Είχατε αντιμετωπίσει ποτέ ο σκύλος σας να σταματάει στη μέση της βόλτας και να μην κινείται; Αν ναι, δεν είστε οι μόνοι. Αφήστε τον ειδικό μας να σας βοηθήσει:

Το μικρό μου θηλυκό σκυλί το διέσωσα πριν τρία χρόνια είναι πολύ ανασφαλές, με κυριαρχικές τάσεις. Όταν την βγάζω βόλτα, πηγαίνει άνετα όσο μακριά και αν είναι, πολλές φορές όμως σταματάει και αρνείται να συνεχίσει.

Είναι σαν να μην επιθυμεί να γυρίσει σπίτι. Έχει σχέση με το ότι προέρχεται από φάρμα κουταβιών; Εάν δεν έχετε εξετάσει το σκύλο σας που πρόσφατα διασώσατε, σας συνιστώ να το κάνετε σύντομα.

Μπορεί να έχει δυσπλασία ισχίου, πρώιμη αρθρίτιδας ή άλλα προβλήματα υγείας που μπορεί να  περιορίζουν την ικανότητά της να περπατά χωρίς ενόχληση ή πόνο.

Επιδεικνύει την ίδια συμπεριφορά σε μικρότερους περιπάτους; Παρατηρήστε το βάδισμά της καθώς περπατάτε και παίζετε μαζί της. Είχα μια καθαρόαιμη German Shepherd που την έλεγαν Katie, η οποία διαγνώστηκε με δυσπλασία ισχίου σε ηλικία δύο ετών.

Μια μέρα σε πολύ νεαρή ηλικία, σταμάτησε να πηδά και να παίζει. Απλώς έπεφτε κατά τη διάρκεια της βόλτας και «αρνιότανε» να σηκωθεί.

Ο κτηνίατρός μας αξιολόγησε την κατάστασή της, έκανε ακτινογραφία στους γοφούς της και της έδωσε φάρμακα και αυτό μείωσε την ταλαιπωρία της και τον πόνο της. Τα German Shepherds τα Rottweilers και πολλές άλλες ράτσες σκύλων είναι επιρρεπείς στην δυσπλασία ισχίου.

Σίγουρα, η καταγωγή της και το παρελθόν της στη φάρμα κουταβιών συνέβαλαν στην κατάσταση και στην προσωπικότητά της».

 

Επιβραβεύστε τον

Εάν ο σκύλος σας συμπεριφέρεται όπως επιθυμείτε και συνεργάζεται καλά μαζί σας, τότε είναι η κατάλληλη στιγμή να τον επιβραβεύσετε! Δώστε του την καλύτερη τροφή που έχουμε και φροντίστε το χνουδωτό μωρό της οικογένειας. Η Ted είναι για μεσαίου μεγέθους σκυλιά και η Juliet είναι για μικρού μεγέθους σκυλιά. Ο σκύλος σας θα τις λατρέψει σίγουρα.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:

Ανησυχώ για τον έξι ετών δασχούνδ μου που φαίνεται να είναι συνεχώς πεινασμένος και δυστυχώς έχει γίνει υπέρβαρος. Τι μπορώ να κάνω για να τον βοηθήσω να επανέλθει στο ιδανικό του βάρος;

Ανησυχώ για τον έξι ετών δασχούνδ μου που φαίνεται να είναι συνεχώς πεινασμένος και δυστυχώς έχει γίνει υπέρβαρος. Τι μπορώ να κάνω για να τον βοηθήσω να επανέλθει στο ιδανικό του βάρος;

Ερωτών: Ανησυχώ για τον έξι ετών δασχούνδ μου που φαίνεται να είναι συνεχώς πεινασμένος και δυστυχώς έχει γίνει υπέρβαρος. Τι μπορώ να κάνω για να τον βοηθήσω να επανέλθει στο ιδανικό του βάρος;   Η απάντηση του ιδρυτή και ειδικού μας, Imre Vargyas: ✔️ Ειδικός...

Διαβάστε Περισσότερα
Απόφραξη Εντέρου στα Σκυλιά (γενικές πληροφορίες)

Απόφραξη Εντέρου στα Σκυλιά (γενικές πληροφορίες)

Πολλά σκυλιά έχουν τη συνήθεια να τρώνε πράγματα που δεν προορίζονται για κατανάλωση. Αυτά τα αντικείμενα, γνωστά ως "ξένα σώματα", μπορεί να κολλήσουν στο εντερικό σύστημα. Η απόφραξη του εντέρου είναι μια ζωογόνος κατάσταση για τα σκυλιά και, δυστυχώς, είναι πιο...

Διαβάστε Περισσότερα
Ο νεαρός μου Βίζλα τρώει τακτικά γρασίδι. Τι πρέπει να κάνω;

Ο νεαρός μου Βίζλα τρώει τακτικά γρασίδι. Τι πρέπει να κάνω;

Ερωτών: Εδώ και δύο χρόνια παραγγέλνω από εσάς την ξηρά τροφή για σκύλους με ρύζι και αρνί του Ted και τα κονσερβοποιημένα για τον Βίζλα μου, ο οποίος είναι τώρα 3 ετών. Του αρέσουν πολύ και τα δύο. Το πρόβλημά μου είναι ότι δεν καταλαβαίνω γιατί τρώει επίσης γρασίδι....

Διαβάστε Περισσότερα
Επαληθεύτηκε ανεξάρτητα
646 κριτικές