Η χαρά, ο φόβος και η προσμονή ενός νέου μωρού είναι ήδη δύσκολο να τα διαχειριστεί κανείς. Στην πραγματικότητα, είναι δύσκολο και για έναν σκύλο. Οι νέες μυρωδιές και οι ήχοι που θα υπάρξουν θα αποτελέσουν μεγάλη αλλαγή για όλους.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να προετοιμάσετε το κουτάβι σας για το νέο μέλος της οικογένειάς σας:

Αλλαγές

Κάντε αλλαγές το συντομότερο δυνατό. Το στήσιμο της κούνιας, την κουνιστή καρέκλα κ.λπ. θα επιτρέψουν στο σκύλο σας να προσαρμοστεί σε αυτά τα νέα αντικείμενα, χωρίς να σοκαριστεί όταν έρθει το μωρό. Δοκιμάστε να πάρετε το σκυλί σας για έναν περίπατο με ένα άδειο καρότσι ή ξεκινήστε να χρησιμοποιείται τις κρέμες του μωρού, ώστε το κουτάβι σας να συνηθίσει τη μυρωδιά. Ενθαρρύνετε το σκυλί σας να εξερευνήσει, να μυρίσει και να αλληλοεπιδράσει με τα νέα αντικείμενα.

Ακουστικές Αλλαγές

Μερικές από τις μεγαλύτερες προσαρμογές μπορούν να έρθουν με τη μορφή ήχου. Από το κλάμα μέχρι το ουρλιαχτό και γέλιο στο ενδιάμεσο, οι ήχοι των νέων μωρών είναι πολύτιμοι και εκπληκτικοί για τους γονείς και τα κουτάβια. Για να προετοιμαστείτε, καλέστε φίλους με μωρά και μικρά παιδιά στο σπίτι. Ακόμα, μπορείτε να πάρετε το κουτάβι σας σε μία παιδική χαρά και αφήστε το να δει τα παιδιά που παίζουν. Μπορείτε ακόμα να αγοράσετε CD ή να κατεβάσετε ήχους μωρών που κλαίνε για εξάσκηση.

Ανεξαρτησία

Τα σκυλιά είναι πολύ πιστά πλάσματα και θέλουν να περνούν όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο με τους ανθρώπους τους. Ξεκινήστε να περνάτε λιγότερο χρόνο με το σκυλί σας ώστε να αποκτήσουν την ανεξαρτησία τους. Εάν υπάρχουν άλλα μέλη της οικογένειας στο σπίτι, ενθαρρύνετέ τα να κάνουν παρέα με το σκύλο ώστε να αποκτήσουν καλύτερη σχέση μεταξύ τους. Μπορείτε ακόμα να τα αφήσετε σε μονάδες φύλαξης σκύλων, όχι μόνο για να γίνουν πιο ανεξάρτητα αλλά και για να παίξουν όλη μέρα και το βράδυ γυρίσουν κουρασμένα.

Μόλις έρθει η μεγάλη μέρα που θα έρθει το μωρό στο σπίτι, δοκιμάστε αυτές τις συμβουλές:

Προετοιμάστε την αλληλεπίδρασή τους

Εάν είναι δυνατόν, στείλτε την κουβέρτα του μωρού σας σπίτι ώστε να συνηθίσει τη μυρωδιά μέχρι να έρθει το μωρό στο σπίτι.

Ζητήστε από ένα μέλος της οικογένειας να πάει τον σκύλο σας για έναν περίπατο πριν έρθει το μωρό για να βεβαιωθείτε ότι έχει απελευθερώσει οποιαδήποτε συσσωρευμένη ενέργεια.

Μείνετε Ήρεμοι

Μόλις φτάσει τελικά η μεγάλη στιγμή, βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος σας είναι ήρεμος και δεν θα πηδάει τριγύρω. Καθίστε στο πάτωμα με το νεογέννητο και αφήστε σιγά σιγά να πραγματοποιηθεί η αλληλεπίδραση. Μην πιέζετε το σκυλί και το μωρό σας να γνωριστούν, αλλά αφήστε το σκυλί σας να έρθει με τον δικό του ρυθμό. Φροντίστε να δώσετε στο κουτάβι σας λιχουδιές για να συνδέσει το γεγονός με θετικές σκέψεις.

Να έχετε ένα ακόμα άτομα δίπλα σας, αν χρειαστεί να παρέμβει αν το απαιτεί η κατάσταση. Πρέπει να παραμείνετε σταθεροί και θετικοί, επίσης, δεν πρέπει να τιμωρήσετε το κουτάβι σας για να μην συνδέσει το νεογέννητο με τιμωρία.

Επίβλεψη Αλληλεπιδράσεων

Αν όλα πάνε όπως πρέπει, το κουτάβι σας σύντομα θα αποφασίσει ότι το μωρό σας είναι μέλος της οικογένειας και θα το αποδεχτεί. Ακόμα κι αν δένονται γρήγορα μεταξύ τους, μην τα αφήνετε ποτέ χωρίς επίβλεψη. Ομοίως, όταν το μωρό σας θα μεγαλώσει και θα έχει προσαρμοστεί σε αυτόν τον κόσμο, αποφύγετε να αφήσετε το σκυλί να γλείψει το μωρό σας, για την αποτροπή και εξάπλωση μικροβίων.

Εάν έχετε σοβαρές ανησυχίες για το σκυλί σας στο πώς μπορεί να αντιδράσει με την άφιξη του μωρού σας, συμβουλευτείτε αμέσως έναν ειδικό.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:

Αναρωτιέμαι αν το λεγόμενο κόκκαλο λευκού χοίρου μπορεί να δοθεί σε ημίαιμο Labrador-German Shepherd-Visla;

Αναρωτιέμαι αν το λεγόμενο κόκκαλο λευκού χοίρου μπορεί να δοθεί σε ημίαιμο Labrador-German Shepherd-Visla;

Ερωτών: Αναρωτιέμαι αν το λεγόμενο λευκό κόκκαλο χοίρου μπορεί να δοθεί σε ένα ημίαιμο Labrador-German Shepherd-Vizsla; Ο σκύλος είναι 38 κιλά, λατρεύει τα κόκαλα, αλλά τρέφεται μόνο υποαλλεργική ξηρή τροφή.   Η απάντηση του ιδρυτή και ειδικού μας, Imre Vargyas:...

Διαβάστε Περισσότερα
6 Λόγοι για να Βγάζετε Βόλτα τον Σκύλο σας

6 Λόγοι για να Βγάζετε Βόλτα τον Σκύλο σας

Βόλτα με το σκύλο- δύο φορές την ημέρα- είναι συνήθως η πιο ωραία στιγμή της ημέρας μου. Λατρεύω τον ήρεμο χρόνο που περνώ με το σκυλί μου και την άσκηση που μας προσφέρει.   6 Λόγοι να Βγάζετε Βόλτα το Σκύλο σας Τακτικά, όχι μόνο τον Ιανουάριο Ο Ιανουάριος είναι...

Διαβάστε Περισσότερα
Χειμερινές Βόλτες: Συμβουλές Περιποίησης Σκύλων Μετά από μία Βόλτα στο Κρύο

Χειμερινές Βόλτες: Συμβουλές Περιποίησης Σκύλων Μετά από μία Βόλτα στο Κρύο

Ακόμα και τους πιο παγωμένους μήνες του χειμώνα, ο αγαπημένος σκυλάκος θα πρέπει να παραμείνει σωματικά δραστήριος μέσω της τακτικής βόλτας. Άλλωστε οι βόλτες και η περιποίηση τους είναι μεγίστης σημασίας. Η σωματική δραστηριότητα όχι μόνο τους βοηθάει να παραμείνουν...

Διαβάστε Περισσότερα