερα
Ο 11χρονος σκύλος μου Puli έχει παλινδρόμηση και είναι αλλεργικός στο κοτόπουλο. Μπορεί να φάει γαλοπούλα;

Ο 11χρονος σκύλος μου Puli έχει παλινδρόμηση και είναι αλλεργικός στο κοτόπουλο. Μπορεί να φάει γαλοπούλα;

Ερωτών: Ο Masni είναι ένας 11χρονος σκύλος Puli που είναι αλλεργικός στο κοτόπουλο. Πάσχει από παλινδρόμηση. Θα ήθελα να μάθω αν μπορεί να φάει γαλοπούλα που προτείνεται σε μορφή σκυλοτροφής. Σας ευχαριστώ για την απάντησή σας.   Η απάντηση του ιδρυτή και ειδικού...

Διαβάστε Περισσότερα
Καρδιακές Παθήσεις στα Σκυλιά: Ένα Σημαντικό Θέμα για Κάθε Ιδιοκτήτη Σκύλου

Καρδιακές Παθήσεις στα Σκυλιά: Ένα Σημαντικό Θέμα για Κάθε Ιδιοκτήτη Σκύλου

Σήμερα θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σου ένα πολύ σημαντικό θέμα: τις καρδιακές παθήσεις στα σκυλιά. Όπως και εμείς οι άνθρωποι, έτσι και τα σκυλιά μπορούν να υποφέρουν από καρδιακά προβλήματα, τα οποία μπορεί να αποτελέσουν λόγο ανησυχίας. Αλλά μην ανησυχείς, υπάρχουν...

Διαβάστε Περισσότερα
Επαληθεύτηκε ανεξάρτητα
630 κριτικές