Ερωτών:

 Τι μπορώ να κάνω για να σταματήσω το μάσημα των ποδιών, το ξύσιμο και τα ακάρεα του δέρματος;

 

Η απάντηση του ιδρυτή και ειδικού μας, Imre Vargyas:

✔️ Ειδικός διατροφής σκύλων που αφιέρωσε τη ζωή του στην πρόληψη των τροφικών αλλεργιών στους σκύλους
✔️ 5+ χρόνια εμπειρίας στην παρασκευή σκυλοτροφών, υπεύθυνος για την σίτιση σχεδόν 20.000+ σκύλων ετησίως
✔️ Ειδικός Διατροφής Σκύλων αναγνωρισμένος από το βρετανικό CPD

——————–

Μια κτηνιατρική εξέταση θα ήταν χρήσιμη. Αλλά στο μεταξύ, μπορώ να σας πω ότι το μάσημα και το ξύσιμο των ποδιών είναι σίγουρα ένα αλλεργικό σύμπτωμα. Σας συνιστώ να μεταβείτε σε μία από τις υποαλλεργικές τροφές μας το συντομότερο δυνατό και να το ταΐσεζετε αποκλειστικά με αυτή την τροφή για 12 εβδομάδες για να δείτε εάν ο αποκλεισμός των τροφικών αλλεργιογόνων βοηθά την κατάστασή του. Εάν συμβεί αυτό, η τροφική αλλεργία φαίνεται να είναι η αιτία της ταλαιπωρίας και ουσιαστικά δεν έχετε άλλη επιλογή από το να συνεχίσετε να το ταΐζετε με αυτή και να είστε αυστηροί για το ότι ο σκύλος σας δεν τρώει τίποτα άλλο.

Επιλέξτε μόνο υποαλλεργικές τροφές ως λιχουδιές, κατά προτίμηση παρασκευασμένα από την ίδια ζωική πρωτεΐνη με την τροφή (π.χ. λιχουδιές από αρνί, εάν η υποαλλεργική τροφή είναι επίσης από αρνί). Δυστυχώς, αν η διατροφή δεν βοηθήσει μετά από 12 εβδομάδες, η πιο πιθανή αιτία είναι μια περιβαλλοντική αλλεργία. Σε τέτοιες περιπτώσεις, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα ακριβό τεστ αλλεργίας για να διερευνηθεί περαιτέρω σε τι είναι ευαίσθητο το κατοικίδιο ζώο σας.

Σε κάθε περίπτωση, η υποαλλεργική διατροφή είναι η πρώτη, πιο πρακτική και χωρίς παρενέργειες λύση. Η προσωπική μου σύσταση είναι η τροφή μας για σκύλους με βάση τις πρωτεΐνες εντόμων Juliet με εκχύλισμα cranberry και yucca (για ιδιαίτερα ευαίσθητους σκύλους). Ζητήστε από τον κτηνίατρό σας ένα δισκίο Bravecto στη σωστή δοσολογία για τον έλεγχο των ψύλλων και των τριχοθυλακίων του σκύλου σας, παράλληλα με τη σταδιακή μετάβαση σε τροφή για σκύλους. Η ψώρα είναι μια δερματική ασθένεια που προκαλείται από διαφορετικό τύπο ακάρεων και εάν υπάρχει υποψία ψώρας, μόνο ο κτηνίατρός σας μπορεί να σας βοηθήσει.

Επαληθεύτηκε ανεξάρτητα
670 κριτικές