Είχατε αντιμετωπίσει ποτέ ο σκύλος σας να σταματάει στη μέση της βόλτας και να μην κινείται; Αν ναι, δεν είστε οι μόνοι. Αφήστε τον ειδικό μας να σας βοηθήσει:

Το μικρό μου θηλυκό σκυλί το διέσωσα πριν τρία χρόνια είναι πολύ ανασφαλές, με κυριαρχικές τάσεις. Όταν την βγάζω βόλτα, πηγαίνει άνετα όσο μακριά και αν είναι, πολλές φορές όμως σταματάει και αρνείται να συνεχίσει.

Είναι σαν να μην επιθυμεί να γυρίσει σπίτι. Έχει σχέση με το ότι προέρχεται από φάρμα κουταβιών; Εάν δεν έχετε εξετάσει το σκύλο σας που πρόσφατα διασώσατε, σας συνιστώ να το κάνετε σύντομα.

Μπορεί να έχει δυσπλασία ισχίου, πρώιμη αρθρίτιδας ή άλλα προβλήματα υγείας που μπορεί να  περιορίζουν την ικανότητά της να περπατά χωρίς ενόχληση ή πόνο.

Επιδεικνύει την ίδια συμπεριφορά σε μικρότερους περιπάτους; Παρατηρήστε το βάδισμά της καθώς περπατάτε και παίζετε μαζί της. Είχα μια καθαρόαιμη German Shepherd που την έλεγαν Katie, η οποία διαγνώστηκε με δυσπλασία ισχίου σε ηλικία δύο ετών.

Μια μέρα σε πολύ νεαρή ηλικία, σταμάτησε να πηδά και να παίζει. Απλώς έπεφτε κατά τη διάρκεια της βόλτας και «αρνιότανε» να σηκωθεί.

Ο κτηνίατρός μας αξιολόγησε την κατάστασή της, έκανε ακτινογραφία στους γοφούς της και της έδωσε φάρμακα και αυτό μείωσε την ταλαιπωρία της και τον πόνο της. Τα German Shepherds τα Rottweilers και πολλές άλλες ράτσες σκύλων είναι επιρρεπείς στην δυσπλασία ισχίου.

Σίγουρα, η καταγωγή της και το παρελθόν της στη φάρμα κουταβιών συνέβαλαν στην κατάσταση και στην προσωπικότητά της».

 

Επιβραβεύστε τον

Εάν ο σκύλος σας συμπεριφέρεται όπως επιθυμείτε και συνεργάζεται καλά μαζί σας, τότε είναι η κατάλληλη στιγμή να τον επιβραβεύσετε! Δώστε του την καλύτερη τροφή που έχουμε και φροντίστε το χνουδωτό μωρό της οικογένειας. Η Ted είναι για μεσαίου μεγέθους σκυλιά και η Juliet είναι για μικρού μεγέθους σκυλιά. Ο σκύλος σας θα τις λατρέψει σίγουρα.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:

6 Λόγοι για να Βγάζετε Βόλτα τον Σκύλο σας

6 Λόγοι για να Βγάζετε Βόλτα τον Σκύλο σας

Βόλτα με το σκύλο- δύο φορές την ημέρα- είναι συνήθως η πιο ωραία στιγμή της ημέρας μου. Λατρεύω τον ήρεμο χρόνο που περνώ με το σκυλί μου και την άσκηση που μας προσφέρει.   6 Λόγοι να Βγάζετε Βόλτα το Σκύλο σας Τακτικά, όχι μόνο τον Ιανουάριο Ο Ιανουάριος είναι...

Διαβάστε Περισσότερα
Χειμερινές Βόλτες: Συμβουλές Περιποίησης Σκύλων Μετά από μία Βόλτα στο Κρύο

Χειμερινές Βόλτες: Συμβουλές Περιποίησης Σκύλων Μετά από μία Βόλτα στο Κρύο

Ακόμα και τους πιο παγωμένους μήνες του χειμώνα, ο αγαπημένος σκυλάκος θα πρέπει να παραμείνει σωματικά δραστήριος μέσω της τακτικής βόλτας. Άλλωστε οι βόλτες και η περιποίηση τους είναι μεγίστης σημασίας. Η σωματική δραστηριότητα όχι μόνο τους βοηθάει να παραμείνουν...

Διαβάστε Περισσότερα
Πως να Βρείτε τον Κατάλληλο Κτηνίατρο για τον Σκύλο Σας

Πως να Βρείτε τον Κατάλληλο Κτηνίατρο για τον Σκύλο Σας

Κάθε σκύλος αξίζει να έχει έναν καλό κτηνίατρο στη ζωή του. Ως ιδιοκτήτης κατοικίδιου, θα πρέπει να καλύπτει τις ανάγκες σας αλλά και τις ανάγκες του σκύλου σας. Ο κτηνίατρός σας είναι ο άλλος οικογενειακός σας ιατρός, επομένως θα πρέπει να βρείτε τον κατάλληλο. Δείτε...

Διαβάστε Περισσότερα