Αναζητάτε την ιδανική τροφή για το σκύλο σας; Η σωστή διατροφή είναι μια επιτακτική ανάγκη για τα σκυλιά. Η καλή διατροφή είναι ο τρόπος για να διατηρήσετε το σκυλί σας υγιή. Χιλιάδες επιλογές τροφής είναι διαθέσιμες στο εμπόριο, επομένως η επιλογής της κατάλληλης τροφής είναι αρκετά δύσκολη. Οι απόψεις για την διατροφή των σκύλων διίστανται μεταξύ των κτηνιάτρων, των εκτροφών, των εκπαιδευτών και των ιδιοκτητών σκύλων. Η ουσία είναι ότι ακόμη και οι ειδικοί δεν συμφωνούν πάντα, αυτό οφείλεται εν μέρει στο ότι δεν υπάρχει μόνο μία απάντηση.

Τελικά, εσείς είστε αυτός που πρέπει να αποφασίσετε ποια τροφή ταιριάζει καλύτερα στον σκύλο σας. Θα πρέπει να λάβετε υπόψη πράγματα όπως το είδος της τροφής, την ποιότητα των συστατικών και το κόστος ανάλογα με τον προϋπολογισμό σας. Κάντε αρκετή έρευνα για να μπορέσετε να πάρετε μια τεκμηριωμένη απόφαση σχετικά με την τροφή του σκύλου σας.

 

Ενημερωθείτε Σχετικά με τις Διατροφικές Επιλογές

Υπάρχει πληθώρα πληροφορίων σχετικά με τη διατροφή των σκύλων. Να είστε προσεχτικοί στο τι διαβάζετε στο διαδίκτυο, διότι πολλές από τις πληροφορίες είναι από αναξιόπιστες πηγές. Κάποιες ιστοσελίδες είναι πιο αξιόπιστες από άλλες. Ωστόσο, ο κτηνίατρός σας είναι πάντα η καλύτερη επιλογή. Εάν εξακολουθείτε να έχετε ερωτήσεις σχετικά με τη διατροφή του σκύλου σας, μπορείτε να αναζητήσετε ένα κτηνίατρο διατροφολόγο.

Γενικά, οι εμπορικές επιλογές τροφών συνοψίζονται στις ακόλουθες κατηγορίες:

  • Ολιστικές / Φυσικές Εμπορικές Τροφές
  • Κτηνιατρικές Συνταγογραφούμενες Τροφές
  • Premium Τροφές
  • Οικονομικές/ Γενικές Τροφές
  • Μαγειρεμένες Τροφές
  • Ωμές Τροφές / Δίαιτες BARF

Πολλές εμπορικές τροφές είναι συνήθως σε υγρή ή σε ξηρά μορφή. Μερικές είναι διαθέσιμες επίσης σε αφυδατωμένη μορφή στην οποία προσθέσετε λίγο νερό. Επιλέξτε ποιος τύπος τροφής ταιριάζει καλύτερα στο σκύλο σας και στη συνέχεια, ξεκινήστε την έρευνα εταιριών.

Μερικοί άνθρωποι προτιμούν να αποφεύγουν εντελώς τις εμπορικές δίαιτες και να φτιάχνουν την τροφή του σκύλου τους στο σπίτι.  Οι αξιολογήσεις τροφών έχουν φοβίσει μερικούς ανθρώπους, ανεξαρτήτως ποιότητας. Ωστόσο, η παρασκευή της τροφής θα πρέπει να προϋποθέτει μια ισορροπημένη και πλήρης τροφή.

 

Διαβάστε τις Ετικέτες Σκυλοτροφών

Η Ένωση Αμερικανών Υπαλλήλων Ελέγχου Ζωοτροφών (AAFCO) έχει αναπτύξει προφίλ για τη διατροφή σκύλων και κουταβιών.  Αυτά τα πρότυπα υπάρχουν στην ετικέτα της εκάστοτε σκυλοτροφής. Αυτές οι πληροφορίες θα σας δώσουν μια ιδέα για το τι περιέχει η τροφή, βέβαια θα πρέπει να προσέξετε, διότι μερικές ετικέτες είναι παραπλανητικές. Ακριβώς επειδή μια τροφή πληροί τις απαιτήσεις AAFCO, δεν σημαίνει ότι είναι η καλύτερη τροφή για τον σκύλο σας. Αναζητήστε εταιρείες που υπερβαίνουν τις οδηγίες της AAFCO και χρησιμοποιούν συστατικά υψηλής ποιότητας. Επιλέξτε τροφές με βάση το κρέας που αναφέρετε στα πρώτα δύο με τρία συστατικά. Αποφύγετε τροφές που περιέχουν υπερβολικά χημικά συντηρητικά και υψηλές ποσότητες σε σιτάρι, καλαμπόκι και σόγια.

 

Ρωτήστε Σχετικά με τις Σκυλοτροφές

Αφού πραγματοποιήσετε την ερεύνα σας και αποφασίσετε σε μια γενική κατηγορία τροφών, αναζητήστε τη γνώμη άλλων για συγκεκριμένες μάρκες ή συνταγές. Θα μπορούσατε να ρίξετε μια ματιά σε διαφορετικές ιστοσελίδες. Εμείς στην CricksyDog έχουμε συνολικά 10.000+ κριτικές πέντε αστέρων. Οι επαγγελματίες μπορούν να σας δώσουν μερικές συστάσεις (όπως οι ειδικοί μας στους οποίους μπορείτε να καλέσετε ή να στείλετε ένα email ανά πάσα στιγμή), αλλά να θυμάστε ότι δεν συμφωνούν όλοι οι ειδικοί μεταξύ τους. Το ίδιο ισχύει και για τη συζήτηση με άλλους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων. Να είστε έτοιμοι να λάβετε αντικρουόμενες συμβουλές και στη συνέχεια, αφού λάβετε αυτές τις πληροφορίες να κάνετε μόνοι σας την ερευνά σας. Λάβετε υπόψη ότι κάθε σκύλος μπορεί να αντιδράσει διαφορετικά στην ίδια τροφή. Χρησιμοποιείστε τις γνώσεις σας για να περιορίσετε τις επιλογές σας, αλλά να θυμάστε ότι απόψεις δεν είναι γεγονότα.

 

Τάισμα του Σκύλου Σας

Πολλές εταιρείες τροφών προσφέρουν δείγματα ή εγγυήσεις επιστροφής χρημάτων, οπότε αφήστε τον σκύλο σας να δοκιμάσει την τροφή προτού οριστικοποιήσετε την απόφασή σας. Έχουμε εγγύηση επιστροφής χρημάτων 60 ημερών, συμπεριλαμβανομένου και του κόστους αποστολής.

Όταν καταλήξετε σε μια τροφή, αλλάξτε σταδιακά τη τροφή του σκύλου σας, προσθέτοντας νέα τροφή στην παλιά τροφή, η διαδικασία θα διαρκέσει για αρκετές μέρες. Για την κατανάλωση αποκλειστικά της νέας τροφής μπορεί να περάσουν μέχρι και 3 με 4 εβδομάδες. Ωστόσο, αν εμφανίσει σημάδια ασθένειας, επισκεφτείτε αμέσως τον κτηνίατρό σας. Ίσως χρειαστεί να ξανά αλλάξετε τροφή εάν υπάρξει κάποιο υγείας πρόβλημα με τον σκύλο σας. 

 

Η Διατροφή του Σκύλου Σας

Σας συνιστούμε να βρείτε μια εξαιρετική μάρκα και να την τηρήσετε. Γεύσεις μπορείτε να αλλάζετε ελεύθερα κάθε δύο μήνες. Η κάθε εταιρία μαγειρεύει με έναν συγκεκριμένο τρόπο τις τροφές της, επομένως δε θα υπάρξει πρόβλημα με το σκύλο σας. Εάν έχει κάποια τροφική αλλεργία, τότε θα πρέπει να επιλέξετε μία υποαλλεργική τροφή.

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί μας, τα σκυλιά αρέσκονται να καταναλώνουν το ίδιο φαγητό για χρόνια, αλλά οι σκύλο-γονείς το βρίσκουν κάπως πληκτικό, για αυτό τις αλλάζουν πολλές φορές. Αυτό αξίζει, αν έχετε κατά νου ότι το κάνετε για τον εαυτό σας αλλά και τον σκύλο σας.  

Για σκύλους μικρού μεγέθους προτείνουμε τις τροφές για σκύλους Juliet, ενώ για μεσαίου μεγέθους τις τροφές Ted. Δοκιμάστε τις τώρα και δείτε τη διαφορά στις πρώτες 2 εβδομάδες!

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:

Η Τέλεια Χειμερινή Βόλτα με τον Σκύλο: Πώς να Προετοιμαστείτε;

Η Τέλεια Χειμερινή Βόλτα με τον Σκύλο: Πώς να Προετοιμαστείτε;

Ο χειμώνας είναι ένα μαγικό διάστημα για εσάς και τον τετράποδο φίλο σας, αν μόνο προετοιμαστείτε σωστά! Εδώ είναι μερικές συμβουλές για να κάνετε τις χειμερινές βόλτες όσο το δυνατόν πιο ευχάριστες! 1. Ρούχα για Σκύλους: Μόδα και Λειτουργικότητα Μην ξεχνάτε τα...

Διαβάστε Περισσότερα
Ο 11χρονος σκύλος μου Puli έχει παλινδρόμηση και είναι αλλεργικός στο κοτόπουλο. Μπορεί να φάει γαλοπούλα;

Ο 11χρονος σκύλος μου Puli έχει παλινδρόμηση και είναι αλλεργικός στο κοτόπουλο. Μπορεί να φάει γαλοπούλα;

Ερωτών: Ο Masni είναι ένας 11χρονος σκύλος Puli που είναι αλλεργικός στο κοτόπουλο. Πάσχει από παλινδρόμηση. Θα ήθελα να μάθω αν μπορεί να φάει γαλοπούλα που προτείνεται σε μορφή σκυλοτροφής. Σας ευχαριστώ για την απάντησή σας.   Η απάντηση του ιδρυτή και ειδικού...

Διαβάστε Περισσότερα
Καρδιακές Παθήσεις στα Σκυλιά: Ένα Σημαντικό Θέμα για Κάθε Ιδιοκτήτη Σκύλου

Καρδιακές Παθήσεις στα Σκυλιά: Ένα Σημαντικό Θέμα για Κάθε Ιδιοκτήτη Σκύλου

Σήμερα θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σου ένα πολύ σημαντικό θέμα: τις καρδιακές παθήσεις στα σκυλιά. Όπως και εμείς οι άνθρωποι, έτσι και τα σκυλιά μπορούν να υποφέρουν από καρδιακά προβλήματα, τα οποία μπορεί να αποτελέσουν λόγο ανησυχίας. Αλλά μην ανησυχείς, υπάρχουν...

Διαβάστε Περισσότερα
Επαληθεύτηκε ανεξάρτητα
630 κριτικές