Οι χειμερινοί μήνες αποτελούν πρόκληση για την υγεία του δέρματος και του τριχώματος των σκύλων μας. Όπως το κρύο, ξηρό αέρα μας επηρεάζει, έτσι μπορεί να επηρεάσει και τους τετράποδους φίλους μας. Σε αυτή την περίοδο, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να παρέχουμε την κατάλληλη φροντίδα δέρματος στα αγαπημένα μας ζώα.

Φυσικά, το χειμώνα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στα πατούσια και τη μύτη των σκύλων, τα οποία μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στο κρύο και το αλάτι. Το μπαλσάμι μας Chloé, ως προστατευτικό μπαλσάμι για πατούσια και μύτη, αναπτύχθηκε ειδικά για αυτόν τον σκοπό. Αυτό το προϊόν όχι μόνο παρέχει προστασία από το κρύο, αλλά τρέφει και ενυδατώνει ευαίσθητες περιοχές, όπως τα πατούσια και η μύτη. Η τακτική χρήση του μπαλσάμι βοηθά στην πρόληψη των ρωγμών και μειώνει τον κίνδυνο ερεθισμού, εξασφαλίζοντας έτσι άνετες και ανώδυνες βόλτες κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Η φροντίδα του τριχώματος είναι επίσης κρίσιμη κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Το σαμπουάν μας για σκύλους Chloé Shine έχει σχεδιαστεί ειδικά για να διατηρεί τη φυσική λάμψη και υγεία του τριχώματος, ακόμη και κατά τους πιο δύσκολους χειμερινούς μήνες. Αυτό το σαμπουάν όχι μόνο καθαρίζει, αλλά και τρέφει το τρίχωμα, εξασφαλίζοντας τη λάμψη και τη μαλακότητά του.

Από την άλλη πλευρά, το σαμπουάν μας Chloé Sensitive έχει αναπτυχθεί ειδικά για σκύλους με ευαίσθητο δέρμα και κουτάβια. Αυτό το σαμπουάν καθαρίζει απαλά, διατηρώντας ταυτόχρονα τη φυσική ισορροπία του δέρματος, αποφεύγοντας τον ερεθισμό και τη ξηρότητα, τα οποία είναι συχνά προβλήματα κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι το χειμώνα το λούσιμο πρέπει να προγραμματίζεται μετά τη βόλτα. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγουμε να βγάζουμε το κατοικίδιο ζώο μας έξω με βρεγμένο τρίχωμα, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε κρύωμα. Επομένως, φροντίστε πάντα να είναι ο σκύλος σας πλήρως στεγνός μετά το λούσιμο, πριν τον αφήσετε ξανά έξω.

Συνοψίζοντας, ο χειμώνας δεν είναι μόνο μια ιδιαίτερη περίοδος στη ζωή των αγαπημένων μας λόγω του κρύου και του χιονιού. Η κατάλληλη φροντίδα του δέρματος και της γούνας τους, η ειδική προστασία των πατούσων και της μύτης τους, καθώς και η σωστή χρονική προσαρμογή των συνηθειών μπάνιου, συμβάλλουν στην υγεία και την καλή διάθεσή τους και κατά τη διάρκεια αυτής της εποχής. Τα βάλσαμα Chloé, το Chloé Shine και τα σαμπουάν Chloé Sensitive μπορούν να είναι εξαιρετικές επιλογές για να προσφέρουμε αυτή την υποστήριξη σε αυτά.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:

Ο σκύλος μου έχει μαλακά κόπρανα εδώ και 3 μήνες, τρώει σκυλοτροφή και ξύνει τα μπροστινά του πόδια. Τι πρέπει να κάνω;

Ο σκύλος μου έχει μαλακά κόπρανα εδώ και 3 μήνες, τρώει σκυλοτροφή και ξύνει τα μπροστινά του πόδια. Τι πρέπει να κάνω;

Ερωτών: Ο σκύλος μου έχει μαλακά κόπρανα εδώ και 3 μήνες, τρώει σκυλοτροφή και ξύνει τα μπροστινά του πόδια.   Η απάντηση του ιδρυτή και ειδικού μας, Imre Vargyas: ✔️ Ειδικός διατροφής σκύλων που αφιέρωσε τη ζωή του στην πρόληψη των τροφικών αλλεργιών στους...

Διαβάστε Περισσότερα
Διατροφή σκύλων ανάλογα με την ηλικία: Οδηγός διατροφής προσαρμοσμένος στις ηλικιακές ιδιαιτερότητες.

Διατροφή σκύλων ανάλογα με την ηλικία: Οδηγός διατροφής προσαρμοσμένος στις ηλικιακές ιδιαιτερότητες.

Η διατροφή των σκύλων είναι κρίσιμος παράγοντας για την υγεία και την ευημερία τους, και όπως στους ανθρώπους, έτσι και στους σκύλους απαιτείται μια διατροφή προσαρμοσμένη στις αλλαγές της ηλικίας. Σκύλοι διαφόρων ηλικιών έχουν διαφορετικές διατροφικές ανάγκες, τις...

Διαβάστε Περισσότερα
Πρόληψη της παχυσαρκίας στα σκυλιά: Οδηγός για την αποφυγή και διαχείριση του υπερβολικού βάρους

Πρόληψη της παχυσαρκίας στα σκυλιά: Οδηγός για την αποφυγή και διαχείριση του υπερβολικού βάρους

Η πρόληψη της παχυσαρκίας στα σκυλιά είναι ουσιαστική για την εξασφάλιση μιας μακράς και υγιούς ζωής. Η κατάλληλη διατροφή, η τακτική άσκηση και η συνεχής παρακολούθηση της υγείας είναι κρίσιμα στοιχεία αυτής της διαδικασίας. Είναι σημαντικό να παρέχουμε μια...

Διαβάστε Περισσότερα
Επαληθεύτηκε ανεξάρτητα
638 κριτικές