Ερωτών:

Υπάρχει κάποια ασθένεια πίσω από τις συχνές αλλεργίες του σκύλου μου; (Τουλάχιστον, αυτό πιστεύουμε εμείς). Όταν της δίνουμε κοτόπουλο, κάθε είδους πουλερικά ή πικάντικο, καπνιστό φαγητό, τα πόδια της ξεφλουδίζουν μετά από 1-2 ημέρες και πέφτει το τρίχωμά της. Για πολύ καιρό δεν είχε προβλήματα με αυτές τις τροφές, αλλά πριν από περίπου 3 χρόνια ξεκίνησαν αυτά τα συμπτώματα. Ο σκύλος ζυγίζει 12 κιλά και είναι μαζί μας εδώ και 6 χρόνια. Είναι ημίαιμο και στειρωμένο.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας!

 

Η απάντηση του ιδρυτή και ειδικού μας, Imre Vargyas:

✔️ Ειδικός διατροφής σκύλων που αφιέρωσε τη ζωή του στην πρόληψη των τροφικών αλλεργιών στους σκύλους
✔️ 5+ χρόνια εμπειρίας στην παρασκευή σκυλοτροφών, υπεύθυνος για την σίτιση σχεδόν 20.000+ σκύλων ετησίως
✔️ Ειδικός Διατροφής Σκύλων αναγνωρισμένος από το βρετανικό CPD

——————–

Έχετε δίκιο σε όσα αναφέρατε, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είναι τροφική αλλεργία. Ποτέ μην δίνετε στον σκύλο σας καρυκευμένες ή καπνιστές τροφές που προορίζονται για ανθρώπους, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει παγκρεατίτιδα, ειδικά μετά την ηλικία των 7 ετών (αλλά και νωρίτερα).

Αν θέλετε να της μαγειρέψετε, μπορείτε να το κάνετε χωρίς μπαχαρικά. Ο σκύλος σας είναι πιθανό να είναι ευαίσθητος σε οποιοδήποτε πουλερικό, επομένως είναι επίσης καλή ιδέα να αλλάξετε τη βασική τροφή σε υποαλλεργική και – πολύ σημαντικό – η λιχουδιά να είναι επίσης υποαλλεργική! Αξίζει να λάβετε σοβαρά υπόψη την κατάσταση, καθώς τείνει να επιδεινώνεται με την ηλικία. Κατά τη διάρκεια της βόλτας, τα πεταμένα κομμάτια κοτόπουλου θα πρέπει να αποτρέπονται από το να καταναλωθούν από τον σκύλο σας. Επίσης, εξηγήστε σε συγγενείς και καλεσμένους ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δίνουν στο κατοικίδιό σας τροφές που περιέχουν πουλερικά.

Λάβετε υπόψη ότι δυστυχώς οι περισσότερες ανθρώπινες και ζωικές τροφές είναι ανάμεικτες, επομένως μια σκυλοτροφή με μοσχαρίσιο κρέας μπορεί να περιέχει και κοτόπουλο. Επιλέξτε μόνο έναν κατασκευαστή και ένα είδος τροφής που είναι υποαλλεργικό στη σύνθεσή του και δεν περιέχει κρέας πουλερικών ως ζωική πρωτεΐνη. Η υποαλλεργική ξηρά τροφή για σκύλους Juliet ή Ted πληροί απόλυτα τα παραπάνω κριτήρια.

Είναι σημαντικό να ακολουθείτε μια αυστηρή διατροφή για τον σκύλο σας για τουλάχιστον 12 εβδομάδες! Αυτός είναι ο χρόνος που χρειάζεται για να απομακρυνθούν τα αλλεργιογόνα από το σώμα του. Η τήρηση μιας διατροφής απαιτεί μεγάλη προσοχή. Είναι σημαντικό να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση το συντομότερο δυνατό, διότι μπορεί να επιδεινωθεί! Εάν τα συμπτώματα επανέλθουν, επισκεφθείτε οπωσδήποτε έναν κτηνίατρο, αλλά στο μεταξύ, μπορείτε να ξεκινήσετε μια διατροφή με οποιαδήποτε από τις τροφές που αναφέρθηκαν παραπάνω για να αποφύγετε περισσότερα προβλήματα.

Οι υποαλλεργικές τροφές μας για τον σκύλο σας:

Επαληθεύτηκε ανεξάρτητα
654 κριτικές