Είναι άνετα να έχετε τον σκύλο δίπλα σας ενώ είστε στο κρεβάτι σας; Αν η απάντησή σας είναι ναι, δεν είστε ο μόνος. Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι οι γυναίκες κοιμούνται καλύτερα έχοντας ένα σκύλο δίπλα τους. Διαπιστώθηκε επίσης ότι οι γυναίκες κοιμούνται καλύτερα δίπλα στα σκυλιά τους από ό,τι με τους ανθρώπινους συντρόφους.

Έτσι, αν αφήσετε τον σκύλο σας να κοιμηθεί στο κρεβάτι μαζί σας, δεν πρέπει να νιώθετε ντροπή, γιατί πραγματικά σας βοηθάει να κοιμηθείτε πιο ήσυχα.

Πως Διεξήχθη η Έρευνα

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από ερευνητές στο Κολλέγιο Canisius στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης. Συγκέντρωσαν δεδομένα από 962 Αμερικανίδες για να διερευνήσουν τη σχέση μεταξύ ανθρώπων και κατοικιδίων κατά την ώρα της κατάκλισης. Το 55% των γυναικών είχαν τουλάχιστον ένα από τα σκυλιά τους να κοιμάται στο κρεβάτι τους, ενώ, το 31% μοιράζεται το κρεβάτι τους με μία γάτα και τέλος το 57% μοιράζεται το κρεβάτι τους με τον σύντροφό τους.

Γιατί Διεξήχθη η Έρευνα

Προηγούμενες έρευνες αποκάλυψαν ότι ο ύπνος με έναν άνθρωπο μπορεί να έχει θετικές αλλά και αρνητικές επιπτώσεις στην ποιότητα του ύπνου αλλά, δεν έχουμε πολλά δεδομένα για την ποιότητα του ύπνου μας με ένα κατοικίδιο. Οι ερευνητές ήθελαν να εξετάσουν τι επιπτώσεις έχει η κοινή χρήση ενός κρεβατιού με τα κατοικίδια ζώα στη ρουτίνα του ύπνου.

Τα Αποτελέσματα της Έρευνας

Σύμφωνα με την έρευνα, τα σκυλιά που κοιμούνται στο κρεβάτι του ιδιοκτήτη θεωρούνταν ότι διαταράσσουν λιγότερο τον ύπνο και συνδέονται με ισχυρότερα αισθήματα άνεσης και ασφάλειας σε σύγκριση με τους συντρόφους.  Οι ιδιοκτήτες σκύλων βρέθηκαν επίσης να κοιμούνται και να ξυπνούν νωρίτερα από τους ιδιοκτήτες γατών.

Οι γάτες που κοιμόντουσαν στο κρεβάτι του ιδιοκτήτη τους ήταν εξίσου ενοχλητικές με τους ανθρώπινους συντρόφους και συνδέονταν με ασθενέστερα αισθήματα άνεσης και ασφάλειας από ό, τι ο ύπνος με ανθρώπους και σκύλους.

Αυτή η έρευνα συμφωνεί με μία μελέτη της Mayo Clinic του 2015 που αξιολόγησε τον ύπνο των ανθρώπων και των σκύλων που διαμένουν στο ίδιο υπνοδωμάτιο. Διαπιστώθηκε ότι οι άνθρωποι με έναν μόνο σκύλο στην κρεβατοκάμαρά τους διατηρούσαν καλά επίπεδα ύπνου αλλά, η θέση ύπνου του σκύλου έκανε τη διαφορά.

Τι Είναι Αυτό που Επηρέασε τα Αποτελέσματα

Γιατί οι γυναίκες που κοιμούνται με έναν σκύλο στο κρεβάτι τους αναφέρουν η ποιότητα του ύπνου τους είναι καλύτερη; Μια πρόταση είναι ότι η φροντίδα σκύλου σχετίζεται με μία αυστηρή ρουτίνα, η οποία αυτή περιλαμβάνει και αυστηρό πρόγραμμα ύπνου.  

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι αυτά είναι πρώιμα ευρήματα. Η παρακολούθηση της έρευνας είναι απαραίτητη για να προσδιοριστεί εάν τελικά είναι αντικειμενικά τα αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τη δική μου άποψη, ενώ δεν είμαι επιστήμονας, θα ήθελα να προσθέσω ένα ακόμα λόγο για τον οποίον τα σκυλιά είναι «φοβερά». Ο ύπνος με τον σκύλο μου με κάνει να νιώθω ασφάλεια και άνεση. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, το 42% των ιδιοκτητών σκύλων επιτρέπουν στον σκύλο τους να κοιμάται στο κρεβάτι μαζί τους τη νύχτα και αν κρίνω από αυτή την έρευνα, πιστεύω ότι όλοι μας συμφωνούμε σε αυτό.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:

5 Εύκολες και Δροσιστικές Συνταγές για τον Σκύλο σας το Καλοκαίρι

5 Εύκολες και Δροσιστικές Συνταγές για τον Σκύλο σας το Καλοκαίρι

Στη ζέστη του καλοκαιριού, όχι μόνο εμείς, αλλά και οι τετράποδοι φίλοι μας απολαμβάνουν δροσιστικές λιχουδιές. Με τις παρακάτω απλές και δροσιστικές σνακ και παγωτά, μπορείτε να χαρίσετε χαρά στον σκύλο σας. Αυτές οι συνταγές δεν είναι μόνο νόστιμες, αλλά και...

Διαβάστε Περισσότερα
Βοήθεια, θέλω να πάω διακοπές! Τι να κάνω με τον σκύλο μου;

Βοήθεια, θέλω να πάω διακοπές! Τι να κάνω με τον σκύλο μου;

Όταν επιτέλους έρθει η πολυαναμενόμενη ώρα των διακοπών, όλοι προετοιμάζονται με ενθουσιασμό. Ωστόσο, για τους ιδιοκτήτες σκύλων, αυτή η στιγμή μπορεί να φέρει και ανησυχίες, καθώς προκύπτει το ερώτημα: τι κάνουμε με το κατοικίδιό μας ενώ λείπουμε; Αν και πολλοί θα...

Διαβάστε Περισσότερα
Η Άλισον, ένα 6χρονο μίγμα βίσζλα, έχει χάσει πολύ βάρος

Η Άλισον, ένα 6χρονο μίγμα βίσζλα, έχει χάσει πολύ βάρος

Ερωτών: Αγαπητέ Imre! Εδώ και πάνω από δύο χρόνια παραγγέλνω την τροφή με σολομό από εσάς. Η Άλισον, τον τελευταίο μήνα, έχει χάσει πολύ βάρος, παρόλο που λαμβάνει την ίδια ποσότητα τροφής. Είναι αθλητικός σκύλος, οπότε ποτέ δεν ήταν παχιά, αλλά τώρα φαίνονται τα...

Διαβάστε Περισσότερα
Επαληθεύτηκε ανεξάρτητα
670 κριτικές