Το να περνάτε χρόνο στο σπίτι έχει οδηγήσει σε περισσότερους επισκέπτες στην πόρτα, είτε πρόκειται για παράδοση super market, είτε για την παραγγελία τροφής από την CricksyDog ή και ακόμα για την παράδοση φαγητού. Η απομόνωση στο σπίτι σημαίνει λιγότερες ευκαιρίες κοινωνικοποίησης. Ενώ το γάβγισμα είναι μια μορφή επικοινωνίας για το κουτάβι σας, μπορεί να γίνει πολύ ενοχλητικό και να σας φέρει σε δύσκολη θέση. Διαβάστε παρακάτω τις συμβουλές για να βοηθήσετε το σκυλί σας να είναι ήρεμο όταν ανοίγει η εξώπορτα.

 

Επιβραβεύστε την Ησυχία

Όταν αισθανθεί ο σκύλος σας μία παρουσία στη πόρτα σας, το βλέπουν ως εισβολέα και θέλουν αμέσως να σας ειδοποιήσουν. Διδάξτε στο κουτάβι σας ότι δεν χρειάζεται να γαβγίζει κάθε φορά που κάποιος είναι στην εξώπορτα. Όταν σταματήσει, ανταμείψτε το με το αγαπημένο του σνακ και επαινέστε το ότι είναι καλό σκυλί. Αυτό τους διδάσκει ότι το να μην γαβγίζουν τους δίνει μια ιδιαίτερη απόλαυση. Η συνέπεια είναι το κλειδί, οπότε φροντίστε να ενισχύσετε αυτήν τη συμπεριφορά είτε είστε εσείς, είτε τα παιδιά σας ή ο συγκάτοικος που ανοίγει την πόρτα.

 

Αγνοείστε το γάβγισμα

Είναι φυσιολογικό και επόμενο, να θελήσετε να δείξετε στο σκυλί σας ότι αυτή η συμπεριφορά είναι ανεπιθύμητη, αλλά σε αυτή την περίπτωση το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να το αγνοήσετε. Εάν το κουτάβι σας γαβγίζει με τον ήχου του κουδουνιού ή της πόρτας, μην απαντήσετε σε αυτή τη συμπεριφορά και μην το επιπλήξετε. Όταν αυξάνετε τη φωνή σας νιώθει ότι συμμετέχετε και εσείς στον ενθουσιασμό του. Αν το γαύγισμα συνεχίζεται, δοκιμάστε να γυρίσετε την πλάτη στο κουτάβι σας ώστε να καταλάβει ότι ο θόρυβος δεν προκαλεί την αντίδραση σας. Ενώ το ένστικτό σας, σας λέει να ανοίξετε την πόρτα για να σταματήσει το γάβγισμα στην πραγματικότητα ανταμείβετε την κακή του συμπεριφορά. Μην ενδώσετε! Μην ανοίξετε την πόρτα μέχρι να επικρατήσει σιωπή. Κάθε φορά που σταματά το γαύγισμα, επιβραβεύστε τον αμέσως με ένα χάδι στο κεφάλι ή πείτε του «καλό παιδί».

 

Απασχολήστε την προσοχή του

Τραβήξτε την προσοχή του ώστε να απομακρυνθεί από το άτομο που βρίσκεται στην πόρτα. Έχει το κουτάβι σας ένα αγαπημένο παιχνίδι; Κρατήστε το κοντά σας για να του ζητήσετε να το πάρει, όχι μόνο για να το απασχολήσετε αλλά και για να μην γαβγίσει. Διδάξτε στο κουτάβι σας να αντιδρά στα ερεθίσματα εστιάζοντας σε μία άλλη ενέργεια, όπως το να ξαπλώσει στο κρεβάτι του. Μπορείτε να βάλετε μια λιχουδιά στο κρεβάτι του και να του επισημάνετε ότι «τώρα πρέπει να πας στο κρεβάτι σου». Μόλις ο σκύλος σας ανταποκριθεί σε αυτό, δοκιμάστε να ανοίξετε την πόρτα ενώ είναι στο κρεβάτι του, αλλά αν σηκωθεί κλείστε αμέσως την πόρτα. Συνεχίστε μέχρι να σταματήσει να αντιδρά στο άνοιγμα της πόρτας. Έτσι, με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρετε να κρατήσετε το σκυλί σας ήρεμο.

Κουράστε τον

Ένα κουρασμένο σκυλί είναι και ένα χαρούμενο σκυλί! Βεβαιωθείτε ότι το κουτάβι σας ασκείτε σωματικά καθημερινά και παίρνει την ψυχική διέγερση που χρειάζεται. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα λιγότερο γάβγισμα από την πλήξη, την τιμωρία ή τη συσσωρευμένη ενέργεια. Η ποσότητα της δραστηριότητας που χρειάζεται εξαρτάται από τη ράτσα, το μέγεθος, την ηλικία και την υγεία του.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:

Ποια Ράτσα σκύλου Χρειάζεται τις Μεγαλύτερες Βόλτες;

Ποια Ράτσα σκύλου Χρειάζεται τις Μεγαλύτερες Βόλτες;

Πόση ώρα θα πρέπει να βγάζετε βόλτα το σκύλο σας κάθε μέρα; Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας όλες τις μεταβλητές – την ηλικία, την κατάσταση της υγείας του σκύλου, την εξωτερική θερμοκρασία και φυσικά τη ράτσα του.   5 Ράτσες Σκύλων που Χρειάζονται 2 Ώρες Βόλτας...

Διαβάστε Περισσότερα
5 Τρόποι που ο Σκύλος Διαβάζει τα Συναισθήματά σας

5 Τρόποι που ο Σκύλος Διαβάζει τα Συναισθήματά σας

Τα σκυλιά έχουν μια αξιοσημείωτη ικανότητα να αισθάνονται τα συναισθήματά μας. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι μας ξέρουν καλύτερα από ό,τι γνωρίζουμε εμείς τον εαυτό μας και η επιστήμη υποστηρίζει αυτή τη θεωρία. Η παραμικρή αύξηση της αρτηριακής πίεσης τους ειδοποιεί...

Διαβάστε Περισσότερα
Κοιτάζοντας στα Μάτια τον Σκύλου σας Απελευθερώνεται η Ορμόνη της Αγάπης

Κοιτάζοντας στα Μάτια τον Σκύλου σας Απελευθερώνεται η Ορμόνη της Αγάπης

Η ωκυτοκίνη είναι η λεγόμενη «ορμόνη της αγάπης». Είναι υπεύθυνη στο μας βοηθά να νιώθουμε θαλπωρή μεταξύ μας και προάγει το αίσθημα της εμπιστοσύνης. Πλημμυρίζει τα συστήματα των νέων μητέρων όταν κρατούν τα νεογέννητα μωρά τους. Όταν τα ζευγάρια εκδηλώνουν...

Διαβάστε Περισσότερα