Ερωτών:

Αγαπητέ Imre! Εδώ και πάνω από δύο χρόνια παραγγέλνω την τροφή με σολομό από εσάς. Η Άλισον, τον τελευταίο μήνα, έχει χάσει πολύ βάρος, παρόλο που λαμβάνει την ίδια ποσότητα τροφής. Είναι αθλητικός σκύλος, οπότε ποτέ δεν ήταν παχιά, αλλά τώρα φαίνονται τα πλευρά της. Τα κόπρανα της είναι κανονικά και φαίνεται ότι έχει καλή διάθεση, αν και ίσως είναι λίγο πιο κουρασμένη. Τι προτείνετε;

Έχετε κι εσείς ερωτήσεις σχετικά με τον σκύλο σας;

Είτε πρόκειται για διατροφή, συμπεριφορά, κουτάβια ή ηλικιωμένους σκύλους, μπορούμε να σας βοηθήσουμε σε όλα. Κάντε την ερώτησή σας εδώ και ίσως την απαντήσουμε στην επόμενη ανάρτηση του ιστολογίου μας.

Η απάντηση του ιδρυτή και ειδικού μας, Imre Vargyas:

✔️ Ειδικός διατροφής σκύλων που αφιέρωσε τη ζωή του στην πρόληψη των τροφικών αλλεργιών στους σκύλους
✔️ 5+ χρόνια εμπειρίας στην παρασκευή σκυλοτροφών, υπεύθυνος για την σίτιση σχεδόν 20.000+ σκύλων ετησίως
✔️ Ειδικός Διατροφής Σκύλων αναγνωρισμένος από το βρετανικό CPD

——————–

Αγαπητέ Κηδεμόνα,

Πρώτα απ’ όλα, σε ευχαριστώ που εδώ και τόσο καιρό παραγγέλνεις από εμάς και που επέλεξες την τροφή με σολομό CricksyDog για την Άλισον! Λυπάμαι πολύ που παρατηρείς τώρα ανησυχητικές αλλαγές σε αυτήν.

Η ξαφνική απώλεια βάρους και η κόπωση μπορεί να έχουν πολλές αιτίες, γι’ αυτό προτείνω τα εξής βήματα:

 

Άμεση Κτηνιατρική Εξέταση:

Το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα είναι η επίσκεψη στον κτηνίατρο. Η ξαφνική απώλεια βάρους μπορεί να οφείλεται σε μεταβολικά προβλήματα, ορμονικές ανισορροπίες ή κρυμμένες λοιμώξεις. Μια λεπτομερής κτηνιατρική εξέταση θα βοηθήσει να εντοπιστούν οι αιτίες και να αποκλειστούν σοβαρότερες ασθένειες.

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης, ο κτηνίατρος πιθανότατα θα πραγματοποιήσει αιματολογικές εξετάσεις, ανάλυση ούρων και ενδεχομένως υπερηχογράφημα για να αποκτήσει πλήρη εικόνα της υγείας της Άλισον. Αυτές οι εξετάσεις θα βοηθήσουν στον εντοπισμό τυχόν εσωτερικών προβλημάτων, όπως ηπατικές ή νεφρικές νόσους ή ορμονικές διαταραχές.

Μην διστάσεις να απευθυνθείς σε έναν ειδικό, διότι η έγκαιρη διάγνωση και παρέμβαση μπορεί να είναι καθοριστικής σημασίας για την ταχεία ανάρρωση της Άλισον.

 

Επίδραση της Μεγάλης Ζέστης:

Ας μην ξεχνάμε ότι οι καλοκαιρινές ζέστες μπορούν επίσης να επηρεάσουν σοβαρά την κατάσταση του σκύλου μας. Οι υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να προκαλέσουν κόπωση και να μειώσουν την όρεξη. Οι ακραίες θερμοκρασίες είναι εξαντλητικές για τους σκύλους, ιδιαίτερα για τους αθλητικούς, δραστήριους σκύλους όπως η Άλισον. Η ζέστη μπορεί να κάνει τον σκύλο σου να χάνει περισσότερο νερό, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση και να επηρεάσει τη συνολική ενεργειακή του κατάσταση.

Είναι σημαντικό να εξασφαλίζεις πάντα φρέσκο, δροσερό νερό για την Άλισον. Αξίζει να ελέγχεις το μπολ με το νερό της αρκετές φορές την ημέρα και να αλλάζεις το νερό ώστε να είναι πάντα φρέσκο. Επίσης, προσπάθησε να της εξασφαλίσεις ένα δροσερό μέρος για να ξεκουράζεται, είτε πρόκειται για έναν σκιερό κήπο είτε για ένα κλιματιζόμενο δωμάτιο στο σπίτι.

Απέφυγε τις μεγάλες βόλτες και τις έντονες δραστηριότητες κατά τις πιο ζεστές ώρες της ημέρας. Αντίθετα, προτίμησε τις βόλτες νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ, όταν η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη. Αν η δραστηριότητα σε εξωτερικό χώρο είναι απαραίτητη κατά τη διάρκεια της ημέρας, φρόντισε να της προσφέρεις συχνά διαλείμματα και πρόσβαση στο νερό.

Ένας τρόπος για να προστατεύσεις τον σκύλο σου από τη ζέστη είναι η χρήση βρεγμένων πετσετών ή δροσερών στρωμάτων, πάνω στα οποία μπορεί να ξαπλώνει άνετα η Άλισον. Αυτά τα βοηθήματα συμβάλλουν στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματός της και στην πρόληψη της υπερθέρμανσης.

 

Συμπληρώματα Διατροφής:

Για να βοηθήσεις την Άλισον να επανέλθει στο φυσιολογικό βάρος και την ενέργειά της, μπορεί να είναι χρήσιμο να συμπληρώσεις τη διατροφή της. Δοκίμασε την υποαλλεργική υγρή τροφή CricksyDog Ely με αρνί, η οποία είναι πλούσια σε κρέας και εύπεπτη, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση του βάρους και της ενέργειας.

Αν η Άλισον έχει χάσει επίσης την όρεξή της, δοκίμασε το Mr. Easy topping για ξηρή τροφή, το οποίο δεν είναι μόνο νόστιμο, αλλά χάρη στα φυσικά συστατικά του, αυξάνει την όρεξη και βελτιώνει την πέψη.

 

Τακτική Παρακολούθηση της Κατάστασης:

Παρακολούθησε τα επίπεδα ενέργειας, τη διάθεση και το βάρος της Άλισον. Αν η κατάστασή της δεν βελτιωθεί παρά τις αλλαγές, επισκέψου ξανά τον κτηνίατρο για περαιτέρω εξετάσεις.

Ελπίζω ότι αυτά τα βήματα θα βοηθήσουν την Άλισον να επανέλθει στο υγιές βάρος και την ενέργειά της. Σου εύχομαι ό,τι καλύτερο, και αν έχεις επιπλέον ερωτήσεις, είμαι στη διάθεσή σου!

Επαληθεύτηκε ανεξάρτητα
670 κριτικές