Μπορεί να είναι απογοητευτικό όταν εσείς ή κάποιος στο σπίτι σας πάσχει από αλλεργίες σε σκύλους, ειδικά όταν δεν θέλετε τίποτα περισσότερο από το να γίνετε γονέας σκύλου! Η κύρια αιτία αλλεργιών στα κατοικίδια στον άνθρωπο δεν προκαλείται από τις τρίχες των κατοικίδιων ζώων, αλλά από την πιτυρίδα (δηλαδή το νεκρό δέρμα). Το νεκρό αυτό δέρμα εξαπλώνετε μέσω του περιβάλλοντος στο τρίχωμα του κατοικιδίου που έχει πέσει, εξού και η σύγχυση.

Πριν αποκλείσετε εντελώς την ιδέα να πάρετε ένα κουτάβι, υπάρχουν πολλές ράτσες σκύλων που θεωρούνται υποαλλεργικές καθώς τείνουν να παράγουν πολύ χαμηλότερα επίπεδα πιτυρίδας από άλλες ράτσες. Αυτό σημαίνει ότι τα υποαλλεργικά σκυλιά μπορεί να μην προκαλούν αντίδραση σε πολλούς πάσχοντες από αλλεργίες.

Ακολουθούν 8 αξιολάτρευτες ράτσες σκύλων που θα σας οδηγήσουν σε μία αγαπημένη συντροφιά και μακριά από αλλεργίες.

 

Yorkshire Terrier

Εκτός από στοργικά και ενεργητικά, αυτά τα μικροσκοπικά κουτάβια δεν παράγουν πολύ πιτυρίδα, καθιστώντας τα μια εξαιρετική επιλογή για όσους έχουν αλλεργίες. Όσο κρατάτε αυτό το κουτάβι περιποιημένο, δε θα έχετε απολύτως κανένα πρόβλημα.

 

Shih Tzu

Αυτά τα στοργικά σκυλιά έχουν παρόμοια τρίχα με τους ανθρώπους γεγονός που τα καθιστά λιγότερο πιθανό να προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση. Για να διατηρήσουν λαμπερό το τρίχωμά τους, χρειάζονται τακτική περιποίηση και βούρτσισμα και να είστε προετοιμασμένοι για να χειριστείτε μερικούς κόμπους και μπερδέματα!

Basenji

Τα Basenji είναι γνωστά για τον αποτελεσματικό αυτό καθαρισμό τους, είναι παρόμοιος με τις γάτες. Είναι μια ράτσα με κοντό τρίχωμα που δεν κάνει τριχόπτωση και δεν παράγει πολύ πιτυρίδα. Θαρραλέα σκυλιά που απαιτούν περισσότερη εκπαίδευση. Ιδανικά για πιο σωματικά ενεργούς λάτρεις σκύλων!

 

Poodle

Τα Poodle δεν έχουν καθόλου τριχόπτωση. Ωστόσο, το τρίχωμά τους απαιτεί πολύ προσοχή και καλό είναι να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία. Επίσης, είναι απίστευτα έξυπνα σκυλιά που εκπαιδεύονται εύκολα και είναι ιδανικά για οικογένεια.

 

Schnauzer

Αυτά τα πιστά και φιλικά κουτάβια ρίχνουν πολύ λιγότερο τρίχωμα από τον μέσο σκύλο και είναι πραγματικά υπέροχα υποαλλεργικά κατοικίδια. Τα Schnauzer είναι προστατευτικά και πιστά, και όταν κοινωνικοποιηθούν σωστά, μπορούν να είναι υπέροχα με τα παιδιά.

 

Portuguese Water Dog

Αυτό το πανέμορφο σκυλί έγινε γνωστό όταν ο Μπαράκ Ομπάμα υιοθέτησε ένα κατά τη διάρκεια την προεδρίας του αυτή τη ράτσα σκύλου για τη κόρη του, επειδή έχει κάποιες αλλεργίες. Αυτή η ράτσα μεσαίου μεγέθους έχει ένα μόνο στρώμα σφιχτού τριχώματος που είναι τόσο χαμηλό και αδιάβροχο, γεγονός που τα καθιστά ιδανικά για ήπιους αλλεργικούς.

 

Chinese Crested

Τα Chinese Crested είναι άτριχα ή με πολύ κοντό τρίχωμα. Η American Kennel Association διαπίστωσε ότι αυτά τα κουτάβια δεν γαβγίζουν και είναι ιδιαίτερα φιλικά και σπάνια. Επίσης, δεν απαιτούν συχνή περιποίηση ή μπάνιο. Είναι χαριτωμένα και ο ιδανικός σύντροφος για κάποιον που ενδιαφέρετε για υποαλλεργικά κουτάβια.

 

Bichon Frise

Αυτά τα αξιολάτρευτα και έξυπνα κουτάβια είναι γνωστά για το λευκό φουντωτό τους τρίχωμα, εξ ου και το όνομα Bichon Frize (που σημαίνει χνουδωτό λευκό σκυλί στα γαλλικά). Αντί να ρίχνουν το τρίχωμά τους, η σγουρή λευκή τρίχα συνεχίζει να μεγαλώνει. Το παχύ τρίχωμα τους αιχμαλωτίζει τις τρίχες από την τριχόπτωση, η οποία απελευθερώνεται μόνο όταν αφαιρεθεί το τρίχωμα. Αυτό σημαίνει ότι η τακτική περιποίηση είναι απαραίτητη για να διατηρηθεί το όμορφο, χνουδωτό τρίχωμά τους. Έχουν μία στοργική και διασκεδαστική προσωπικότητα του που τα καθιστά τέλεια οικογενειακά σκυλιά.

 

Υπάρχει λύση

Οι αλλεργικοί λάτρεις σκύλων δεν χρειάζεται να εγκαταλείψουν την επιθυμία τους να αποκτήσουν ένα μικρό σκυλάκι. Υπάρχουν ράτσες σκύλων που δεν κάνουν μεγάλη τριχόπτωση, γεγονός που τα καθιστά ασφαλέστερα για αλλεργίες. Ωστόσο, αν σκέφτεστε να πάρετε ένα κουτάβι και έχετε αλλεργίες, καλό θα ήταν να περάσετε λίγο χρόνο με το σκύλο πριν τον φέρετε σπίτι.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:

Ο 11χρονος σκύλος μου Puli έχει παλινδρόμηση και είναι αλλεργικός στο κοτόπουλο. Μπορεί να φάει γαλοπούλα;

Ο 11χρονος σκύλος μου Puli έχει παλινδρόμηση και είναι αλλεργικός στο κοτόπουλο. Μπορεί να φάει γαλοπούλα;

Ερωτών: Ο Masni είναι ένας 11χρονος σκύλος Puli που είναι αλλεργικός στο κοτόπουλο. Πάσχει από παλινδρόμηση. Θα ήθελα να μάθω αν μπορεί να φάει γαλοπούλα που προτείνεται σε μορφή σκυλοτροφής. Σας ευχαριστώ για την απάντησή σας.   Η απάντηση του ιδρυτή και ειδικού...

Διαβάστε Περισσότερα
Καρδιακές Παθήσεις στα Σκυλιά: Ένα Σημαντικό Θέμα για Κάθε Ιδιοκτήτη Σκύλου

Καρδιακές Παθήσεις στα Σκυλιά: Ένα Σημαντικό Θέμα για Κάθε Ιδιοκτήτη Σκύλου

Σήμερα θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σου ένα πολύ σημαντικό θέμα: τις καρδιακές παθήσεις στα σκυλιά. Όπως και εμείς οι άνθρωποι, έτσι και τα σκυλιά μπορούν να υποφέρουν από καρδιακά προβλήματα, τα οποία μπορεί να αποτελέσουν λόγο ανησυχίας. Αλλά μην ανησυχείς, υπάρχουν...

Διαβάστε Περισσότερα
Υπάρχει κάποια ασθένεια πίσω από τις συχνές αλλεργίες του σκύλου μου;

Υπάρχει κάποια ασθένεια πίσω από τις συχνές αλλεργίες του σκύλου μου;

Ερωτών: Υπάρχει κάποια ασθένεια πίσω από τις συχνές αλλεργίες του σκύλου μου; (Τουλάχιστον, αυτό πιστεύουμε εμείς). Όταν της δίνουμε κοτόπουλο, κάθε είδους πουλερικά ή πικάντικο, καπνιστό φαγητό, τα πόδια της ξεφλουδίζουν μετά από 1-2 ημέρες και πέφτει το τρίχωμά της....

Διαβάστε Περισσότερα
Επαληθεύτηκε ανεξάρτητα
630 κριτικές