Όλοι γνωρίζουμε ότι το παιχνίδι με τα σκυλιά είναι διασκεδαστικό αλλά, αυτό που δεν αναφερόμαστε συχνά είναι το πόσο σημαντικό είναι για τη συνολική ψυχολογία τους. Το παιχνίδι παρέχει γνωστικά, σωματικά και κοινωνικά οφέλη. Επίσης, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μειώσετε τα επίπεδα του άγχους. Εδώ θα βρείτε 5 λόγους για τους οποίους το παιχνίδι είναι σημαντικό για τα σκυλιά.

Το Παιχνίδι παρέχει Σωματική Άσκηση

Όλοι έχουμε ακούσει τη φράση ότι ένα ήσυχος σκύλος είναι ένας κουρασμένος σκύλος και σίγουρα έχει κάποια δόση αλήθειας. Τα σκυλιά χρειάζονται σωματική άσκηση κάθε μέρα και αν δεν ικανοποιηθεί αυτή η ανάγκη τους, μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα αναπτύσσοντας κακές  συνήθειες (όπως το υπερβολικό μάσημα). Αν δυσκολεύεστε να δώσετε την ενέργεια που χρειάζεται το σκυλί σας κάθε μέσα, μπορείτε να προσθέσετε στη ρουτίνα του λίγο παιχνίδι μέσα στο σπίτι.

Το παιχνίδι είναι ένας εύκολος τρόπος για να προσθέσετε λίγη σωματική άσκηση για το σκυλί σας κάθε μέρα. Παιχνίδια όπως το fetch και frisbee είναι σωματικά κουραστικά για τα σκυλιά, έτσι άμα τα προσθέσετε λίγο παιχνίδι κάθε μέρα θα δημιουργήσετε μία ρουτίνα που θα παρέχει στον σκύλο σας άφθονη άσκηση.

Το Παιχνίδι σας Φέρνει πιο Κοντά

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ενισχύσετε τον δεσμό που έχετε με το σκυλί σας είναι να περάσετε ποιοτικό χρόνο μεταξύ σας και φυσικά το παιχνίδι είναι ο καλύτερος τρόπος. Δεν είναι πολλά θηλαστικά που απολαμβάνουν το παιχνίδι κατά την ενήλικη ζωή, όμως τα σκυλιά και άνθρωποι είναι μέσα σε αυτούς. Αυτό το χαρακτηριστικό που μοιραζόμαστε είναι ο λόγος που η σχέση μεταξύ με τα σκυλιά μας είναι τόσο ξεχωριστή. Είναι δύσκολο να μην δημιουργήσετε ένα βαθύ δεσμό όταν παίζετε και διασκεδάζετε μαζί.

Οι ερευνητές θεωρούν ότι το παιχνίδι στα σκυλιά είναι ένα χαρακτηριστικό που αποκτήθηκε κατά την εξημέρωση τους και είναι ένας μεγάλος παράγοντας όταν πρόκειται για τη δημιουργία συναισθηματικών δεσμών. Έτσι, αν ψάχνετε για έναν σχετικά απλό (και διασκεδαστικό) τρόπο για να ενισχύσετε τον δεσμό που έχετε με το σκυλί σας, προσθέστε λίγο περισσότερο χρόνο παιχνιδιού.

Το Παιχνίδι Παρέχει Ψυχική Διέγερση

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο το παιχνίδι είναι σημαντικό για τα σκυλιά είναι ότι παρέχει πνευματική άσκηση. Οι ψυχικά διεγερτικές δραστηριότητες (συχνά αναφέρονται ως παιχνίδια εγκεφάλου) είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος να εμπλουτίζουμε την καθημερινή ζωή των σκύλων μας. Εκτός από τη σωματική άσκηση, μου αρέσει να προσθέτω μερικά γρήγορα παιχνίδια ψυχικής διέγερσης στην καθημερινή ρουτίνα των σκύλων μου. Και επειδή αυτές οι δραστηριότητες απομακρύνουν την πλήξη, μειώνουν την πιθανότητα τα σκυλιά μας να αναπτύξουν προβλήματα συμπεριφοράς, όπως το υπερβολικό γάβγισμα ή το μάσημα.

Μερικά τέτοια παιχνίδια είναι τα παιχνίδια οσμής, παζλ, γεμιστά Kong και snuffle mats. Είναι πολύ εύκολο να παίξετε μαζί τους τέτοιου είδους παιχνίδια και είναι ένας απλός τρόπος για να κρατήσετε τα σκυλιά, ενεργά και χαρούμενα όλη μέρα.

Είναι ένας Διασκεδαστικός Τρόπος Εκπαίδευσης (και Βελτίωσης Τρόπων)

Το παιχνίδι με τα σκυλιά είναι διασκεδαστικό αλλά, είναι επίσης ένα καλός τρόπος για να δουλέψετε τη βασική του εκπαίδευση και κάποιους τρόπους. Ο χρόνος παιχνιδιού είναι ένας τρόπος διδασκαλίας για τα κουτάβια. Αν γίνουν επιθετικά θα πρέπει να σταματήσετε το παιχνίδι.

Πως μπορούμε λοιπόν να χρησιμοποιήσουμε το παιχνίδι για να εκπαιδεύσουμε τα σκυλιά μας;  Μπορούμε λοιπόν με τη συμμετοχή σε διαδραστικά παιχνίδια με τα σκυλιά μας. Πάρτε για παράδειγμα το παιχνίδι tug, είναι ένα διασκεδαστικό παιχνίδι από μόνο του, αλλά βοηθά επίσης να μάθει το σκυλί σας να ελέγχει τις παρορμητικές του συμπεριφορές. Τα σκυλιά μας πάντα μας παρατηρούν, οπότε όταν ασχολούμαστε μαζί τους εκείνα μαθαίνουνε από εμάς.

Το Παιχνίδι Διώχνει την Πλήξη

Ένα ακόμα πλεονέκτημα του παιχνιδιού για τα σκυλιά είναι ότι διώχνει τη πλήξη και τα κρατά απασχολημένα. Μπορεί να είναι μία πρόκληση να κρατάμε τα σκυλιά μας απασχολημένα όλη την ημέρα και όταν τελικά βρουν μόνα τους τρόπους να ψυχαγωγηθούν, συνήθως αυτό μπορεί να περιλαμβάνει ανεπιθύμητες συμπεριφορές, όπως το υπερβολικό γάβγισμα.

Παίζοντας με το σκυλί σας κάποιες ώρες την ημέρα, μπορείτε να μειώσετε τις πιθανότητες να αναπτύξουν προβληματικές συμπεριφορές. Όταν προσθέσετε λίγο παιχνίδι μέσα στη ρουτίνα του σκύλου σας, του δίνετε κάτι ουσιαστικό να ψυχαγωγηθεί και έτσι αποφεύγετε να τον βρείτε να μασουλάει τα παπούτσια σας.

Ποια Είναι τα Αγαπημένα Παιχνίδια για να Παίξετε με τον Σκύλο σας;

Ποια παιχνίδια σας αρέσουν να παίζετε με τον σκύλο σας; Μήπως ο σκύλος σας φαίνεται πιο χαλαρός και ήρεμος μετά από την ώρα του παιχνιδιού; Ποια παιχνίδια απολαμβάνει περισσότερο ο σκύλος σας;

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:

Η Τέλεια Χειμερινή Βόλτα με τον Σκύλο: Πώς να Προετοιμαστείτε;

Η Τέλεια Χειμερινή Βόλτα με τον Σκύλο: Πώς να Προετοιμαστείτε;

Ο χειμώνας είναι ένα μαγικό διάστημα για εσάς και τον τετράποδο φίλο σας, αν μόνο προετοιμαστείτε σωστά! Εδώ είναι μερικές συμβουλές για να κάνετε τις χειμερινές βόλτες όσο το δυνατόν πιο ευχάριστες! 1. Ρούχα για Σκύλους: Μόδα και Λειτουργικότητα Μην ξεχνάτε τα...

Διαβάστε Περισσότερα
Ο 11χρονος σκύλος μου Puli έχει παλινδρόμηση και είναι αλλεργικός στο κοτόπουλο. Μπορεί να φάει γαλοπούλα;

Ο 11χρονος σκύλος μου Puli έχει παλινδρόμηση και είναι αλλεργικός στο κοτόπουλο. Μπορεί να φάει γαλοπούλα;

Ερωτών: Ο Masni είναι ένας 11χρονος σκύλος Puli που είναι αλλεργικός στο κοτόπουλο. Πάσχει από παλινδρόμηση. Θα ήθελα να μάθω αν μπορεί να φάει γαλοπούλα που προτείνεται σε μορφή σκυλοτροφής. Σας ευχαριστώ για την απάντησή σας.   Η απάντηση του ιδρυτή και ειδικού...

Διαβάστε Περισσότερα
Καρδιακές Παθήσεις στα Σκυλιά: Ένα Σημαντικό Θέμα για Κάθε Ιδιοκτήτη Σκύλου

Καρδιακές Παθήσεις στα Σκυλιά: Ένα Σημαντικό Θέμα για Κάθε Ιδιοκτήτη Σκύλου

Σήμερα θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σου ένα πολύ σημαντικό θέμα: τις καρδιακές παθήσεις στα σκυλιά. Όπως και εμείς οι άνθρωποι, έτσι και τα σκυλιά μπορούν να υποφέρουν από καρδιακά προβλήματα, τα οποία μπορεί να αποτελέσουν λόγο ανησυχίας. Αλλά μην ανησυχείς, υπάρχουν...

Διαβάστε Περισσότερα
Επαληθεύτηκε ανεξάρτητα
630 κριτικές