Είτε πηγαίνετε το σκυλί σας σε μια μονάδα φύλαξης σκύλων είτε σε ένα ραντεβού με τον κτηνίατρο είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να τον περιορίσετε, ώστε να διασφαλίσετε την ασφάλεια του στο αυτοκίνητό σας.

 

Οι σωστοί περιορισμοί είναι σωστοί

Δεν έχουν δημιουργηθεί όλοι οι περιορισμοί με ισότιμο τρόπο. Ορισμένοι είναι καλή για την καθημερινή οδήγηση, ενώ άλλοι έχουν αξιολογηθεί από δοκιμές πρόσκρουσης. Ο σκύλος σας πάντα θα πρέπει να κάθετε στο πίσω κάθισμα ή στο πορτ μπαγκαζ ενός SUV.

 

Καλό

Οποιοσδήποτε περιορισμός είναι καλύτερος από το τίποτα. Ένας σκύλος που είναι ελεύθερος στο αυτοκίνητο μπορεί να αποσπάσει εύκολα την προσοχή του γονέα ή και ακόμα να πηδήξει να προκαλέσει κάποιο τροχαίο ατύχημα. Αυτό είναι επικίνδυνο για τον σκύλο και για τους υπόλοιπους που βρίσκονται στο αμάξι.
Ο γονέας σκύλου πρέπει να δέσει το λουρί του σκύλου με το κάθισμα. Το μειονέκτημα είναι ότι το λουρί μπορεί να είναι δύσκολο να δεθεί στο σωστό μήκος, ώστε να νιώθει άνετα και να είναι συγκρατημένο. Επίσης, το λουρί αν δεν έχει δεθεί καλά θα μπορούσα να ξετυλιχτεί εύκολα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

 

Πιο καλό

Τα περιοριστικά μπορούν να προσθέσουν στο κάθισμα ή στη ζώνη ασφαλείας. Αυτό επιτρέπει στον οδηγό να ασφαλίσει γρήγορα και εύκολα τον σκύλο του. Το σκυλί θα πρέπει να είναι δεμένο με το λουρί του.

Τα σπιτάκια μεταφοράς σκύλων στερεώνονται με ασφάλεια μέσα στο αμάξι. Ο σκύλος θα πρέπει να έχει το λουρί ακόμη και όταν βρίσκεται σε αυτό, εκτός αν υπάρχει εσωτερική πρόσδεση. Αυτό διασφαλίζει ότι ο σκύλος δεν θα μπορεί να ελευθερωθεί.

 

Το καλύτερο

Τα ειδικά σπιτάκια μεταφοράς και οι ειδικές ζώνες είναι ΠΑΝΤΑ η καλύτερη επιλογή για τη μεταφοράς σκύλων στο αυτοκίνητο. Το κέντρο για την ασφάλεια των κατοικιδίων δοκίμασε και πιστοποίησε ότι προϊόντα με 3 ζώνες ασφαλείας, 2 ταξιδιωτικά κιβώτια και 4 διαφορετικά σπιτάκια μεταφοράς είναι τα κατάλληλα.

 

Συμβουλές εκπαίδευσης για τους σκυλογονείς

Εξασκείστε το σκυλί σας να χρησιμοποιεί ζώνες ή να μπαίνει στα σπιτάκια μεταφοράς μόλις μπει στο αυτοκίνητο.

Παρακολουθήστε το σκυλί σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν μασάει το σύστημα συγκράτησης. Ο ψεκασμός του συστήματος συγκράτησης με αποτρεπτικό μάσησης πριν από κάθε χρήση θα βοηθήσει να σταματήσει κάθε είδος μάσησης.

ΠΑΝΤΑ να κλείνετε το σύστημα συγκράτησης με τη ζώνη. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, τότε περάστε το σύστημα συγκράτησης σε ένα επίπεδο κολάρο. ΠΟΤΕ μην στερεώνετε το σύστημα σε κολάρα κεφαλής, εκπαίδευσής ή συγκράτησης.

Είναι δελεαστικό να αφήσετε το κουτάβι σας να καθίσει στην αγκαλιά σας κατά τη διάρκεια μιας βόλτας με το αυτοκίνητο αλλά έτσι θα δυσκολευτεί αργότερα να μάθει να κάθετε στο πίσω κάθισμα. Ξεκινήστε από την πρώτη μέρα να του μαθαίνετε να κάθετε πίσω στο κάθισμα ή στο πορτ μπαγκάζ.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:

Η Τέλεια Χειμερινή Βόλτα με τον Σκύλο: Πώς να Προετοιμαστείτε;

Η Τέλεια Χειμερινή Βόλτα με τον Σκύλο: Πώς να Προετοιμαστείτε;

Ο χειμώνας είναι ένα μαγικό διάστημα για εσάς και τον τετράποδο φίλο σας, αν μόνο προετοιμαστείτε σωστά! Εδώ είναι μερικές συμβουλές για να κάνετε τις χειμερινές βόλτες όσο το δυνατόν πιο ευχάριστες! 1. Ρούχα για Σκύλους: Μόδα και Λειτουργικότητα Μην ξεχνάτε τα...

Διαβάστε Περισσότερα
Ο 11χρονος σκύλος μου Puli έχει παλινδρόμηση και είναι αλλεργικός στο κοτόπουλο. Μπορεί να φάει γαλοπούλα;

Ο 11χρονος σκύλος μου Puli έχει παλινδρόμηση και είναι αλλεργικός στο κοτόπουλο. Μπορεί να φάει γαλοπούλα;

Ερωτών: Ο Masni είναι ένας 11χρονος σκύλος Puli που είναι αλλεργικός στο κοτόπουλο. Πάσχει από παλινδρόμηση. Θα ήθελα να μάθω αν μπορεί να φάει γαλοπούλα που προτείνεται σε μορφή σκυλοτροφής. Σας ευχαριστώ για την απάντησή σας.   Η απάντηση του ιδρυτή και ειδικού...

Διαβάστε Περισσότερα
Καρδιακές Παθήσεις στα Σκυλιά: Ένα Σημαντικό Θέμα για Κάθε Ιδιοκτήτη Σκύλου

Καρδιακές Παθήσεις στα Σκυλιά: Ένα Σημαντικό Θέμα για Κάθε Ιδιοκτήτη Σκύλου

Σήμερα θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σου ένα πολύ σημαντικό θέμα: τις καρδιακές παθήσεις στα σκυλιά. Όπως και εμείς οι άνθρωποι, έτσι και τα σκυλιά μπορούν να υποφέρουν από καρδιακά προβλήματα, τα οποία μπορεί να αποτελέσουν λόγο ανησυχίας. Αλλά μην ανησυχείς, υπάρχουν...

Διαβάστε Περισσότερα
Επαληθεύτηκε ανεξάρτητα
630 κριτικές