Οι άνθρωποι εκτρέφουν σκυλιά από τα προϊστορικά χρόνια. Στην αρχή, χρησιμοποιούσαν λύκους για να δημιουργήσουν οικόσιτα σκυλιά και για να εκτελούν διάφορες εργασίες. Το κυνήγι, η φύλαξη και η επίβλεψη του κοπαδιού θεωρούνται από τις πρώτες εργασίες που εκτελούσαν τα ζώα, γι αυτό και αποκαλούνται «οι καλύτεροι φίλοι του ανθρώπου».

Για χιλιάδες χρόνια, οι άνθρωποι εκτρέφουν καθαρόαιμα σκυλιά για να δημιουργήσουν τα σωματικά και διανοητικά χαρακτηριστικά που ταίριαζαν καλύτερα στην εργασία τους. Τα Greyhound έχουν εκτραφεί για να κυνηγάνε θηράματα και τα τεράστια mastiff χρησιμοποιούνταν ως φύλακες ή πολεμιστές και τα δύο παραδείγματα είναι αρχαίοι σκύλοι που εκτρέφονταν για συγκεκριμένο σκοπό.

Καθώς οι άνθρωποι εξελίσσονταν, ακολουθούσαν και τα σκυλιά. Τελικά, εμφανίστηκαν συγκεκριμένες ράτσες σκύλων, για να ταιριάζουν στις τοπικές ανάγκες και καταστάσεις. Τα Greyhound, για παράδειγμα, είναι ο πρόγονος των τεράστιων ιρλανδικών Wolfhound και των χαριτωμένων ιταλικών Greyhound. Παρόλο που και τα τρία σκυλιά έχουν κοινό πρόγονο, δεν γίνεται να τα μπερδέψεις μεταξύ τους.

Πότε μια ράτσα είναι αυθεντική και πότε είναι απλά ένα είδος σκύλου; Ο πιο εύκολος τρόπος για να καθορίσετε μια ράτσα είναι «αναπαραγωγή γνησιότητας». Για παράδειγμα, η αναπαραγωγή ενός καθαρόαιμου ιρλανδικού Setter με ένα άλλο ιρλανδικό Setter, θα επιτύχει την παραγωγή καθαρόαιμων ιρλανδικών Setter.

Κάθε ράτσα διαθέτει τα δικά της σωματικά χαρακτηριστικά, διαφορετική κίνηση και ιδιοσυγκρασία και όλα αυτά αναφέρονται σε ένα γραπτό έγγραφο που ονομάζεται «πρότυπο ράτσας». Για παράδειγμα, τα πρότυπα αυτά καθορίζουν τις διαφορές των χαρακτηριστικών ώστε να μην μπερδεύουμε το Cocker Spaniel με το Springer Spaniel.

Το πρότυπο AKC για κάθε ράτσα διαθέτει και έναν «σύλλογο γονέων», ο AKC εθνικός σύλλογος είναι αναγνωρισμένος και αφιερωμένος σε μια συγκεκριμένη ράτσα. Μόλις εγκριθεί από το AKC, ένα πρότυπο μετατρέπετε σε «προσχέδιο» για τον εκτροφέα και για το όργανο που χρησιμοποιείται από τους κριτές σκύλων για να αξιολογήσουν τη δουλειά του εκτροφέα.

Υπάρχουν πάνω από 340 αναγνωρισμένες ράτσες σκυλιών στον κόσμο. Το Αμερικανικό Kennel Club αναγνωρίζει 193 ράτσες.

Στην CricksyDog δεν βλέπουμε ράτσες. Χωρίσαμε τα σκυλιά σε δύο ομάδες. Μία για τα μικρού μεγέθους και μία για τα μεσαίου και τα μεγάλου μεγέθους σκυλιά. Εδώ θα βρείτε τα επιτυχημένα μας προϊόντα:

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:

Ποια σύνθεση τροφής προτείνετε για τα στειρωμένα αρσενικά dachshunds;

Ποια σύνθεση τροφής προτείνετε για τα στειρωμένα αρσενικά dachshunds;

Ερωτών: Ποια σύνθεση τροφής προτείνετε για τα στειρωμένα αρσενικά dachshunds;   Η απάντηση του ιδρυτή και ειδικού μας, Imre Vargyas: ✔️ Ειδικός διατροφής σκύλων που αφιέρωσε τη ζωή του στην πρόληψη των τροφικών αλλεργιών στους σκύλους✔️ 5+ χρόνια εμπειρίας στην...

Διαβάστε Περισσότερα
Το Λαμπραντόρ μου έχει τροφική αλλεργία. Ακόμη και μετά τη μετάβαση σε μια ωμή τροφή, τρώει γρασίδι. Τι πρέπει να κάνω;

Το Λαμπραντόρ μου έχει τροφική αλλεργία. Ακόμη και μετά τη μετάβαση σε μια ωμή τροφή, τρώει γρασίδι. Τι πρέπει να κάνω;

Ερωτών: Ο σκύλος μου είναι ημίαιμο Λαμπραντόρ. Η μητέρα του είναι Λαμπραντόρ. Είναι αλλεργικός στη γύρη και σε ορισμένες τροφές. Καταφέραμε να βελτιώσουμε τη ζωή του ταΐζοντάς τον ωμή τροφή. Δεν μαδάει και έχει καλές κενώσεις. Αλλά τρώει ακόμα γρασίδι. Τι πρέπει να...

Διαβάστε Περισσότερα
Σκύλος ως μέλος της οικογένειας: Γιατί είναι ένα βασικό αρχή;

Σκύλος ως μέλος της οικογένειας: Γιατί είναι ένα βασικό αρχή;

Κάθε ιδιοκτήτης σκύλου αντιμετωπίζει το δίλημμα: Πρέπει να θεωρήσει τον τετράποδο φίλο του απλώς ως ένα ζώο ή ως κάτι περισσότερο; Εδώ και τώρα ισχυρίζομαι: Οι σκύλοι όχι μόνο αξίζουν, αλλά και απαιτούν να θεωρούνται πλήρη μέλη της οικογένειας. Ας σας παρουσιάσω τα...

Διαβάστε Περισσότερα
Επαληθεύτηκε ανεξάρτητα
624 κριτικές