Το να περνάτε χρόνο στο σπίτι έχει οδηγήσει σε περισσότερους επισκέπτες στην πόρτα, είτε πρόκειται για παράδοση super market, είτε για την παραγγελία τροφής από την CricksyDog ή και ακόμα για την παράδοση φαγητού. Η απομόνωση στο σπίτι σημαίνει λιγότερες ευκαιρίες κοινωνικοποίησης. Ενώ το γάβγισμα είναι μια μορφή επικοινωνίας για το κουτάβι σας, μπορεί να γίνει πολύ ενοχλητικό και να σας φέρει σε δύσκολη θέση. Διαβάστε παρακάτω τις συμβουλές για να βοηθήσετε το σκυλί σας να είναι ήρεμο όταν ανοίγει η εξώπορτα.

 

Επιβραβεύστε την Ησυχία

Όταν αισθανθεί ο σκύλος σας μία παρουσία στη πόρτα σας, το βλέπουν ως εισβολέα και θέλουν αμέσως να σας ειδοποιήσουν. Διδάξτε στο κουτάβι σας ότι δεν χρειάζεται να γαβγίζει κάθε φορά που κάποιος είναι στην εξώπορτα. Όταν σταματήσει, ανταμείψτε το με το αγαπημένο του σνακ και επαινέστε το ότι είναι καλό σκυλί. Αυτό τους διδάσκει ότι το να μην γαβγίζουν τους δίνει μια ιδιαίτερη απόλαυση. Η συνέπεια είναι το κλειδί, οπότε φροντίστε να ενισχύσετε αυτήν τη συμπεριφορά είτε είστε εσείς, είτε τα παιδιά σας ή ο συγκάτοικος που ανοίγει την πόρτα.

 

Αγνοείστε το γάβγισμα

Είναι φυσιολογικό και επόμενο, να θελήσετε να δείξετε στο σκυλί σας ότι αυτή η συμπεριφορά είναι ανεπιθύμητη, αλλά σε αυτή την περίπτωση το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να το αγνοήσετε. Εάν το κουτάβι σας γαβγίζει με τον ήχου του κουδουνιού ή της πόρτας, μην απαντήσετε σε αυτή τη συμπεριφορά και μην το επιπλήξετε. Όταν αυξάνετε τη φωνή σας νιώθει ότι συμμετέχετε και εσείς στον ενθουσιασμό του. Αν το γαύγισμα συνεχίζεται, δοκιμάστε να γυρίσετε την πλάτη στο κουτάβι σας ώστε να καταλάβει ότι ο θόρυβος δεν προκαλεί την αντίδραση σας. Ενώ το ένστικτό σας, σας λέει να ανοίξετε την πόρτα για να σταματήσει το γάβγισμα στην πραγματικότητα ανταμείβετε την κακή του συμπεριφορά. Μην ενδώσετε! Μην ανοίξετε την πόρτα μέχρι να επικρατήσει σιωπή. Κάθε φορά που σταματά το γαύγισμα, επιβραβεύστε τον αμέσως με ένα χάδι στο κεφάλι ή πείτε του «καλό παιδί».

 

Απασχολήστε την προσοχή του

Τραβήξτε την προσοχή του ώστε να απομακρυνθεί από το άτομο που βρίσκεται στην πόρτα. Έχει το κουτάβι σας ένα αγαπημένο παιχνίδι; Κρατήστε το κοντά σας για να του ζητήσετε να το πάρει, όχι μόνο για να το απασχολήσετε αλλά και για να μην γαβγίσει. Διδάξτε στο κουτάβι σας να αντιδρά στα ερεθίσματα εστιάζοντας σε μία άλλη ενέργεια, όπως το να ξαπλώσει στο κρεβάτι του. Μπορείτε να βάλετε μια λιχουδιά στο κρεβάτι του και να του επισημάνετε ότι «τώρα πρέπει να πας στο κρεβάτι σου». Μόλις ο σκύλος σας ανταποκριθεί σε αυτό, δοκιμάστε να ανοίξετε την πόρτα ενώ είναι στο κρεβάτι του, αλλά αν σηκωθεί κλείστε αμέσως την πόρτα. Συνεχίστε μέχρι να σταματήσει να αντιδρά στο άνοιγμα της πόρτας. Έτσι, με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρετε να κρατήσετε το σκυλί σας ήρεμο.

Κουράστε τον

Ένα κουρασμένο σκυλί είναι και ένα χαρούμενο σκυλί! Βεβαιωθείτε ότι το κουτάβι σας ασκείτε σωματικά καθημερινά και παίρνει την ψυχική διέγερση που χρειάζεται. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα λιγότερο γάβγισμα από την πλήξη, την τιμωρία ή τη συσσωρευμένη ενέργεια. Η ποσότητα της δραστηριότητας που χρειάζεται εξαρτάται από τη ράτσα, το μέγεθος, την ηλικία και την υγεία του.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:

6 Λόγοι για να Βγάζετε Βόλτα τον Σκύλο σας

6 Λόγοι για να Βγάζετε Βόλτα τον Σκύλο σας

Βόλτα με το σκύλο- δύο φορές την ημέρα- είναι συνήθως η πιο ωραία στιγμή της ημέρας μου. Λατρεύω τον ήρεμο χρόνο που περνώ με το σκυλί μου και την άσκηση που μας προσφέρει.   6 Λόγοι να Βγάζετε Βόλτα το Σκύλο σας Τακτικά, όχι μόνο τον Ιανουάριο Ο Ιανουάριος είναι...

Διαβάστε Περισσότερα
Χειμερινές Βόλτες: Συμβουλές Περιποίησης Σκύλων Μετά από μία Βόλτα στο Κρύο

Χειμερινές Βόλτες: Συμβουλές Περιποίησης Σκύλων Μετά από μία Βόλτα στο Κρύο

Ακόμα και τους πιο παγωμένους μήνες του χειμώνα, ο αγαπημένος σκυλάκος θα πρέπει να παραμείνει σωματικά δραστήριος μέσω της τακτικής βόλτας. Άλλωστε οι βόλτες και η περιποίηση τους είναι μεγίστης σημασίας. Η σωματική δραστηριότητα όχι μόνο τους βοηθάει να παραμείνουν...

Διαβάστε Περισσότερα
Πως να Βρείτε τον Κατάλληλο Κτηνίατρο για τον Σκύλο Σας

Πως να Βρείτε τον Κατάλληλο Κτηνίατρο για τον Σκύλο Σας

Κάθε σκύλος αξίζει να έχει έναν καλό κτηνίατρο στη ζωή του. Ως ιδιοκτήτης κατοικίδιου, θα πρέπει να καλύπτει τις ανάγκες σας αλλά και τις ανάγκες του σκύλου σας. Ο κτηνίατρός σας είναι ο άλλος οικογενειακός σας ιατρός, επομένως θα πρέπει να βρείτε τον κατάλληλο. Δείτε...

Διαβάστε Περισσότερα