Οι ιδιοκτήτες με τις καλές τους προθέσεις ίσως λυπούνται τον σκύλο τους που καταναλώνει το ίδιο φαγητό κάθε μέρα. Πραγματικά όμως, χρειάζεται να αλλάζει συνέχεια γεύσεις; Η απάντηση είναι σύντομη: όχι.

Θα σας εξηγήσουμε αμέσως και θα το κοιτάξουμε από μία διαφορετική οπτική γωνία.

Αρχικά, τα σκυλιά δε χρειάζονται τόσο μεγάλη ποικιλία στην τροφή όσο πιστεύουμε. Αν βρεθεί η σκυλοτροφή που θα του/της αρέσει, θα είναι χαρούμενος/η να την καταναλώνει για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Γιατί είναι κακό η συχνή αλλαγή της τροφής;

Η συχνή αλλαγή της διατροφής του σκύλου μπορεί να προκαλέσει δυσκοιλιότητα και δυσπεψία, διότι, ο σκυλίσιος οργανισμός θέλει χρόνο να συνηθίσει έναν συγκεκριμένο τύπο τροφής και εκείνος/η ήδη έχει καταναλώσει το επόμενο.

Επίσης πιστεύεται ότι η συχνή αλλαγή των γεύσεων είναι επωφελής για τα σκυλιά, επειδή με αυτόν τον τρόπο προσλαμβάνουν περισσότερες βιταμίνες. Αυτό, φυσικά δεν είναι αληθές.

Τα προϊόντα μας έχουν σχεδιαστεί ώστε να καλύπτουν όλες τις ανάγκες μιας ισορροπημένης διατροφής. Οι ειδικοί μας έχουν δημιουργήσει την ιδανική συνταγή, με τις κατάλληλες αναλογίες πρωτεϊνών, υδατανθράκων και λιπαρών οξέων σε κάθε τροφή μας. Επιπλέον, περιέχουν τις σωστές βιταμίνες και μέταλλα. Έτσι, ανεξάρτητα από τη ξηρά τροφή που θα επιλέξετε, θα μπορείτε να είστε σίγουροι ότι έχει όλα όσα χρειάζεται το σκυλί σας. Δεν υπάρχει λόγος να συμπεριληφθούν πρόσθετα.

Και τι συμβαίνει με τα επιλεκτικά σκυλιά;

Δυστυχώς, γνωρίζουμε πως κάποιες φορές δεν είναι τόσο εύκολο. Ενώ τα παραπάνω γεγονότα ισχύουν για το 90% των σκυλιών, εξακολουθούν να υπάρχουν μερικά σκυλάκια που δυσκολεύονται να καταναλώσουν την τροφή τους ακόμα και αν μερικούς μήνες πριν τη λατρεύανε.

Φυσικά, σε αυτή την περίπτωση, θα ήταν καλό να δοκιμάσετε κάποια άλλη γεύση και να του αντικαταστήσετε την παλιά του ξηρά τροφή. Η γοητεία του καινούριου σίγουρα θα κερδίσει και τα πιο επιλεκτικά σκυλιά.

Πότε θα πρέπει να αλλάξετε την σκυλοτροφή;

Αν και ο σκύλος σας πιθανότητα να είναι χαρούμενος με την ίδια τροφή για χρόνια, εμείς προτείνουμε να δοκιμάζετε διαφορετική γεύση τροφής τουλάχιστον μια φορά το χρόνο.

Μπορεί επίσης να ενδιαφέρεστε και για τα παρακάτω άρθρα:

Οδηγός παραγγελιών τροφής της CricksyDog

Οδηγός παραγγελιών τροφής της CricksyDog

Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να παραγγείλετε τροφή και πως μπορεί να γίνει αυτό; Είμαστε πολύ χαρούμενοι όταν μας αποδεικνύεται ότι η τροφή μας, σας ικανοποιεί και το σκυλάκι σας χαίρετε να την καταναλώνει κάθε μέρα. Αν διαβάζεις αυτό το άρθρο αυτή τη στιγμή, ίσως...

Διαβάστε Περισσότερα
Οδηγός Δοσολογίας Σκυλοτροφής της CricksyDog

Οδηγός Δοσολογίας Σκυλοτροφής της CricksyDog

Εάν έχετε ήδη προμηθευτεί την τροφή του σκύλου σας και ανυπομονείτε για την πρώτη δοκιμή, απομένει μόνο μία ερώτηση: πόση ποσότητα πρέπει να καταναλώνει την μέρα; Το ερώτημα αν και φαίνεται απλό, εξακολουθεί να εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Μπορείτε να βρείτε τις...

Διαβάστε Περισσότερα
Οδηγός αλλαγής σκυλοτροφής της CricksyDog

Οδηγός αλλαγής σκυλοτροφής της CricksyDog

Κατά τη γνωριμία με μια νέα τροφή, η εξοικείωση είναι πολύ σημαντική. Γιατί; Εάν το σκυλάκι σας καταναλώνει την ίδια τροφή για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο οργανισμός του την έχει ήδη συνηθίσει. Η πέψη του γίνεται εύκολα, χωρίς να του προκαλεί προβλήματα, οπότε όσο...

Διαβάστε Περισσότερα
Επαληθεύτηκε ανεξάρτητα
646 κριτικές