Το να περνάτε χρόνο στο σπίτι έχει οδηγήσει σε περισσότερους επισκέπτες στην πόρτα, είτε πρόκειται για παράδοση super market, είτε για την παραγγελία τροφής από την CricksyDog ή και ακόμα για την παράδοση φαγητού. Η απομόνωση στο σπίτι σημαίνει λιγότερες ευκαιρίες κοινωνικοποίησης. Ενώ το γάβγισμα είναι μια μορφή επικοινωνίας για το κουτάβι σας, μπορεί να γίνει πολύ ενοχλητικό και να σας φέρει σε δύσκολη θέση. Διαβάστε παρακάτω τις συμβουλές για να βοηθήσετε το σκυλί σας να είναι ήρεμο όταν ανοίγει η εξώπορτα.

 

Επιβραβεύστε την Ησυχία

Όταν αισθανθεί ο σκύλος σας μία παρουσία στη πόρτα σας, το βλέπουν ως εισβολέα και θέλουν αμέσως να σας ειδοποιήσουν. Διδάξτε στο κουτάβι σας ότι δεν χρειάζεται να γαβγίζει κάθε φορά που κάποιος είναι στην εξώπορτα. Όταν σταματήσει, ανταμείψτε το με το αγαπημένο του σνακ και επαινέστε το ότι είναι καλό σκυλί. Αυτό τους διδάσκει ότι το να μην γαβγίζουν τους δίνει μια ιδιαίτερη απόλαυση. Η συνέπεια είναι το κλειδί, οπότε φροντίστε να ενισχύσετε αυτήν τη συμπεριφορά είτε είστε εσείς, είτε τα παιδιά σας ή ο συγκάτοικος που ανοίγει την πόρτα.

 

Αγνοείστε το γάβγισμα

Είναι φυσιολογικό και επόμενο, να θελήσετε να δείξετε στο σκυλί σας ότι αυτή η συμπεριφορά είναι ανεπιθύμητη, αλλά σε αυτή την περίπτωση το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να το αγνοήσετε. Εάν το κουτάβι σας γαβγίζει με τον ήχου του κουδουνιού ή της πόρτας, μην απαντήσετε σε αυτή τη συμπεριφορά και μην το επιπλήξετε. Όταν αυξάνετε τη φωνή σας νιώθει ότι συμμετέχετε και εσείς στον ενθουσιασμό του. Αν το γαύγισμα συνεχίζεται, δοκιμάστε να γυρίσετε την πλάτη στο κουτάβι σας ώστε να καταλάβει ότι ο θόρυβος δεν προκαλεί την αντίδραση σας. Ενώ το ένστικτό σας, σας λέει να ανοίξετε την πόρτα για να σταματήσει το γάβγισμα στην πραγματικότητα ανταμείβετε την κακή του συμπεριφορά. Μην ενδώσετε! Μην ανοίξετε την πόρτα μέχρι να επικρατήσει σιωπή. Κάθε φορά που σταματά το γαύγισμα, επιβραβεύστε τον αμέσως με ένα χάδι στο κεφάλι ή πείτε του «καλό παιδί».

 

Τραβήξτε την προσοχή του

Τραβήξτε την προσοχή του ώστε να απομακρυνθεί από το άτομο που βρίσκεται στην πόρτα. Έχει το κουτάβι σας ένα αγαπημένο παιχνίδι; Κρατήστε το κοντά σας για να του ζητήσετε να το πάρει, όχι μόνο για να το απασχολήσετε αλλά και για να μην γαβγίσει. Διδάξτε στο κουτάβι σας να αντιδρά στα ερεθίσματα εστιάζοντας σε μία άλλη ενέργεια, όπως το να ξαπλώσει στο κρεβάτι του. Μπορείτε να βάλετε μια λιχουδιά στο κρεβάτι του και να του επισημάνετε ότι «τώρα πρέπει να πας στο κρεβάτι σου». Μόλις ο σκύλος σας ανταποκριθεί σε αυτό, δοκιμάστε να ανοίξετε την πόρτα ενώ είναι στο κρεβάτι του, αλλά αν σηκωθεί κλείστε αμέσως την πόρτα. Συνεχίστε μέχρι να σταματήσει να αντιδρά στο άνοιγμα της πόρτας. Έτσι, με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρετε να κρατήσετε το σκυλί σας ήρεμο.

Κουράστε τον

Ένα κουρασμένο σκυλί είναι και ένα χαρούμενο σκυλί! Βεβαιωθείτε ότι το κουτάβι σας ασκείτε σωματικά καθημερινά και παίρνει την ψυχική διέγερση που χρειάζεται. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα λιγότερο γάβγισμα από την πλήξη, την τιμωρία ή τη συσσωρευμένη ενέργεια. Η ποσότητα της δραστηριότητας που χρειάζεται εξαρτάται από τη ράτσα, το μέγεθος, την ηλικία και την υγεία του.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:

Ποια τροφή θα ήταν η καλύτερη για τη Λούνα και τον Μέρλιν, τα δύο τσιουάουα;

Ποια τροφή θα ήταν η καλύτερη για τη Λούνα και τον Μέρλιν, τα δύο τσιουάουα;

Ερωτών: Θα ήθελα να ρωτήσω τι ξηρά τροφή προτείνετε για το τσιουάουα μου, τη Λούνα. Είναι δύο ετών, ζυγίζει 2,30 κιλά, δεν τρώει κοτόπουλο, θα ήθελα μια υποαλλεργική ξηρά τροφή, με πολλές βιταμίνες και προστασία για τις αρθρώσεις. Το πρωί τρώει μαγειρεμένο φαγητό, το...

Διαβάστε Περισσότερα
Έτοιμοι για τον Δεύτερο Σκύλο; 7 Συμβουλές που Πρέπει Οπωσδήποτε να Λάβετε Υπόψη!

Έτοιμοι για τον Δεύτερο Σκύλο; 7 Συμβουλές που Πρέπει Οπωσδήποτε να Λάβετε Υπόψη!

Η άφιξη ενός νέου σκύλου είναι πάντα ένα συναρπαστικό γεγονός για την οικογένεια. Ωστόσο, σε ένα νοικοκυριό με περισσότερους από έναν σκύλους, είναι σημαντικό να σκεφτείτε πολλούς παράγοντες για να είναι η συμβίωση αρμονική και ευτυχισμένη για όλους. Παρακάτω αναλύω...

Διαβάστε Περισσότερα
Είναι σε κίνδυνο τα αυτιά του σκύλου σας; Έτσι θα αποτρέψετε τις φλεγμονές το καλοκαίρι!

Είναι σε κίνδυνο τα αυτιά του σκύλου σας; Έτσι θα αποτρέψετε τις φλεγμονές το καλοκαίρι!

Ο καθαρισμός των αυτιών του σκύλου είναι ένα από τα πιο σημαντικά, αλλά συχνά παραμελημένα μέρη της περιποίησης. Τα καθαρά αυτιά δεν εξασφαλίζουν μόνο την άνεση και την ευημερία του σκύλου, αλλά βοηθούν επίσης στην πρόληψη των δυσάρεστων και επώδυνων φλεγμονών των...

Διαβάστε Περισσότερα
Επαληθεύτηκε ανεξάρτητα
654 κριτικές