Οι άνθρωποι εκτρέφουν σκυλιά από τα προϊστορικά χρόνια. Στην αρχή, χρησιμοποιούσαν λύκους για να δημιουργήσουν οικόσιτα σκυλιά και για να εκτελούν διάφορες εργασίες. Το κυνήγι, η φύλαξη και η επίβλεψη του κοπαδιού θεωρούνται από τις πρώτες εργασίες που εκτελούσαν τα ζώα, γι αυτό και αποκαλούνται «οι καλύτεροι φίλοι του ανθρώπου».

Για χιλιάδες χρόνια, οι άνθρωποι εκτρέφουν καθαρόαιμα σκυλιά για να δημιουργήσουν τα σωματικά και διανοητικά χαρακτηριστικά που ταίριαζαν καλύτερα στην εργασία τους. Τα Greyhound έχουν εκτραφεί για να κυνηγάνε θηράματα και τα τεράστια mastiff χρησιμοποιούνταν ως φύλακες ή πολεμιστές και τα δύο παραδείγματα είναι αρχαίοι σκύλοι που εκτρέφονταν για συγκεκριμένο σκοπό.

Καθώς οι άνθρωποι εξελίσσονταν, ακολουθούσαν και τα σκυλιά. Τελικά, εμφανίστηκαν συγκεκριμένες ράτσες σκύλων, για να ταιριάζουν στις τοπικές ανάγκες και καταστάσεις. Τα Greyhound, για παράδειγμα, είναι ο πρόγονος των τεράστιων ιρλανδικών Wolfhound και των χαριτωμένων ιταλικών Greyhound. Παρόλο που και τα τρία σκυλιά έχουν κοινό πρόγονο, δεν γίνεται να τα μπερδέψεις μεταξύ τους.

Πότε μια ράτσα είναι αυθεντική και πότε είναι απλά ένα είδος σκύλου; Ο πιο εύκολος τρόπος για να καθορίσετε μια ράτσα είναι «αναπαραγωγή γνησιότητας». Για παράδειγμα, η αναπαραγωγή ενός καθαρόαιμου ιρλανδικού Setter με ένα άλλο ιρλανδικό Setter, θα επιτύχει την παραγωγή καθαρόαιμων ιρλανδικών Setter.

Κάθε ράτσα διαθέτει τα δικά της σωματικά χαρακτηριστικά, διαφορετική κίνηση και ιδιοσυγκρασία και όλα αυτά αναφέρονται σε ένα γραπτό έγγραφο που ονομάζεται «πρότυπο ράτσας». Για παράδειγμα, τα πρότυπα αυτά καθορίζουν τις διαφορές των χαρακτηριστικών ώστε να μην μπερδεύουμε το Cocker Spaniel με το Springer Spaniel.

Το πρότυπο AKC για κάθε ράτσα διαθέτει και έναν «σύλλογο γονέων», ο AKC εθνικός σύλλογος είναι αναγνωρισμένος και αφιερωμένος σε μια συγκεκριμένη ράτσα. Μόλις εγκριθεί από το AKC, ένα πρότυπο μετατρέπετε σε «προσχέδιο» για τον εκτροφέα και για το όργανο που χρησιμοποιείται από τους κριτές σκύλων για να αξιολογήσουν τη δουλειά του εκτροφέα.

Υπάρχουν πάνω από 340 αναγνωρισμένες ράτσες σκυλιών στον κόσμο. Το Αμερικανικό Kennel Club αναγνωρίζει 193 ράτσες.

Στην CricksyDog δεν βλέπουμε ράτσες. Χωρίσαμε τα σκυλιά σε δύο ομάδες. Μία για τα μικρού μεγέθους και μία για τα μεσαίου και τα μεγάλου μεγέθους σκυλιά. Εδώ θα βρείτε τα επιτυχημένα μας προϊόντα:

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:

Ποια Ράτσα σκύλου Χρειάζεται τις Μεγαλύτερες Βόλτες;

Ποια Ράτσα σκύλου Χρειάζεται τις Μεγαλύτερες Βόλτες;

Πόση ώρα θα πρέπει να βγάζετε βόλτα το σκύλο σας κάθε μέρα; Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας όλες τις μεταβλητές – την ηλικία, την κατάσταση της υγείας του σκύλου, την εξωτερική θερμοκρασία και φυσικά τη ράτσα του.   5 Ράτσες Σκύλων που Χρειάζονται 2 Ώρες Βόλτας...

Διαβάστε Περισσότερα
5 Τρόποι που ο Σκύλος Διαβάζει τα Συναισθήματά σας

5 Τρόποι που ο Σκύλος Διαβάζει τα Συναισθήματά σας

Τα σκυλιά έχουν μια αξιοσημείωτη ικανότητα να αισθάνονται τα συναισθήματά μας. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι μας ξέρουν καλύτερα από ό,τι γνωρίζουμε εμείς τον εαυτό μας και η επιστήμη υποστηρίζει αυτή τη θεωρία. Η παραμικρή αύξηση της αρτηριακής πίεσης τους ειδοποιεί...

Διαβάστε Περισσότερα
Κοιτάζοντας στα Μάτια τον Σκύλου σας Απελευθερώνεται η Ορμόνη της Αγάπης

Κοιτάζοντας στα Μάτια τον Σκύλου σας Απελευθερώνεται η Ορμόνη της Αγάπης

Η ωκυτοκίνη είναι η λεγόμενη «ορμόνη της αγάπης». Είναι υπεύθυνη στο μας βοηθά να νιώθουμε θαλπωρή μεταξύ μας και προάγει το αίσθημα της εμπιστοσύνης. Πλημμυρίζει τα συστήματα των νέων μητέρων όταν κρατούν τα νεογέννητα μωρά τους. Όταν τα ζευγάρια εκδηλώνουν...

Διαβάστε Περισσότερα