Οι κρύες θερμοκρασίες, το χιόνι, οι χιονοθύελλες και το χαλάζι είναι μόνο μερικοί από τους λόγους για να μείνετε σπίτι, ζώντας μία πιο καθιστική καθημερινότητα τους χειμερινούς μήνες. Αυτό οδηγεί σε υπερβολική υποτονικότητα, έλλειψη ψυχικής διέγερσης και πολλά σνακ, τόσο για εσάς όσο και για τον μικρό σας φίλο, τα οποία μπορούν να οδηγήσουν σε προβλήματα υγείας και συμπεριφοράς. Με την άφιξη της άνοιξης και τις υψηλότερες θερμοκρασίες, οι γονείς κατοικίδιων κατευθύνονται σε εξωτερικούς χώρους για να ασκηθούν. Είναι η τέλεια στιγμή για να δημιουργήσετε υγιείς συνήθειες γυμναστικής για εσάς και το κουτάβι σας που μπορείτε να συνεχίσετε όλο το χρόνο. Και δεδομένου ότι ο Απρίλιος είναι ο μήνας του Canine Fitness, δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για να ξεκινήσετε! Συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας για να βεβαιωθείτε ότι το κουτάβι σας δεν έχει κάποιο πρόβλημα υγείας και μπορεί να κάνει αλλαγές στο επίπεδο της δραστηριότητάς του. Ακολουθούν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να εξασκηθείτε με το σκυλί σας:

Ενεργό παιχνίδι

Οι ακόλουθες δραστηριότητες είναι διασκεδαστικές και αφορούν όλη την οικογένεια! Το fetch, το frisbee ή να παίζεις tug είναι ιδανικά παιχνίδια για αρχή. Η προπόνηση με κόλπα χτίζει την μυϊκή του δύναμη και αποκτά περισσότερη εστίαση. Την επόμενη φορά που θα παίξετε με το κουτάβι σας, διδάξτε του πώς να γυρίζει, να υποκλίνεται ή να χορεύει και επιβραβεύστε το για τις γνώσεις που έλαβε. Οι δεξιότητες υπακοής είναι ένας άλλος τρόπος για να επηρεάσουν την μυϊκή του δύναμη. Βάλτε το σκυλί σας να περάσει από μια σειρά καθισμάτων, να ξαπλώσει, να σταθεί και ακόμη και να κάνει push ups.

Μαθήματα Κίνησης

Κρατήστε το σκυλί σας σε φόρμα με αυτοσχέδια εμπόδια. Μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε τέτοια εμπόδια με αντικείμενα που υπάρχουν γύρω στο σπίτι σας. Έτσι, το κουτάβι σας θα περνάει από τις καρέκλες της τραπεζαρίας μετά θα πηδάει πάνω από τη σκούπα και στο τέλος θα διασχίσει ένα λαβύρινθο από μαξιλάρια. Βεβαιωθείτε ότι δεν είναι πολύ υψηλά τα εμπόδια για το σκύλο σας. Η δραστηριότητα αυτή διορθώνει τις κινήσεις του, αλλά επίσης το βοηθάει να εστιάζει καλύτερα και να υπακούει στις εντολές σας.

Κολύμβηση

Γνωρίζατε ότι ένα λεπτό κολύμβησης ισούται με τέσσερα λεπτά τρέξιμο; Πολλά σκυλιά τρελαίνονται με το νερό, είτε είναι πισίνα στην αυλή σας είτε μέσα στη θάλασσα. Το ανοιχτό νερό τους προσφέρει ατελείωτη άσκηση όπως, παιχνίδι με την μπάλα, κολύμπι και πηδηματάκια στο νερό. Απλά φροντίστε να μην κουραστεί πολύ διότι, πολλές φορές ενθουσιάζονται τόσο που αγνοούν τα σημάδια κόπωσης τους.

Βόλτες + Πεζοπορίες

Οι περίπατοι στη γειτονιά είναι ο ευκολότερος τρόπος για να ασκηθεί το σκυλί σας, ειδικά αν δεν έχει συνηθίσει σε πολλές σωματικές δραστηριότητες. Ξεκινήστε με σύντομες βόλτες και κρατήστε την ίδια διαδρομή μέχρι να νιώσει σιγουριά. Μόλις το κουτάβι σας αρχίζει και το συνηθίζει αλλάξτε τη διαδρομή σας και αυξήστε και λίγο το χρόνο. Η αλλαγή στη ρουτίνα εκθέτει το κουτάβι σας σε νέα περιβάλλονται, μυρωδιές και ήχους. Αυξήστε τη δραστηριότητα του μικρού σας φίλου κάνοντάς ημερήσιες πεζοπορίες για μεγαλύτερες αποστάσεις από έναν περίπατο γύρω από το τετράγωνο. Απλά βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει την έρευνά σας για είστε σίγουροι ότι εκεί που θα πάτε δέχονται κατοικίδια, επίσης, θα πρέπει να έχετε υπόψη όλα αυτά που θα χρειαστείτε για μία μέρα σε εξωτερικό χώρο.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:

Ποια Ράτσα σκύλου Χρειάζεται τις Μεγαλύτερες Βόλτες;

Ποια Ράτσα σκύλου Χρειάζεται τις Μεγαλύτερες Βόλτες;

Πόση ώρα θα πρέπει να βγάζετε βόλτα το σκύλο σας κάθε μέρα; Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας όλες τις μεταβλητές – την ηλικία, την κατάσταση της υγείας του σκύλου, την εξωτερική θερμοκρασία και φυσικά τη ράτσα του.   5 Ράτσες Σκύλων που Χρειάζονται 2 Ώρες Βόλτας...

Διαβάστε Περισσότερα
5 Τρόποι που ο Σκύλος Διαβάζει τα Συναισθήματά σας

5 Τρόποι που ο Σκύλος Διαβάζει τα Συναισθήματά σας

Τα σκυλιά έχουν μια αξιοσημείωτη ικανότητα να αισθάνονται τα συναισθήματά μας. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι μας ξέρουν καλύτερα από ό,τι γνωρίζουμε εμείς τον εαυτό μας και η επιστήμη υποστηρίζει αυτή τη θεωρία. Η παραμικρή αύξηση της αρτηριακής πίεσης τους ειδοποιεί...

Διαβάστε Περισσότερα
Κοιτάζοντας στα Μάτια τον Σκύλου σας Απελευθερώνεται η Ορμόνη της Αγάπης

Κοιτάζοντας στα Μάτια τον Σκύλου σας Απελευθερώνεται η Ορμόνη της Αγάπης

Η ωκυτοκίνη είναι η λεγόμενη «ορμόνη της αγάπης». Είναι υπεύθυνη στο μας βοηθά να νιώθουμε θαλπωρή μεταξύ μας και προάγει το αίσθημα της εμπιστοσύνης. Πλημμυρίζει τα συστήματα των νέων μητέρων όταν κρατούν τα νεογέννητα μωρά τους. Όταν τα ζευγάρια εκδηλώνουν...

Διαβάστε Περισσότερα