Οι άνθρωποι εκτρέφουν σκυλιά από τα προϊστορικά χρόνια. Στην αρχή, χρησιμοποιούσαν λύκους για να δημιουργήσουν οικόσιτα σκυλιά και για να εκτελούν διάφορες εργασίες. Το κυνήγι, η φύλαξη και η επίβλεψη του κοπαδιού θεωρούνται από τις πρώτες εργασίες που εκτελούσαν τα ζώα, γι αυτό και αποκαλούνται «οι καλύτεροι φίλοι του ανθρώπου».

Για χιλιάδες χρόνια, οι άνθρωποι εκτρέφουν καθαρόαιμα σκυλιά για να δημιουργήσουν τα σωματικά και διανοητικά χαρακτηριστικά που ταίριαζαν καλύτερα στην εργασία τους. Τα Greyhound έχουν εκτραφεί για να κυνηγάνε θηράματα και τα τεράστια mastiff χρησιμοποιούνταν ως φύλακες ή πολεμιστές και τα δύο παραδείγματα είναι αρχαίοι σκύλοι που εκτρέφονταν για συγκεκριμένο σκοπό.

Καθώς οι άνθρωποι εξελίσσονταν, ακολουθούσαν και τα σκυλιά. Τελικά, εμφανίστηκαν συγκεκριμένες ράτσες σκύλων, για να ταιριάζουν στις τοπικές ανάγκες και καταστάσεις. Τα Greyhound, για παράδειγμα, είναι ο πρόγονος των τεράστιων ιρλανδικών Wolfhound και των χαριτωμένων ιταλικών Greyhound. Παρόλο που και τα τρία σκυλιά έχουν κοινό πρόγονο, δεν γίνεται να τα μπερδέψεις μεταξύ τους.

Πότε μια ράτσα είναι αυθεντική και πότε είναι απλά ένα είδος σκύλου; Ο πιο εύκολος τρόπος για να καθορίσετε μια ράτσα είναι «αναπαραγωγή γνησιότητας». Για παράδειγμα, η αναπαραγωγή ενός καθαρόαιμου ιρλανδικού Setter με ένα άλλο ιρλανδικό Setter, θα επιτύχει την παραγωγή καθαρόαιμων ιρλανδικών Setter.

Κάθε ράτσα διαθέτει τα δικά της σωματικά χαρακτηριστικά, διαφορετική κίνηση και ιδιοσυγκρασία και όλα αυτά αναφέρονται σε ένα γραπτό έγγραφο που ονομάζεται «πρότυπο ράτσας». Για παράδειγμα, τα πρότυπα αυτά καθορίζουν τις διαφορές των χαρακτηριστικών ώστε να μην μπερδεύουμε το Cocker Spaniel με το Springer Spaniel.

Το πρότυπο AKC για κάθε ράτσα διαθέτει και έναν «σύλλογο γονέων», ο AKC εθνικός σύλλογος είναι αναγνωρισμένος και αφιερωμένος σε μια συγκεκριμένη ράτσα. Μόλις εγκριθεί από το AKC, ένα πρότυπο μετατρέπετε σε «προσχέδιο» για τον εκτροφέα και για το όργανο που χρησιμοποιείται από τους κριτές σκύλων για να αξιολογήσουν τη δουλειά του εκτροφέα.

Υπάρχουν πάνω από 340 αναγνωρισμένες ράτσες σκυλιών στον κόσμο. Το Αμερικανικό Kennel Club αναγνωρίζει 193 ράτσες.

Στην CricksyDog δεν βλέπουμε ράτσες. Χωρίσαμε τα σκυλιά σε δύο ομάδες. Μία για τα μικρού μεγέθους και μία για τα μεσαίου και τα μεγάλου μεγέθους σκυλιά. Εδώ θα βρείτε τα επιτυχημένα μας προϊόντα:

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:

Ποια τροφή θα ήταν η καλύτερη για τη Λούνα και τον Μέρλιν, τα δύο τσιουάουα;

Ποια τροφή θα ήταν η καλύτερη για τη Λούνα και τον Μέρλιν, τα δύο τσιουάουα;

Ερωτών: Θα ήθελα να ρωτήσω τι ξηρά τροφή προτείνετε για το τσιουάουα μου, τη Λούνα. Είναι δύο ετών, ζυγίζει 2,30 κιλά, δεν τρώει κοτόπουλο, θα ήθελα μια υποαλλεργική ξηρά τροφή, με πολλές βιταμίνες και προστασία για τις αρθρώσεις. Το πρωί τρώει μαγειρεμένο φαγητό, το...

Διαβάστε Περισσότερα
Έτοιμοι για τον Δεύτερο Σκύλο; 7 Συμβουλές που Πρέπει Οπωσδήποτε να Λάβετε Υπόψη!

Έτοιμοι για τον Δεύτερο Σκύλο; 7 Συμβουλές που Πρέπει Οπωσδήποτε να Λάβετε Υπόψη!

Η άφιξη ενός νέου σκύλου είναι πάντα ένα συναρπαστικό γεγονός για την οικογένεια. Ωστόσο, σε ένα νοικοκυριό με περισσότερους από έναν σκύλους, είναι σημαντικό να σκεφτείτε πολλούς παράγοντες για να είναι η συμβίωση αρμονική και ευτυχισμένη για όλους. Παρακάτω αναλύω...

Διαβάστε Περισσότερα
Είναι σε κίνδυνο τα αυτιά του σκύλου σας; Έτσι θα αποτρέψετε τις φλεγμονές το καλοκαίρι!

Είναι σε κίνδυνο τα αυτιά του σκύλου σας; Έτσι θα αποτρέψετε τις φλεγμονές το καλοκαίρι!

Ο καθαρισμός των αυτιών του σκύλου είναι ένα από τα πιο σημαντικά, αλλά συχνά παραμελημένα μέρη της περιποίησης. Τα καθαρά αυτιά δεν εξασφαλίζουν μόνο την άνεση και την ευημερία του σκύλου, αλλά βοηθούν επίσης στην πρόληψη των δυσάρεστων και επώδυνων φλεγμονών των...

Διαβάστε Περισσότερα
Επαληθεύτηκε ανεξάρτητα
654 κριτικές