Πόση ώρα θα πρέπει να βγάζετε βόλτα το σκύλο σας κάθε μέρα; Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας όλες τις μεταβλητές – την ηλικία, την κατάσταση της υγείας του σκύλου, την εξωτερική θερμοκρασία και φυσικά τη ράτσα του.

 

5 Ράτσες Σκύλων που Χρειάζονται 2 Ώρες Βόλτας για μια Ευτυχισμένη Ζωή

Εκτός από το ποιο είναι το πιο χαριτωμένο, το πιο χνουδωτό ή το καλύτερο κατοικίδιο, υπάρχουν ακόμα πολλά πράγματα που διαφοροποιούν τις ράτσες μεταξύ τους.

Κάθε σκύλος έχει διαφορετικές απαιτήσεις που θα πρέπει να προσέχουμε, όπως, το πόση τροφή θα πρέπει να καταναλώνει, πόση άσκηση χρειάζεται – κάθε στοιχείο είναι σημαντικό για αυτούς που βγάζουν βόλτα τους σκύλους τους.

Το να δίνετε στους σκύλους τη σωστή διάρκεια άσκησης είναι τόσο σημαντικό όσο το να τους ταΐζετε αρκετή τροφή και να διασφαλίζετε ότι έχουν αρκετό νερό.

Όλοι οι σκύλοι πρέπει να λαμβάνουν καθημερινή σωματική άσκηση και πνευματική διέγερση όχι μόνο για λόγους υγείας αλλά και για να μην πλήττουν.

Η πλήξη μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας, παχυσαρκία, κατάθλιψη και προβλήματα συμπεριφοράς. Σε περίπτωση που φροντίζετε τον σκύλο κάποιου άλλου, θα θέλετε να τον φροντίσετε όσο το δυνατόν καλύτερα.

Οι σκύλοι είναι περίεργα και ενεργητικά πλάσματα, πάντα έτοιμοι να εξερευνήσουν τον έξω κόσμο, ακόμα κι αν η διαδρομή είναι ίδια κάθε φορά. Σε περίπτωση που είστε επαγγελματίας εκπαιδευτής σκύλων, έχετε πολλές ευθύνες. Εκτός από την ευθύνη της ασφάλειας τους, θα πρέπει να προσέχετε να κρατάτε το λουρί τους καλά. Επίσης, θα έχετε διαφορετικές ράτσες υπό την φροντίδα σας. Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε τις απαιτήσεις της κάθε ράτσας.

Συμπερασματικά, μπορούμε να πούμε ότι ένα Chihuahua δεν χρειάζεται τον ίδιο περίπατο με ένα German Shepherd! Εδώ θα ανακαλύψουμε ποιες ράτσες σκύλων χρειάζονται μεγαλύτερες βόλτες.

 

German Shepherd Dog

Τα German Shepherd είναι γνωστά για τη δύναμη, την εξυπνάδα, την υπακοή τους και το πόσο εύκολα εκπαιδεύονται. Αρχικά, εκτράφηκαν ως τσοπανόσκυλα, έτσι λόγω της φύσης τους, κατατάχθηκαν στον γερμανικό στρατό στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Επομένως, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι χρειάζονται τουλάχιστον δύο ώρες άσκησης καθημερινά. Επιπρόσθετα, αυτή η διαδικασία βοηθάει στην αποφυγή πλήξης και στην ενθάρρυνση πνευματικής και σωματικής διέγερσης.

 

Labrador Retriever

Μία από τις αγαπημένες ράτσες είναι τα Labrador Retriever, εκτραφήκανε με σκοπό να εργάζονται έξω για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Ωστόσο, τα Labrador είναι επιρρεπή σε προβλήματα στις αρθρώσεις και στους μύες τους λόγω του μεγάλου τους μεγέθους, αν μείνουν αδρανής για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Προβλήματα όπως, δυσπλασία ισχίου, προβλήματα στις αρθρώσεις και μυϊκή δυστροφία. 

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τα Labrador έχουν ευαισθησία στην παχυσαρκία λόγω των γονιδίων τους, επομένως θα πρέπει ιδανικά να περπατούν για δύο ώρες κάθε μέρα. Για αυτά, δεν είναι πρόβλημα αυτό, καθώς, η ράτσα αυτή έχει ενεργητικό χαρακτήρα.

 

English Spaniel

Τα English Spaniel είναι κυνηγητικά σκυλιά και συγκεκριμένα είναι εξαιρετικοί στο να ξετρυπώνουν τα θηράματά τους. Αυτές οι ράτσες είναι στοργικές και ενθουσιώδεις, επομένως θα πρέπει να περπατάτε για περίπου δύο ώρες κάθε μέρα.

Αυτά τα ζωηρά και ενεργητικά σκυλιά, αν και μπορεί να φαίνονται μικρότερα από τον German Shepherd και τα Labrador, χρειάζονται εξίσου μεγάλη πνευματική διέγερση για να είναι πραγματικά ευτυχισμένα και υγιείς.

Είναι το αντίθετο από τα υπόλοιπα σκυλιά που είναι κολλημένα στον καναπέ, για να αποφύγετε το Spaniel σας να αναπτύξει προβλήματα συμπεριφοράς θα πρέπει να το βγάζετε μεγάλες βόλτες.

 

Hungarian Vizsla

Πιστοί, στοργικοί και βασιλικοί σκύλοι, τα Hungarian Vizsla είναι δραστήρια σκυλιά με άφθονη ενέργεια.

Ένας περίεργος και ευκίνητος σκύλος με έντονη όσφρηση, θα πρέπει να περπατά για τουλάχιστον δύο ώρες την ημέρα σε ασφαλή περιοχή, ώστε να μπορεί να μυρίζει με την ησυχία του.

Τα Vizslas ευδοκιμούν με την άσκηση και είναι πιο ευτυχισμένα όταν βρίσκονται σε κίνηση. Είναι επίσης δεινοι κολυμβητές, οπότε αν υπάρχει κοντά θάλασσά ή ποτάμι, περιμένετε να σας έρθει βρεγμένος!

 

Dalmatian

Τα Dalmatian είναι γνωστό ότι συνήθιζαν να τρέχουν δίπλα στις άμαξες. Είναι σκυλιά με πολύ ενέργεια και έχουν την ικανότητα να τρέχουν μεγάλες αποστάσεις.

Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να τρέχετε δίπλα σε άμαξες για να είναι χαρούμενα. Θα πρέπει όμως να περπατάτε με αυτά τα δραστήρια, δυνατά σκυλιά για δύο ώρες κάθε μέρα.

Και οι πέντε είναι πολύ ενεργητικές ράτσες, γι’ αυτό προσπαθήστε να τα κουράσετε με έναν διασκεδαστικό περίπατο που έχει πολλές μυρωδιές και τρόπους να κυνηγήσουν!

 

Φροντίστε τε

Εάν ο σκύλος σας έχει αρκετή καθημερινή δραστηριότητα, τότε φροντίστε τον με τις νόστιμες τροφές που θα απολαμβάνουν κάθε φορά! Το φρέσκο νόστιμο αρνί ή το μοσχάρι είναι εξαιρετικές επιλογές. Δείξτε την αγάπη σας στο σκύλο σας μέσω των υποαλλεργικών τροφών για σκύλους Juliet ή Ted.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:

6 Λόγοι για να Βγάζετε Βόλτα τον Σκύλο σας

6 Λόγοι για να Βγάζετε Βόλτα τον Σκύλο σας

Βόλτα με το σκύλο- δύο φορές την ημέρα- είναι συνήθως η πιο ωραία στιγμή της ημέρας μου. Λατρεύω τον ήρεμο χρόνο που περνώ με το σκυλί μου και την άσκηση που μας προσφέρει.   6 Λόγοι να Βγάζετε Βόλτα το Σκύλο σας Τακτικά, όχι μόνο τον Ιανουάριο Ο Ιανουάριος είναι...

Διαβάστε Περισσότερα
Χειμερινές Βόλτες: Συμβουλές Περιποίησης Σκύλων Μετά από μία Βόλτα στο Κρύο

Χειμερινές Βόλτες: Συμβουλές Περιποίησης Σκύλων Μετά από μία Βόλτα στο Κρύο

Ακόμα και τους πιο παγωμένους μήνες του χειμώνα, ο αγαπημένος σκυλάκος θα πρέπει να παραμείνει σωματικά δραστήριος μέσω της τακτικής βόλτας. Άλλωστε οι βόλτες και η περιποίηση τους είναι μεγίστης σημασίας. Η σωματική δραστηριότητα όχι μόνο τους βοηθάει να παραμείνουν...

Διαβάστε Περισσότερα
Πως να Βρείτε τον Κατάλληλο Κτηνίατρο για τον Σκύλο Σας

Πως να Βρείτε τον Κατάλληλο Κτηνίατρο για τον Σκύλο Σας

Κάθε σκύλος αξίζει να έχει έναν καλό κτηνίατρο στη ζωή του. Ως ιδιοκτήτης κατοικίδιου, θα πρέπει να καλύπτει τις ανάγκες σας αλλά και τις ανάγκες του σκύλου σας. Ο κτηνίατρός σας είναι ο άλλος οικογενειακός σας ιατρός, επομένως θα πρέπει να βρείτε τον κατάλληλο. Δείτε...

Διαβάστε Περισσότερα