Με τους γονείς κατοικίδιων και τα κουτάβια τους να περιορίζονται στο σπίτι, τα σκυλιά είναι πιθανό να γαυγίζουν πιο συχνά. Ακολουθούν τέσσερις συμβουλές για να βοηθήσετε τα κουτάβια σας να γίνουν καλοί γείτονες:

Συμβουλή 1: Βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος σας ασκείτε συχνά και δεν πλήττει

Πολλοί άνθρωποι υποθέτουν ότι επειδή ένας σκύλος βρίσκεται σε μια αυλή, σημαίνει ότι θα ασκηθεί μόνος του ή θα βρει κάτι παραγωγικό να ασχοληθεί. Αυτό δεν ισχύει! Ακόμα και τα σκυλιά σε μεγάλες αυλές πρέπει να περπατούν ή να τρέχουν για τουλάχιστον 60 λεπτά καθημερινά. Φροντίστε να δώσετε στο κουτάβι σας διαδραστικά παιχνίδια όπως κύβους τροφίμων ή κόκαλα για μάσημα. Εάν ο σκύλος σας κουράζετε μέσα στην ημέρα του και το κουτάβι σας έχει παιχνίδια για να παίξει, τότε θα είναι λιγότερο πιθανό να γαυγίσει.

Συμβουλή 2: Μην ενισχύετε κατά λάθος το γάβγισμα του σκύλου σας

Συχνά, όταν ένας σκύλος αρχίζει να γαβγίζει, οι γονείς κατοικίδιων του φωνάζουν για να σταματήσει. Μαντέψτε τι πιστεύει ο σκύλος; Γαύγισα και οι γονείς μου, μου μίλησαν και  ξαφνικά νιώθει το κουτάβι σας ό,τι τραβάει περισσότερη προσοχή από όταν ήταν ήσυχο. Για τον σκύλο, το γάβγισμα είναι υπέροχο πράγμα!

Συμβουλή 3: Αφουγκραστείτε τις στιγμές που ο σκύλος σας δεν γαυγίζει, βγείτε έξω και επαινέστε τον

Περάστε χρόνο στην αυλή μαζί του και όταν το σκυλί σας πιθανότατα θα ακούσει τους γείτονες ή άλλους θορύβους θα αρχίσει να γαυγίζει. Το σημαντικό είναι ΠΡΙΝ αρχίσει να γαυγίζει, εσείς θα πρέπει να τον επαινέσετε επειδή, είναι κάθετε ήσυχος. Ο σκύλος σας θα μάθει σύντομα ότι «η σιωπή είναι χρυσός» και θα αρχίσει να γαβγίζει λιγότερο.

Συμβουλή 4: Θέλετε να διδάξτε στο σκυλί σας την εντολή «Σταμάτα να γαυγίζεις»;

Ορίστε πως:

  • Πηγαίντε στην αυλή με το κουτάβι σας
  • Όταν ο σκύλος σας ακούσει ένα ήχο θα αρχίσει να γαυγίζει, αφήστε τον να γαυγίσει μερικές φορές και στη συνέχεια πείτε «ησυχία» με σταθερό και απαλό τόνο
  • Εάν το κουτάβι σας σταματήσει να γαβγίζει, έστω και για ένα δευτερόλεπτο, επαινέστε τον, δώστε του μία λιχουδιά και πείτε του «καλό παιδί»
  • Εάν το κουτάβι σας σας αγνοεί και συνεχίζει να γαβγίζει, φωνάξτε ή κάντε μια κίνηση για να εστιάσει σε εσάς
  • Όταν ο σκύλος σας ανταποκριθεί, πείτε «καλό παιδί» και δώστε του μια λιχουδιά (οι τροφές μας και οι λιχουδιές μας είναι ιδανικές για αυτή την περίπτωση!), επαναλάβετέ το μέχρι να το εμπεδώσει.

Εάν οι θόρυβοι που κάνουν το σκύλο σας να γαβγίζει ασταμάτητα, τότε εξασκηθείτε στην εντολή «ησυχία» με έναν ήχο, όπως χτύπημα στην εξώπορτα ή το κουδούνι. Μόλις ο σκύλος σας καταλάβει την εντολή «ησυχία» μέσα στο σπίτι, τότε θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή την λέξη και στην αυλή.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:

Ο σκύλος μου έχει μαλακά κόπρανα εδώ και 3 μήνες, τρώει σκυλοτροφή και ξύνει τα μπροστινά του πόδια. Τι πρέπει να κάνω;

Ο σκύλος μου έχει μαλακά κόπρανα εδώ και 3 μήνες, τρώει σκυλοτροφή και ξύνει τα μπροστινά του πόδια. Τι πρέπει να κάνω;

Ερωτών: Ο σκύλος μου έχει μαλακά κόπρανα εδώ και 3 μήνες, τρώει σκυλοτροφή και ξύνει τα μπροστινά του πόδια.   Η απάντηση του ιδρυτή και ειδικού μας, Imre Vargyas: ✔️ Ειδικός διατροφής σκύλων που αφιέρωσε τη ζωή του στην πρόληψη των τροφικών αλλεργιών στους...

Διαβάστε Περισσότερα
Διατροφή σκύλων ανάλογα με την ηλικία: Οδηγός διατροφής προσαρμοσμένος στις ηλικιακές ιδιαιτερότητες.

Διατροφή σκύλων ανάλογα με την ηλικία: Οδηγός διατροφής προσαρμοσμένος στις ηλικιακές ιδιαιτερότητες.

Η διατροφή των σκύλων είναι κρίσιμος παράγοντας για την υγεία και την ευημερία τους, και όπως στους ανθρώπους, έτσι και στους σκύλους απαιτείται μια διατροφή προσαρμοσμένη στις αλλαγές της ηλικίας. Σκύλοι διαφόρων ηλικιών έχουν διαφορετικές διατροφικές ανάγκες, τις...

Διαβάστε Περισσότερα
Πρόληψη της παχυσαρκίας στα σκυλιά: Οδηγός για την αποφυγή και διαχείριση του υπερβολικού βάρους

Πρόληψη της παχυσαρκίας στα σκυλιά: Οδηγός για την αποφυγή και διαχείριση του υπερβολικού βάρους

Η πρόληψη της παχυσαρκίας στα σκυλιά είναι ουσιαστική για την εξασφάλιση μιας μακράς και υγιούς ζωής. Η κατάλληλη διατροφή, η τακτική άσκηση και η συνεχής παρακολούθηση της υγείας είναι κρίσιμα στοιχεία αυτής της διαδικασίας. Είναι σημαντικό να παρέχουμε μια...

Διαβάστε Περισσότερα
Επαληθεύτηκε ανεξάρτητα
638 κριτικές