Οι χειμερινοί μήνες αποτελούν πρόκληση για την υγεία του δέρματος και του τριχώματος των σκύλων μας. Όπως το κρύο, ξηρό αέρα μας επηρεάζει, έτσι μπορεί να επηρεάσει και τους τετράποδους φίλους μας. Σε αυτή την περίοδο, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να παρέχουμε την κατάλληλη φροντίδα δέρματος στα αγαπημένα μας ζώα.

Φυσικά, το χειμώνα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στα πατούσια και τη μύτη των σκύλων, τα οποία μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στο κρύο και το αλάτι. Το μπαλσάμι μας Chloé, ως προστατευτικό μπαλσάμι για πατούσια και μύτη, αναπτύχθηκε ειδικά για αυτόν τον σκοπό. Αυτό το προϊόν όχι μόνο παρέχει προστασία από το κρύο, αλλά τρέφει και ενυδατώνει ευαίσθητες περιοχές, όπως τα πατούσια και η μύτη. Η τακτική χρήση του μπαλσάμι βοηθά στην πρόληψη των ρωγμών και μειώνει τον κίνδυνο ερεθισμού, εξασφαλίζοντας έτσι άνετες και ανώδυνες βόλτες κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Η φροντίδα του τριχώματος είναι επίσης κρίσιμη κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Το σαμπουάν μας για σκύλους Chloé Shine έχει σχεδιαστεί ειδικά για να διατηρεί τη φυσική λάμψη και υγεία του τριχώματος, ακόμη και κατά τους πιο δύσκολους χειμερινούς μήνες. Αυτό το σαμπουάν όχι μόνο καθαρίζει, αλλά και τρέφει το τρίχωμα, εξασφαλίζοντας τη λάμψη και τη μαλακότητά του.

Από την άλλη πλευρά, το σαμπουάν μας Chloé Sensitive έχει αναπτυχθεί ειδικά για σκύλους με ευαίσθητο δέρμα και κουτάβια. Αυτό το σαμπουάν καθαρίζει απαλά, διατηρώντας ταυτόχρονα τη φυσική ισορροπία του δέρματος, αποφεύγοντας τον ερεθισμό και τη ξηρότητα, τα οποία είναι συχνά προβλήματα κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι το χειμώνα το λούσιμο πρέπει να προγραμματίζεται μετά τη βόλτα. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγουμε να βγάζουμε το κατοικίδιο ζώο μας έξω με βρεγμένο τρίχωμα, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε κρύωμα. Επομένως, φροντίστε πάντα να είναι ο σκύλος σας πλήρως στεγνός μετά το λούσιμο, πριν τον αφήσετε ξανά έξω.

Συνοψίζοντας, ο χειμώνας δεν είναι μόνο μια ιδιαίτερη περίοδος στη ζωή των αγαπημένων μας λόγω του κρύου και του χιονιού. Η κατάλληλη φροντίδα του δέρματος και της γούνας τους, η ειδική προστασία των πατούσων και της μύτης τους, καθώς και η σωστή χρονική προσαρμογή των συνηθειών μπάνιου, συμβάλλουν στην υγεία και την καλή διάθεσή τους και κατά τη διάρκεια αυτής της εποχής. Τα βάλσαμα Chloé, το Chloé Shine και τα σαμπουάν Chloé Sensitive μπορούν να είναι εξαιρετικές επιλογές για να προσφέρουμε αυτή την υποστήριξη σε αυτά.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:

Ποια τροφή θα ήταν η καλύτερη για τη Λούνα και τον Μέρλιν, τα δύο τσιουάουα;

Ποια τροφή θα ήταν η καλύτερη για τη Λούνα και τον Μέρλιν, τα δύο τσιουάουα;

Ερωτών: Θα ήθελα να ρωτήσω τι ξηρά τροφή προτείνετε για το τσιουάουα μου, τη Λούνα. Είναι δύο ετών, ζυγίζει 2,30 κιλά, δεν τρώει κοτόπουλο, θα ήθελα μια υποαλλεργική ξηρά τροφή, με πολλές βιταμίνες και προστασία για τις αρθρώσεις. Το πρωί τρώει μαγειρεμένο φαγητό, το...

Διαβάστε Περισσότερα
Έτοιμοι για τον Δεύτερο Σκύλο; 7 Συμβουλές που Πρέπει Οπωσδήποτε να Λάβετε Υπόψη!

Έτοιμοι για τον Δεύτερο Σκύλο; 7 Συμβουλές που Πρέπει Οπωσδήποτε να Λάβετε Υπόψη!

Η άφιξη ενός νέου σκύλου είναι πάντα ένα συναρπαστικό γεγονός για την οικογένεια. Ωστόσο, σε ένα νοικοκυριό με περισσότερους από έναν σκύλους, είναι σημαντικό να σκεφτείτε πολλούς παράγοντες για να είναι η συμβίωση αρμονική και ευτυχισμένη για όλους. Παρακάτω αναλύω...

Διαβάστε Περισσότερα
Είναι σε κίνδυνο τα αυτιά του σκύλου σας; Έτσι θα αποτρέψετε τις φλεγμονές το καλοκαίρι!

Είναι σε κίνδυνο τα αυτιά του σκύλου σας; Έτσι θα αποτρέψετε τις φλεγμονές το καλοκαίρι!

Ο καθαρισμός των αυτιών του σκύλου είναι ένα από τα πιο σημαντικά, αλλά συχνά παραμελημένα μέρη της περιποίησης. Τα καθαρά αυτιά δεν εξασφαλίζουν μόνο την άνεση και την ευημερία του σκύλου, αλλά βοηθούν επίσης στην πρόληψη των δυσάρεστων και επώδυνων φλεγμονών των...

Διαβάστε Περισσότερα
Επαληθεύτηκε ανεξάρτητα
654 κριτικές