Η χαρά, ο φόβος και η προσμονή ενός νέου μωρού είναι ήδη δύσκολο να τα διαχειριστεί κανείς. Στην πραγματικότητα, είναι δύσκολο και για έναν σκύλο. Οι νέες μυρωδιές και οι ήχοι που θα υπάρξουν θα αποτελέσουν μεγάλη αλλαγή για όλους.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να προετοιμάσετε το κουτάβι σας για το νέο μέλος της οικογένειάς σας:

Αλλαγές

Κάντε αλλαγές το συντομότερο δυνατό. Το στήσιμο της κούνιας, την κουνιστή καρέκλα κ.λπ. θα επιτρέψουν στο σκύλο σας να προσαρμοστεί σε αυτά τα νέα αντικείμενα, χωρίς να σοκαριστεί όταν έρθει το μωρό. Δοκιμάστε να πάρετε το σκυλί σας για έναν περίπατο με ένα άδειο καρότσι ή ξεκινήστε να χρησιμοποιείται τις κρέμες του μωρού, ώστε το κουτάβι σας να συνηθίσει τη μυρωδιά. Ενθαρρύνετε το σκυλί σας να εξερευνήσει, να μυρίσει και να αλληλοεπιδράσει με τα νέα αντικείμενα.

Ακουστικές Αλλαγές

Μερικές από τις μεγαλύτερες προσαρμογές μπορούν να έρθουν με τη μορφή ήχου. Από το κλάμα μέχρι το ουρλιαχτό και γέλιο στο ενδιάμεσο, οι ήχοι των νέων μωρών είναι πολύτιμοι και εκπληκτικοί για τους γονείς και τα κουτάβια. Για να προετοιμαστείτε, καλέστε φίλους με μωρά και μικρά παιδιά στο σπίτι. Ακόμα, μπορείτε να πάρετε το κουτάβι σας σε μία παιδική χαρά και αφήστε το να δει τα παιδιά που παίζουν. Μπορείτε ακόμα να αγοράσετε CD ή να κατεβάσετε ήχους μωρών που κλαίνε για εξάσκηση.

Ανεξαρτησία

Τα σκυλιά είναι πολύ πιστά πλάσματα και θέλουν να περνούν όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο με τους ανθρώπους τους. Ξεκινήστε να περνάτε λιγότερο χρόνο με το σκυλί σας ώστε να αποκτήσουν την ανεξαρτησία τους. Εάν υπάρχουν άλλα μέλη της οικογένειας στο σπίτι, ενθαρρύνετέ τα να κάνουν παρέα με το σκύλο ώστε να αποκτήσουν καλύτερη σχέση μεταξύ τους. Μπορείτε ακόμα να τα αφήσετε σε μονάδες φύλαξης σκύλων, όχι μόνο για να γίνουν πιο ανεξάρτητα αλλά και για να παίξουν όλη μέρα και το βράδυ γυρίσουν κουρασμένα.

Μόλις έρθει η μεγάλη μέρα που θα έρθει το μωρό στο σπίτι, δοκιμάστε αυτές τις συμβουλές:

Προετοιμάστε την αλληλεπίδρασή τους

Εάν είναι δυνατόν, στείλτε την κουβέρτα του μωρού σας σπίτι ώστε να συνηθίσει τη μυρωδιά μέχρι να έρθει το μωρό στο σπίτι.

Ζητήστε από ένα μέλος της οικογένειας να πάει τον σκύλο σας για έναν περίπατο πριν έρθει το μωρό για να βεβαιωθείτε ότι έχει απελευθερώσει οποιαδήποτε συσσωρευμένη ενέργεια.

Μείνετε Ήρεμοι

Μόλις φτάσει τελικά η μεγάλη στιγμή, βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος σας είναι ήρεμος και δεν θα πηδάει τριγύρω. Καθίστε στο πάτωμα με το νεογέννητο και αφήστε σιγά σιγά να πραγματοποιηθεί η αλληλεπίδραση. Μην πιέζετε το σκυλί και το μωρό σας να γνωριστούν, αλλά αφήστε το σκυλί σας να έρθει με τον δικό του ρυθμό. Φροντίστε να δώσετε στο κουτάβι σας λιχουδιές για να συνδέσει το γεγονός με θετικές σκέψεις.

Να έχετε ένα ακόμα άτομα δίπλα σας, αν χρειαστεί να παρέμβει αν το απαιτεί η κατάσταση. Πρέπει να παραμείνετε σταθεροί και θετικοί, επίσης, δεν πρέπει να τιμωρήσετε το κουτάβι σας για να μην συνδέσει το νεογέννητο με τιμωρία.

Επίβλεψη Αλληλεπιδράσεων

Αν όλα πάνε όπως πρέπει, το κουτάβι σας σύντομα θα αποφασίσει ότι το μωρό σας είναι μέλος της οικογένειας και θα το αποδεχτεί. Ακόμα κι αν δένονται γρήγορα μεταξύ τους, μην τα αφήνετε ποτέ χωρίς επίβλεψη. Ομοίως, όταν το μωρό σας θα μεγαλώσει και θα έχει προσαρμοστεί σε αυτόν τον κόσμο, αποφύγετε να αφήσετε το σκυλί να γλείψει το μωρό σας, για την αποτροπή και εξάπλωση μικροβίων.

Εάν έχετε σοβαρές ανησυχίες για το σκυλί σας στο πώς μπορεί να αντιδράσει με την άφιξη του μωρού σας, συμβουλευτείτε αμέσως έναν ειδικό.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:

Ο σκύλος μου έχει μαλακά κόπρανα εδώ και 3 μήνες, τρώει σκυλοτροφή και ξύνει τα μπροστινά του πόδια. Τι πρέπει να κάνω;

Ο σκύλος μου έχει μαλακά κόπρανα εδώ και 3 μήνες, τρώει σκυλοτροφή και ξύνει τα μπροστινά του πόδια. Τι πρέπει να κάνω;

Ερωτών: Ο σκύλος μου έχει μαλακά κόπρανα εδώ και 3 μήνες, τρώει σκυλοτροφή και ξύνει τα μπροστινά του πόδια.   Η απάντηση του ιδρυτή και ειδικού μας, Imre Vargyas: ✔️ Ειδικός διατροφής σκύλων που αφιέρωσε τη ζωή του στην πρόληψη των τροφικών αλλεργιών στους...

Διαβάστε Περισσότερα
Διατροφή σκύλων ανάλογα με την ηλικία: Οδηγός διατροφής προσαρμοσμένος στις ηλικιακές ιδιαιτερότητες.

Διατροφή σκύλων ανάλογα με την ηλικία: Οδηγός διατροφής προσαρμοσμένος στις ηλικιακές ιδιαιτερότητες.

Η διατροφή των σκύλων είναι κρίσιμος παράγοντας για την υγεία και την ευημερία τους, και όπως στους ανθρώπους, έτσι και στους σκύλους απαιτείται μια διατροφή προσαρμοσμένη στις αλλαγές της ηλικίας. Σκύλοι διαφόρων ηλικιών έχουν διαφορετικές διατροφικές ανάγκες, τις...

Διαβάστε Περισσότερα
Πρόληψη της παχυσαρκίας στα σκυλιά: Οδηγός για την αποφυγή και διαχείριση του υπερβολικού βάρους

Πρόληψη της παχυσαρκίας στα σκυλιά: Οδηγός για την αποφυγή και διαχείριση του υπερβολικού βάρους

Η πρόληψη της παχυσαρκίας στα σκυλιά είναι ουσιαστική για την εξασφάλιση μιας μακράς και υγιούς ζωής. Η κατάλληλη διατροφή, η τακτική άσκηση και η συνεχής παρακολούθηση της υγείας είναι κρίσιμα στοιχεία αυτής της διαδικασίας. Είναι σημαντικό να παρέχουμε μια...

Διαβάστε Περισσότερα
Επαληθεύτηκε ανεξάρτητα
638 κριτικές