Κατά τη γνωριμία με μια νέα τροφή, η εξοικείωση είναι πολύ σημαντική. Γιατί;

Εάν το σκυλάκι σας καταναλώνει την ίδια τροφή για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο οργανισμός του την έχει ήδη συνηθίσει. Η πέψη του γίνεται εύκολα, χωρίς να του προκαλεί προβλήματα, οπότε όσο γοητευτικό και να είναι το καινούριο, μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα. Αν δεν έχει συνηθίσει ο σκύλος σας τις διαφορετικές τροφές, μπορεί η αλλαγή της να του προκαλέσει διάρροια, έμετο, πόνο στην κοιλιά ή αλλαγή στη διάθεσή του.

Μην ανησυχείτε, εμείς μπορούμε να σας βοηθήσουμε σε αυτή τη διαδικασία. Θα χρειαστείτε μόνο δύο πράγματα: υπομονή και επιμονή.

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στη πρώτη δοκιμή

Κατά τη πρώτη δοκιμή, θα τοποθετήσετε μια μικρή ποσότητα της καινούριας τροφής μέσα στην παλιά. Οι σωστές αναλογίες είναι περίπου 1/3 για τη νέα και 2/3 για την παλιά. Στη συνέχεια, σταδιακά θα αυξάνετε την ποσότητα της καινούριας και θα μειώνετε την ποσότητα της παλιάς τροφής.

Η διάρκεια αυτής της διαδικασίας εξαρτάται από το σκυλί σας. Εμείς συνιστούμε περίπου για μερικές μέρες.

Για ποιον είναι πιο σημαντικό να υπάρχει μεγαλύτερη περίοδος εξοικείωσης;

Το πιο σημαντικό είναι τα κουτάβια, διότι το πεπτικό τους σύστημα δεν είναι αρκετά «ισχυρό», δεν είναι συνηθισμένο σε ξαφνικές αλλαγές. Αυτό, ακόμα ισχύει και για τη μετάβαση από τροφή για κουτάβια σε ενήλικη τροφή. Σε αυτήν την περίπτωση, προτείνουμε την ανάμειξη ενήλικης τροφής με την τροφή για κουτάβια για μερικές εβδομάδες.

Το ίδιο ισχύει και για τα ηλικιωμένα σκυλιά. Όσο περισσότερο μεγαλώνουν, το στομαχάκι τους γίνεται πιο ευαίσθητο και η πέψη τους πιο αργή. Γι αυτό τον λόγο η περίοδος εξοικείωσης συνιστάται και για τα ηλικιωμένα σκυλιά.

Σε όλες τις περιπτώσεις, θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας την ευαισθησία του σκύλου σας. Δυστυχώς, πολλά σκυλάκια υποφέρουν σε κάθε νέα αλλαγή τροφής. Εάν έχετε βιώσει μια τέτοια κατάσταση με το σκύλο σας, μπορείτε να καθυστερήσετε τη διαδικασία έως και 2 εβδομάδες, εωσότου βεβαιωθείτε ότι η νέα του τροφή δε θα του προκαλέσει κάποιο πρόβλημα.

Τι γίνεται με την περίπτωση που δεν θέλετε να αλλάξετε εντελώς τροφή, αλλά απλά να δοκιμάσετε μια άλλη γεύση;

Φυσικά, αν θέλετε να αλλάξετε γεύση από την ίδια σειρά προϊόντων, μπορείτε να το κάνετε χωρίς τη μέθοδο ανάμειξης, καθώς η διαδικασία παραγωγής και ένα μεγάλος μέρος των συστατικών είναι το ίδιο. Επομένως, δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ τους.

Ακόμη και αυτή η μικρή αλλαγή μπορεί να προκαλέσει κάποιο πρόβλημα υγείας στα πολύ ευαίσθητα σκυλιά, οπότε σε αυτήν την περίπτωση προτείνουμε την μέθοδο της ανάμιξης.

Γι’ αυτό τον λόγο η σταδιακή αλλαγή είναι σημαντική

Η διαδικασία της ανάμιξης δεν είναι μόνο σημαντική για την πρόληψη πιθανών προβλημάτων, αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσει στην περίπτωση που δεν θέλει ο σκύλος σας να καταναλώσει την τροφή του.

Πολλές φορές συνηθίζουν την παλιά τους τροφή και απλά δε θέλουν να δοκιμάσουν κάποια άλλη. Αυτό συμβαίνει συχνά σε τροφές χαμηλότερης ποιότητας, που δυστυχώς περιέχουν βελτιωτικά γεύσης τα οποία είναι δύσκολο να αποχωριστούν τα σκυλιά. Η νέα τροφή καλύτερης ποιότητας μπορεί να μην είναι τόσο θελκτική αλλά σίγουρα θα είστε ήσυχοι ότι του δίνεται τροφή καλής ποιότητας.

Μπορεί επίσης να ενδιαφέρεστε και για τα παρακάτω άρθρα:

Οδηγός Επιλογής Γεύσης της CricksyDog

Οδηγός Επιλογής Γεύσης της CricksyDog

Οι ιδιοκτήτες με τις καλές τους προθέσεις ίσως λυπούνται τον σκύλο τους που καταναλώνει το ίδιο φαγητό κάθε μέρα. Πραγματικά όμως, χρειάζεται να αλλάζει συνέχεια γεύσεις; Η απάντηση είναι σύντομη: όχι. Θα σας εξηγήσουμε αμέσως και θα το κοιτάξουμε από μία διαφορετική...

Διαβάστε Περισσότερα
Οδηγός παραγγελιών τροφής της CricksyDog

Οδηγός παραγγελιών τροφής της CricksyDog

Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να παραγγείλετε τροφή και πως μπορεί να γίνει αυτό; Είμαστε πολύ χαρούμενοι όταν μας αποδεικνύεται ότι η τροφή μας, σας ικανοποιεί και το σκυλάκι σας χαίρετε να την καταναλώνει κάθε μέρα. Αν διαβάζεις αυτό το άρθρο αυτή τη στιγμή, ίσως...

Διαβάστε Περισσότερα
Οδηγός Δοσολογίας Σκυλοτροφής της CricksyDog

Οδηγός Δοσολογίας Σκυλοτροφής της CricksyDog

Εάν έχετε ήδη προμηθευτεί την τροφή του σκύλου σας και ανυπομονείτε για την πρώτη δοκιμή, απομένει μόνο μία ερώτηση: πόση ποσότητα πρέπει να καταναλώνει την μέρα; Το ερώτημα αν και φαίνεται απλό, εξακολουθεί να εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Μπορείτε να βρείτε τις...

Διαβάστε Περισσότερα
Επαληθεύτηκε ανεξάρτητα
654 κριτικές