Ερωτών:

Βρισκόμαστε στη διαδικασία μετάβασης από την ωμή σίτιση σε τροφή για σκύλους, λόγω έλλειψης χρόνου και για οικονομικούς λόγους. Δεν ξέρω γιατί ο σκύλος μου γλείφει τα πόδια του και έχει πρόβλημα με τον πρωκτικό του αδένα. Εδώ και 3 μέρες παίρνει τη σκυλοτροφή με την ωμή τροφή, αλλά σήμερα έχει διάρροια και εμετούς. Η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι αυτά τα συμπτώματα προκλήθηκαν από την τροφή, αλλά ο εμετός με έκανε να αμφιβάλλω. Πώς πιστεύετε ότι μπορεί να προκαλέσει προβλήματα η μετάβαση στην τροφή; Του έδινα υποαλλεργική τροφή με αρνί. Λόγω του συνεχούς γλειψίματος και των υποψιών αλλεργιών, θέλουμε πολύ να του δώσουμε μια υποαλλεργική τροφή.

 

Η απάντηση του ιδρυτή και ειδικού μας, Imre Vargyas:

✔️ Ειδικός διατροφής σκύλων που αφιέρωσε τη ζωή του στην πρόληψη των τροφικών αλλεργιών στους σκύλους
✔️ 5+ χρόνια εμπειρίας στην παρασκευή σκυλοτροφών, υπεύθυνος για την σίτιση σχεδόν 20.000+ σκύλων ετησίως
✔️ Ειδικός Διατροφής Σκύλων αναγνωρισμένος από το βρετανικό CPD

——————–

Μετά την ωμή σίτιση, η πρώτη εργασία θα ήταν μια ενδελεχής αποπαρασίτωση πριν προχωρήσετε σε οτιδήποτε άλλο. Για το πεπτικό σύστημα, μια ξαφνική αλλαγή στη διατροφή είναι ένας σημαντικός παράγοντας άγχους. Δεν ξέρω πόσες μέρες έχετε αλλάξει, αλλά θα πρότεινα το εξής: ανακατέψτε το 25% της παλιάς τροφής με τη νέα τροφή κάθε 2 ημέρες. Τις ημέρες 1 και 2 η παλιά τροφή πρέπει να είναι το 25% της νέας τροφής, την 3η και 4η ημέρα το 50% κ.ο.κ. Με αυτή τη μέθοδο, η τροφή αντικαθίσταται πλήρως από την ημέρα 7. Χρησιμοποιώ πάντα αυτή τη μέθοδο για σκύλους με ευαίσθητο στομάχι και μειώνει σημαντικά την πιθανότητα δυσπεψίας, εμέτου και διάρροιας κατά τη διάρκεια των αλλαγών. Ωστόσο, στην κατάσταση που περιγράφεται, μπορεί να έχει διαταραχθεί η εντερική χλωρίδα του σκύλου σας. Συνιστώ μια διατροφή με ρύζι μαγειρεμένο χωρίς μπαχαρικά για 3 ημέρες και ένα υψηλής ποιότητας προβιοτικό για σκύλους (Synbiotic DC, Fortiflora, Florentero) για τη διάρροια. Στη συνέχεια, μεταβείτε σταδιακά σε μία από τις υποαλλεργικές μας τροφές.

Ωστόσο, ο έμετος είναι συνήθως ένα σύμπτωμα που δεν πρέπει να διαρκεί περισσότερο από 1-2 ημέρες, και εάν ο έμετος επιμένει, φροντίστε να συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας, καθώς μπορεί να υπάρχουν πολλοί άλλοι λόγοι εκτός από τη διαταραχή της χλωρίδας του εντέρου του, που δεν μπορούν να λυθούν με τη σίτιση μόνο!

Οι υποαλλεργικές τροφές μας για τον σκύλο σας:

Επαληθεύτηκε ανεξάρτητα
654 κριτικές