Πόση ώρα θα πρέπει να βγάζετε βόλτα το σκύλο σας κάθε μέρα; Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας όλες τις μεταβλητές – την ηλικία, την κατάσταση της υγείας του σκύλου, την εξωτερική θερμοκρασία και φυσικά τη ράτσα του.

 

5 Ράτσες Σκύλων που Χρειάζονται 2 Ώρες Βόλτας για μια Ευτυχισμένη Ζωή

Εκτός από το ποιο είναι το πιο χαριτωμένο, το πιο χνουδωτό ή το καλύτερο κατοικίδιο, υπάρχουν ακόμα πολλά πράγματα που διαφοροποιούν τις ράτσες μεταξύ τους.

Κάθε σκύλος έχει διαφορετικές απαιτήσεις που θα πρέπει να προσέχουμε, όπως, το πόση τροφή θα πρέπει να καταναλώνει, πόση άσκηση χρειάζεται – κάθε στοιχείο είναι σημαντικό για αυτούς που βγάζουν βόλτα τους σκύλους τους.

Το να δίνετε στους σκύλους τη σωστή διάρκεια άσκησης είναι τόσο σημαντικό όσο το να τους ταΐζετε αρκετή τροφή και να διασφαλίζετε ότι έχουν αρκετό νερό.

Όλοι οι σκύλοι πρέπει να λαμβάνουν καθημερινή σωματική άσκηση και πνευματική διέγερση όχι μόνο για λόγους υγείας αλλά και για να μην πλήττουν.

Η πλήξη μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας, παχυσαρκία, κατάθλιψη και προβλήματα συμπεριφοράς. Σε περίπτωση που φροντίζετε τον σκύλο κάποιου άλλου, θα θέλετε να τον φροντίσετε όσο το δυνατόν καλύτερα.

Οι σκύλοι είναι περίεργα και ενεργητικά πλάσματα, πάντα έτοιμοι να εξερευνήσουν τον έξω κόσμο, ακόμα κι αν η διαδρομή είναι ίδια κάθε φορά. Σε περίπτωση που είστε επαγγελματίας εκπαιδευτής σκύλων, έχετε πολλές ευθύνες. Εκτός από την ευθύνη της ασφάλειας τους, θα πρέπει να προσέχετε να κρατάτε το λουρί τους καλά. Επίσης, θα έχετε διαφορετικές ράτσες υπό την φροντίδα σας. Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε τις απαιτήσεις της κάθε ράτσας.

Συμπερασματικά, μπορούμε να πούμε ότι ένα Chihuahua δεν χρειάζεται τον ίδιο περίπατο με ένα German Shepherd! Εδώ θα ανακαλύψουμε ποιες ράτσες σκύλων χρειάζονται μεγαλύτερες βόλτες.

 

German Shepherd Dog

Τα German Shepherd είναι γνωστά για τη δύναμη, την εξυπνάδα, την υπακοή τους και το πόσο εύκολα εκπαιδεύονται. Αρχικά, εκτράφηκαν ως τσοπανόσκυλα, έτσι λόγω της φύσης τους, κατατάχθηκαν στον γερμανικό στρατό στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Επομένως, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι χρειάζονται τουλάχιστον δύο ώρες άσκησης καθημερινά. Επιπρόσθετα, αυτή η διαδικασία βοηθάει στην αποφυγή πλήξης και στην ενθάρρυνση πνευματικής και σωματικής διέγερσης.

 

Labrador Retriever

Μία από τις αγαπημένες ράτσες είναι τα Labrador Retriever, εκτραφήκανε με σκοπό να εργάζονται έξω για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Ωστόσο, τα Labrador είναι επιρρεπή σε προβλήματα στις αρθρώσεις και στους μύες τους λόγω του μεγάλου τους μεγέθους, αν μείνουν αδρανής για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Προβλήματα όπως, δυσπλασία ισχίου, προβλήματα στις αρθρώσεις και μυϊκή δυστροφία. 

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τα Labrador έχουν ευαισθησία στην παχυσαρκία λόγω των γονιδίων τους, επομένως θα πρέπει ιδανικά να περπατούν για δύο ώρες κάθε μέρα. Για αυτά, δεν είναι πρόβλημα αυτό, καθώς, η ράτσα αυτή έχει ενεργητικό χαρακτήρα.

 

English Spaniel

Τα English Spaniel είναι κυνηγητικά σκυλιά και συγκεκριμένα είναι εξαιρετικοί στο να ξετρυπώνουν τα θηράματά τους. Αυτές οι ράτσες είναι στοργικές και ενθουσιώδεις, επομένως θα πρέπει να περπατάτε για περίπου δύο ώρες κάθε μέρα.

Αυτά τα ζωηρά και ενεργητικά σκυλιά, αν και μπορεί να φαίνονται μικρότερα από τον German Shepherd και τα Labrador, χρειάζονται εξίσου μεγάλη πνευματική διέγερση για να είναι πραγματικά ευτυχισμένα και υγιείς.

Είναι το αντίθετο από τα υπόλοιπα σκυλιά που είναι κολλημένα στον καναπέ, για να αποφύγετε το Spaniel σας να αναπτύξει προβλήματα συμπεριφοράς θα πρέπει να το βγάζετε μεγάλες βόλτες.

 

Hungarian Vizsla

Πιστοί, στοργικοί και βασιλικοί σκύλοι, τα Hungarian Vizsla είναι δραστήρια σκυλιά με άφθονη ενέργεια.

Ένας περίεργος και ευκίνητος σκύλος με έντονη όσφρηση, θα πρέπει να περπατά για τουλάχιστον δύο ώρες την ημέρα σε ασφαλή περιοχή, ώστε να μπορεί να μυρίζει με την ησυχία του.

Τα Vizslas ευδοκιμούν με την άσκηση και είναι πιο ευτυχισμένα όταν βρίσκονται σε κίνηση. Είναι επίσης δεινοι κολυμβητές, οπότε αν υπάρχει κοντά θάλασσά ή ποτάμι, περιμένετε να σας έρθει βρεγμένος!

 

Dalmatian

Τα Dalmatian είναι γνωστό ότι συνήθιζαν να τρέχουν δίπλα στις άμαξες. Είναι σκυλιά με πολύ ενέργεια και έχουν την ικανότητα να τρέχουν μεγάλες αποστάσεις.

Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να τρέχετε δίπλα σε άμαξες για να είναι χαρούμενα. Θα πρέπει όμως να περπατάτε με αυτά τα δραστήρια, δυνατά σκυλιά για δύο ώρες κάθε μέρα.

Και οι πέντε είναι πολύ ενεργητικές ράτσες, γι’ αυτό προσπαθήστε να τα κουράσετε με έναν διασκεδαστικό περίπατο που έχει πολλές μυρωδιές και τρόπους να κυνηγήσουν!

 

Φροντίστε τε

Εάν ο σκύλος σας έχει αρκετή καθημερινή δραστηριότητα, τότε φροντίστε τον με τις νόστιμες τροφές που θα απολαμβάνουν κάθε φορά! Το φρέσκο νόστιμο αρνί ή το μοσχάρι είναι εξαιρετικές επιλογές. Δείξτε την αγάπη σας στο σκύλο σας μέσω των υποαλλεργικών τροφών για σκύλους Juliet ή Ted.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:

Ανησυχώ για τον έξι ετών δασχούνδ μου που φαίνεται να είναι συνεχώς πεινασμένος και δυστυχώς έχει γίνει υπέρβαρος. Τι μπορώ να κάνω για να τον βοηθήσω να επανέλθει στο ιδανικό του βάρος;

Ανησυχώ για τον έξι ετών δασχούνδ μου που φαίνεται να είναι συνεχώς πεινασμένος και δυστυχώς έχει γίνει υπέρβαρος. Τι μπορώ να κάνω για να τον βοηθήσω να επανέλθει στο ιδανικό του βάρος;

Ερωτών: Ανησυχώ για τον έξι ετών δασχούνδ μου που φαίνεται να είναι συνεχώς πεινασμένος και δυστυχώς έχει γίνει υπέρβαρος. Τι μπορώ να κάνω για να τον βοηθήσω να επανέλθει στο ιδανικό του βάρος;   Η απάντηση του ιδρυτή και ειδικού μας, Imre Vargyas: ✔️ Ειδικός...

Διαβάστε Περισσότερα
Απόφραξη Εντέρου στα Σκυλιά (γενικές πληροφορίες)

Απόφραξη Εντέρου στα Σκυλιά (γενικές πληροφορίες)

Πολλά σκυλιά έχουν τη συνήθεια να τρώνε πράγματα που δεν προορίζονται για κατανάλωση. Αυτά τα αντικείμενα, γνωστά ως "ξένα σώματα", μπορεί να κολλήσουν στο εντερικό σύστημα. Η απόφραξη του εντέρου είναι μια ζωογόνος κατάσταση για τα σκυλιά και, δυστυχώς, είναι πιο...

Διαβάστε Περισσότερα
Ο νεαρός μου Βίζλα τρώει τακτικά γρασίδι. Τι πρέπει να κάνω;

Ο νεαρός μου Βίζλα τρώει τακτικά γρασίδι. Τι πρέπει να κάνω;

Ερωτών: Εδώ και δύο χρόνια παραγγέλνω από εσάς την ξηρά τροφή για σκύλους με ρύζι και αρνί του Ted και τα κονσερβοποιημένα για τον Βίζλα μου, ο οποίος είναι τώρα 3 ετών. Του αρέσουν πολύ και τα δύο. Το πρόβλημά μου είναι ότι δεν καταλαβαίνω γιατί τρώει επίσης γρασίδι....

Διαβάστε Περισσότερα
Επαληθεύτηκε ανεξάρτητα
646 κριτικές