Το φθινόπωρο δεν είναι μόνο για τα πολύχρωμα φύλλα, τον πιο δροσερό καιρό και τα ζεστά πουλόβερ. Για πολλούς ιδιοκτήτες σκύλων, αυτή η περίοδος φέρνει τις προκλήσεις των φθινοπωρινών αλλεργιών. Όπως οι άνθρωποι υποφέρουν από τη φθινοπωρινή γύρη και άλλες ερεθιστικές ουσίες, έτσι και οι τετράποδοι φίλοι μας μπορεί να είναι ευαίσθητοι σε αυτές. Αλλά πώς να αναγνωρίσετε και να θεραπεύσετε τα αλλεργικά συμπτώματα των σκύλων μας;

Τι προκαλεί τις φθινοπωρινές αλλεργίες στους σκύλους;

Οι περισσότεροι άνθρωποι αμέσως σκέφτονται την άνοιξη όταν μιλούν για αλλεργίες, αλλά το φθινόπωρο έχει επίσης τις εκπλήξεις του. Οι μύκητες, ο φθινοπωρινός γύρης και άλλες ερεθιστικές ουσίες, όπως η αμβροζία, μπορούν να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις στους σκύλους μας.

Πώς να αναγνωρίσετε τα συμπτώματα;

Οι αλλεργικές αντιδράσεις στους σκύλους περιλαμβάνουν υπερβολικό γαργάλισμα, ερυθρότητα του δέρματος, οτίτιδα, φτάρνισμα και βήχα. Μπορεί επίσης να παρατηρηθεί έκκριση από τα μάτια και εξανθήματα ή φλεγμονώδη σημεία στο δέρμα.

Πώς να θεραπεύσετε τις φθινοπωρινές αλλεργίες;

  1. Αποφύγετε την επαφή με αλλεργιογόνα: Εάν γνωρίζετε τι προκαλεί την αλλεργία του σκύλου σας, προσπαθήστε να το αποφύγετε.
  2. Τακτικά μπάνια: Τα μπάνια βοηθούν στην αφαίρεση των αλλεργιογόνων από το τρίχωμα του σκύλου σας, μειώνοντας τον ερεθισμό.
  3. Καθαριστές αέρα: Η χρήση καθαριστών αέρα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των αλλεργιογόνων στο σπίτι.
  4. Φάρμακα: Συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας για αντιισταμινικά ή άλλα φάρμακα που μπορείτε να δώσετε στον σκύλο σας.
  5. Συμπληρώματα: Τα συμπληρώματα που περιέχουν Ωμέγα-3 και Ωμέγα-6 λιπαρά οξέα μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής και στη βελτίωση της κατάστασης του δέρματος. Επιπλέον, το φθινοπωρινό-χειμωνιάτικο πολυβιταμίνη μας Twinky μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή για να διατηρήσετε τον σκύλο σας υγιή κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Συμπεράσματα: Οι φθινοπωρινές αλλεργίες στους σκύλους αντιπροσωπεύουν την ίδια πρόκληση όπως για τους ανθρώπους. Ωστόσο, με την κατάλληλη προσοχή και θεραπεία, μπορούμε να εξασφαλίσουμε ότι ο τετράποδος φίλος μας θα απολαμβάνει το φθινόπωρο χωρίς να χρειάζεται να αντιμετωπίζει αλλεργικά συμπτώματα.

 

 

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:

Ο 11χρονος σκύλος μου Puli έχει παλινδρόμηση και είναι αλλεργικός στο κοτόπουλο. Μπορεί να φάει γαλοπούλα;

Ο 11χρονος σκύλος μου Puli έχει παλινδρόμηση και είναι αλλεργικός στο κοτόπουλο. Μπορεί να φάει γαλοπούλα;

Ερωτών: Ο Masni είναι ένας 11χρονος σκύλος Puli που είναι αλλεργικός στο κοτόπουλο. Πάσχει από παλινδρόμηση. Θα ήθελα να μάθω αν μπορεί να φάει γαλοπούλα που προτείνεται σε μορφή σκυλοτροφής. Σας ευχαριστώ για την απάντησή σας.   Η απάντηση του ιδρυτή και ειδικού...

Διαβάστε Περισσότερα
Καρδιακές Παθήσεις στα Σκυλιά: Ένα Σημαντικό Θέμα για Κάθε Ιδιοκτήτη Σκύλου

Καρδιακές Παθήσεις στα Σκυλιά: Ένα Σημαντικό Θέμα για Κάθε Ιδιοκτήτη Σκύλου

Σήμερα θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σου ένα πολύ σημαντικό θέμα: τις καρδιακές παθήσεις στα σκυλιά. Όπως και εμείς οι άνθρωποι, έτσι και τα σκυλιά μπορούν να υποφέρουν από καρδιακά προβλήματα, τα οποία μπορεί να αποτελέσουν λόγο ανησυχίας. Αλλά μην ανησυχείς, υπάρχουν...

Διαβάστε Περισσότερα
Υπάρχει κάποια ασθένεια πίσω από τις συχνές αλλεργίες του σκύλου μου;

Υπάρχει κάποια ασθένεια πίσω από τις συχνές αλλεργίες του σκύλου μου;

Ερωτών: Υπάρχει κάποια ασθένεια πίσω από τις συχνές αλλεργίες του σκύλου μου; (Τουλάχιστον, αυτό πιστεύουμε εμείς). Όταν της δίνουμε κοτόπουλο, κάθε είδους πουλερικά ή πικάντικο, καπνιστό φαγητό, τα πόδια της ξεφλουδίζουν μετά από 1-2 ημέρες και πέφτει το τρίχωμά της....

Διαβάστε Περισσότερα
Επαληθεύτηκε ανεξάρτητα
630 κριτικές