Αναρωτιέστε πως να μην ζεσταίνετε ο σκύλος σας το καλοκαίρι; Ο ζεστός καιρός δε σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσετε τις δραστηριότητες σας με το σκυλί σας, απλά θα πρέπει να λάβετε ορισμένες προφυλάξεις για να κρατήσετε το σκυλί σας ασφαλές.

Έχουμε πολλά κόλπα ώστε να κρατάμε τα σκυλιά μας δροσερά τις ζεστές μέρες ακόμα και αν απολαμβάνουμε μια εκδρομή μαζί τους. Το καλοκαίρι μπορεί να διαρκέσει από τα τέλη Ιουνίου έως τα τέλη Σεπτεμβρίου στις περισσότερες χώρες, αλλά στην Ελλάδα είμαστε συνηθισμένοι σε πολλούς ζεστούς μήνες καλοκαιρινής ζέστης. Οι προβλέψεις μας μπορεί πολύ συχνά να φαίνονται ακριβώς έτσι:

Βρήκαμε λοιπόν 13 τρόπους για να μην ζεσταίνεται ο σκύλος σας – ανεξάρτητα από το πόσο ζεστή είναι η μέρα!

 

Μείνετε Μέσα

Ο Barli και η Tiki κάνουν παρέα σε εσωτερικούς χώρους δίπλα στο κλιματιστικό τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Τους αρέσει να μένουν έξω μόνο μία ώρα επιπλέον μετά την πρωινή τους βόλτα, αλλά εκτός από αυτό η συνηθισμένη πρωινή βόλτα είναι πολύ γρήγορη.

Όταν ο καιρός είναι πιο δροσερός, τα σκυλιά μας απολαμβάνουν να βρίσκονται στην μπροστινή αυλή το πρωί για μερικές ώρες. Συνήθως ζητούν να βγουν στην αυλή μετά την πρωινή τους βόλτα. Όταν ανεβαίνει η θερμοκρασία απλώς τρώνε και μετά πηγαίνουν στο γραφείο μου για να περάσουν τη μέρα.

 

Δημιουργήστε ένα δροσερό μέρος έξω για να ξαπλώνουν

Είναι καλύτερα τα σκυλιά σας να βρίσκονται σε κλειστό χώρο όταν έχει ζέστη, αλλά αν τα σκυλιά σας πρόκειται να μείνουν έξω για λίγες ώρες, βεβαιωθείτε ότι έχουν ένα δροσερό μέρος για να ξαπλώσουν.

Ποτίστε τη βεράντα και βρέξτε μια περιοχή στο σκιερό μέρος της αυλής για να μπορούν να ξαπλώσουν εκεί.

Έχουμε σηκώσει μερικά κρεβατάκια στη βεράντα για να επιτρέπουν τη ροή του αέρα από κάτω τους ώστε να τα κρατούν δροσερά (Είναι επίσης καλή ιδέα για σκύλους με αρθρίτιδα για να κρατήσουν το βάρος από τις αρθρώσεις τους).

Αχ… όλοι αγαπάμε αυτή τη δροσερή πετσέτα σε μια ζεστή μέρα, όπως και εμείς έτσι και τα σκυλιά μας. Βρέξτε μια παλιά πετσέτα, στη συνέχεια στύψτε τη και βάλτε τη στην κατάψυξή σας. Όταν κρυώσει (δεν χρειάζεται να περιμένετε να παγώσει), απλώστε τη σε ένα σημείο για να ξαπλώσει ο σκύλος σας.

 

Κάντε τη βόλτα σας νωρίς

Αυτές τις ζεστές μέρες, ξυπνάμε πολύ νωρίς για να βγάλουμε τον σκύλο μας βόλτα και να κάνουμε τις εξωτερικές μας δουλειές που πρέπει να γίνουν μέσα στη μέρα.

Εάν σχεδιάζετε μια βόλτα κατά τη διάρκεια της ημέρας, ρίξτε μια ματιά στα γιλέκα ψύξης. Μουλιάστε το γιλέκο σε νερό και με τη διαδικασία της εξάτμισης θα κρατήσει το σκύλο σας δροσερό.

 

Η πρωινή σας βόλτα να είναι η μεγάλη σας βόλτα

Η πρωινή μας βόλτα είναι η μεγαλύτερη της ημέρας, διότι, είναι η πιο δροσερή ώρα της ημέρας.

Η βραδινή μας βόλτα γίνεται όσο πιο αργά γίνεται. Βέβαια, δεν μου αρέσει να περπατάω στο σκοτάδι (δεν υπάρχουν φώτα στους δρόμους!) γι’ αυτό κάνω τη δεύτερη βόλτα της ημέρας κατά τη δύση του ηλίου.

Ωστόσο, εάν ο σκύλος σας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος στη ζέστη, η βραδινή βόλτα είναι πιο ζεστή από την πρωινή βόλτα, λόγω της θερμότητας που εκπέμπεται από το πεζοδρόμιο.

 

Περπατήστε αργά

Να περπατάτε αργά όταν τον βγάζετε βόλτα, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να ξεκινήσετε αυτό το πρόγραμμα γυμναστικής Fido.

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα βραχυκεφαλικά σκυλιά όπως τα pugs ή τα bulldogs που δυσκολεύονται να δροσιστούν στη ζέστη λόγω της ανατομής του ρύγχους τους. Η θερμοπληξία είναι ένας πραγματικός κίνδυνος για αυτά τα σκυλιά.

 

Περιποίηση

Θα πρέπει να βουρτσίζετε τακτικά το τρίχωμα του σκυλιού σας κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. Η Tiki κουρεύεται το καλοκαίρι και κρατάμε και τα δύο σκυλιά περιποιημένα για να αφαιρέσουμε τυχόν χαλαρή τρίχα.

Η Tiki κουρεύεται επίσης στην κοιλιά της όσο το δυνατόν πιο κοντά, βοηθώντας τη έτσι να δροσιστεί όταν ακουμπάει το ξύλινο δάπεδο μας.

 

Αποφύγετε τα πεζοδρόμια

Έχετε πάει ποτέ ξυπόλητος σε ζεστό πεζοδρόμιο; Είναι επώδυνο και μπορεί να προκαλέσει φουσκάλες στα πόδια σας… το ίδιο μπορεί να συμβεί και στις πατούσες του σκύλου σας.

Βάλτε τον σκύλο σας τις πιο δροσερές ώρες της ημέρας και καλό είναι να περπατάτε σε πιο δροσερές επιφάνειες, όπως το γκαζόν.

Τα σκυλιά με κοντά πόδια έχουν ακόμα πρόβλημα, η κοιλιά τους βρίσκεται κοντά στο θερμό πεζοδρόμιο.

 

Μποτάκια Σκύλου Bark Brite

Ένα πρόκειται να βγάλετε βόλτα το σκύλο σας και να περπατήσετε σε θερμά πεζοδρόμια, μπορείτε να προμηθευτείτε μποτάκια για τις πατούσες του σκύλου σας.

Μια ακόμα λύση είναι η κρέμα Musher με βάση του κερί που χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια του χειμώνα για να προστατεύσει τις πατούσες του σκύλου σας από τον πάγο και το αλάτι. Η κρέμα αυτή μπορεί επίσης να προστατεύσει τα πόδια του σκύλου σας από τη ζέστη του καλοκαιριού και το κολύμπι.

 

Σκεφτείτε μια μπαντάνα ψύξης

Μπορείτε να διπλώσετε και να ράψετε μέσα σε κανονικές μπαντάνες μη τοξικές χάντρες που απορροφούν νερό. Στη συνέχεια θα μουλιάσετε τη μπαντάνα ψύξης σε νερό, οι χάντρες από πολυμερές θα διογκωθούν και μετά θα δέσετε τη μπαντάνα γύρω από το λαιμό του σκύλου σας για δροσερή ανακούφιση.

Εάν έχετε δύο σκυλιά και το ένα του αρέσει να μασάει τη μπαντάνα του άλλου, παραλείψτε τις χάντρες και απλώς βρέξτε τη μπαντάνα και βάλτε την στο ψυγείο πριν από την επόμενη βόλτα σας.

Μια άλλη φθηνή εναλλακτική λύση είναι να βάλετε μερικά παγάκια σε μια μπαντάνα, να την διπλώσετε και μετά να τη δέσετε γύρω από το λαιμό του σκύλου σας, τα παγάκια θα λιώνουν και θα δροσίζουν αργά το σκύλο σας.

 

Μπαντάνες για ‘Όλα τα Τετράποδα

Θα βρείτε επίσης εμπορικές μπαντάνες ειδικά φτιαγμένες για τον σκύλο σας. Θα ακολουθήσετε την ίδια διαδικασία με τις κανονικές μπαντάνες ψύξης, μουλιάζετε τη μπαντάνα και στύβετε για να φύγουν τα επιπρόσθετα νερά.

 

Μην αφήνετε ποτέ τον σκύλο σας στο αυτοκίνητο

Ποτέ μα ποτέ. Σκέφτεστε ότι θα κάνετε γρήγορα και ότι θα τον αφήσετε μέσα με το κλιματιστικό ανοιχτό; Εάν όμως χαλάσει εκείνη τη στιγμή, ο σκύλος σας θα πεθάνει. Καλύτερα να αφήνετε τον σκύλο σας στο σπίτι.

 

Φροντίστε να είναι πάντα ενυδατωμένος

Να έχετε μαζί σας νερό στις βόλτες σας και να ελέγχετε ότι το νερό του στο σπίτι είναι πάντα γεμάτο.

Κάθε κιλό που ζυγίζει ο σκύλος θα πρέπει να του δίνετε και μια ουγγιά νερό.

Εάν ανησυχείτε ότι ο σκύλος σας δεν πίνει αρκετό νερό, κάντε το νερό πιο δελεαστικό προσθέτοντας παγάκια, κομμάτια από στήθος κοτόπουλου ή μια παγωμένη λιχουδιά.

 

Παγωμένο μπολ

Τα παγωμένα μπολ σκύλου είναι ένας άλλος καλός τρόπος για να διατηρείτε το νερό του σκύλου σας δροσερό όλη την ημέρα. Βάλτε το μπολ του σκύλου σας στην κατάψυξη πριν το χρησιμοποιήσετε.

 

Παγωμένες λιχουδιές

Είναι γρήγορο και εύκολο να φτιάξετε κατεψυγμένες λιχουδιές. Δεν είναι καθόλου δύσκολο! Απλώς βάλτε στο ψυγείο τις λιχουδιές μας ή την τροφή του και είναι ήδη μια γρήγορη λύση για να κάνετε το φαγητό του σκύλου σας πολύ πιο δροσερό.

 

Πηγαίνετε για κολύμπι

Ο αγαπημένος τρόπος του Barli και της Tiki για να μην ζεσταίνονται είναι το κολύμπι. Φέτος ήμασταν πολύ τυχεροί που έχουμε νερό στον κολπίσκο (αν και τα επίπεδα του νερού πέφτουν μέρα με τη μέρα).

Εάν έχετε τη δυνατότητα, επισκεφτείτε την κοντινότερη θάλασσα με τον σκύλο σας θα ήταν υπέροχο.

 

Προμηθευτείτε μια Παιδική Πισίνα

Οι φθηνές παιδικές πισίνες συνήθως πωλούνται σε έκπτωση αργά το καλοκαίρι, αλλά πραγματικά αξίζει να τις χρησιμοποιήσετε για τον σκύλο σας!

Το καλοκαίρι είναι μια εξαιρετική εποχή για διασκέδαση με τον σκύλο σας, αλλά η θερμοπληξία είναι ένας πραγματικός κίνδυνος και για τους δύο. Προγραμματίστε τη μέρα σας και βεβαιωθείτε ότι οι αναμνήσεις που δημιουργείτε αυτή τη σεζόν είναι καλές!

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:

Ποια τροφή θα ήταν η καλύτερη για τη Λούνα και τον Μέρλιν, τα δύο τσιουάουα;

Ποια τροφή θα ήταν η καλύτερη για τη Λούνα και τον Μέρλιν, τα δύο τσιουάουα;

Ερωτών: Θα ήθελα να ρωτήσω τι ξηρά τροφή προτείνετε για το τσιουάουα μου, τη Λούνα. Είναι δύο ετών, ζυγίζει 2,30 κιλά, δεν τρώει κοτόπουλο, θα ήθελα μια υποαλλεργική ξηρά τροφή, με πολλές βιταμίνες και προστασία για τις αρθρώσεις. Το πρωί τρώει μαγειρεμένο φαγητό, το...

Διαβάστε Περισσότερα
Έτοιμοι για τον Δεύτερο Σκύλο; 7 Συμβουλές που Πρέπει Οπωσδήποτε να Λάβετε Υπόψη!

Έτοιμοι για τον Δεύτερο Σκύλο; 7 Συμβουλές που Πρέπει Οπωσδήποτε να Λάβετε Υπόψη!

Η άφιξη ενός νέου σκύλου είναι πάντα ένα συναρπαστικό γεγονός για την οικογένεια. Ωστόσο, σε ένα νοικοκυριό με περισσότερους από έναν σκύλους, είναι σημαντικό να σκεφτείτε πολλούς παράγοντες για να είναι η συμβίωση αρμονική και ευτυχισμένη για όλους. Παρακάτω αναλύω...

Διαβάστε Περισσότερα
Είναι σε κίνδυνο τα αυτιά του σκύλου σας; Έτσι θα αποτρέψετε τις φλεγμονές το καλοκαίρι!

Είναι σε κίνδυνο τα αυτιά του σκύλου σας; Έτσι θα αποτρέψετε τις φλεγμονές το καλοκαίρι!

Ο καθαρισμός των αυτιών του σκύλου είναι ένα από τα πιο σημαντικά, αλλά συχνά παραμελημένα μέρη της περιποίησης. Τα καθαρά αυτιά δεν εξασφαλίζουν μόνο την άνεση και την ευημερία του σκύλου, αλλά βοηθούν επίσης στην πρόληψη των δυσάρεστων και επώδυνων φλεγμονών των...

Διαβάστε Περισσότερα
Επαληθεύτηκε ανεξάρτητα
654 κριτικές