Είτε πηγαίνετε το σκυλί σας σε μια μονάδα φύλαξης σκύλων είτε σε ένα ραντεβού με τον κτηνίατρο είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να τον περιορίσετε, ώστε να διασφαλίσετε την ασφάλεια του στο αυτοκίνητό σας.

 

Οι σωστοί περιορισμοί είναι σωστοί

Δεν έχουν δημιουργηθεί όλοι οι περιορισμοί με ισότιμο τρόπο. Ορισμένοι είναι καλή για την καθημερινή οδήγηση, ενώ άλλοι έχουν αξιολογηθεί από δοκιμές πρόσκρουσης. Ο σκύλος σας πάντα θα πρέπει να κάθετε στο πίσω κάθισμα ή στο πορτ μπαγκαζ ενός SUV.

 

Καλό

Οποιοσδήποτε περιορισμός είναι καλύτερος από το τίποτα. Ένας σκύλος που είναι ελεύθερος στο αυτοκίνητο μπορεί να αποσπάσει εύκολα την προσοχή του γονέα ή και ακόμα να πηδήξει να προκαλέσει κάποιο τροχαίο ατύχημα. Αυτό είναι επικίνδυνο για τον σκύλο και για τους υπόλοιπους που βρίσκονται στο αμάξι.
Ο γονέας σκύλου πρέπει να δέσει το λουρί του σκύλου με το κάθισμα. Το μειονέκτημα είναι ότι το λουρί μπορεί να είναι δύσκολο να δεθεί στο σωστό μήκος, ώστε να νιώθει άνετα και να είναι συγκρατημένο. Επίσης, το λουρί αν δεν έχει δεθεί καλά θα μπορούσα να ξετυλιχτεί εύκολα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

 

Πιο καλό

Τα περιοριστικά μπορούν να προσθέσουν στο κάθισμα ή στη ζώνη ασφαλείας. Αυτό επιτρέπει στον οδηγό να ασφαλίσει γρήγορα και εύκολα τον σκύλο του. Το σκυλί θα πρέπει να είναι δεμένο με το λουρί του.

Τα σπιτάκια μεταφοράς σκύλων στερεώνονται με ασφάλεια μέσα στο αμάξι. Ο σκύλος θα πρέπει να έχει το λουρί ακόμη και όταν βρίσκεται σε αυτό, εκτός αν υπάρχει εσωτερική πρόσδεση. Αυτό διασφαλίζει ότι ο σκύλος δεν θα μπορεί να ελευθερωθεί.

 

Το καλύτερο

Τα ειδικά σπιτάκια μεταφοράς και οι ειδικές ζώνες είναι ΠΑΝΤΑ η καλύτερη επιλογή για τη μεταφοράς σκύλων στο αυτοκίνητο. Το κέντρο για την ασφάλεια των κατοικιδίων δοκίμασε και πιστοποίησε ότι προϊόντα με 3 ζώνες ασφαλείας, 2 ταξιδιωτικά κιβώτια και 4 διαφορετικά σπιτάκια μεταφοράς είναι τα κατάλληλα.

 

Συμβουλές εκπαίδευσης για τους σκυλογονείς

Εξασκείστε το σκυλί σας να χρησιμοποιεί ζώνες ή να μπαίνει στα σπιτάκια μεταφοράς μόλις μπει στο αυτοκίνητο.

Παρακολουθήστε το σκυλί σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν μασάει το σύστημα συγκράτησης. Ο ψεκασμός του συστήματος συγκράτησης με αποτρεπτικό μάσησης πριν από κάθε χρήση θα βοηθήσει να σταματήσει κάθε είδος μάσησης.

ΠΑΝΤΑ να κλείνετε το σύστημα συγκράτησης με τη ζώνη. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, τότε περάστε το σύστημα συγκράτησης σε ένα επίπεδο κολάρο. ΠΟΤΕ μην στερεώνετε το σύστημα σε κολάρα κεφαλής, εκπαίδευσής ή συγκράτησης.

Είναι δελεαστικό να αφήσετε το κουτάβι σας να καθίσει στην αγκαλιά σας κατά τη διάρκεια μιας βόλτας με το αυτοκίνητο αλλά έτσι θα δυσκολευτεί αργότερα να μάθει να κάθετε στο πίσω κάθισμα. Ξεκινήστε από την πρώτη μέρα να του μαθαίνετε να κάθετε πίσω στο κάθισμα ή στο πορτ μπαγκάζ.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:

Αναρωτιέμαι αν το λεγόμενο κόκκαλο λευκού χοίρου μπορεί να δοθεί σε ημίαιμο Labrador-German Shepherd-Visla;

Αναρωτιέμαι αν το λεγόμενο κόκκαλο λευκού χοίρου μπορεί να δοθεί σε ημίαιμο Labrador-German Shepherd-Visla;

Ερωτών: Αναρωτιέμαι αν το λεγόμενο λευκό κόκκαλο χοίρου μπορεί να δοθεί σε ένα ημίαιμο Labrador-German Shepherd-Vizsla; Ο σκύλος είναι 38 κιλά, λατρεύει τα κόκαλα, αλλά τρέφεται μόνο υποαλλεργική ξηρή τροφή.   Η απάντηση του ιδρυτή και ειδικού μας, Imre Vargyas:...

Διαβάστε Περισσότερα
6 Λόγοι για να Βγάζετε Βόλτα τον Σκύλο σας

6 Λόγοι για να Βγάζετε Βόλτα τον Σκύλο σας

Βόλτα με το σκύλο- δύο φορές την ημέρα- είναι συνήθως η πιο ωραία στιγμή της ημέρας μου. Λατρεύω τον ήρεμο χρόνο που περνώ με το σκυλί μου και την άσκηση που μας προσφέρει.   6 Λόγοι να Βγάζετε Βόλτα το Σκύλο σας Τακτικά, όχι μόνο τον Ιανουάριο Ο Ιανουάριος είναι...

Διαβάστε Περισσότερα
Χειμερινές Βόλτες: Συμβουλές Περιποίησης Σκύλων Μετά από μία Βόλτα στο Κρύο

Χειμερινές Βόλτες: Συμβουλές Περιποίησης Σκύλων Μετά από μία Βόλτα στο Κρύο

Ακόμα και τους πιο παγωμένους μήνες του χειμώνα, ο αγαπημένος σκυλάκος θα πρέπει να παραμείνει σωματικά δραστήριος μέσω της τακτικής βόλτας. Άλλωστε οι βόλτες και η περιποίηση τους είναι μεγίστης σημασίας. Η σωματική δραστηριότητα όχι μόνο τους βοηθάει να παραμείνουν...

Διαβάστε Περισσότερα