Με τους γονείς κατοικίδιων και τα κουτάβια τους να περιορίζονται στο σπίτι, τα σκυλιά είναι πιθανό να γαυγίζουν πιο συχνά. Ακολουθούν τέσσερις συμβουλές για να βοηθήσετε τα κουτάβια σας να γίνουν καλοί γείτονες:

Συμβουλή 1: Βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος σας ασκείτε συχνά και δεν πλήττει

Πολλοί άνθρωποι υποθέτουν ότι επειδή ένας σκύλος βρίσκεται σε μια αυλή, σημαίνει ότι θα ασκηθεί μόνος του ή θα βρει κάτι παραγωγικό να ασχοληθεί. Αυτό δεν ισχύει! Ακόμα και τα σκυλιά σε μεγάλες αυλές πρέπει να περπατούν ή να τρέχουν για τουλάχιστον 60 λεπτά καθημερινά. Φροντίστε να δώσετε στο κουτάβι σας διαδραστικά παιχνίδια όπως κύβους τροφίμων ή κόκαλα για μάσημα. Εάν ο σκύλος σας κουράζετε μέσα στην ημέρα του και το κουτάβι σας έχει παιχνίδια για να παίξει, τότε θα είναι λιγότερο πιθανό να γαυγίσει.

Συμβουλή 2: Μην ενισχύετε κατά λάθος το γάβγισμα του σκύλου σας

Συχνά, όταν ένας σκύλος αρχίζει να γαβγίζει, οι γονείς κατοικίδιων του φωνάζουν για να σταματήσει. Μαντέψτε τι πιστεύει ο σκύλος; Γαύγισα και οι γονείς μου, μου μίλησαν και  ξαφνικά νιώθει το κουτάβι σας ό,τι τραβάει περισσότερη προσοχή από όταν ήταν ήσυχο. Για τον σκύλο, το γάβγισμα είναι υπέροχο πράγμα!

Συμβουλή 3: Αφουγκραστείτε τις στιγμές που ο σκύλος σας δεν γαυγίζει, βγείτε έξω και επαινέστε τον

Περάστε χρόνο στην αυλή μαζί του και όταν το σκυλί σας πιθανότατα θα ακούσει τους γείτονες ή άλλους θορύβους θα αρχίσει να γαυγίζει. Το σημαντικό είναι ΠΡΙΝ αρχίσει να γαυγίζει, εσείς θα πρέπει να τον επαινέσετε επειδή, είναι κάθετε ήσυχος. Ο σκύλος σας θα μάθει σύντομα ότι «η σιωπή είναι χρυσός» και θα αρχίσει να γαβγίζει λιγότερο.

Συμβουλή 4: Θέλετε να διδάξτε στο σκυλί σας την εντολή «Σταμάτα να γαυγίζεις»;

Ορίστε πως:

  • Πηγαίντε στην αυλή με το κουτάβι σας
  • Όταν ο σκύλος σας ακούσει ένα ήχο θα αρχίσει να γαυγίζει, αφήστε τον να γαυγίσει μερικές φορές και στη συνέχεια πείτε «ησυχία» με σταθερό και απαλό τόνο
  • Εάν το κουτάβι σας σταματήσει να γαβγίζει, έστω και για ένα δευτερόλεπτο, επαινέστε τον, δώστε του μία λιχουδιά και πείτε του «καλό παιδί»
  • Εάν το κουτάβι σας σας αγνοεί και συνεχίζει να γαβγίζει, φωνάξτε ή κάντε μια κίνηση για να εστιάσει σε εσάς
  • Όταν ο σκύλος σας ανταποκριθεί, πείτε «καλό παιδί» και δώστε του μια λιχουδιά (οι τροφές μας και οι λιχουδιές μας είναι ιδανικές για αυτή την περίπτωση!), επαναλάβετέ το μέχρι να το εμπεδώσει.

Εάν οι θόρυβοι που κάνουν το σκύλο σας να γαβγίζει ασταμάτητα, τότε εξασκηθείτε στην εντολή «ησυχία» με έναν ήχο, όπως χτύπημα στην εξώπορτα ή το κουδούνι. Μόλις ο σκύλος σας καταλάβει την εντολή «ησυχία» μέσα στο σπίτι, τότε θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή την λέξη και στην αυλή.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:

Ποια Ράτσα σκύλου Χρειάζεται τις Μεγαλύτερες Βόλτες;

Ποια Ράτσα σκύλου Χρειάζεται τις Μεγαλύτερες Βόλτες;

Πόση ώρα θα πρέπει να βγάζετε βόλτα το σκύλο σας κάθε μέρα; Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας όλες τις μεταβλητές – την ηλικία, την κατάσταση της υγείας του σκύλου, την εξωτερική θερμοκρασία και φυσικά τη ράτσα του.   5 Ράτσες Σκύλων που Χρειάζονται 2 Ώρες Βόλτας...

Διαβάστε Περισσότερα
5 Τρόποι που ο Σκύλος Διαβάζει τα Συναισθήματά σας

5 Τρόποι που ο Σκύλος Διαβάζει τα Συναισθήματά σας

Τα σκυλιά έχουν μια αξιοσημείωτη ικανότητα να αισθάνονται τα συναισθήματά μας. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι μας ξέρουν καλύτερα από ό,τι γνωρίζουμε εμείς τον εαυτό μας και η επιστήμη υποστηρίζει αυτή τη θεωρία. Η παραμικρή αύξηση της αρτηριακής πίεσης τους ειδοποιεί...

Διαβάστε Περισσότερα
Κοιτάζοντας στα Μάτια τον Σκύλου σας Απελευθερώνεται η Ορμόνη της Αγάπης

Κοιτάζοντας στα Μάτια τον Σκύλου σας Απελευθερώνεται η Ορμόνη της Αγάπης

Η ωκυτοκίνη είναι η λεγόμενη «ορμόνη της αγάπης». Είναι υπεύθυνη στο μας βοηθά να νιώθουμε θαλπωρή μεταξύ μας και προάγει το αίσθημα της εμπιστοσύνης. Πλημμυρίζει τα συστήματα των νέων μητέρων όταν κρατούν τα νεογέννητα μωρά τους. Όταν τα ζευγάρια εκδηλώνουν...

Διαβάστε Περισσότερα