Ερωτών:

Ανησυχώ για τον έξι ετών δασχούνδ μου που φαίνεται να είναι συνεχώς πεινασμένος και δυστυχώς έχει γίνει υπέρβαρος. Τι μπορώ να κάνω για να τον βοηθήσω να επανέλθει στο ιδανικό του βάρος;

 

Η απάντηση του ιδρυτή και ειδικού μας, Imre Vargyas:

✔️ Ειδικός διατροφής σκύλων που αφιέρωσε τη ζωή του στην πρόληψη των τροφικών αλλεργιών στους σκύλους
✔️ 5+ χρόνια εμπειρίας στην παρασκευή σκυλοτροφών, υπεύθυνος για την σίτιση σχεδόν 20.000+ σκύλων ετησίως
✔️ Ειδικός Διατροφής Σκύλων αναγνωρισμένος από το βρετανικό CPD

——————–

Αγαπητέ Κηδεμόνα,

Πολύ καλή ερώτηση! Πολλοί ιδιοκτήτες σκύλων αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα. Ειδικά στα ντάσχουντ, είναι πολύ σημαντικό να προσέχουμε το βάρος τους, καθώς τα επιπλέον κιλά φορτώνουν σημαντικά το μακρύ και χαμηλό τους σώμα. Το υπερβολικό βάρος μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα της πλάτης και των αρθρώσεων, γι’ αυτό είναι κρίσιμο να επαναφέρουμε το ιδανικό βάρος του σκύλου σου.

Η συνεχής αίσθηση πείνας συχνά προέρχεται από μη κατάλληλη διατροφή, η οποία δεν παρέχει στον σκύλο τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, και γι’ αυτό αναζητά συνεχώς τροφή.

Για αυτό το λόγο, πρώτα απ’ όλα, πρέπει να δώσουμε μεγάλη προσοχή στην ποιότητα της διατροφής τους. Η υποαλλεργική ξηρά τροφή για σκύλους CricksyDog Juliet με αρνί είναι εξαιρετικά κατάλληλη για αυτόν τον σκοπό. Αυτή η τροφή βοηθά στην υγιεινή πέψη και στη διατήρηση του ιδανικού βάρους χωρίς να προσθέτει υπερβολικές θερμίδες στον οργανισμό τους. Το υψηλό περιεχόμενο σε πρωτεΐνες και το χαμηλό σε λίπη βοηθά τον σκύλο σου να αισθάνεται χορτάτος, ενώ ταυτόχρονα βοηθά στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην απώλεια του περιττού λίπους.

Δεύτερον, είναι σημαντικό να προσέχουμε τις ημερήσιες μερίδες και να αποφεύγουμε την υπερτροφοδότηση. Θα συνιστούσα να μην δίνετε άλλα λιχουδιά πέρα από τα κανονικά γεύματα για κάποιο διάστημα. Αν αυτό είναι αναπόφευκτο, τότε θα ήταν καλό να δοκιμάσετε την ανταμοιβή με λαχανικά.

Επιπλέον, η τακτική άσκηση είναι απαραίτητη. Τα ντάσχουντ είναι ενεργά σκυλιά, οπότε οι καθημερινές παιχνιδιάρικες βόλτες ή μικροί αγώνες τρεξίματος βοηθούν στη διατήρηση ενός ενεργού τρόπου ζωής. Αυξήστε σταδιακά τη διάρκεια των καθημερινών περιπάτων. Υποστηρίξτε τον να κινείται όσο το δυνατόν περισσότερο!

Εάν η αύξηση της όρεξης του σκύλου σας και η αύξηση του βάρους ήταν απότομη, το πρώτο βήμα θα ήταν μια κτηνιατρική εξέταση. Οι τέτοιες αλλαγές μπορεί να οφείλονται σε πολλά υγειονομικά αίτια, όπως ορμονικές ανισορροπίες, όπως η υποθυρεοειδισμός. Είναι σημαντικό να αποκλείσουμε τυχόν υγειονομικά προβλήματα πριν ξεκινήσουμε διατροφικές ή τρόπου ζωής αλλαγές. Ο κτηνίατρος είναι το καλύτερο σημείο εκκίνησης για την κατανόηση της κατάστασης και την εκπόνηση του κατάλληλου σχεδίου θεραπείας.

Ελπίζω αυτές οι πληροφορίες να βοηθήσουν στη διατήρηση της υγείας του κουταβιού σας και να εξασφαλίσουν πολλά ευτυχισμένα χρόνια για αυτόν!

Υποαλλεργικές τροφές για σκύλους:

Επαληθεύτηκε ανεξάρτητα
646 κριτικές