Με την έλευση της καλοκαιρινής ζέστης, η παραθαλάσσια χαλάρωση γίνεται ελκυστική και για πολλούς ιδιοκτήτες σκύλων. Το μπάνιο με τον σκύλο σας είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να απολαύσετε μαζί τις χαρές του καλοκαιριού, αλλά είναι σημαντικό να έχετε υπόψη μερικά πράγματα για την ασφάλεια και τη διασκέδαση.

 

1) Επιλέξτε την κατάλληλη παραλία

Πρώτα απ’ όλα, ελέγξτε αν η επιλεγμένη παραλία είναι φιλική προς τα σκυλιά. Όλο και περισσότερα μέρη διαθέτουν τμήματα παραλίας όπου οι τετράποδοι φίλοι είναι καλοδεχούμενοι. Είναι σημαντικό να τηρείτε τους τοπικούς κανονισμούς, όπως η χρήση λουριού και η συλλογή των απορριμμάτων του σκύλου σας. Πριν ξεκινήσετε, ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας της παραλίας και τους ισχύοντες κανονισμούς.

 

2) Φέρτε τον απαραίτητο εξοπλισμό

Όχι μόνο εσείς, αλλά και ο σκύλος σας χρειάζεται ορισμένο βασικό εξοπλισμό:

– Νερό και μπολ: Ειδικά στη ζέστη, εξασφαλίστε φρέσκο νερό για τον σκύλο σας. Φέρτε μαζί σας ένα φορητό μπολ που μπορείτε εύκολα να γεμίσετε.
– Ομπρέλα ή σκιερό μέρος: Ο σκύλος σας χρειάζεται επίσης σκιά για να αποφύγει την ηλίαση. Φέρτε μια εύκολη στη χρήση ομπρέλα ή σκηνή για να ξεκουράζεται.
– Πετσέτα: Μετά το μπάνιο, σκουπίστε τον σκύλο σας για να αποφύγετε το κρύωμα. Μια γρήγορη αποξηραίνουσα πετσέτα μικροϊνών μπορεί να είναι πρακτική.
– Παιχνίδια: Με παιχνίδια ανθεκτικά στο νερό μπορείτε να διασκεδάσετε τον σκύλο σας τόσο στο νερό όσο και στην παραλία. Μπάλες, φρίσμπι ή ειδικά παιχνίδια για το νερό είναι καλές επιλογές.
– Σακούλες για απορρίμματα: Έχετε πάντα αρκετές σακούλες για να συλλέγετε τα απορρίμματα του σκύλου σας. Έτσι προστατεύετε το περιβάλλον και εξασφαλίζετε την άνεση των άλλων λουόμενων.
– Κιτ πρώτων βοηθειών: Ένα βασικό κιτ πρώτων βοηθειών μπορεί να φανεί χρήσιμο σε περίπτωση μικροτραυματισμών. Να περιλαμβάνει επιθέματα, απολυμαντικό και τσιμπιδάκι για τσιμπούρια.

 

3) Η ασφάλεια πρώτα

Για την ασφάλεια του σκύλου σας, ακολουθήστε μερικούς βασικούς κανόνες:

– Ικανότητες κολύμβησης: Αν ο σκύλος σας δεν κολυμπά καλά, χρησιμοποιήστε σωσίβιο. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν παίζετε σε βαθιά νερά.
– Αποφυγή αλμυρού νερού: Αν είστε στη θάλασσα, βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος σας δεν πίνει αλμυρό νερό, καθώς μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση. Το αλμυρό νερό μπορεί να ερεθίσει το στομάχι και το δέρμα του σκύλου. Έτσι, αν είστε σε αλμυρό νερό, πάντα να ξεπλένετε τον σκύλο σας με καθαρό νερό μετά!
– Ψύξη: Μην αφήνετε τον σκύλο σας να υπερθερμανθεί, δροσίστε τον τακτικά με νερό. Έχετε μαζί σας ένα μπουκάλι ψεκασμού για να τον δροσίζετε κατά διαστήματα. Μην μένετε πολύ στον ήλιο, τα σκυλιά μπορούν επίσης να πάθουν ηλίαση και θερμοπληξία!

 

4) Φροντίστε για κατάλληλα κεράσματα

Στην παραλία είναι πρακτικό να έχετε μαζί σας μικρά, εύκολα μεταφερόμενα κεράσματα. Μπορείτε να τα δώσετε γρήγορα στον σκύλο σας χωρίς να καταλαμβάνουν πολύ χώρο στην τσάντα σας. Η επιλογή κατάλληλων κερασμάτων είναι ιδιαίτερα σημαντική αν ο σκύλος σας έχει αλλεργίες ή ευαίσθητο πεπτικό σύστημα.

Συμβουλή: Για την παραλία προτείνουμε τα CricksyDog Trainy Lazacos Κεράσματα!

 

5) Δώστε χρόνο στον σκύλο σας

Δεν απολαμβάνουν όλα τα σκυλιά την παραλία και το νερό από την πρώτη φορά. Για αυτά, η παραλία και η επαφή με το νερό μπορεί να είναι τρομακτική εμπειρία, καθώς τα κύματα, το πλήθος και οι ασυνήθιστοι ήχοι μπορούν να προκαλέσουν άγχος. Είναι σημαντικό να υποστηρίξετε τον σκύλο σας με υπομονή και να προχωρήσετε βήμα-βήμα.

Πρώτα απ’ όλα, επιλέξτε μια λιγότερο πολυσύχναστη περίοδο για την παραλία, όπως νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα. Τότε υπάρχουν λιγότεροι άνθρωποι και σκυλιά στην παραλία, έτσι ο σκύλος σας μπορεί να εξοικειωθεί με το νερό σε ένα πιο ήρεμο περιβάλλον. Αρχικά, περπατήστε κοντά στην ακτή ώστε ο σκύλος σας να συνηθίσει το περιβάλλον και τη μυρωδιά του νερού. Αφήστε τον να εξερευνήσει την περιοχή με τον δικό του ρυθμό και μην τον πιέζετε να μπει στο νερό.

Αν δείτε ότι ο σκύλος σας αρχίζει να χαλαρώνει, προσπαθήστε να τον εισαγάγετε στα ρηχά νερά. Μπορείτε να τον ενθαρρύνετε με παιχνίδια και κεράσματα να πλησιάσει περισσότερο στο νερό. Είναι σημαντικό να τον επαινείτε και να τον επιβραβεύετε κάθε φορά που κάνει ένα θαρραλέο βήμα. Αν δείτε φόβο, μην τον πιέζετε, αλλά επιστρέψτε σε ένα προηγούμενο, ασφαλέστερο σημείο.

Δώστε χρόνο στον σκύλο σας να συνηθίσει το νερό με τον δικό του ρυθμό. Κάποια σκυλιά προσαρμόζονται γρήγορα, ενώ άλλα χρειάζονται περισσότερο χρόνο. Το πιο σημαντικό είναι να είστε υπομονετικοί και κατανόητικοι. Με αυτή την προσέγγιση, θα βοηθήσετε τον σκύλο σας να βιώσει την παραλία ως μια θετική εμπειρία και με τον καιρό ίσως να απολαύσει το παιχνίδι στο νερό.

Να θυμάστε ότι κάθε σκύλος είναι μοναδικός και μπορεί να αντιδράσει διαφορετικά σε νέες καταστάσεις. Η ενσυναίσθηση και η υπομονή είναι τα καλύτερα εργαλεία σας για να διασφαλίσετε ότι ο σκύλος σας θα απολαύσει το καλοκαίρι με ασφάλεια και χαρά στην παραλία.

 

6) Φροντίδα μετά το μπάνιο

Μετά την παραλία, πλύνετε καλά τον σκύλο σας για να αφαιρέσετε το αλάτι ή την άμμο από το τρίχωμα και το δέρμα του. Ελέγξτε επίσης τα αυτιά του για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχει μείνει νερό, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει ωτίτιδα.

 

7) Σεβαστείτε τους άλλους

Πάντα να φροντίζετε ώστε ο σκύλος σας να μην ενοχλεί τους άλλους λουόμενους. Τηρείτε τους κανόνες χρήσης λουριού και βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος σας είναι κοινωνικοποιημένος και καλά συμπεριφερόμενος. Αν ο σκύλος σας έχει τάση για υπερβολικό γαύγισμα ή επιθετικότητα, επιλέξτε μια ώρα με λιγότερους επισκέπτες και χρησιμοποιήστε φίμωτρο αν είναι απαραίτητο.

 

Σύνοψη

Η παραλία με τον σκύλο σας μπορεί να είναι μια υπέροχη κοινή εμπειρία αν προσέχετε την ασφάλεια και την κατάλληλη προετοιμασία. Τα κοινά παιχνίδια, το μπάνιο στο νερό και η ηλιοθεραπεία συμβάλλουν στο να είναι το καλοκαίρι αξέχαστο για εσάς. Μην ξεχνάτε ότι η σωστή διατροφή και φροντίδα είναι η βάση για την ευτυχία και την υγεία του σκύλου σας, ακόμα και στις διακοπές!

Ευχόμαστε καλή παραμονή στην παραλία σε εσάς και τον αγαπημένο σας φίλο!

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:

5 Εύκολες και Δροσιστικές Συνταγές για τον Σκύλο σας το Καλοκαίρι

5 Εύκολες και Δροσιστικές Συνταγές για τον Σκύλο σας το Καλοκαίρι

Στη ζέστη του καλοκαιριού, όχι μόνο εμείς, αλλά και οι τετράποδοι φίλοι μας απολαμβάνουν δροσιστικές λιχουδιές. Με τις παρακάτω απλές και δροσιστικές σνακ και παγωτά, μπορείτε να χαρίσετε χαρά στον σκύλο σας. Αυτές οι συνταγές δεν είναι μόνο νόστιμες, αλλά και...

Διαβάστε Περισσότερα
Βοήθεια, θέλω να πάω διακοπές! Τι να κάνω με τον σκύλο μου;

Βοήθεια, θέλω να πάω διακοπές! Τι να κάνω με τον σκύλο μου;

Όταν επιτέλους έρθει η πολυαναμενόμενη ώρα των διακοπών, όλοι προετοιμάζονται με ενθουσιασμό. Ωστόσο, για τους ιδιοκτήτες σκύλων, αυτή η στιγμή μπορεί να φέρει και ανησυχίες, καθώς προκύπτει το ερώτημα: τι κάνουμε με το κατοικίδιό μας ενώ λείπουμε; Αν και πολλοί θα...

Διαβάστε Περισσότερα
Η Άλισον, ένα 6χρονο μίγμα βίσζλα, έχει χάσει πολύ βάρος

Η Άλισον, ένα 6χρονο μίγμα βίσζλα, έχει χάσει πολύ βάρος

Ερωτών: Αγαπητέ Imre! Εδώ και πάνω από δύο χρόνια παραγγέλνω την τροφή με σολομό από εσάς. Η Άλισον, τον τελευταίο μήνα, έχει χάσει πολύ βάρος, παρόλο που λαμβάνει την ίδια ποσότητα τροφής. Είναι αθλητικός σκύλος, οπότε ποτέ δεν ήταν παχιά, αλλά τώρα φαίνονται τα...

Διαβάστε Περισσότερα
Επαληθεύτηκε ανεξάρτητα
670 κριτικές