Το φθινόπωρο μπορεί να είναι η αγαπημένη μου εποχή του χρόνου. Μετά από ένα μακρύ (μακρύ!) ζεστό καλοκαίρι, οι πρώτες δροσερές μέρες μας αναζωογονούν. Είμαστε έτοιμοι για μεγάλες φθινοπωρινές βόλτες με τους σκύλους μας εξερευνώντας τόσο τα αγαπημένα μας μονοπάτια όσο και αυτά που μόλις ανακαλύψαμε.

Το φθινόπωρο έχει τη δική του ιδιαίτερη ομορφιά – αλλά και τους δικούς του ειδικούς κινδύνους για τα σκυλιά μας.

Βεβαιωθείτε ότι οι στιγμές που περάσατε ήταν καλές, ακολουθούν κάποιες συμβουλές για να κρατήσετε τις φθινοπωρινές βόλτες των σκύλων σας ασφαλείς:

 

Ελέγξτε τον Εξοπλισμό σας

Μετά από ένα μακρύ καλοκαίρι και πολλά πλυσίματα των λουριών και των περιλαίμιων του σκυλιού σας, αφιερώστε λίγο χρόνο για να βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλή.

  • Ελέγξτε το ύφασμα για αδύναμα σημεία ή σκισίματα.
  • Ελέγξτε τα δερμάτινα λουριά για σκισίματα.
  • Ελέγξτε το υλικό και βεβαιωθείτε ότι όλα λειτουργούν σωστά.
  • Δοκιμάστε κάθε λουρί με ένα πολύ δυνατό τράβηγμα (απλώς στερεώστε το λουρί σε έναν στύλο ή σε ένα φράχτη και ξαφνικά τραβήξτε το όσο πιο δυνατά μπορείτε.

Εάν έχετε πολλά σκυλιά, βεβαιωθείτε ότι ένα από τα σκυλιά σας δεν έχει μασήσει το κολάρο του άλλου σκύλου σας. (Αυτό ήταν ένα από τα αγαπημένα πράγματα της Irie και της Tiki όταν ήταν στην εφηβεία!)

 

Προσέξτε τα φίδια στις διακοπές ή στο σπίτι

Φθινόπωρο σημαίνει η εποχή φιδιών! Αλλά όχι σε κάθε μέρος του κόσμου. Αφήστε μας να σας βοηθήσουμε τι να προσέξετε αν υπάρχουν φίδια εκεί που ζείτε.

Θα πρέπει να προσέχουμε τα τέσσερα δηλητηριώδη φίδια: κροταλίες, κοραλιόφιδα, μοκασίνος νερού και χαλκοκεφαλές.

Μπορεί να σταθείτε τυχεροί και να προλάβετε από τις προειδοποιήσεις, συγκεκριμένα ακούγετε σαν το ψεκαστικό που ποτίζει το γκαζόν. Αλλά και πάλι μπορεί να μην σταθείτε τόσο τυχεροί.

Κρατήστε τον σκύλο σας κοντά σας στις βόλτες σας για να βλέπετε πού πηγαίνετε και οι δύο. Χρησιμοποιώ ένα λουρί των 1,2 μέτρων, αλλά ξέρω ότι πολύ προτιμάνε τα πιο μακριά λουριά, προμηθευτείτε το πολύ μέχρι 2 μέτρα, ώστε να μπορείτε να ελέγχετε τη διαδρομή.

Μερικά μονοπάτια καθιστούν σχεδόν αδύνατο για τον σκύλο σας να ξεφύγει, έτσι ένα πιο κοντό λουρί διευκολύνει την αντίδραση στον κίνδυνο.

Σε πολλά φίδια αρέσει να βρίσκονται δίπλα σε μονοπάτια, όχι στη μέση τους, καθώς περιμένουν να περάσουν ποντίκια και μικρά θηράματα.

 

Προσέξτε τα Μανιτάρια

Κρατάμε τα μανιτάρια μακριά από την αυλή μας, άλλα, όταν φεύγετε για εξερεύνηση, ο σκύλος σας μπορεί να συναντήσει μανιτάρια.

Προσπαθήστε να κρατήσετε το σκυλί σας μακριά από μανιτάρια και υποθέστε ότι όλα είναι τοξικά. Αν δείτε τον σκύλο σας να τρώει ένα, τραβήξτε μια φωτογραφία από τα γύρω μανιτάρια και καλέστε τον κτηνίατρό σας.

 

Προσέχετε για Δηλητήρια Τρωκτικών

Ορισμένα νοικοκυριά γεμίζουν από ποντίκια και αρουραίους όταν ο καιρός είναι δροσερός. Θα πρέπει όμως να προσέχετε το δηλητήριο που υπάρχουν στα ποντικοφάρμακα. Έχουμε επίσης δει συχνά παγίδες με δηλητήριο τρωκτικών (συνήθως μαύρα κουτιά) έξω από ξενοδοχεία και άλλες εμπορικές περιοχές.

Κρατήστε το σκυλί σας μακριά από κάθε δηλητήριο τρωκτικών καθώς και δηλητηριασμένα τρωκτικά. και τα δύο είναι εξαιρετικά επικίνδυνα για τον σκύλο σας.

Εάν υποψιάζεστε ότι ο σκύλος σας έχει καταπιεί είτε δηλητήριο είτε δηλητηριασμένο τρωκτικό, επικοινωνήστε αμέσως με τον κτηνίατρό σας.

 

Προσέξτε τις Αράχνες

Φθινόπωρο σημαίνει εποχή αράχνης! Αλλά όχι σε κάθε μέρος του κόσμου. Αφήστε μας να σας βοηθήσουμε τι να ελέγξετε αν υπάρχουν ταραντούλες ή αράχνες εκεί που μένετε.

Πολλοί από εσάς δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για αυτές τις τριχωτές αράχνες, αλλά είναι ένα κοινό θέαμα του φθινοπώρου εδώ, όπως αυτή η ομορφιά που βλέπουμε στο μονοπάτι μας.

Ενώ προτιμούν να τραπούν σε φυγή παρά να επιτεθούν, μπορούν να δαγκώσουν άσχημα στο σκυλί σας. Κρατήστε το σκυλί σας μακριά τους, να γνωρίζετε ότι μπορεί να πηδήξει και αν δαγκώσει το σκυλί σας, καλέστε τον κτηνίατρό σας.

 

Προσέξτε τα Γκι

Μπορεί να συνδέσετε το γκι με την περίοδο των γιορτών, αλλά μπορεί να βρεθεί και τους φθινοπωρινούς μήνες.

Διαφορετικές περιοχές έχουν διαφορετικούς τύπους γκι (τόσο αμερικανικές όσο και ευρωπαϊκές ποικιλίες) και ο κίνδυνος για τον σκύλο σας ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο και την ποσότητα.

 

Μάθετε για τις Τοπικές Κυνηγητικές Περιόδους

Τα προβλήματα μπορεί να κυμαίνονται από στομαχικές διαταραχές έως ηπατική ανεπάρκεια και επιληπτικές κρίσεις. Θα πρέπει να παρακολουθείτε προσεχτικά τον σκύλο σας στις βόλτες και ειδικά κάτω από τα δέντρα.

Εάν θα κατευθυνθείτε προς το δάσος, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τις τοπικές περιόδους κυνηγιού, οι οποίες μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τη χώρα. Βεβαιωθείτε ότι τόσο εσείς όσο και ο σκύλος σας παραμένετε ασφαλείς περπατώντας την κυνηγετική περίοδο.

Οι πρώτες πρωινές και βραδινές ώρες είναι συνήθως οι πιο ανησυχητικές, γι’ αυτό προγραμματίστε τις βόλτες σας ανάλογα.

 

Προσέξτε τα Αντιψυκτικά

Το φθινόπωρο σημαίνει ότι είναι καιρός για αλλαγή αντιψυκτικού στα αυτοκίνητά τους.

Το αντιψυκτικό είναι θανατηφόρο για τους σκύλους, γι’ αυτό φροντίστε να μην αφήνετε ποτέ τον σκύλο σας να πιει από λακκούβες σε δρόμους, χώρους στάθμευσης και άλλα μέρη που θα μπορούσαν να περιέχουν αντιψυκτικό.

 

Προσέξτε για το Φθινοπωρινό Κρόκο

Αυτό το όμορφο φυτό –μέλος της οικογένειας των κρίνων– ανθίζει τους φθινοπωρινούς μήνες. Οι βολβοί του είναι τοξικοί για τα σκυλιά.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:

Ποια σύνθεση τροφής προτείνετε για τα στειρωμένα αρσενικά dachshunds;

Ποια σύνθεση τροφής προτείνετε για τα στειρωμένα αρσενικά dachshunds;

Ερωτών: Ποια σύνθεση τροφής προτείνετε για τα στειρωμένα αρσενικά dachshunds;   Η απάντηση του ιδρυτή και ειδικού μας, Imre Vargyas: ✔️ Ειδικός διατροφής σκύλων που αφιέρωσε τη ζωή του στην πρόληψη των τροφικών αλλεργιών στους σκύλους✔️ 5+ χρόνια εμπειρίας στην...

Διαβάστε Περισσότερα
Το Λαμπραντόρ μου έχει τροφική αλλεργία. Ακόμη και μετά τη μετάβαση σε μια ωμή τροφή, τρώει γρασίδι. Τι πρέπει να κάνω;

Το Λαμπραντόρ μου έχει τροφική αλλεργία. Ακόμη και μετά τη μετάβαση σε μια ωμή τροφή, τρώει γρασίδι. Τι πρέπει να κάνω;

Ερωτών: Ο σκύλος μου είναι ημίαιμο Λαμπραντόρ. Η μητέρα του είναι Λαμπραντόρ. Είναι αλλεργικός στη γύρη και σε ορισμένες τροφές. Καταφέραμε να βελτιώσουμε τη ζωή του ταΐζοντάς τον ωμή τροφή. Δεν μαδάει και έχει καλές κενώσεις. Αλλά τρώει ακόμα γρασίδι. Τι πρέπει να...

Διαβάστε Περισσότερα
Σκύλος ως μέλος της οικογένειας: Γιατί είναι ένα βασικό αρχή;

Σκύλος ως μέλος της οικογένειας: Γιατί είναι ένα βασικό αρχή;

Κάθε ιδιοκτήτης σκύλου αντιμετωπίζει το δίλημμα: Πρέπει να θεωρήσει τον τετράποδο φίλο του απλώς ως ένα ζώο ή ως κάτι περισσότερο; Εδώ και τώρα ισχυρίζομαι: Οι σκύλοι όχι μόνο αξίζουν, αλλά και απαιτούν να θεωρούνται πλήρη μέλη της οικογένειας. Ας σας παρουσιάσω τα...

Διαβάστε Περισσότερα
Επαληθεύτηκε ανεξάρτητα
624 κριτικές