Με την άφιξη της άνοιξης, οι βροχοπτώσεις είναι συχνές, που μπορούν να εκπλήξουν τους περιπατητές με σκύλους απροσδόκητα. Για να προετοιμαστείτε για τον απρόβλεπτο καιρό, ίσως είναι σκόπιμο να έχετε μαζί σας μια αδιάβροχη μπουφάν ή πόντσο τόσο για εσάς όσο και για τον σκύλο σας, ειδικά αν πρόκειται για μια μεγαλύτερη βόλτα. Σε τέτοια περίπτωση, φέρτε μαζί και μια πετσέτα για να σκουπίσετε τον σκύλο σας αν βραχεί, αποτρέποντας το κρυολόγημα. Η χρήση αδιάβροχου λουριού και περιλαίμιου είναι επίσης πρακτική, καθώς αυτά δεν απορροφούν νερό, κάνοντας το στέγνωμα και τον καθαρισμό τους ευκολότερο.

 

Παλτό βροχής

Κατά την επιλογή ενός παλτού βροχής για τον σκύλο, είναι κρίσιμο να βρείτε το σωστό μέγεθος και σχήμα, ώστε ο φίλος σας να μπορεί να κινείται άνετα και ελεύθερα μέσα σε αυτό. Είναι σημαντικό να μετρήσετε ακριβώς το μήκος του σκύλου, καθώς και την περιφέρεια του λαιμού και του στήθους, ώστε το παλτό βροχής να μην είναι ούτε πολύ σφιχτό ούτε πολύ χαλαρό. Μερικοί σκύλοι αρχικά μπορεί να είναι διστακτικοί απέναντι στο παλτό βροχής, οπότε συνιστάται μια σταδιακή προσαρμογή!

Τύποι τριχώματος

Δεν είναι ασήμαντο το είδος του τριχώματος του σκύλου μας. Η αντίδραση του τριχώματος των σκύλων στη βροχή διαφέρει ανάλογα με τη φυλή και τον τύπο του τριχώματος. Οι σκύλοι με κοντό τρίχωμα στεγνώνουν γρηγορότερα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι λιγότερο εκτεθειμένοι στο κρύο· πραγματικά, αυτοί μπορεί να κρυώνουν πιο γρήγορα. Σε περίπτωση μακριού και πυκνού τριχώματος, η υγρασία μπορεί να παραμείνει κοντά στο δέρμα για περισσότερο χρόνο, προκαλώντας δερματικά ερεθίσματα και δυσάρεστες οσμές. Φυλές με αδιάβροχο τρίχωμα, όπως οι retrievers, μπορεί να απωθούν τη βροχή στο εξωτερικό τους τρίχωμα, αλλά οι κάτω στρώσεις κοντά στο δέρμα τους μπορεί να είναι υγρές. Στους σκύλους με μπούκλες, όπως οι πούντλ, η υγρασία από τη βροχή μπορεί να προκαλέσει συσσωματώσεις, απαιτώντας προσεκτική φροντίδα για να αποφευχθούν τα δερματικά ερεθίσματα και οι κόμποι. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να φροντίζουμε σωστά για το στέγνωμα και τη φροντίδα του τριχώματος των αγαπημένων μας μετά από κάθε βροχερή βόλτα.

Περιποίηση πατουσών

Κατά τη διάρκεια απροσδόκητων βροχοπτώσεων, τα πόδια των σκύλων μπορεί επίσης να βραχούν, κάτι που μακροπρόθεσμα μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη του δέρματος των πατουσών. Γι’ αυτό το λόγο, είναι σκόπιμο να αποκτήσετε μια κρέμα προστασίας για τις πατούσες, η οποία μπορεί να προστατεύσει τα πόδια του σκύλου σας από τις ελκώσεις που προκαλούνται από την υγρασία και το κρύο. Μια εξαιρετική λύση για αυτό μπορεί να είναι η κρέμα προστασίας πατουσών CricksyDog Chloé.

Πριν την αναχώρηση

Πριν ξεκινήσετε για βόλτα, μπορεί να είναι καλή ιδέα να ετοιμάσετε μια πετσέτα δίπλα στην είσοδο. Διδάξτε το κουτάβι σας να περιμένει μόλις μπει στο σπίτι, ώστε να το σκουπίσετε πρώτα και μετά να του επιτρέψετε να τρέξει μέσα. Εάν σας πιάσει μια πολύ μεγάλη βροχή, είναι συνιστώμενο να ξεκινήσετε με ένα μπάνιο. Προσοχή να μην λουσετε τον παγωμένο σκύλο με πολύ ζεστό νερό. Αυξήστε σταδιακά τη θερμοκρασία του νερού, ώστε να μπορέσει να συνηθίσει.

Διατροφή

Κατά τη διάρκεια των βροχερών περιόδων, η σωστή διατροφή και η υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος είναι ιδιαίτερα σημαντική. Ο υγρός, κρύος καιρός μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης ορισμένων ασθενειών, επομένως είναι συνιστώμενο να επιλέξετε για το κατοικίδιο σας μια τροφή που συμβάλλει στη διατήρηση ενός ισχυρού ανοσοποιητικού συστήματος. Τα υποαλλεργικά ξηρά τροφίμα σκύλων CricksyDog, για παράδειγμα, παρασκευάζονται από αρνί και βοδινό, δεν περιέχουν κοτόπουλο ή γλουτένη σίτου, κάνοντάς τα ιδανικά για τα πιο ευαίσθητα σκυλιά. Αυτές οι τροφές μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο ασθενειών που μπορεί να είναι πιο συχνές κατά τη διάρκεια αυτών των περιόδων.

 

Τέλος, αλλά εξίσου σημαντικό, αν η βόλτα στη βροχή δεν μπορεί να αποφευχθεί, προσπαθήστε να επιλέξετε μια διαδρομή όπου είναι λιγότερο πιθανό να περπατήσετε μέσα σε μεγάλες λακκούβες ή βρώμικες περιοχές. Έτσι, όχι μόνο ο σκύλος σας θα παραμείνει πιο καθαρός, αλλά και ο καθαρισμός μετά τη βόλτα θα είναι ευκολότερος.

Οι ανοιξιάτικες βροχές και ο απρόβλεπτος καιρός μπορούν να αποτελέσουν πρόκληση κατά τη διάρκεια των βολτών με τα σκυλιά, αλλά με την κατάλληλη προετοιμασία και επίγνωση, αυτά τα εμπόδια μπορούν να ξεπεραστούν εύκολα. Είτε πρόκειται για την κατάλληλη φροντίδα ανάλογα με τον τύπο του τριχώματος, την απόκτηση του κατάλληλου εξοπλισμού, είτε για τη διασφάλιση της υγείας και της άνεσης του σκύλου σας κατά τη διάρκεια της βροχής, κάθε βήμα συμβάλλει σημαντικά στην απόλαυση και την ασφάλεια των βολτών. Η προνοητικότητα και η προσεκτική προετοιμασία επιτρέπουν την απόλαυση κάθε στιγμής της ανοιξιάτικης περιόδου με τους αγαπημένους μας τετράποδους, ανεξάρτητα από τον καιρό.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:

Ανησυχώ για τον έξι ετών δασχούνδ μου που φαίνεται να είναι συνεχώς πεινασμένος και δυστυχώς έχει γίνει υπέρβαρος. Τι μπορώ να κάνω για να τον βοηθήσω να επανέλθει στο ιδανικό του βάρος;

Ανησυχώ για τον έξι ετών δασχούνδ μου που φαίνεται να είναι συνεχώς πεινασμένος και δυστυχώς έχει γίνει υπέρβαρος. Τι μπορώ να κάνω για να τον βοηθήσω να επανέλθει στο ιδανικό του βάρος;

Ερωτών: Ανησυχώ για τον έξι ετών δασχούνδ μου που φαίνεται να είναι συνεχώς πεινασμένος και δυστυχώς έχει γίνει υπέρβαρος. Τι μπορώ να κάνω για να τον βοηθήσω να επανέλθει στο ιδανικό του βάρος;   Η απάντηση του ιδρυτή και ειδικού μας, Imre Vargyas: ✔️ Ειδικός...

Διαβάστε Περισσότερα
Απόφραξη Εντέρου στα Σκυλιά (γενικές πληροφορίες)

Απόφραξη Εντέρου στα Σκυλιά (γενικές πληροφορίες)

Πολλά σκυλιά έχουν τη συνήθεια να τρώνε πράγματα που δεν προορίζονται για κατανάλωση. Αυτά τα αντικείμενα, γνωστά ως "ξένα σώματα", μπορεί να κολλήσουν στο εντερικό σύστημα. Η απόφραξη του εντέρου είναι μια ζωογόνος κατάσταση για τα σκυλιά και, δυστυχώς, είναι πιο...

Διαβάστε Περισσότερα
Ο νεαρός μου Βίζλα τρώει τακτικά γρασίδι. Τι πρέπει να κάνω;

Ο νεαρός μου Βίζλα τρώει τακτικά γρασίδι. Τι πρέπει να κάνω;

Ερωτών: Εδώ και δύο χρόνια παραγγέλνω από εσάς την ξηρά τροφή για σκύλους με ρύζι και αρνί του Ted και τα κονσερβοποιημένα για τον Βίζλα μου, ο οποίος είναι τώρα 3 ετών. Του αρέσουν πολύ και τα δύο. Το πρόβλημά μου είναι ότι δεν καταλαβαίνω γιατί τρώει επίσης γρασίδι....

Διαβάστε Περισσότερα
Επαληθεύτηκε ανεξάρτητα
646 κριτικές