Το καλοκαίρι είναι εδώ και δε θα είσαι ο μόνος που νιώθεις τη ζέστη. Έχεις την επιλογή να φορέσεις σορτς και κοντομάνικα μπλουζάκια αλλά, ο σκύλος σας έχει το τριχωτό του παλτό. Θα πρέπει να τον κουρέψω; Χρειάζεται να ανησυχώ μήπως καεί από τον ήλιο; Τι γίνεται με τα κοντότριχα ή τα σκυλιά με διπλό τρίχωμα, θα πρέπει να κουρευτούν και αυτά; Ακολουθεί ένα εύχρηστο διάγραμμα για να αποφασίσετε αν το κούρεμα του σκύλου σας είναι ο καλύτερος τρόπος να μη ζεσταίνεται.

 

Το σκυλί σας έχει κοντή τρίχα;

Παράδειγμα: Labrador Retriever, Pug, Boxer

OXI: Δεν πρέπει να κουρεύετε τον κοντότριχο σκύλο σας. Το τρίχωμά του τον προστατεύει από τον ήλιο. Σκεφτείτε πως μία μπλούζα αντανακλά λίγο από τον ήλιο λίγο πριν χτυπήσει το δέρμα σας. Το κοντό τρίχωμα αντανακλά λίγη από τη ζέστη και τον κρατάει δροσερό. Το κούρεμα αυτών των σκυλιών δε θα μειώσει την ποσότητα των τριχών. Ένα σχολαστικό βούρτσισμα με μία λαστιχένια βούρτσα ή ένα Furminator (μην το παρακάνετε διότι, μπορεί να δημιουργηθούν κενά σε κάποια σημεία!) θα μειώσει την τριχόπτωση και θα προστατεύσει το δέρμα του από τον ήλιο.

 

Ο σκύλος σας έχει μεσαίου μήκους τρίχωμα;

Παράδειγμα: Golden Retriever, Cavalier King Charles Spaniel, Bernese Mountain Dog

ΟΧΙ: Τα σκυλιά με μεσαίου μήκους τρίχωμα συνήθως έχουν κάτι σαν υπόστρωμα. Με το κούρεμα μπορεί να βλάψει αυτό το είδος τρίχας και να μην μεγαλώσουν ξανά, ειδικά σε περιπτώσεις που ο σκύλος σας έχει προβλήματα με την υγεία του. Επιπλέον, το τρίχωμα αντανακλά λίγο από τον ήλιο και έτσι δεν έρχεται σε επαφή με το δέρμα του. Η καλύτερη λύση για το σκυλί σας είναι ένα καλό βούρτσισμα (οι κομμωτές σκύλων γνωρίζουν), με ένα προαιρετικό κόψιμο στην κοιλιά και στα πόδια του. Η αφαίρεση του νεκρού τριχώματος θα βοηθήσει στην αποφυγή θερμοπληξίας χωρίς να καταστρέψει το τρίχωμά του.

 

Ο σκύλος σας έχει χνουδωτό τρίχωμα (χοντρό τρίχωμα);

Παράδειγμα: Pomeranian, Siberian Husky, Newfoundland

ΟΧΙ: Το ξύρισμα των σκύλων με παχύ τρίχωμα μπορεί να καταστρέψει το τρίχωμά του και να μην καταφέρει να μεγαλώσει ποτέ ξανά σωστά. Το εσωτερικό τρίχωμα βοηθά επίσης στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σκύλου σας – ακριβώς όπως ένας μονωμένος θερμός, μπορεί να κρατήσει το περιεχόμενο είτε ζεστό είτε κρύο. Σε περίπτωση που θέλετε να αφαιρέσετε το περισσότερο τρίχωμά του σκεφτείτε, ότι τώρα ο αέρας εμποδίζετε να εισχωρήσει στο δέρμα του και έτσι προλαμβάνει την υπερθέρμανση.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Σε περίπτωση που ο σκύλος σας δεν έχει επισκεφτεί το κομμωτήριο εδώ και ένα χρόνο το τρίχωμά του μπορεί να χρειάζεται κούρεμα. Σε περιπτώσεις ζευγαρώματος, το κούρεμα είναι η καλύτερη επιλογή για τον σκύλο σας. Συζητήστε τις επιλογές σας με τον κομμωτή του.

 

Ο σκύλος σας διαθέτει τρίχωμα που συνεχώς θέλει περιποίηση;

Παράδειγμα: Shih Tzu, Yorkshire Terrier, Poodle

ΝΑΙ ΑΛΛΑ: Τα σκυλιά με αυτόν τον τύπο τριχώματος χρειάζονται τακτική περιποίηση ούτως ή άλλως. Επίσης, ένα καλοκαιρινό κούρεμα μπορεί να είναι ένα πολύ καλός τρόπος για να διατηρούνται δροσερά. Ωστόσο, χρειάζεται να αφήνεται λίγη τρίχα ώστε να προστατεύεται το δέρμα από τον ήλιο. Θα πρέπει να αφήνετε τουλάχιστον ⅛ ”τρίχας σε σκούρα σκυλιά και ¼” σε ανοιχτόχρωμα σκυλιά για να προστατεύσετε το δέρμα τους.

ΑΚΟΜΑ: Μην νιώθετε ότι ΠΡΕΠΕΙ να κουρέψετε το σκυλί σας το καλοκαίρι. Εάν το σκυλί σας μένει συχνά μέσα τότε ένα τακτικό βούρτσισμα είναι αρκετό.

Είτε αποφασίσετε να κουρέψετε το σκυλί σας το καλοκαίρι είτε όχι, θα πρέπει να του παρέχετε σκιά και νερό όταν είναι έξω. Επίσης, να αποφεύγετε την έντονη άσκηση τις πιο ζεστές ώρες της ημέρας. Εάν είναι κουρεμένος κοντά στο δέρμα, ένα αντηλιακό μωρού θα βοηθήσει την πρόληψη ηλιακών εγκαυμάτων.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:

Ποια σύνθεση τροφής προτείνετε για τα στειρωμένα αρσενικά dachshunds;

Ποια σύνθεση τροφής προτείνετε για τα στειρωμένα αρσενικά dachshunds;

Ερωτών: Ποια σύνθεση τροφής προτείνετε για τα στειρωμένα αρσενικά dachshunds;   Η απάντηση του ιδρυτή και ειδικού μας, Imre Vargyas: ✔️ Ειδικός διατροφής σκύλων που αφιέρωσε τη ζωή του στην πρόληψη των τροφικών αλλεργιών στους σκύλους✔️ 5+ χρόνια εμπειρίας στην...

Διαβάστε Περισσότερα
Το Λαμπραντόρ μου έχει τροφική αλλεργία. Ακόμη και μετά τη μετάβαση σε μια ωμή τροφή, τρώει γρασίδι. Τι πρέπει να κάνω;

Το Λαμπραντόρ μου έχει τροφική αλλεργία. Ακόμη και μετά τη μετάβαση σε μια ωμή τροφή, τρώει γρασίδι. Τι πρέπει να κάνω;

Ερωτών: Ο σκύλος μου είναι ημίαιμο Λαμπραντόρ. Η μητέρα του είναι Λαμπραντόρ. Είναι αλλεργικός στη γύρη και σε ορισμένες τροφές. Καταφέραμε να βελτιώσουμε τη ζωή του ταΐζοντάς τον ωμή τροφή. Δεν μαδάει και έχει καλές κενώσεις. Αλλά τρώει ακόμα γρασίδι. Τι πρέπει να...

Διαβάστε Περισσότερα
Σκύλος ως μέλος της οικογένειας: Γιατί είναι ένα βασικό αρχή;

Σκύλος ως μέλος της οικογένειας: Γιατί είναι ένα βασικό αρχή;

Κάθε ιδιοκτήτης σκύλου αντιμετωπίζει το δίλημμα: Πρέπει να θεωρήσει τον τετράποδο φίλο του απλώς ως ένα ζώο ή ως κάτι περισσότερο; Εδώ και τώρα ισχυρίζομαι: Οι σκύλοι όχι μόνο αξίζουν, αλλά και απαιτούν να θεωρούνται πλήρη μέλη της οικογένειας. Ας σας παρουσιάσω τα...

Διαβάστε Περισσότερα
Επαληθεύτηκε ανεξάρτητα
624 κριτικές