Ερωτών:

Εδώ και δύο χρόνια παραγγέλνω από εσάς την ξηρά τροφή για σκύλους με ρύζι και αρνί του Ted και τα κονσερβοποιημένα για τον Βίζλα μου, ο οποίος είναι τώρα 3 ετών. Του αρέσουν πολύ και τα δύο. Το πρόβλημά μου είναι ότι δεν καταλαβαίνω γιατί τρώει επίσης γρασίδι. Παίζουμε πολύ, παίρνει και βιταμίνες. Του δίνω επίσης καρότα και κολοκυθάκια, αλλά ακόμα «βόσκει». Μερικές φορές, δυστυχώς, δοκιμάζει και τα κόπρανά του. Ευχαριστώ για την απάντησή σας. Να έχετε μια όμορφη μέρα!

 

Η απάντηση του ιδρυτή και ειδικού μας, Imre Vargyas:

✔️ Ειδικός διατροφής σκύλων που αφιέρωσε τη ζωή του στην πρόληψη των τροφικών αλλεργιών στους σκύλους
✔️ 5+ χρόνια εμπειρίας στην παρασκευή σκυλοτροφών, υπεύθυνος για την σίτιση σχεδόν 20.000+ σκύλων ετησίως
✔️ Ειδικός Διατροφής Σκύλων αναγνωρισμένος από το βρετανικό CPD

——————–

Αγαπητέ Κηδεμόνα,

Το φαγητό χόρτου από τους σκύλους είναι μια σχετικά συνηθισμένη συμπεριφορά που μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους και συνήθως δεν είναι ανησυχητική, εκτός αν ο σκύλος τρώει χόρτο υπερβολικά ή αν το φαγητό χόρτου προκαλεί έμετο. Βάσει ερευνών και εμπειριών, το φαγητό χόρτου είναι μια συχνά συναντώμενη φυσική συμπεριφορά που μπορεί να γίνεται για την βοήθεια της πέψης, αναζήτηση τροφής ή απλά από περιέργεια. Μερικές φορές, οι σκύλοι μπορεί να στραφούν προς το χόρτο από βαρεμάρα, παιχνιδιάρικη διάθεση, ή ακόμα και απλά γιατί τους αρέσει η γεύση του. Σε κάποιες περιπτώσεις, το φαγητό χόρτου μπορεί να βοηθήσει στον καθαρισμό του πεπτικού συστήματος, για παράδειγμα, όταν προσπαθούν να απομακρύνουν μια τούφα τρίχας από το στομάχι τους.

Αν ο σκύλος δεν έχει φάει για μεγάλο χρονικό διάστημα και η βόλτα γίνεται μόνο αργότερα, μπορεί να βρεθεί να κινείται με άδειο στομάχι, πράγμα που θα μπορούσε να τον ωθήσει να φάει χόρτο. Σε τέτοιες περιπτώσεις, θα μπορούσε να είναι σκόπιμο να έχουμε μαζί μας κάποια μπισκότα για σκύλους Friky με αρνί κατά τη διάρκεια της βόλτας. Αυτά τα μικρά, θρεπτικά σνακ δεν μόνο που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του αισθήματος της δυσάρεστης κενότητας στο στομάχι, αλλά μπορεί επίσης να αποτελέσουν πρακτικές λύσεις για την πρόληψη του φαγητού χόρτου. Η προσφορά των μπισκότων ακριβώς πριν τη βόλτα ή ακόμη και κατά τη διάρκειά της μπορεί να βοηθήσει στην αποσπάση της προσοχής του αγαπημένου μας φίλου, κάνοντας έτσι το ανεπιθύμητο φαγητό χόρτου να αποφευχθεί.

Το φαγητό κοπράνων από τον σκύλο (κοπροφαγία) μπορεί να είναι ανησυχητικό, ιδιαίτερα αν πρόκειται για νέα συνήθεια. Αυτή η συμπεριφορά μπορεί να υποδηλώνει έλλειψη στη διατροφή, προβλήματα πέψης, ή ακόμα και βαρεμάρα. Θα μπορούσε να είναι σκόπιμο να συμβουλευτείτε έναν κτηνίατρο, καθώς αυτό μπορεί επίσης να υποδεικνύει την παρουσία εσωτερικών παρασίτων ή άλλων υγειονομικών προβλημάτων. Ο γιατρός μπορεί να βοηθήσει στον αποκλεισμό προβλημάτων πέψης, ελλείψεων σε θρεπτικά συστατικά, ή άλλων υγειονομικών ζητημάτων που μπορεί να είναι η αιτία.

Η ξηρά τροφή για σκύλους με ρύζι και αρνί της Ted είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα νεαρό Βίζλα. Συμπληρωμένη με βιταμίνες και λαχανικά, προσφέρει μια πλήρως ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή. Ίσως να ήταν επίσης σκόπιμο να σκεφτείτε την προσθήκη προβιοτικών στη διατροφή του. Τα προβιοτικά μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση της ισορροπίας της εντερικής χλωρίδας, να βελτιώσουν την πέψη και να μειώσουν την εμφάνιση συμπεριφορικών προβλημάτων, όπως το φαγητό χόρτου ή η ασχολία με τα κόπρανα.

Για την πρόληψη τέτοιων τύπων συμπεριφορών, συνιστάται η αύξηση της φυσικής δραστηριότητας και της πνευματικής διέγερσης των σκύλων. Αυτό μπορεί να μειώσει τα συμπεριφορικά προβλήματα που προκύπτουν από την βαρεμάρα ή το άγχος, συμπεριλαμβανομένων του φαγητού χόρτου και του φαγητού κοπράνων. Επιπλέον, οι τακτικοί ιατρικοί έλεγχοι βοηθούν στη διατήρηση της υγείας των σκύλων και στην επίλυση προβλημάτων σε εύθετο χρόνο.

Συνολικά, αν και η κατανάλωση χόρτου και κοπράνων μπορεί υπό ορισμένες συνθήκες να θεωρηθεί φυσιολογική συμπεριφορά, είναι σημαντικό να παρακολουθούμε στενά την υγεία και τις συνήθειες του αγαπημένου μας φίλου, προκειμένου να του προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή ποιότητα ζωής.

Επαληθεύτηκε ανεξάρτητα
646 κριτικές