Εάν έχετε ήδη προμηθευτεί την τροφή του σκύλου σας και ανυπομονείτε για την πρώτη δοκιμή, απομένει μόνο μία ερώτηση: πόση ποσότητα πρέπει να καταναλώνει την μέρα; Το ερώτημα αν και φαίνεται απλό, εξακολουθεί να εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.

Μπορείτε να βρείτε τις οδηγίες δοσολογίας καθημερινά στην ιστοσελίδα μας και στο πίσω μέρος των προϊόντων μας, αλλά είναι πολύ σημαντικό να αναφέρω ότι είναι απλά συμβουλές!

Όταν θα μετρήσετε την ακριβή ποσότητα, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στους παρακάτω παράγοντες:

1.)Η σύνθεση της κάθε ξηράς τροφής είναι διαφορετική

Έτσι, δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι ο σκύλος σας θα χρειάζεται ακριβώς την ίδια ποσότητα από τη δικιά μας σκυλοτροφή σε σχέση με την προηγούμενή του.

2.) Η ηλικία του σκύλου

Ένα κουτάβι χρειάζεται περισσότερα θρεπτικά συστατικά αλλά, με την πάροδο του χρόνου η ενέργεια του θα μειώνετε και η συνιστάμενη ποσότητα τροφής θα γίνεται όλο και λιγότερη. Είναι σημαντικό να λαμβάνετε πάντα υπόψη το αναμενόμενο ενήλικο βάρος του/της, από την μικρότερη του ηλικία!

3.) Το πραγματικό βάρος του σκύλου σας

Πάντα να έχετε κατά νου το βάρος του σκύλου σας. Σε περίπτωση που θέλετε να αλλάξετε το τρέχον βάρος του, προσαρμόστε την ποσότητα της τροφής του.

4.) Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, έχει μεγάλη σημασία η ενεργητικότητα του σκύλου σας.

Εάν ο σκύλος σας προτιμά να ξαπλώνει στον καναπέ αντί να τρέχει όλη μέρα, τότε θα χρειάζεται λιγότερη ποσότητα. Σε αντίθεση με ένα πιο ενεργητικό σκυλί, που έχει ανάγκη για περισσότερη τροφή. Επομένως, κατά το ζύγισμα ημερήσιας δόσης τροφής, φροντίστε να υπολογίζετε πάντα το βαθμό ενεργητικότητας του και την άσκηση που κάνετε μαζί.

5.) Η πέψη του σκύλου σας

Ίσως είναι η δύσκολη παράμετρος να υπολογιστεί, πόσο γρήγορα γίνεται η πέψη του και πως ο οργανισμός του αφομοιώνει την τροφή. Αυτή είναι σίγουρα μια πτυχή που μόνο εσείς μπορείτε να την γνωρίζετε.

6.) Το ζήτημα της στείρωσης

Είναι γνωστό ότι τα στειρωμένα σκυλιά έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν παχυσαρκία. Μετά τη στείρωση, θα πρέπει να φροντίσετε να μην πάρει βάρος το σκυλί σας. Αν αυτό συμβεί, θα πρέπει να μειώσετε την ημερήσια ποσότητα τροφής του!

Ας μετρήσουμε παρέα

Πάντα θα μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για την ημερήσια ποσότητα κατανάλωσης στις προτάσεις. Επίσης, μπορείτε να διαχωρίσετε την ποσότητα σε δύο μερίδες, είναι δική σας η απόφαση.

Για παράδειγμα, εάν η συνιστάμενη ημερήσια ποσότητα τροφής είναι 300 γραμμάρια, μπορείτε να τη χωρίσετε σε δύο γεύματα των 150 γραμμαρίων. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα κουτάβια να λαμβάνουν την ημερήσια ποσότητα τροφής σε περισσότερα από ένα γεύμα. Αυτή η μέθοδος βοηθάει τα κουτάβια που είναι πιο επιρρεπή σε οξίνιση ή σε εκείνα που μετά το φαγητό δεν ξεκουράζονται. Με τη μείωση της ποσότητας μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο διαταραχής του στομάχου.

Επίσης πρέπει να αναφερθεί και η κονσερβοποιημένη σκυλοτροφή

Σε περίπτωση κονσερβοποιημένης τροφής, θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας τους παραπάνω παράγοντες όταν υπολογίζετε την απαιτούμενη ημερήσια ποσότητα.

Είναι καλό να γνωρίζετε ότι εκτός από ξηρά τροφή, μπορείτε να δώσετε στο σκυλί σας βρεγμένη/κονσερβοποιημένη τροφή. Μπορεί να συμβεί αυτό αναμειγνύοντας τα δύο γεύματα μεταξύ τους ή να εναλλάσσετε τα γεύματα.
Ανεξάρτητα από το πώς του σερβίρετε κονσέρβα ή ξηρά τροφή, θα πρέπει να έχετε στο νου σας ότι αν του δίνετε κονσέρβα, θα πρέπει να μειώσετε την ποσότητα της ξηράς τροφής.

Πολλοί άνθρωποι προτιμούν το μαγειρεμένο ή και ακόμη και το ωμό φαγητό για τα σκυλιά τους, παρόλο που τους δίνουν συχνά και ξηρά τροφή. Θα πρέπει να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο, ό,τι η πέψη πραγματοποιείτε εντελώς διαφορετικά για το μαγειρεμένο ή το ωμό φαγητό σε σχέση με την ξηρά τροφή. Εάν επιθυμείτε το καλύτερο για την κοιλιά του σκύλου σας, δε θα πρέπει να του δίνετε και τα δύο ταυτόχρονα, καθώς μπορεί να του προκαλέσει διάρροια.

Εάν έχετε υπολογίσει την ημερήσια ποσότητα τροφής του με βάση τους παράγοντες που αναφέρθηκαν παραπάνω, ίσως θα σας ήταν πιο εύκολο να χρησιμοποιήσετε μια ζυγαριά φαγητού για τη μέτρηση της τροφής. Φυσικά, δεν είναι απαραίτητο να γίνεται αυτή η διαδικασία κάθε φορά. Μέσα σε λίγο καιρό θα το έχετε συνηθίσει! ?

Φυσικά, η υπολογιζόμενη ποσότητα δεν σημαίνει ότι θα είναι για πάντα ίδια. Κατά καιρούς, ανάλογα με το βάρος του σκυλιού σας, μπορείτε να αλλάζετε την ποσότητα της τροφής.

Τι γίνεται με το μούλιασμα της τροφής;

Οι τροφές μας είναι σχεδιασμένες να μουλιάζονται εύκολα με λίγο νερό, αν χρειάζεται. Αυτή η διαδικασία μπορεί να βοηθήσει τα κουτάβια που δεν είναι ακόμη εξοικειωμένα με την ξηρή τροφή και τα μικροσκοπικά δοντάκια τους δεν μπορούν να μασήσουν τους μικρούς κόκκους. Επίσης, ας μη ξεχνάμε τα ηλικιωμένα σκυλιά που μπορεί να έχουν χάσει κάποια δόντια και να αντιμετωπίζουν προβλήματα κατά τη μάσηση.

Εάν δε θέλετε να βρέξετε την τροφή και ψάχνετε για κάποιον άλλο τρόπο να βοηθήσετε το σκυλάκι σας, μπορείτε να σπάσετε τους κόκκους.

Η διαδικασία των μετρήσεων μπορεί να φαίνεται περίπλοκη στην αρχή, αλλά εάν αναλογιστείτε τις συνήθειες του σκύλου σας, θα βρείτε σίγουρα τη ημερήσια ποσότητα που του ταιριάζει!

Μπορεί επίσης να ενδιαφέρεστε και για τα παρακάτω άρθρα:

Οδηγός Επιλογής Γεύσης της CricksyDog

Οδηγός Επιλογής Γεύσης της CricksyDog

Οι ιδιοκτήτες με τις καλές τους προθέσεις ίσως λυπούνται τον σκύλο τους που καταναλώνει το ίδιο φαγητό κάθε μέρα. Πραγματικά όμως, χρειάζεται να αλλάζει συνέχεια γεύσεις; Η απάντηση είναι σύντομη: όχι. Θα σας εξηγήσουμε αμέσως και θα το κοιτάξουμε από μία διαφορετική...

Διαβάστε Περισσότερα
Οδηγός παραγγελιών τροφής της CricksyDog

Οδηγός παραγγελιών τροφής της CricksyDog

Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να παραγγείλετε τροφή και πως μπορεί να γίνει αυτό; Είμαστε πολύ χαρούμενοι όταν μας αποδεικνύεται ότι η τροφή μας, σας ικανοποιεί και το σκυλάκι σας χαίρετε να την καταναλώνει κάθε μέρα. Αν διαβάζεις αυτό το άρθρο αυτή τη στιγμή, ίσως...

Διαβάστε Περισσότερα
Οδηγός αλλαγής σκυλοτροφής της CricksyDog

Οδηγός αλλαγής σκυλοτροφής της CricksyDog

Κατά τη γνωριμία με μια νέα τροφή, η εξοικείωση είναι πολύ σημαντική. Γιατί; Εάν το σκυλάκι σας καταναλώνει την ίδια τροφή για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο οργανισμός του την έχει ήδη συνηθίσει. Η πέψη του γίνεται εύκολα, χωρίς να του προκαλεί προβλήματα, οπότε όσο...

Διαβάστε Περισσότερα
Επαληθεύτηκε ανεξάρτητα
646 κριτικές