Οι κρύες θερμοκρασίες, το χιόνι, οι χιονοθύελλες και το χαλάζι είναι μόνο μερικοί από τους λόγους για να μείνετε σπίτι, ζώντας μία πιο καθιστική καθημερινότητα τους χειμερινούς μήνες. Αυτό οδηγεί σε υπερβολική υποτονικότητα, έλλειψη ψυχικής διέγερσης και πολλά σνακ, τόσο για εσάς όσο και για τον μικρό σας φίλο, τα οποία μπορούν να οδηγήσουν σε προβλήματα υγείας και συμπεριφοράς. Με την άφιξη της άνοιξης και τις υψηλότερες θερμοκρασίες, οι γονείς κατοικίδιων κατευθύνονται σε εξωτερικούς χώρους για να ασκηθούν. Είναι η τέλεια στιγμή για να δημιουργήσετε υγιείς συνήθειες γυμναστικής για εσάς και το κουτάβι σας που μπορείτε να συνεχίσετε όλο το χρόνο. Και δεδομένου ότι ο Απρίλιος είναι ο μήνας του Canine Fitness, δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για να ξεκινήσετε! Συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας για να βεβαιωθείτε ότι το κουτάβι σας δεν έχει κάποιο πρόβλημα υγείας και μπορεί να κάνει αλλαγές στο επίπεδο της δραστηριότητάς του. Ακολουθούν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να εξασκηθείτε με το σκυλί σας:

Ενεργό παιχνίδι

Οι ακόλουθες δραστηριότητες είναι διασκεδαστικές και αφορούν όλη την οικογένεια! Το fetch, το frisbee ή να παίζεις tug είναι ιδανικά παιχνίδια για αρχή. Η προπόνηση με κόλπα χτίζει την μυϊκή του δύναμη και αποκτά περισσότερη εστίαση. Την επόμενη φορά που θα παίξετε με το κουτάβι σας, διδάξτε του πώς να γυρίζει, να υποκλίνεται ή να χορεύει και επιβραβεύστε το για τις γνώσεις που έλαβε. Οι δεξιότητες υπακοής είναι ένας άλλος τρόπος για να επηρεάσουν την μυϊκή του δύναμη. Βάλτε το σκυλί σας να περάσει από μια σειρά καθισμάτων, να ξαπλώσει, να σταθεί και ακόμη και να κάνει push ups.

Μαθήματα Κίνησης

Κρατήστε το σκυλί σας σε φόρμα με αυτοσχέδια εμπόδια. Μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε τέτοια εμπόδια με αντικείμενα που υπάρχουν γύρω στο σπίτι σας. Έτσι, το κουτάβι σας θα περνάει από τις καρέκλες της τραπεζαρίας μετά θα πηδάει πάνω από τη σκούπα και στο τέλος θα διασχίσει ένα λαβύρινθο από μαξιλάρια. Βεβαιωθείτε ότι δεν είναι πολύ υψηλά τα εμπόδια για το σκύλο σας. Η δραστηριότητα αυτή διορθώνει τις κινήσεις του, αλλά επίσης το βοηθάει να εστιάζει καλύτερα και να υπακούει στις εντολές σας.

Κολύμβηση

Γνωρίζατε ότι ένα λεπτό κολύμβησης ισούται με τέσσερα λεπτά τρέξιμο; Πολλά σκυλιά τρελαίνονται με το νερό, είτε είναι πισίνα στην αυλή σας είτε μέσα στη θάλασσα. Το ανοιχτό νερό τους προσφέρει ατελείωτη άσκηση όπως, παιχνίδι με την μπάλα, κολύμπι και πηδηματάκια στο νερό. Απλά φροντίστε να μην κουραστεί πολύ διότι, πολλές φορές ενθουσιάζονται τόσο που αγνοούν τα σημάδια κόπωσης τους.

Βόλτες + Πεζοπορίες

Οι περίπατοι στη γειτονιά είναι ο ευκολότερος τρόπος για να ασκηθεί το σκυλί σας, ειδικά αν δεν έχει συνηθίσει σε πολλές σωματικές δραστηριότητες. Ξεκινήστε με σύντομες βόλτες και κρατήστε την ίδια διαδρομή μέχρι να νιώσει σιγουριά. Μόλις το κουτάβι σας αρχίζει και το συνηθίζει αλλάξτε τη διαδρομή σας και αυξήστε και λίγο το χρόνο. Η αλλαγή στη ρουτίνα εκθέτει το κουτάβι σας σε νέα περιβάλλονται, μυρωδιές και ήχους. Αυξήστε τη δραστηριότητα του μικρού σας φίλου κάνοντάς ημερήσιες πεζοπορίες για μεγαλύτερες αποστάσεις από έναν περίπατο γύρω από το τετράγωνο. Απλά βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει την έρευνά σας για είστε σίγουροι ότι εκεί που θα πάτε δέχονται κατοικίδια, επίσης, θα πρέπει να έχετε υπόψη όλα αυτά που θα χρειαστείτε για μία μέρα σε εξωτερικό χώρο.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:

Ο σκύλος μου έχει μαλακά κόπρανα εδώ και 3 μήνες, τρώει σκυλοτροφή και ξύνει τα μπροστινά του πόδια. Τι πρέπει να κάνω;

Ο σκύλος μου έχει μαλακά κόπρανα εδώ και 3 μήνες, τρώει σκυλοτροφή και ξύνει τα μπροστινά του πόδια. Τι πρέπει να κάνω;

Ερωτών: Ο σκύλος μου έχει μαλακά κόπρανα εδώ και 3 μήνες, τρώει σκυλοτροφή και ξύνει τα μπροστινά του πόδια.   Η απάντηση του ιδρυτή και ειδικού μας, Imre Vargyas: ✔️ Ειδικός διατροφής σκύλων που αφιέρωσε τη ζωή του στην πρόληψη των τροφικών αλλεργιών στους...

Διαβάστε Περισσότερα
Διατροφή σκύλων ανάλογα με την ηλικία: Οδηγός διατροφής προσαρμοσμένος στις ηλικιακές ιδιαιτερότητες.

Διατροφή σκύλων ανάλογα με την ηλικία: Οδηγός διατροφής προσαρμοσμένος στις ηλικιακές ιδιαιτερότητες.

Η διατροφή των σκύλων είναι κρίσιμος παράγοντας για την υγεία και την ευημερία τους, και όπως στους ανθρώπους, έτσι και στους σκύλους απαιτείται μια διατροφή προσαρμοσμένη στις αλλαγές της ηλικίας. Σκύλοι διαφόρων ηλικιών έχουν διαφορετικές διατροφικές ανάγκες, τις...

Διαβάστε Περισσότερα
Πρόληψη της παχυσαρκίας στα σκυλιά: Οδηγός για την αποφυγή και διαχείριση του υπερβολικού βάρους

Πρόληψη της παχυσαρκίας στα σκυλιά: Οδηγός για την αποφυγή και διαχείριση του υπερβολικού βάρους

Η πρόληψη της παχυσαρκίας στα σκυλιά είναι ουσιαστική για την εξασφάλιση μιας μακράς και υγιούς ζωής. Η κατάλληλη διατροφή, η τακτική άσκηση και η συνεχής παρακολούθηση της υγείας είναι κρίσιμα στοιχεία αυτής της διαδικασίας. Είναι σημαντικό να παρέχουμε μια...

Διαβάστε Περισσότερα
Επαληθεύτηκε ανεξάρτητα
638 κριτικές