Με το καλοκαίρι να πλησιάζει, νομίζω ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για τις συνέπειες της θερμοπληξίας. Δεδομένου ότι τα σκυλιά δεν μπορούν να ιδρώσουν, ο μόνος τρόπος που μπορούν να μειώσουν τη θερμοκρασία του σώματός τους είναι να λαχανιάσουν.

Οποιοσδήποτε σκύλος μπορεί να υποστεί θερμοπληξία αλλά, μερικές ράτσες σκύλων είναι πιο πιθανό από άλλες να δυσκολευτούν να ρυθμίσουν τη θερμοκρασία του σώματός τους. Εδώ θα βρείτε 7 ράτσες που είναι πιο πιθανό να υποστούν θερμοπληξία.

 

#1 – English Bulldog

Οι βραχυκεφαλικές (με επίπεδη όψη) ράτσες σκύλων είναι οι πιο επιρρεπείς σε θερμοπληξία διότι τα ρουθούνια και οι αεραγωγοί τους είναι πιο στενά, και ειδικά τα μπουλντόγκ που διαθέτουν πιο επίπεδο πρόσωπο από τις υπόλοιπες ράτσες. Δυσκολεύονται να αναπνεύσουν όταν ασκούνται υπερβολικά, ειδικά στη ζέστη. Προσπαθήστε να τα βγάζετε βόλτα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες τους θερμότερους μήνες.

 

#2 – Chow Chow

Τα chows έχουν ένα εξαιρετικά παχύ τρίχωμα που μπορεί να τους προκαλέσει αύξηση της θερμοκρασίας τους, ειδικά όταν δεν είναι καλά βουρτσισμένο το τρίχωμά τους. Μερικοί ιδιοκτήτες επιλέγουν να κουρεύουν πολύ το σκυλί τους και αυτό είναι πιο επιβλαβές για την υγεία τους διότι, ο ήλιος έρχεται απευθείας σε επαφή με το δέρμα του. Θα πρέπει να είναι πάντα χτενισμένα ώστε, ο δροσερός αέρας να εισέρχεται στο δέρμα του σκύλου σας.

 

#3 – Pug

Αυτή η ράτσα είναι πιο επιρρεπής στην παχυσαρκία, γεγονός που τα καθιστά ακόμη πιο δύσκολο να αναπνεύσουν και να δροσιστούν. Τα Black Pugs είναι ιδιαίτερα επιρρεπή σε θερμοπληξία. Μην τα αφήνετε να τρέχουν στη ζέστη της ημέρας.

 

#4 – Alaskan Malamute

Αυτά τα σκυλιά έχουν εκτραφεί για να σέρνουν έλκηθρα στην Αρκτική. Το παχύ τους τρίχωμα είναι ιδανικό για να τα κρατήσει ζεστά το χειμώνα αλλά, το καλοκαίρι μπορεί να τους δημιουργήσει πρόβλημα. Θα πρέπει και αυτά να είναι πάντα χτενισμένα και να βγαίνουν κυρίως νωρίς το πρωί ή το βράδυ.

 

#5 – Boxer

Τα Boxers έχουν πολλά αποθέματα ενέργειας που μπορεί να μην σταματήσουν το παιχνίδι τους ούτε για να πιούν λίγο νερό. Η κοντή τους μουσούδα τους καθιστά δύσκολη την αναπνοή. Αναγκάστε τους να κάνουν διαλείμματα εάν παίζουν έξω και αποφύγετε το πολύ τρέξιμο τους καλοκαιρινούς μήνες.

 

#6 – Cavalier King Charles Spaniel

Η κοντή τους μουσούδα δυσκολεύουν την αναπνοή τους και επίσης είναι αρκετά επιρρεπής στην παχυσαρκία. Θα πρέπει να διαχειριστείτε το βάρος τους και να αποφύγετε να τα αφήνετε να τρέχουν στη ζέστη.

 

#7 – Pomeranian

Αυτά τα σκυλιά διαθέτουν παχύ τρίχωμα και κοντή μουσούδα, και αυτά μπορεί να τους οδηγήσουν σε θερμοπληξία. Ακριβώς, όπως και με τα chow chow, το πολύ κοντό κούρεμα δε θα τα βοηθήσει. Φροντίστε να είναι πάντα καλά χτενισμένα και περιορίστε τους μεγάλους περιπάτους, ειδικά τις πιο ζεστές ώρες.

 

Σώστε το σκύλο σας από τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού

Τα συμπτώματα της θερμοπληξίας περιλαμβάνουν διάρροια, ναυτία, έμετο, γρήγορο λαχάνιασμα και το εσωτερικό των αυτιών τους γίνεται ερυθρό. Εκείνη τη στιγμή θα πρέπει ο σκύλος σας να μπει μέσα και να καταναλώσει άφθονο νερό (όχι κρύο). Βρέξτε το δέρμα με χλιαρό νερό και αφήστε το να στεγνώσει στον αέρα. Θα πρέπει να επικοινωνήσετε άμεσα με τον κτηνίατρό σας για να βεβαιωθείτε ότι δε θα προκύψει κάτι μόνιμο στην υγεία του.

Η θερμοπληξία μπορεί να γίνει θανατηφόρα αλλά, εύκολα μπορεί να αποφευχθεί. Να έχετε πάντα υπόψη τη θερμοκρασία όταν ο σκύλος σας παίζει έξω και ΠΟΤΕ μην τον αφήνετε στο αυτοκίνητο χωρίς επίβλεψη, ακόμη και για λίγα μόνο λεπτά.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:

Η Τέλεια Χειμερινή Βόλτα με τον Σκύλο: Πώς να Προετοιμαστείτε;

Η Τέλεια Χειμερινή Βόλτα με τον Σκύλο: Πώς να Προετοιμαστείτε;

Ο χειμώνας είναι ένα μαγικό διάστημα για εσάς και τον τετράποδο φίλο σας, αν μόνο προετοιμαστείτε σωστά! Εδώ είναι μερικές συμβουλές για να κάνετε τις χειμερινές βόλτες όσο το δυνατόν πιο ευχάριστες! 1. Ρούχα για Σκύλους: Μόδα και Λειτουργικότητα Μην ξεχνάτε τα...

Διαβάστε Περισσότερα
Ο 11χρονος σκύλος μου Puli έχει παλινδρόμηση και είναι αλλεργικός στο κοτόπουλο. Μπορεί να φάει γαλοπούλα;

Ο 11χρονος σκύλος μου Puli έχει παλινδρόμηση και είναι αλλεργικός στο κοτόπουλο. Μπορεί να φάει γαλοπούλα;

Ερωτών: Ο Masni είναι ένας 11χρονος σκύλος Puli που είναι αλλεργικός στο κοτόπουλο. Πάσχει από παλινδρόμηση. Θα ήθελα να μάθω αν μπορεί να φάει γαλοπούλα που προτείνεται σε μορφή σκυλοτροφής. Σας ευχαριστώ για την απάντησή σας.   Η απάντηση του ιδρυτή και ειδικού...

Διαβάστε Περισσότερα
Καρδιακές Παθήσεις στα Σκυλιά: Ένα Σημαντικό Θέμα για Κάθε Ιδιοκτήτη Σκύλου

Καρδιακές Παθήσεις στα Σκυλιά: Ένα Σημαντικό Θέμα για Κάθε Ιδιοκτήτη Σκύλου

Σήμερα θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σου ένα πολύ σημαντικό θέμα: τις καρδιακές παθήσεις στα σκυλιά. Όπως και εμείς οι άνθρωποι, έτσι και τα σκυλιά μπορούν να υποφέρουν από καρδιακά προβλήματα, τα οποία μπορεί να αποτελέσουν λόγο ανησυχίας. Αλλά μην ανησυχείς, υπάρχουν...

Διαβάστε Περισσότερα
Επαληθεύτηκε ανεξάρτητα
630 κριτικές