Οι κρύες θερμοκρασίες, το χιόνι, οι χιονοθύελλες και το χαλάζι είναι μόνο μερικοί από τους λόγους για να μείνετε σπίτι, ζώντας μία πιο καθιστική καθημερινότητα τους χειμερινούς μήνες. Αυτό οδηγεί σε υπερβολική υποτονικότητα, έλλειψη ψυχικής διέγερσης και πολλά σνακ, τόσο για εσάς όσο και για τον μικρό σας φίλο, τα οποία μπορούν να οδηγήσουν σε προβλήματα υγείας και συμπεριφοράς. Με την άφιξη της άνοιξης και τις υψηλότερες θερμοκρασίες, οι γονείς κατοικίδιων κατευθύνονται σε εξωτερικούς χώρους για να ασκηθούν. Είναι η τέλεια στιγμή για να δημιουργήσετε υγιείς συνήθειες γυμναστικής για εσάς και το κουτάβι σας που μπορείτε να συνεχίσετε όλο το χρόνο. Και δεδομένου ότι ο Απρίλιος είναι ο μήνας του Canine Fitness, δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για να ξεκινήσετε! Συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας για να βεβαιωθείτε ότι το κουτάβι σας δεν έχει κάποιο πρόβλημα υγείας και μπορεί να κάνει αλλαγές στο επίπεδο της δραστηριότητάς του. Ακολουθούν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να εξασκηθείτε με το σκυλί σας:

Ενεργό παιχνίδι

Οι ακόλουθες δραστηριότητες είναι διασκεδαστικές και αφορούν όλη την οικογένεια! Το fetch, το frisbee ή να παίζεις tug είναι ιδανικά παιχνίδια για αρχή. Η προπόνηση με κόλπα χτίζει την μυϊκή του δύναμη και αποκτά περισσότερη εστίαση. Την επόμενη φορά που θα παίξετε με το κουτάβι σας, διδάξτε του πώς να γυρίζει, να υποκλίνεται ή να χορεύει και επιβραβεύστε το για τις γνώσεις που έλαβε. Οι δεξιότητες υπακοής είναι ένας άλλος τρόπος για να επηρεάσουν την μυϊκή του δύναμη. Βάλτε το σκυλί σας να περάσει από μια σειρά καθισμάτων, να ξαπλώσει, να σταθεί και ακόμη και να κάνει push ups.

Μαθήματα Κίνησης

Κρατήστε το σκυλί σας σε φόρμα με αυτοσχέδια εμπόδια. Μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε τέτοια εμπόδια με αντικείμενα που υπάρχουν γύρω στο σπίτι σας. Έτσι, το κουτάβι σας θα περνάει από τις καρέκλες της τραπεζαρίας μετά θα πηδάει πάνω από τη σκούπα και στο τέλος θα διασχίσει ένα λαβύρινθο από μαξιλάρια. Βεβαιωθείτε ότι δεν είναι πολύ υψηλά τα εμπόδια για το σκύλο σας. Η δραστηριότητα αυτή διορθώνει τις κινήσεις του, αλλά επίσης το βοηθάει να εστιάζει καλύτερα και να υπακούει στις εντολές σας.

Κολύμβηση

Γνωρίζατε ότι ένα λεπτό κολύμβησης ισούται με τέσσερα λεπτά τρέξιμο; Πολλά σκυλιά τρελαίνονται με το νερό, είτε είναι πισίνα στην αυλή σας είτε μέσα στη θάλασσα. Το ανοιχτό νερό τους προσφέρει ατελείωτη άσκηση όπως, παιχνίδι με την μπάλα, κολύμπι και πηδηματάκια στο νερό. Απλά φροντίστε να μην κουραστεί πολύ διότι, πολλές φορές ενθουσιάζονται τόσο που αγνοούν τα σημάδια κόπωσης τους.

Βόλτες + Πεζοπορίες

Οι περίπατοι στη γειτονιά είναι ο ευκολότερος τρόπος για να ασκηθεί το σκυλί σας, ειδικά αν δεν έχει συνηθίσει σε πολλές σωματικές δραστηριότητες. Ξεκινήστε με σύντομες βόλτες και κρατήστε την ίδια διαδρομή μέχρι να νιώσει σιγουριά. Μόλις το κουτάβι σας αρχίζει και το συνηθίζει αλλάξτε τη διαδρομή σας και αυξήστε και λίγο το χρόνο. Η αλλαγή στη ρουτίνα εκθέτει το κουτάβι σας σε νέα περιβάλλονται, μυρωδιές και ήχους. Αυξήστε τη δραστηριότητα του μικρού σας φίλου κάνοντάς ημερήσιες πεζοπορίες για μεγαλύτερες αποστάσεις από έναν περίπατο γύρω από το τετράγωνο. Απλά βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει την έρευνά σας για είστε σίγουροι ότι εκεί που θα πάτε δέχονται κατοικίδια, επίσης, θα πρέπει να έχετε υπόψη όλα αυτά που θα χρειαστείτε για μία μέρα σε εξωτερικό χώρο.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:

Ποια σύνθεση τροφής προτείνετε για τα στειρωμένα αρσενικά dachshunds;

Ποια σύνθεση τροφής προτείνετε για τα στειρωμένα αρσενικά dachshunds;

Ερωτών: Ποια σύνθεση τροφής προτείνετε για τα στειρωμένα αρσενικά dachshunds;   Η απάντηση του ιδρυτή και ειδικού μας, Imre Vargyas: ✔️ Ειδικός διατροφής σκύλων που αφιέρωσε τη ζωή του στην πρόληψη των τροφικών αλλεργιών στους σκύλους✔️ 5+ χρόνια εμπειρίας στην...

Διαβάστε Περισσότερα
Το Λαμπραντόρ μου έχει τροφική αλλεργία. Ακόμη και μετά τη μετάβαση σε μια ωμή τροφή, τρώει γρασίδι. Τι πρέπει να κάνω;

Το Λαμπραντόρ μου έχει τροφική αλλεργία. Ακόμη και μετά τη μετάβαση σε μια ωμή τροφή, τρώει γρασίδι. Τι πρέπει να κάνω;

Ερωτών: Ο σκύλος μου είναι ημίαιμο Λαμπραντόρ. Η μητέρα του είναι Λαμπραντόρ. Είναι αλλεργικός στη γύρη και σε ορισμένες τροφές. Καταφέραμε να βελτιώσουμε τη ζωή του ταΐζοντάς τον ωμή τροφή. Δεν μαδάει και έχει καλές κενώσεις. Αλλά τρώει ακόμα γρασίδι. Τι πρέπει να...

Διαβάστε Περισσότερα
Σκύλος ως μέλος της οικογένειας: Γιατί είναι ένα βασικό αρχή;

Σκύλος ως μέλος της οικογένειας: Γιατί είναι ένα βασικό αρχή;

Κάθε ιδιοκτήτης σκύλου αντιμετωπίζει το δίλημμα: Πρέπει να θεωρήσει τον τετράποδο φίλο του απλώς ως ένα ζώο ή ως κάτι περισσότερο; Εδώ και τώρα ισχυρίζομαι: Οι σκύλοι όχι μόνο αξίζουν, αλλά και απαιτούν να θεωρούνται πλήρη μέλη της οικογένειας. Ας σας παρουσιάσω τα...

Διαβάστε Περισσότερα
Επαληθεύτηκε ανεξάρτητα
624 κριτικές