Είναι άνετα να έχετε τον σκύλο δίπλα σας ενώ είστε στο κρεβάτι σας; Αν η απάντησή σας είναι ναι, δεν είστε ο μόνος. Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι οι γυναίκες κοιμούνται καλύτερα έχοντας ένα σκύλο δίπλα τους. Διαπιστώθηκε επίσης ότι οι γυναίκες κοιμούνται καλύτερα δίπλα στα σκυλιά τους από ό,τι με τους ανθρώπινους συντρόφους.

Έτσι, αν αφήσετε τον σκύλο σας να κοιμηθεί στο κρεβάτι μαζί σας, δεν πρέπει να νιώθετε ντροπή, γιατί πραγματικά σας βοηθάει να κοιμηθείτε πιο ήσυχα.

Πως Διεξήχθη η Έρευνα

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από ερευνητές στο Κολλέγιο Canisius στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης. Συγκέντρωσαν δεδομένα από 962 Αμερικανίδες για να διερευνήσουν τη σχέση μεταξύ ανθρώπων και κατοικιδίων κατά την ώρα της κατάκλισης. Το 55% των γυναικών είχαν τουλάχιστον ένα από τα σκυλιά τους να κοιμάται στο κρεβάτι τους, ενώ, το 31% μοιράζεται το κρεβάτι τους με μία γάτα και τέλος το 57% μοιράζεται το κρεβάτι τους με τον σύντροφό τους.

Γιατί Διεξήχθη η Έρευνα

Προηγούμενες έρευνες αποκάλυψαν ότι ο ύπνος με έναν άνθρωπο μπορεί να έχει θετικές αλλά και αρνητικές επιπτώσεις στην ποιότητα του ύπνου αλλά, δεν έχουμε πολλά δεδομένα για την ποιότητα του ύπνου μας με ένα κατοικίδιο. Οι ερευνητές ήθελαν να εξετάσουν τι επιπτώσεις έχει η κοινή χρήση ενός κρεβατιού με τα κατοικίδια ζώα στη ρουτίνα του ύπνου.

Τα Αποτελέσματα της Έρευνας

Σύμφωνα με την έρευνα, τα σκυλιά που κοιμούνται στο κρεβάτι του ιδιοκτήτη θεωρούνταν ότι διαταράσσουν λιγότερο τον ύπνο και συνδέονται με ισχυρότερα αισθήματα άνεσης και ασφάλειας σε σύγκριση με τους συντρόφους.  Οι ιδιοκτήτες σκύλων βρέθηκαν επίσης να κοιμούνται και να ξυπνούν νωρίτερα από τους ιδιοκτήτες γατών.

Οι γάτες που κοιμόντουσαν στο κρεβάτι του ιδιοκτήτη τους ήταν εξίσου ενοχλητικές με τους ανθρώπινους συντρόφους και συνδέονταν με ασθενέστερα αισθήματα άνεσης και ασφάλειας από ό, τι ο ύπνος με ανθρώπους και σκύλους.

Αυτή η έρευνα συμφωνεί με μία μελέτη της Mayo Clinic του 2015 που αξιολόγησε τον ύπνο των ανθρώπων και των σκύλων που διαμένουν στο ίδιο υπνοδωμάτιο. Διαπιστώθηκε ότι οι άνθρωποι με έναν μόνο σκύλο στην κρεβατοκάμαρά τους διατηρούσαν καλά επίπεδα ύπνου αλλά, η θέση ύπνου του σκύλου έκανε τη διαφορά.

Τι Είναι Αυτό που Επηρέασε τα Αποτελέσματα

Γιατί οι γυναίκες που κοιμούνται με έναν σκύλο στο κρεβάτι τους αναφέρουν η ποιότητα του ύπνου τους είναι καλύτερη; Μια πρόταση είναι ότι η φροντίδα σκύλου σχετίζεται με μία αυστηρή ρουτίνα, η οποία αυτή περιλαμβάνει και αυστηρό πρόγραμμα ύπνου.  

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι αυτά είναι πρώιμα ευρήματα. Η παρακολούθηση της έρευνας είναι απαραίτητη για να προσδιοριστεί εάν τελικά είναι αντικειμενικά τα αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τη δική μου άποψη, ενώ δεν είμαι επιστήμονας, θα ήθελα να προσθέσω ένα ακόμα λόγο για τον οποίον τα σκυλιά είναι «φοβερά». Ο ύπνος με τον σκύλο μου με κάνει να νιώθω ασφάλεια και άνεση. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, το 42% των ιδιοκτητών σκύλων επιτρέπουν στον σκύλο τους να κοιμάται στο κρεβάτι μαζί τους τη νύχτα και αν κρίνω από αυτή την έρευνα, πιστεύω ότι όλοι μας συμφωνούμε σε αυτό.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:

Ο σκύλος μου έχει μαλακά κόπρανα εδώ και 3 μήνες, τρώει σκυλοτροφή και ξύνει τα μπροστινά του πόδια. Τι πρέπει να κάνω;

Ο σκύλος μου έχει μαλακά κόπρανα εδώ και 3 μήνες, τρώει σκυλοτροφή και ξύνει τα μπροστινά του πόδια. Τι πρέπει να κάνω;

Ερωτών: Ο σκύλος μου έχει μαλακά κόπρανα εδώ και 3 μήνες, τρώει σκυλοτροφή και ξύνει τα μπροστινά του πόδια.   Η απάντηση του ιδρυτή και ειδικού μας, Imre Vargyas: ✔️ Ειδικός διατροφής σκύλων που αφιέρωσε τη ζωή του στην πρόληψη των τροφικών αλλεργιών στους...

Διαβάστε Περισσότερα
Διατροφή σκύλων ανάλογα με την ηλικία: Οδηγός διατροφής προσαρμοσμένος στις ηλικιακές ιδιαιτερότητες.

Διατροφή σκύλων ανάλογα με την ηλικία: Οδηγός διατροφής προσαρμοσμένος στις ηλικιακές ιδιαιτερότητες.

Η διατροφή των σκύλων είναι κρίσιμος παράγοντας για την υγεία και την ευημερία τους, και όπως στους ανθρώπους, έτσι και στους σκύλους απαιτείται μια διατροφή προσαρμοσμένη στις αλλαγές της ηλικίας. Σκύλοι διαφόρων ηλικιών έχουν διαφορετικές διατροφικές ανάγκες, τις...

Διαβάστε Περισσότερα
Πρόληψη της παχυσαρκίας στα σκυλιά: Οδηγός για την αποφυγή και διαχείριση του υπερβολικού βάρους

Πρόληψη της παχυσαρκίας στα σκυλιά: Οδηγός για την αποφυγή και διαχείριση του υπερβολικού βάρους

Η πρόληψη της παχυσαρκίας στα σκυλιά είναι ουσιαστική για την εξασφάλιση μιας μακράς και υγιούς ζωής. Η κατάλληλη διατροφή, η τακτική άσκηση και η συνεχής παρακολούθηση της υγείας είναι κρίσιμα στοιχεία αυτής της διαδικασίας. Είναι σημαντικό να παρέχουμε μια...

Διαβάστε Περισσότερα
Επαληθεύτηκε ανεξάρτητα
638 κριτικές