Με την έλευση του χειμώνα, αλλάζουν και οι διατροφικές ανάγκες των σκύλων. Κατά τους κρύους μήνες, οι ενεργειακές τους ανάγκες αυξάνονται, επομένως είναι σημαντικό η τροφή τους να είναι σε επαρκή ποσότητα και ποιότητα. Παρακάτω παρέχουμε μερικές διατροφικές συμβουλές για να διατηρήσουν οι αγαπημένοι μας τετράποδοι φίλοι την υγεία και την ενέργειά τους κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

 

Κατάλληλο περιεχόμενο λίπους

Στο κρύο κλίμα, οι σκύλοι καίνε περισσότερο λίπος για να διατηρήσουν τη θερμοκρασία του σώματός τους. Επομένως, είναι σημαντικό η τροφή τους να περιέχει κατάλληλη ποσότητα καλής ποιότητας λιπαρών. Αναζητήστε τροφές για σκύλους που περιέχουν κατάλληλη ποσότητα Ωμέγα-3 και Ωμέγα-6 λιπαρών οξέων, τα οποία βοηθούν στη διατήρηση της υγείας του τριχώματος και στηρίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

 

Βιταμίνες και Μέταλλα

Κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών, είναι ιδιαίτερα σημαντική η επαρκής πρόσληψη βιταμινών και μετάλλων. Για παράδειγμα, η βιταμίνη D μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της υγείας των οστών, ειδικά όταν υπάρχει λιγότερο ηλιακό φως.

 

Κατάλληλο περιεχόμενο πρωτεϊνών

Στις κρύες μέρες, οι σκύλοι καίνε περισσότερη ενέργεια, επομένως είναι σημαντικό η τροφή τους να περιέχει υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες. Η στεγνή υποαλλεργική τροφή Ted με αρνί μπορεί να είναι εξαιρετική επιλογή, καθώς όχι μόνο έχει ελκυστική γεύση, αλλά και τα απαραίτητα αμινοξέα που περιέχει, υποστηρίζουν την βέλτιστη ανάπτυξη των μυών.

 

Εύπεπτη τροφή

Στην ψυχρή περίοδο, το πεπτικό σύστημα των σκύλων μπορεί να λειτουργεί πιο αργά. Επομένως, είναι σκόπιμο να επιλέγετε εύπεπτη τροφή υψηλής ποιότητας.

 

Εισαγωγή υγρής τροφής

Συνιστάται η εισαγωγή υγρής τροφής στη διατροφή των σκύλων κατά τη διάρκεια του χειμώνα, καθώς περιέχει υψηλότερο ποσοστό κρέατος. Ιδιαίτερα συνιστάται η υγρή υποαλλεργική τροφή Ely με αρνί, καθώς είναι εύπεπτη και βοηθά στη διατήρηση της υγείας και της ζωτικότητας των σκύλων.

 

Πρόσθετη Πρόσληψη Υγρών

Λόγω της ξηραντικής επίδρασης της θέρμανσης σε εσωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια του χειμώνα, είναι σημαντικό οι σκύλοι να λαμβάνουν επαρκή ποσότητα υγρών. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να προσέχετε την επαρκή ενυδάτωση των σκύλων που περνούν χρόνο στο εξωτερικό. Αλλάξτε το νερό τους συχνότερα κατά τη διάρκεια της ημέρας ή προσθέστε ζεστό νερό για να αποφευχθεί το πάγωμα! Μπορεί να είναι ωφέλιμο να προσθέσετε λίγο ζεστό νερό και στην τροφή τους!

 

Πρόληψη Αλλεργιών

Είναι σημαντικό κατά τη διάρκεια του χειμώνα να προσέχουμε για πιθανές αλλεργικές αντιδράσεις στους σκύλους. Η ξηρή υποαλλεργική τροφή Juliet με μοσχάρι δεν περιέχει κοτόπουλο ή γλουτένη σίτου, επομένως μπορούν να την καταναλώσουν και σκύλοι με διατροφικές ευαισθησίες.

 

Περισσότερα Μικρά Γεύματα

Κατά τη διάρκεια του κρύου χειμερινού περιόδου, συνιστάται να διαιρείτε τα μεγάλα γεύματα σε μικρότερες μερίδες. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση των επιπέδων ενέργειας των σκύλων κατά τη διάρκεια της ημέρας, ειδικά αν περνούν περισσότερο χρόνο έξω στο κρύο.

 

Νόστιμες Σάλτσες

Πολλοί σκύλοι δυσκολεύονται να φάνε ξηρή τροφή. Σε αυτή την περίπτωση, η σάλτσα “original” yummy sauce του Mr. Easy μπορεί να είναι η λύση, καθώς είναι νόστιμη και κατάλληλη για κάθε τύπο ξηρής τροφής και για όλες τις ράτσες σκύλων.

 

Προσαρμογή Διατροφής Ανάλογα με την Ηλικία και τη Δραστηριότητα

Οι διατροφικές ανάγκες των σκύλων αλλάζουν ανάλογα με την ηλικία και το επίπεδο δραστηριότητάς τους. Παρ ‘όλα αυτά, κατά τη διάρκεια του χειμώνα, συνιστάται να αυξήσετε ελαφρώς την ημερήσια ποσότητα τροφής, ώστε ο τετράποδος φίλος σας να αντέχει καλύτερα τις σκληρές καιρικές συνθήκες.

 

Μην ξεχνάτε επίσης ότι η τακτική σωματική δραστηριότητα και το παιχνίδι είναι σημαντικά για τους σκύλους, ακόμη και κατά τη διάρκεια του κρύου περιόδου. Συμβάλλουν στη διατήρηση της φυσικής και ψυχικής τους υγείας και μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση του ιδανικού βάρους κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:

Ο σκύλος μου έχει μαλακά κόπρανα εδώ και 3 μήνες, τρώει σκυλοτροφή και ξύνει τα μπροστινά του πόδια. Τι πρέπει να κάνω;

Ο σκύλος μου έχει μαλακά κόπρανα εδώ και 3 μήνες, τρώει σκυλοτροφή και ξύνει τα μπροστινά του πόδια. Τι πρέπει να κάνω;

Ερωτών: Ο σκύλος μου έχει μαλακά κόπρανα εδώ και 3 μήνες, τρώει σκυλοτροφή και ξύνει τα μπροστινά του πόδια.   Η απάντηση του ιδρυτή και ειδικού μας, Imre Vargyas: ✔️ Ειδικός διατροφής σκύλων που αφιέρωσε τη ζωή του στην πρόληψη των τροφικών αλλεργιών στους...

Διαβάστε Περισσότερα
Διατροφή σκύλων ανάλογα με την ηλικία: Οδηγός διατροφής προσαρμοσμένος στις ηλικιακές ιδιαιτερότητες.

Διατροφή σκύλων ανάλογα με την ηλικία: Οδηγός διατροφής προσαρμοσμένος στις ηλικιακές ιδιαιτερότητες.

Η διατροφή των σκύλων είναι κρίσιμος παράγοντας για την υγεία και την ευημερία τους, και όπως στους ανθρώπους, έτσι και στους σκύλους απαιτείται μια διατροφή προσαρμοσμένη στις αλλαγές της ηλικίας. Σκύλοι διαφόρων ηλικιών έχουν διαφορετικές διατροφικές ανάγκες, τις...

Διαβάστε Περισσότερα
Πρόληψη της παχυσαρκίας στα σκυλιά: Οδηγός για την αποφυγή και διαχείριση του υπερβολικού βάρους

Πρόληψη της παχυσαρκίας στα σκυλιά: Οδηγός για την αποφυγή και διαχείριση του υπερβολικού βάρους

Η πρόληψη της παχυσαρκίας στα σκυλιά είναι ουσιαστική για την εξασφάλιση μιας μακράς και υγιούς ζωής. Η κατάλληλη διατροφή, η τακτική άσκηση και η συνεχής παρακολούθηση της υγείας είναι κρίσιμα στοιχεία αυτής της διαδικασίας. Είναι σημαντικό να παρέχουμε μια...

Διαβάστε Περισσότερα
Επαληθεύτηκε ανεξάρτητα
638 κριτικές