Ο σκύλος σας γυμνάζετε τακτικά, τρέφετε υγιεινά (όπως η εξαιρετική ποιότητα της υποαλλεργικής τροφής με αρνί Ted ή της υποαλλεργικής τροφής Juliet) και παίρνει το φάρμακο για τα σκουλήκια του κάθε πρώτη του μήνα. Εάν θέλετε να παραμείνει το σκυλί σας σε καλή φόρμα θα πρέπει να μη ξεχνάτε την υγεία του στόματος του. Η οδοντιατρική φροντίδα είναι εξίσου σημαντική με οποιαδήποτε άλλη πτυχή της ευημερίας του σκύλου σας.

Γιατί ο σκύλος σας χρειάζεται οδοντιατρική φροντίδα;

Μπορεί να εκπλαγείτε όταν μάθετε ότι το 80% των σκύλων εμφανίζουν σημάδια περιοδοντικής νόσου μέχρι την ηλικία των 3 ετών. Μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές συνέπειες όπως απώλεια δοντιών και προβλήματα στην καρδιά και τα νεφρά.

Η πρώτη ένδειξη είναι ότι το κουτάβι σας έχει κακοσμία του στόματος. Η δυσάρεστη οσμή προκαλείται από βακτήρια που σχηματίζουν πλάκα και ουλίτιδα. Εάν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα, η πλάκα ωριμάζει και η ασθένεια των ούλων εξελίσσεται. Ως αποτέλεσμα, τα βακτήρια μπορούν να οδηγήσουν σε οργανικά προβλήματα.

Άλλα ενδείξεις στοματικής ασθένειας:

  • Κίτρινο-καφέ στο σμάλτο
  • Ούλα που αιμορραγούν
  • Φλεγμονή των ούλων
  • Δυσκολία κατά τη μάσηση/κατάποση της τροφής
  • Υπερβολικό σάλιο
  • Αλλαγές στις διατροφικές του συνήθειες
  • Το τρίψιμο του προσώπου τους στο πάτωμα ή το πόδι στο στόμα
  • Η καλύτερη οδοντιατρική υγιεινή Hack Your Dog Will Love
  • Κουτάβι με ανοιχτό το στόμα

Καλές συνήθειες από την αρχή

Η σωστή οδοντιατρική φροντίδα πρέπει να ξεκινάει από τη στιγμή από πού αρχίσει το κουτάβι σας να βγάζει τα ενήλικα δόντια του (περίπου στους 6 μήνες). Από εκείνη τη στιγμή, θα πρέπει να διατηρείτε τα δόντια και τα ούλα του καθαρά. Αν του γίνει συνήθεια θα νιώθει πιο άνετα όταν βουρτσίζει τα δόντια του.

Μπορείτε να ξεκινήσετε τρίβοντας απαλά με το δάχτυλό σας τα ούλα του κουταβιού σας. Επίσης, μπορείτε να δοκιμάσετε και με ένα πινέλο. Εάν υιοθετήσετε ένα σκυλί που δεν είναι πια κουτάβι θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε μία οδοντόβουρτσα δαχτύλου, είναι ένα ήπιος τρόπος για να αποκτήσει την κατάλληλη οδοντική υγιεινή. Ακόμα, χρησιμοποιήστε μια οδοντόκρεμα σχεδιασμένη για σκύλους. Το κουτάβι σας θα λατρέψει τη γεύση και τη μυρωδιά της και θα γίνει μια ευχάριστη συνήθεια. Μόλις συνηθίσει την οδοντόβουρτσα δαχτύλου μπορείτε να προχωρήσετε σε μία κανονική οδοντόβουρτσα. Κάντε κυκλικές κινήσεις και εστιάστε στην εξάλειψη της πλάκας όσο καλύτερα μπορείτε. Οι περισσότεροι κτηνίατροι συνιστούν να βουρτσίζετε τα δόντια του σκύλου σας κάθε μέρα. Καλό θα ήταν να γίνεται συχνά ο καθαρισμός τους για την αποτροπή ανάπτυξης πλάκας και ουλίτιδας.

Μη ξεχνάτε τον κτηνίατρο

Το βούρτσισμα στο σπίτι είναι ένας φανταστικός τρόπος για να διατηρηθεί η υγιεινή του στόματός του σκύλου σας. Ωστόσο, όπως και οι άνθρωποι έτσι και τα σκυλιά χρειάζονται οδοντικό καθαρισμό. Ο καθαρισμός θα πρέπει να γίνεται από τον κτηνίατρό σας. Η επίσκεψη στον κτηνίατρο για καθαρισμό είναι παρόμοια με αυτή στον οδοντίατρο. Ο γιατρός θα καθαρίσει καλά τα δόντια του σκύλου σας με ένα κλιμάκιο και στη συνέχεια θα ελέγξει τα ούλα του. Ωστόσο, στα σκυλιά τους χορηγείται γενική αναισθησία ώστε, να παραμείνουν ακίνητα κατά τον καθαρισμό. Μην ανησυχείτε για αυτή τη διαδικασία. Η σημερινή διαδικασία της αναισθησίας είναι εξαιρετική ασφαλής και συνηθισμένη. Ο σκύλος σας μπορεί επίσης να κάνει ακτινογραφίες ή ακόμη και να αφαιρέσει κάποιο δόντι εάν ο γιατρός το κρίνει απαραίτητο.

Ναι είστε προσεκτικοί

Η οδοντιατρική υγεία του σκύλου σας είναι σημαντική. Τα βακτήρια εξελίσσονται γρήγορα και μπορούν να δημιουργήσουν μεγαλύτερα προβλήματα υγείας. Ξεκινήστε τώρα, πριν υπάρξει κάποιο πρόβλημα. Βουρτσίστε τα δόντια του κουταβιού σας τακτικά και πάρτε του παιχνίδια που του επιτρέπουν να αναλάβει τη δική του οδοντιατρική φροντίδα. Οι τακτικές επισκέψεις στον κτηνίατρο και οι επαγγελματικοί καθαρισμοί θα προστατεύσουν τον σκύλο σας από δυνητικά επιβλαβείς ασθένειες.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:

Ποια σύνθεση τροφής προτείνετε για τα στειρωμένα αρσενικά dachshunds;

Ποια σύνθεση τροφής προτείνετε για τα στειρωμένα αρσενικά dachshunds;

Ερωτών: Ποια σύνθεση τροφής προτείνετε για τα στειρωμένα αρσενικά dachshunds;   Η απάντηση του ιδρυτή και ειδικού μας, Imre Vargyas: ✔️ Ειδικός διατροφής σκύλων που αφιέρωσε τη ζωή του στην πρόληψη των τροφικών αλλεργιών στους σκύλους✔️ 5+ χρόνια εμπειρίας στην...

Διαβάστε Περισσότερα
Το Λαμπραντόρ μου έχει τροφική αλλεργία. Ακόμη και μετά τη μετάβαση σε μια ωμή τροφή, τρώει γρασίδι. Τι πρέπει να κάνω;

Το Λαμπραντόρ μου έχει τροφική αλλεργία. Ακόμη και μετά τη μετάβαση σε μια ωμή τροφή, τρώει γρασίδι. Τι πρέπει να κάνω;

Ερωτών: Ο σκύλος μου είναι ημίαιμο Λαμπραντόρ. Η μητέρα του είναι Λαμπραντόρ. Είναι αλλεργικός στη γύρη και σε ορισμένες τροφές. Καταφέραμε να βελτιώσουμε τη ζωή του ταΐζοντάς τον ωμή τροφή. Δεν μαδάει και έχει καλές κενώσεις. Αλλά τρώει ακόμα γρασίδι. Τι πρέπει να...

Διαβάστε Περισσότερα
Σκύλος ως μέλος της οικογένειας: Γιατί είναι ένα βασικό αρχή;

Σκύλος ως μέλος της οικογένειας: Γιατί είναι ένα βασικό αρχή;

Κάθε ιδιοκτήτης σκύλου αντιμετωπίζει το δίλημμα: Πρέπει να θεωρήσει τον τετράποδο φίλο του απλώς ως ένα ζώο ή ως κάτι περισσότερο; Εδώ και τώρα ισχυρίζομαι: Οι σκύλοι όχι μόνο αξίζουν, αλλά και απαιτούν να θεωρούνται πλήρη μέλη της οικογένειας. Ας σας παρουσιάσω τα...

Διαβάστε Περισσότερα
Επαληθεύτηκε ανεξάρτητα
624 κριτικές