Τι πρέπει να γνωρίζετε εάν δεν έχετε εμπειρία με σκυλιά. Είναι η πρώτη φορά που θα πάρετε σκύλο; Συγχαρητήρια που βρήκατε τον νέο σας σκύλο σύντροφο και καλώς ήρθατε στον υπέροχο αυτόν κόσμο! Εδώ θα βρείτε τι πρέπει να γνωρίζετε για τη φροντίδα του νέου σας σκύλου. 

 

01 Μάθετε Τι Πρέπει να Περιμένετε Μετά την Άφιξη του Νέου Σας Σκύλου

Είτε πρόκειται για κουτάβι είτε για ενήλικο σκυλί θα υπάρξει η περίοδος προσαρμογής, όταν ο σκύλος πρωτοέρθει στο σπίτι. Προετοιμαστείτε εκ των προτέρων και κάντε υπομονή. Τα σκυλιά μπορεί να φοβηθούν ή να πάθουν σοκ όταν πηγαίνουν σε ένα νέο σπίτι για πρώτη φορά. Μπορεί να κρύβονται ή να δείχνουν σημάδια φόβου. Άλλα μπορεί να φαίνονται αποστασιοποιημένα και χαλαρά μέχρι να συνηθίσουν τη νέα τους ζωή, μόλις όμως νιώσουν αυτοπεποίθηση θα βγάλουν την ενέργεια τους. Η περίοδος μπορεί να κρατήσει για κάποια δυο μέρες και για κάποια άλλα μπορεί να διαρκέσει αρκετούς μήνες.

Τα ενήλικα σκυλιά χρειάζονται συχνά περισσότερο χρόνο προσαρμογής, ειδικά αν έζησαν σε καταφύγιο ζώων. Από την άλλη, τα κουτάβια χρειάζονται συνήθως περισσότερη εκπαίδευση (ειδικά στο σπίτι). Είτε έτσι είτε αλλιώς, συνήθως περνούν αρκετοί μήνες πριν εσείς και ο νέος σας σκύλος αποκτήσετε μια νέα ρουτίνα.

Φτιάξτε τα πάντα στο σπίτι και κάντε ένα σχέδιο πριν έρθει ο νέος σας σκύλος στο σπίτι. Αυτό θα σας βοηθήσει να κάνετε μια καλή αρχή.

 

02 Πήρατε Κουτάβι; Μάθετε τα Πάντα Σχετικά με τα Κουτάβια

Τα κουτάβια είναι καταπληκτικά, αλλά δεν είναι εύκολα! Υπάρχουν πολλά να μάθετε για την ανατροφή των κουταβιών. Η κοινωνικοποίηση, η εκπαίδευση και οι εμβολιασμοί είναι μόνο μερικά από τα πράγματα που θα χρειαστεί να διαβάσετε και να προσθέσετε στη λίστα εργασιών σας.

Η φροντίδα ενός κουταβιού μπορεί μερικές φορές να μοιάζει με δουλειά πλήρους απασχόλησης, ειδικά αν το κουτάβι είναι πολύ μικρό. Ξεκινήστε την έρευνα πριν το κουτάβι σας έρθει πρώτη φορά στο σπίτι, ώστε να είστε προετοιμασμένοι για το οτιδήποτε.

 

03 Μάθετε τις Βασικές του Ανάγκες

Τώρα που είστε περήφανος ιδιοκτήτης σκύλου, πρέπει να μάθετε τα βασικά της φροντίδας του. Τουλάχιστον, κάθε σκύλος χρειάζεται σωστή διατροφή, στέγη, σωματική φροντίδα και κοινωνικοποίηση. Μόλις μπορέσετε να καλύψετε τις βασικές του ανάγκες, θα είστε σε θέση για να προσφέρετε στο σκύλο σας μια εκπληκτική ζωή. Το να μάθετε πώς να τον φροντίζετε εκ των προτέρων θα καταστήσει την διαδικασία προσαρμογής πολύ πιο εύκολη.

 

04 Βρείτε τον Κατάλληλο Κτηνίατρο

Κάθε σκύλος χεριάζετε έναν καλό κτηνίατρο! Ένα από τα πράγματα που κάνετε στην αρχή είναι να επισκεφτείτε τον κτηνίατρο. Εκείνος θα φροντίσει την υγεία του, θα σας καθοδηγήσει και θα σας εκπαιδεύσει. Βρείτε έναν κτηνίατρο που εκτιμάτε, με καλό προσωπικό και ομάδα. Κυρίως, κρατήστε πάντα ανοιχτές τις γραμμές επικοινωνίας ανάμεσα σε εσάς και τον κτηνίατρό σας.

 

05 Προμηθευτείτε τα Απαραίτητα

Ο σκύλος σας θα χρειαστεί όλων των ειδών τα πράγματα στο νέο του σπίτι. Πώς αποφασίζετε τι χρειάζεται πραγματικά ο σκύλος σας και τι θέλετε εσείς; Ίσως είναι μία μίξη και των δύο. Περιηγηθείτε προσεχτικά στον κόσμο των παιχνιδιών, των μπολ, των κρεβατιών, των λουριών, των κολάρων και πολλών άλλων. Υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες που θα σας βοηθήσουν να προμηθευτείτε ότι χρειάζεστε. Επιπλέον, θα βρείτε στην περιοχή σας εξαιρετικά καταστήματα με είδη κατοικίδιων ζώων.

 

06 Επιλέξτε τη Σωστή Σκυλοτροφή

Η διατροφή του σκύλου σας είναι το θεμέλιο της υγείας του. Όμως, οι επιλογές είναι άπειρες και ίσως νιώσετε μπερδεμένοι. Ενημερωθείτε για τα βασικά της διατροφής των σκύλων και, στη συνέχεια, επιλέξτε μια δίαιτα που ταιριάζει στις ανάγκες του σκύλου σας. Δεν υπάρχει μια σωστή απάντηση όταν πρόκειται για την τροφή του. Ένας εμπειρικός κανόνας είναι ο εξής: εάν ο σκύλος σας τα πηγαίνει καλά με ένα συγκεκριμένο είδος σκυλοτροφής, τότε είναι μια χαρά να την επιλέξετε (αρκεί να είναι πλήρης και ισορροπημένη).

Για κουτάβια προτείνουμε ανεπιφύλακτα τις τροφές για σκύλους Chucky της CricksyDog. Ελέγξτε τις και δείτε τη διαφορά!

 

07 Η Σωματική Άσκηση Είναι Σημαντική

Κάθε σκύλος χρειάζεται εκπαίδευση. Η εκπαίδευση σκύλων σας βοηθά να τον ελέγχετε και δίνει στον σκύλο σας μια αίσθηση δομής. Μακροπρόθεσμα, η σωστή εκπαίδευση μπορεί να κάνει τόσο εσάς όσο και τον σκύλο σας πιο ευτυχισμένους. Επιπλέον, θα ενισχύσει τη σχέση μεταξύ σας. Αφιερώστε λίγο χρόνο κάθε μέρα για να εκπαιδεύσετε τον σκύλο σας, κάνοντας όλα τα βασικά βήματα της εκπαίδευσης σκύλων, συμπεριλαμβανομένων των βασικών εντολών.

 

08 Ετοιμαστείτε για Προβλήματα στη Συμπεριφορά

Κανένας σκύλος δεν είναι τέλειος. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σκύλων θα πρέπει να αντιμετωπίσουν κάποιου είδους προβλήματος συμπεριφοράς κάποια στιγμή. Μπορεί να είναι κάτι απλό, όπως το γάβγισμα ή το μάσημα. Βέβαια, θα μπορούσατε να αντιμετωπίσετε κάποιο πιο σοβαρό πρόβλημα όπως το άγχος αποχωρισμού ή η επιθετικότητα. Μπορεί ακόμη και να δείτε ότι ο νέος σας σκύλος ουρεί σε ακατάλληλα σημεία (κάτι που μπορεί να είναι θέμα υγείας και όχι συμπεριφοράς). Με ότι και να έχει σχέση θα πρέπει να γνωρίζετε για τα προβλήματα συμπεριφοράς των σκύλων προτού γίνουν και δικά σας προβλήματα.

 

09 Ετοιμαστείτε για Προβλήματα Υγείας

Τουλάχιστον μερικά προβλήματα υγείας είναι βέβαιο ότι θα εμφανιστούν κάποια στιγμή στη ζωή του σκύλου σας. Εάν είστε τυχεροί, μπορεί να κληθείτε να αντιμετωπίσετε τα λίγο πιο εύκολα και συνηθισμένα προβλήματα. Ας ελπίσουμε ότι ο σκύλος σας δεν θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα υγείας ή ακόμα χειρότερα, επείγοντα ιατρικά περιστατικά. Λάβετε τα απαραίτητα μέτρα για να διατηρήσετε τον σκύλο σας υγιή και πολλά προβλήματα υγείας μπορεί να αποφευχθούν.

 

10 Να Είστε Υπεύθυνος

Αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε ως νέος ιδιοκτήτης σκύλου. Το να είστε ένας υπεύθυνος ιδιοκτήτης σκύλου σημαίνει ότι δεσμεύεστε για τον σκύλο σας για μια ζωή και ότι αποδέχεστε την ευθύνη για τις πράξεις του σκύλου σας. Επιπλέον, σημαίνει ότι θα πρέπει να τον φροντίζετε σεβόμενοι την γειτονιά σας. Εάν μπορείτε να τα κάνετε όλα αυτά, τότε σίγουρα είστε στο σωστό δρόμο.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:

Ανησυχώ για τον έξι ετών δασχούνδ μου που φαίνεται να είναι συνεχώς πεινασμένος και δυστυχώς έχει γίνει υπέρβαρος. Τι μπορώ να κάνω για να τον βοηθήσω να επανέλθει στο ιδανικό του βάρος;

Ανησυχώ για τον έξι ετών δασχούνδ μου που φαίνεται να είναι συνεχώς πεινασμένος και δυστυχώς έχει γίνει υπέρβαρος. Τι μπορώ να κάνω για να τον βοηθήσω να επανέλθει στο ιδανικό του βάρος;

Ερωτών: Ανησυχώ για τον έξι ετών δασχούνδ μου που φαίνεται να είναι συνεχώς πεινασμένος και δυστυχώς έχει γίνει υπέρβαρος. Τι μπορώ να κάνω για να τον βοηθήσω να επανέλθει στο ιδανικό του βάρος;   Η απάντηση του ιδρυτή και ειδικού μας, Imre Vargyas: ✔️ Ειδικός...

Διαβάστε Περισσότερα
Απόφραξη Εντέρου στα Σκυλιά (γενικές πληροφορίες)

Απόφραξη Εντέρου στα Σκυλιά (γενικές πληροφορίες)

Πολλά σκυλιά έχουν τη συνήθεια να τρώνε πράγματα που δεν προορίζονται για κατανάλωση. Αυτά τα αντικείμενα, γνωστά ως "ξένα σώματα", μπορεί να κολλήσουν στο εντερικό σύστημα. Η απόφραξη του εντέρου είναι μια ζωογόνος κατάσταση για τα σκυλιά και, δυστυχώς, είναι πιο...

Διαβάστε Περισσότερα
Ο νεαρός μου Βίζλα τρώει τακτικά γρασίδι. Τι πρέπει να κάνω;

Ο νεαρός μου Βίζλα τρώει τακτικά γρασίδι. Τι πρέπει να κάνω;

Ερωτών: Εδώ και δύο χρόνια παραγγέλνω από εσάς την ξηρά τροφή για σκύλους με ρύζι και αρνί του Ted και τα κονσερβοποιημένα για τον Βίζλα μου, ο οποίος είναι τώρα 3 ετών. Του αρέσουν πολύ και τα δύο. Το πρόβλημά μου είναι ότι δεν καταλαβαίνω γιατί τρώει επίσης γρασίδι....

Διαβάστε Περισσότερα
Επαληθεύτηκε ανεξάρτητα
646 κριτικές