Οι άνθρωποι εκτρέφουν σκυλιά από τα προϊστορικά χρόνια. Στην αρχή, χρησιμοποιούσαν λύκους για να δημιουργήσουν οικόσιτα σκυλιά και για να εκτελούν διάφορες εργασίες. Το κυνήγι, η φύλαξη και η επίβλεψη του κοπαδιού θεωρούνται από τις πρώτες εργασίες που εκτελούσαν τα ζώα, γι αυτό και αποκαλούνται «οι καλύτεροι φίλοι του ανθρώπου».

Για χιλιάδες χρόνια, οι άνθρωποι εκτρέφουν καθαρόαιμα σκυλιά για να δημιουργήσουν τα σωματικά και διανοητικά χαρακτηριστικά που ταίριαζαν καλύτερα στην εργασία τους. Τα Greyhound έχουν εκτραφεί για να κυνηγάνε θηράματα και τα τεράστια mastiff χρησιμοποιούνταν ως φύλακες ή πολεμιστές και τα δύο παραδείγματα είναι αρχαίοι σκύλοι που εκτρέφονταν για συγκεκριμένο σκοπό.

Καθώς οι άνθρωποι εξελίσσονταν, ακολουθούσαν και τα σκυλιά. Τελικά, εμφανίστηκαν συγκεκριμένες ράτσες σκύλων, για να ταιριάζουν στις τοπικές ανάγκες και καταστάσεις. Τα Greyhound, για παράδειγμα, είναι ο πρόγονος των τεράστιων ιρλανδικών Wolfhound και των χαριτωμένων ιταλικών Greyhound. Παρόλο που και τα τρία σκυλιά έχουν κοινό πρόγονο, δεν γίνεται να τα μπερδέψεις μεταξύ τους.

Πότε μια ράτσα είναι αυθεντική και πότε είναι απλά ένα είδος σκύλου; Ο πιο εύκολος τρόπος για να καθορίσετε μια ράτσα είναι «αναπαραγωγή γνησιότητας». Για παράδειγμα, η αναπαραγωγή ενός καθαρόαιμου ιρλανδικού Setter με ένα άλλο ιρλανδικό Setter, θα επιτύχει την παραγωγή καθαρόαιμων ιρλανδικών Setter.

Κάθε ράτσα διαθέτει τα δικά της σωματικά χαρακτηριστικά, διαφορετική κίνηση και ιδιοσυγκρασία και όλα αυτά αναφέρονται σε ένα γραπτό έγγραφο που ονομάζεται «πρότυπο ράτσας». Για παράδειγμα, τα πρότυπα αυτά καθορίζουν τις διαφορές των χαρακτηριστικών ώστε να μην μπερδεύουμε το Cocker Spaniel με το Springer Spaniel.

Το πρότυπο AKC για κάθε ράτσα διαθέτει και έναν «σύλλογο γονέων», ο AKC εθνικός σύλλογος είναι αναγνωρισμένος και αφιερωμένος σε μια συγκεκριμένη ράτσα. Μόλις εγκριθεί από το AKC, ένα πρότυπο μετατρέπετε σε «προσχέδιο» για τον εκτροφέα και για το όργανο που χρησιμοποιείται από τους κριτές σκύλων για να αξιολογήσουν τη δουλειά του εκτροφέα.

Υπάρχουν πάνω από 340 αναγνωρισμένες ράτσες σκυλιών στον κόσμο. Το Αμερικανικό Kennel Club αναγνωρίζει 193 ράτσες.

Στην CricksyDog δεν βλέπουμε ράτσες. Χωρίσαμε τα σκυλιά σε δύο ομάδες. Μία για τα μικρού μεγέθους και μία για τα μεσαίου και τα μεγάλου μεγέθους σκυλιά. Εδώ θα βρείτε τα επιτυχημένα μας προϊόντα:

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:

Αναρωτιέμαι αν το λεγόμενο κόκκαλο λευκού χοίρου μπορεί να δοθεί σε ημίαιμο Labrador-German Shepherd-Visla;

Αναρωτιέμαι αν το λεγόμενο κόκκαλο λευκού χοίρου μπορεί να δοθεί σε ημίαιμο Labrador-German Shepherd-Visla;

Ερωτών: Αναρωτιέμαι αν το λεγόμενο λευκό κόκκαλο χοίρου μπορεί να δοθεί σε ένα ημίαιμο Labrador-German Shepherd-Vizsla; Ο σκύλος είναι 38 κιλά, λατρεύει τα κόκαλα, αλλά τρέφεται μόνο υποαλλεργική ξηρή τροφή.   Η απάντηση του ιδρυτή και ειδικού μας, Imre Vargyas:...

Διαβάστε Περισσότερα
6 Λόγοι για να Βγάζετε Βόλτα τον Σκύλο σας

6 Λόγοι για να Βγάζετε Βόλτα τον Σκύλο σας

Βόλτα με το σκύλο- δύο φορές την ημέρα- είναι συνήθως η πιο ωραία στιγμή της ημέρας μου. Λατρεύω τον ήρεμο χρόνο που περνώ με το σκυλί μου και την άσκηση που μας προσφέρει.   6 Λόγοι να Βγάζετε Βόλτα το Σκύλο σας Τακτικά, όχι μόνο τον Ιανουάριο Ο Ιανουάριος είναι...

Διαβάστε Περισσότερα
Χειμερινές Βόλτες: Συμβουλές Περιποίησης Σκύλων Μετά από μία Βόλτα στο Κρύο

Χειμερινές Βόλτες: Συμβουλές Περιποίησης Σκύλων Μετά από μία Βόλτα στο Κρύο

Ακόμα και τους πιο παγωμένους μήνες του χειμώνα, ο αγαπημένος σκυλάκος θα πρέπει να παραμείνει σωματικά δραστήριος μέσω της τακτικής βόλτας. Άλλωστε οι βόλτες και η περιποίηση τους είναι μεγίστης σημασίας. Η σωματική δραστηριότητα όχι μόνο τους βοηθάει να παραμείνουν...

Διαβάστε Περισσότερα