Κάθε ιδιοκτήτης σκύλου αντιμετωπίζει το δίλημμα: Πρέπει να θεωρήσει τον τετράποδο φίλο του απλώς ως ένα ζώο ή ως κάτι περισσότερο; Εδώ και τώρα ισχυρίζομαι: Οι σκύλοι όχι μόνο αξίζουν, αλλά και απαιτούν να θεωρούνται πλήρη μέλη της οικογένειας. Ας σας παρουσιάσω τα επιχειρήματα που με οδήγησαν σε αυτό το συμπέρασμα.

Ίσα συναισθήματα: Οι σκύλοι είναι ευαίσθητα όντα. Αισθάνονται τη χαρά μας, τη θλίψη, τον πόνο. Πόσες φορές έχετε δει τον σκύλο σας να έρχεται προς εσάς με την ουρά του κατεβασμένη μετά από μια δύσκολη μέρα, όπως να λέει: “Είμαι εδώ για σένα”; Και πόσες φορές τον έχετε δει να πηδάει από χαρά όταν είστε χαρούμενοι; Οι σκύλοι, όπως και οι άνθρωποι, έχουν πλήρες συναισθηματικό βίο και είναι δεμένοι μαζί μας εξίσου στενά.

Η ευθύνη και υποχρέωση μας: Όταν παίρνουμε ένα σκύλο, δεν φέρνουμε στο σπίτι απλώς ένα αντικείμενο, αλλά έναν ζωντανό οργανισμό. Αυτό σημαίνει τεράστια ευθύνη. Δεν μπορούμε να είμαστε ανεύθυνοι, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τις ανάγκες τους. Θεωρώντας τους ως μέλη της οικογένειας, προσφέρουμε ένα ασφαλές και γεμάτο αγάπη περιβάλλον όπου μπορούν να ζουν ευτυχισμένα και υγιή.

Βαθύτεροι δεσμοίκαι ανάπτυξη της ανθρώπινης ψυχής: Η σχέση ανάμεσα στον άνθρωπο και το σκύλο έχει εξελιχθεί και εμβαθύνει για χιλιάδες χρόνια. Σε αυτή τη σχέση υπάρχει το κλειδί για τον πλούτισμο της ανθρώπινης ψυχής. Οι σκύλοι μας διδάσκουν για την ανιδιοτελή αγάπη, την πίστη και τη χαρά που προέρχεται από τα μικρά πράγματα της ζωής. Όσο περισσότερο τους εντάσσουμε στη ζωή μας, τόσο περισσότερο διαμορφώνουμε και πλουτίζουμε την δική μας συναισθηματική εμπειρία.

Συμπέρασμα: Ο σκύλος δεν είναι απλώς ένα κατοικίδιο ή ένας φίλος. Είναι πολύ περισσότερο από αυτό. Ένας σκύλος είναι ένα μέλος της οικογένειας, που είναι δεμένος μαζί μας με όλη την καρδιά του. Είναι καθήκον μας να αναγνωρίσουμε αυτόν τον βαθύ δεσμό και να ενεργούμε αναλόγως. Εάν τους παρέχουμε την αγάπη και τη φροντίδα που τους αξίζει, θα μας ανταμείψουν με τη μεγαλύτερη πίστη και αφοσίωση.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:

Ποια σύνθεση τροφής προτείνετε για τα στειρωμένα αρσενικά dachshunds;

Ποια σύνθεση τροφής προτείνετε για τα στειρωμένα αρσενικά dachshunds;

Ερωτών: Ποια σύνθεση τροφής προτείνετε για τα στειρωμένα αρσενικά dachshunds;   Η απάντηση του ιδρυτή και ειδικού μας, Imre Vargyas: ✔️ Ειδικός διατροφής σκύλων που αφιέρωσε τη ζωή του στην πρόληψη των τροφικών αλλεργιών στους σκύλους✔️ 5+ χρόνια εμπειρίας στην...

Διαβάστε Περισσότερα
Το Λαμπραντόρ μου έχει τροφική αλλεργία. Ακόμη και μετά τη μετάβαση σε μια ωμή τροφή, τρώει γρασίδι. Τι πρέπει να κάνω;

Το Λαμπραντόρ μου έχει τροφική αλλεργία. Ακόμη και μετά τη μετάβαση σε μια ωμή τροφή, τρώει γρασίδι. Τι πρέπει να κάνω;

Ερωτών: Ο σκύλος μου είναι ημίαιμο Λαμπραντόρ. Η μητέρα του είναι Λαμπραντόρ. Είναι αλλεργικός στη γύρη και σε ορισμένες τροφές. Καταφέραμε να βελτιώσουμε τη ζωή του ταΐζοντάς τον ωμή τροφή. Δεν μαδάει και έχει καλές κενώσεις. Αλλά τρώει ακόμα γρασίδι. Τι πρέπει να...

Διαβάστε Περισσότερα
Καλοκαιρινά προγράμματα για σκύλους: 10 ιδέες για να περάσετε ενεργά τον χρόνο σας με τον σκύλο σας

Καλοκαιρινά προγράμματα για σκύλους: 10 ιδέες για να περάσετε ενεργά τον χρόνο σας με τον σκύλο σας

Γεια σας, λάτρεις των σκύλων! Η σημερινή ανάρτηση στο ιστολόγιο μας θα μας βοηθήσει να ανακαλύψουμε πώς να περάσουμε ποιοτικά τον χρόνο μας με τους τετράποδους φίλους μας κάτω από τον καλοκαιρινό ήλιο και πώς μπορεί να γίνουν οι μέρες τους γεμάτες ανατριχίλα και υγεία...

Διαβάστε Περισσότερα
Επαληθεύτηκε ανεξάρτητα
624 κριτικές