Το καλοκαίρι είναι εδώ και δε θα είσαι ο μόνος που νιώθεις τη ζέστη. Έχεις την επιλογή να φορέσεις σορτς και κοντομάνικα μπλουζάκια αλλά, ο σκύλος σας έχει το τριχωτό του παλτό. Θα πρέπει να τον κουρέψω; Χρειάζεται να ανησυχώ μήπως καεί από τον ήλιο; Τι γίνεται με τα κοντότριχα ή τα σκυλιά με διπλό τρίχωμα, θα πρέπει να κουρευτούν και αυτά; Ακολουθεί ένα εύχρηστο διάγραμμα για να αποφασίσετε αν το κούρεμα του σκύλου σας είναι ο καλύτερος τρόπος να μη ζεσταίνεται.

 

Το σκυλί σας έχει κοντή τρίχα;

Παράδειγμα: Labrador Retriever, Pug, Boxer

OXI: Δεν πρέπει να κουρεύετε τον κοντότριχο σκύλο σας. Το τρίχωμά του τον προστατεύει από τον ήλιο. Σκεφτείτε πως μία μπλούζα αντανακλά λίγο από τον ήλιο λίγο πριν χτυπήσει το δέρμα σας. Το κοντό τρίχωμα αντανακλά λίγη από τη ζέστη και τον κρατάει δροσερό. Το κούρεμα αυτών των σκυλιών δε θα μειώσει την ποσότητα των τριχών. Ένα σχολαστικό βούρτσισμα με μία λαστιχένια βούρτσα ή ένα Furminator (μην το παρακάνετε διότι, μπορεί να δημιουργηθούν κενά σε κάποια σημεία!) θα μειώσει την τριχόπτωση και θα προστατεύσει το δέρμα του από τον ήλιο.

 

Ο σκύλος σας έχει μεσαίου μήκους τρίχωμα;

Παράδειγμα: Golden Retriever, Cavalier King Charles Spaniel, Bernese Mountain Dog

ΟΧΙ: Τα σκυλιά με μεσαίου μήκους τρίχωμα συνήθως έχουν κάτι σαν υπόστρωμα. Με το κούρεμα μπορεί να βλάψει αυτό το είδος τρίχας και να μην μεγαλώσουν ξανά, ειδικά σε περιπτώσεις που ο σκύλος σας έχει προβλήματα με την υγεία του. Επιπλέον, το τρίχωμα αντανακλά λίγο από τον ήλιο και έτσι δεν έρχεται σε επαφή με το δέρμα του. Η καλύτερη λύση για το σκυλί σας είναι ένα καλό βούρτσισμα (οι κομμωτές σκύλων γνωρίζουν), με ένα προαιρετικό κόψιμο στην κοιλιά και στα πόδια του. Η αφαίρεση του νεκρού τριχώματος θα βοηθήσει στην αποφυγή θερμοπληξίας χωρίς να καταστρέψει το τρίχωμά του.

 

Ο σκύλος σας έχει χνουδωτό τρίχωμα (χοντρό τρίχωμα);

Παράδειγμα: Pomeranian, Siberian Husky, Newfoundland

ΟΧΙ: Το ξύρισμα των σκύλων με παχύ τρίχωμα μπορεί να καταστρέψει το τρίχωμά του και να μην καταφέρει να μεγαλώσει ποτέ ξανά σωστά. Το εσωτερικό τρίχωμα βοηθά επίσης στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σκύλου σας – ακριβώς όπως ένας μονωμένος θερμός, μπορεί να κρατήσει το περιεχόμενο είτε ζεστό είτε κρύο. Σε περίπτωση που θέλετε να αφαιρέσετε το περισσότερο τρίχωμά του σκεφτείτε, ότι τώρα ο αέρας εμποδίζετε να εισχωρήσει στο δέρμα του και έτσι προλαμβάνει την υπερθέρμανση.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Σε περίπτωση που ο σκύλος σας δεν έχει επισκεφτεί το κομμωτήριο εδώ και ένα χρόνο το τρίχωμά του μπορεί να χρειάζεται κούρεμα. Σε περιπτώσεις ζευγαρώματος, το κούρεμα είναι η καλύτερη επιλογή για τον σκύλο σας. Συζητήστε τις επιλογές σας με τον κομμωτή του.

 

Ο σκύλος σας διαθέτει τρίχωμα που συνεχώς θέλει περιποίηση;

Παράδειγμα: Shih Tzu, Yorkshire Terrier, Poodle

ΝΑΙ ΑΛΛΑ: Τα σκυλιά με αυτόν τον τύπο τριχώματος χρειάζονται τακτική περιποίηση ούτως ή άλλως. Επίσης, ένα καλοκαιρινό κούρεμα μπορεί να είναι ένα πολύ καλός τρόπος για να διατηρούνται δροσερά. Ωστόσο, χρειάζεται να αφήνεται λίγη τρίχα ώστε να προστατεύεται το δέρμα από τον ήλιο. Θα πρέπει να αφήνετε τουλάχιστον ⅛ ”τρίχας σε σκούρα σκυλιά και ¼” σε ανοιχτόχρωμα σκυλιά για να προστατεύσετε το δέρμα τους.

ΑΚΟΜΑ: Μην νιώθετε ότι ΠΡΕΠΕΙ να κουρέψετε το σκυλί σας το καλοκαίρι. Εάν το σκυλί σας μένει συχνά μέσα τότε ένα τακτικό βούρτσισμα είναι αρκετό.

Είτε αποφασίσετε να κουρέψετε το σκυλί σας το καλοκαίρι είτε όχι, θα πρέπει να του παρέχετε σκιά και νερό όταν είναι έξω. Επίσης, να αποφεύγετε την έντονη άσκηση τις πιο ζεστές ώρες της ημέρας. Εάν είναι κουρεμένος κοντά στο δέρμα, ένα αντηλιακό μωρού θα βοηθήσει την πρόληψη ηλιακών εγκαυμάτων.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:

Ανησυχώ για τον έξι ετών δασχούνδ μου που φαίνεται να είναι συνεχώς πεινασμένος και δυστυχώς έχει γίνει υπέρβαρος. Τι μπορώ να κάνω για να τον βοηθήσω να επανέλθει στο ιδανικό του βάρος;

Ανησυχώ για τον έξι ετών δασχούνδ μου που φαίνεται να είναι συνεχώς πεινασμένος και δυστυχώς έχει γίνει υπέρβαρος. Τι μπορώ να κάνω για να τον βοηθήσω να επανέλθει στο ιδανικό του βάρος;

Ερωτών: Ανησυχώ για τον έξι ετών δασχούνδ μου που φαίνεται να είναι συνεχώς πεινασμένος και δυστυχώς έχει γίνει υπέρβαρος. Τι μπορώ να κάνω για να τον βοηθήσω να επανέλθει στο ιδανικό του βάρος;   Η απάντηση του ιδρυτή και ειδικού μας, Imre Vargyas: ✔️ Ειδικός...

Διαβάστε Περισσότερα
Απόφραξη Εντέρου στα Σκυλιά (γενικές πληροφορίες)

Απόφραξη Εντέρου στα Σκυλιά (γενικές πληροφορίες)

Πολλά σκυλιά έχουν τη συνήθεια να τρώνε πράγματα που δεν προορίζονται για κατανάλωση. Αυτά τα αντικείμενα, γνωστά ως "ξένα σώματα", μπορεί να κολλήσουν στο εντερικό σύστημα. Η απόφραξη του εντέρου είναι μια ζωογόνος κατάσταση για τα σκυλιά και, δυστυχώς, είναι πιο...

Διαβάστε Περισσότερα
Ο νεαρός μου Βίζλα τρώει τακτικά γρασίδι. Τι πρέπει να κάνω;

Ο νεαρός μου Βίζλα τρώει τακτικά γρασίδι. Τι πρέπει να κάνω;

Ερωτών: Εδώ και δύο χρόνια παραγγέλνω από εσάς την ξηρά τροφή για σκύλους με ρύζι και αρνί του Ted και τα κονσερβοποιημένα για τον Βίζλα μου, ο οποίος είναι τώρα 3 ετών. Του αρέσουν πολύ και τα δύο. Το πρόβλημά μου είναι ότι δεν καταλαβαίνω γιατί τρώει επίσης γρασίδι....

Διαβάστε Περισσότερα
Επαληθεύτηκε ανεξάρτητα
646 κριτικές