Εάν έχετε σκυλί ξέρετε τη δυσκολία, του να βρίσκετε τρίχες παντού. Ειδικά, αν είναι Huskieς, σας εύχομαι καλή τύχη. Η προσπάθεια να διατηρήσετε το σπίτι σας καθαρό και χωρίς τρίχες είναι κάτι που όλοι μας παλεύουμε αλλά, ευτυχώς υπάρχουν μερικά κόλπα για να σας κάνουν τη ζωή λίγο πιο εύκολη. Ακολουθούν 10 συμβουλές για να καθαρίζετε εύκολα τις τρίχες του σκύλου σας.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει ειδική ηλεκτρική σκούπα για κατοικίδια. Όσον αφορά το μάζεμα των τριχών θα πρέπει να αρκεστώ στα βασικά. Από τα στεγνωτήρια μέχρι τα πιεστικά παραθύρου υπάρχουν πολλά είδη οικιακής χρήσης τα οποία κάνουν εξαιρετική δουλειά στο μάζεμα των τριχών του σκύλου σας. Ακολουθούν 10 συμβουλές για να καθαρίζετε εύκολα τις τρίχες του σκύλου σας.

Διατηρήστε τα Έπιπλά σας Καθαρά Χρησιμοποιώντας Κουβέρτες/καλύμματα.

Πριν εμβαθύνουμε στις συμβουλές καθαρισμού θα ήθελα να ξεκαθαρίσω κάτι- είμαι τεράστιος θαυμαστής των καλυμμάτων στα έπιπλά μου. Δεν υπάρχει κάτι πιο εύκολο από τα να ρίξετε μια κουβέρτα στον καναπέ σας για να τον διατηρήσετε καθαρό.

Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να καταφύγουμε στα πλαστικά καλύμματα που χρησιμοποιούσαν οι παππούδες μας στα έπιπλά τους, υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία επιλογών.

Έχω μερικές κουβέρτες στο σημείο που κοιμάται η σκυλίτσα μου η Λάικα. Το πλύσιμο στο πλυντήριο ρούχων των καλυμμάτων είναι πολύ πιο εύκολο από το καθαρίζετε τον καναπέ. Υπάρχει τεράστια ποικιλία καλυμμάτων στο εμπόριο και μπορείτε να φτιάξετε και το δικό μας, με τα αγαπημένα σας υφάσματα.

1. Τα Αρωματικά Φύλλα για το Στεγνωτήριο Είναι Ιδανικά για να Μαζέψετε τις Τρίχες των Κατοικιδίων

Το σκυλί σας αφήνει παντού τρίχες; Κάθε φορά που φεύγετε από το σπίτι πιάνετε τον εαυτό σας να βγάζετε τρίχες από τα ρούχα σας; Χρειάζεστε βοήθεια για αφαίρεσης των τριχών από τον καναπέ σας; Η αγαπημένη μου λύση είναι υπερβολικά απλή- αρωματικά φύλλα για το στεγνωτήριο.

Για να απαλλαγείτε από τις ενοχλητικές τρίχες του κατοικιδίου σας φροντίστε να διαθέτετε πάντα αρωματικά φύλλα για το στεγνωτήριο. Πραγματικά, δεν ξέρω τι θα έκανα χωρίς αυτά, κάνουν θαύματα εκτός από τις τρίχες μαζεύουν τα πάντα.

Τα χρησιμοποιώ σε έπιπλα, γωνίες σπιτιού και γύρω από δύσκολα σημεία. Όταν διατηρώ τα έπιπλά μου καθαρά, χωρίς τρίχες, συνειδητοποιώ ότι τα αρωματικά φύλλα για το στεγνωτήριο κάνουν θαύματα.

2. Χρησιμοποιήστε Ταινία για να Μαζέψετε Τις Τρίχες του Κατοικιδίου Σας

Πόσες φορές πριν φύγετε για τη δουλεία σας συνειδητοποιείτε ότι είστε γεμάτοι με τρίχες του σκύλου σας; Ναι, συμβαίνει και σε εμένα, συνέχεια. Υπάρχει λύση; Κρατήστε το ρολό ταινίας δίπλα στην πόρτα για εκείνες τις στιγμές «Πως γέμισα πάλι τρίχες;».

Έχω πάντοτε μια ταινία στο ντουλάπι της κουζίνας μου, αποκλειστικά για να μαζέψω τις τρίχες του από τα ρούχα μου και τα έπιπλα. Επίσης, τα ρολά καθαρισμού είναι μια καλή εναλλακτική αλλά, τελειώνουν πολύ γρήγορα.

3. Βρέξτε & Σκουπίστε Ελαφρά το Χαλί σας πριν την Ηλεκτρική Σκούπα

Το χαλί σας είναι γεμάτο από τρίχες σκύλου ή μόνο εγώ έχω; Εάν θέλετε να μαζέψετε αρκετές τρίχες μαζί βρέξτε λίγο το χαλί σας και χρησιμοποιείστε μια σκούπα για να μαζέψετε όλες τις τρίχες σαν μια μπάλα. Εάν επιθυμείτε να απαλλαγείτε από τις οσμές κατοικιδίων ζώων, χρησιμοποιήστε λίγη μαγειρική σόδα στο χαλί σας και αφήστε το να καθίσει για 10 λεπτά.

Προσέξτε να μην βρέξετε πάρα πολύ το χαλί σας διότι, δεν στεγνώνει γρήγορα. Το υγρό χαλί είναι το ιδανικό περιβάλλον για να αναπτυχθεί μούχλα. Σε καμία περίπτωση μην το μουλιάσετε, λίγο νεράκι από πάνω θα κάνει τη δουλεία.

4. Χρησιμοποιήστε μια Βρεγμένη Σφουγγαρίστρα για Ξύλινο ή Βινυλικό Δάπεδο

Εάν το δάπεδό σας είναι ξύλινο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια βρεγμένη σφουγγαρίστρα για να μαζέψετε τις τρίχες κατοικίδιων ζώων. Προσωπικά, δε διαθέτω Swiffer αλλά, οι φίλοι μου που έχουν το συστήνουν ανεπιφύλαχτα.

Μια βρεγμένη σφουγγαρίστρα λειτουργεί σαν μαγνήτης, όταν μαζεύει τρίχες. Εάν διαθέτετε ξύλινα δάπεδα, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε το σωστό προϊόν καθαρισμού για το δάπεδό σας (πολλά καθαριστικά χρειάζονται αραίωση σύμφωνα με την ετικέτα). Τέλος, αποφύγετε να αφήνετε νερά στο πάτωμα.

5. Χρησιμοποιήστε Ένα Υγρό Σφουγγάρι ή Λαστιχένια Γάντια σε Έπιπλα με Επένδυση

Ψάχνετε για έναν απλό τρόπο για να απαλλαχτείτε από τις τρίχες από τα έπιπλα σας; Χρησιμοποιήστε ένα βρεγμένο σφουγγάρι ή λαστιχένια γάντια (και τα αρωματικά φύλλα για το στεγνωτήριο λειτουργούν). Οι τρίχες προσκολλώνται στο σφουγγάρι ή στα γάντια και με ένα πέρασμα η πλειονότητα των τριχών καθαρίζεται από τις επιφάνειες.

6. Εναλλακτικές Οδηγίες Σκούπας για να Μαζεύετε Περισσότερες Τρίχες

Όταν σκουπίζετε με την ηλεκτρική σκούπα μη ξεχνάτε να περνάτε το χαλί μερικές φορές, σε εναλλασσόμενες κατευθύνσεις, ώστε να καθαριστούν όλες οι τρίχες ακόμα και από τα δύσβατα σημεία. Ακόμα, πρέπει να φροντίζετε να αδειάζετε συχνά τον κάδο στης σκούπας σας και να ελέγχετε τακτικά τα φίλτρα – ένα βουλωμένο φίλτρο εμποδίζει την αποτελεσματική λειτουργία της σκούπας σας.

7. Χρησιμοποιήστε μια Ρακλέτα στο Χαλί για καθαρίσετε τις Τρίχες των Κατοικιδίων

Εάν έχετε σκύλο και παράθυρα στο σπίτι σας, πολύ πιθανόν να διαθέτετε ήδη μια ρακλέτα (προσωπικά το χρησιμοποιώ και για να καθαρίσω τα σημάδια στα παράθυρο). Αυτό το μικρό εργαλείο βοηθάει πάρα πολύ στις τρίχες που βρίσκονται στο χαλί. Απλώς τρίψτε ελαφρά το χαλί και με μερικές κινήσεις θα έχετε καθαρίσει όλη την τρίχα του σκύλου σας από το χαλί.

8. Χρησιμοποιήστε μια Σκούπα από Καουτσούκ για να Μαζέψετε τις Τρίχες από το Μπάνιο και την Κουζίνα

Εάν διαθέτετε δάπεδο από πλακάκι, ξύλο ή λινοτάπητα, υπάρχει ένα εργαλείο που κάνει θαύματα – η σκούπα από καουτσούκ. Επίσης, είναι ιδανική για την κουζίνα και για το μπάνιο.

9. Διατηρήστε την Ηλεκτρική σας Σκούπα σε Καλή Κατάσταση με τη Τακτική Συντήρηση

Όταν πρόκειται για το μάζεμα των τριχών του σκύλου σας, η ηλεκτρική σκούπα είναι η νούμερο ένα επιλογή, γι αυτό είναι σημαντικό να την διατηρείτε σε καλή κατάσταση. Για να λειτουργεί σωστά θα πρέπει να κάνετε τακτική συντήρηση όπως, καθαρισμός των φίλτρων και έλεγχος ιμάντα.

10. Υγραντήρας Μπορεί να Βοηθήσει, ώστε να μην Κολλάνε οι Τρίχες στις Επιφάνειες

Ο υγραντήρας είναι πολύ πρακτικός τον χειμώνα, ειδικά στις πόλεις με κρύο κλίμα αλλά, μπορεί να κάνει και καταπληκτική δουλειά και με το καθάρισμα των τριχών του κατοικιδίου σας. Δεν βοηθά μόνο στην ενυδάτωση του δέρματος, αλλά μπορεί επίσης να κρατήσει την τρίχα μακριά από τις επιφάνειες.

Λίγα Προληπτικά Μέτρα Μπορούν να Βοηθήσουν τη Μείωση της Τριχόπτωσης

Σε περίπτωση που οι τρίχες του σκύλου σας είναι παντού, υπάρχουν μερικά μέτρα που μπορείτε να λάβετε, ώστε να μειωθεί αυτό.

Ένας εύκολος τρόπος μείωσης της τριχόπτωσης είναι το καθημερινό βούρτσισμα. Δεν χρειάζεται να διαρκεί πολύ ώρα, μέσα σε μερικά λεπτά θα έχετε πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η χτένα κατά της τριχόπτωσης, είναι μακράν το καλύτερο κομμάτι εξοπλισμού καλλωπισμού που διαθέτω. Ένας κομμωτής σκύλων θα σας καθοδηγήσει να βρείτε το κατάλληλο για το σκυλί σας.

Τα τακτικά μπάνια επίσης βοηθάνε στη μείωση της τριχόπτωσης. Δεν έχω βρει κάποιο μαγικό σαμπουάν που να λειτουργεί περισσότερο από τα άλλα, είναι επόμενο κατά τη διαδικασία του μπάνιο να πέφτει αρκετή τρίχα. Ταΐζοντάς το, όμως με καλής ποιότητας τροφή θα μειωθεί η υπερβολική τριχόπτωση.

Η Υποαλλεργική αρνίσια Ted και η μοσχαρίσια Juliet της CricksyDog περιέχουν μαγιά μπύρας. Οι αισθητικοί σκύλων συστήνουν στους ιδιοκτήτες σκύλων την μαγιά μπύρας σε προβλήματα του δέρματος και του τριχώματος. Εάν το σκυλάκι σας έχει πιτυρίδα, συνεχή πτώση τριχών και σπάνε τα νύχια του εύκολα, τότε το πιο πιθανόν είναι να έχει ανεπάρκεια στη βιοτίνη. Η μαγιά περιέχει μια τεράστια ποσότητα βιοτίνης και πολλών άλλων βιταμινών, έτσι το σκυλάκι σας θα ξεπεράσει το πρόβλημά του γρήγορα.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:

Το Μυστικό του CricksyDog: Η Ιστορία του Τέο, του Πιστού Κύριου Γευσιγνώστη

Το Μυστικό του CricksyDog: Η Ιστορία του Τέο, του Πιστού Κύριου Γευσιγνώστη

Η ομάδα του CricksyDog ήταν πάντα αφοσιωμένη στην παραγωγή των καλύτερων τροφών και λιχουδιών για σκύλους. Σε αυτή τη διαδικασία, καθοριστικό ρόλο παίζει το κουτάβι ενός από τα μέλη της ομάδας μας: ο Τέο. Εδώ και τρία χρόνια, είναι ο κύριος δοκιμαστής και γευσιγνώστης...

Διαβάστε Περισσότερα
Σκύλοι και αλλεργίες: Αναγνώριση και αποτελεσματικές μέθοδοι θεραπείας

Σκύλοι και αλλεργίες: Αναγνώριση και αποτελεσματικές μέθοδοι θεραπείας

Οι σκύλοι, όπως και οι άνθρωποι, μπορεί να υποφέρουν από διάφορες αλλεργίες που μπορούν να επηρεάσουν σοβαρά την ποιότητα της ζωής τους. Η σωστή αναγνώριση και θεραπεία είναι απαραίτητες για να μπορούν οι τετράποδοι φίλοι μας να ζουν μια ευτυχισμένη και υγιή ζωή. Σε...

Διαβάστε Περισσότερα
Η Μπέλλα δεν τρώει την ξηρά τροφή. Από πολύ μικρή ηλικία έπαιρνε πάντα κονσέρβα και τώρα θα θέλαμε να τη μεταφέρουμε στην ξηρά τροφή. Της έχω αγοράσει αρκετές ποικιλίες, αλλά δεν θέλει να τις αγγίξει. Πώς μπορώ να την συνηθίσω; Η Μπέλλα είναι μια δύο ετών θηλυκή σκύλα ράτσας Ridgeback. Τι θα πρότεινες;

Η Μπέλλα δεν τρώει την ξηρά τροφή. Από πολύ μικρή ηλικία έπαιρνε πάντα κονσέρβα και τώρα θα θέλαμε να τη μεταφέρουμε στην ξηρά τροφή. Της έχω αγοράσει αρκετές ποικιλίες, αλλά δεν θέλει να τις αγγίξει. Πώς μπορώ να την συνηθίσω; Η Μπέλλα είναι μια δύο ετών θηλυκή σκύλα ράτσας Ridgeback. Τι θα πρότεινες;

Ερωτών: Η Μπέλλα δεν τρώει την ξηρά τροφή. Από πολύ μικρή ηλικία έπαιρνε πάντα κονσέρβα και τώρα θα θέλαμε να τη μεταφέρουμε στην ξηρά τροφή. Της έχω αγοράσει αρκετές ποικιλίες, αλλά δεν θέλει να τις αγγίξει. Πώς μπορώ να την συνηθίσω; Η Μπέλλα είναι μια δύο ετών...

Διαβάστε Περισσότερα
Επαληθεύτηκε ανεξάρτητα
646 κριτικές