Αναζητάτε μερικούς εύκολους τρόπους για να βελτιώσετε τη ζωή του σκύλου σας και να τον κρατήσετε ευτυχισμένο; Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν μερικοί αρκετά εύκολοι τρόποι για να εμπλουτίσουμε τη ζωή των σκύλων μας και έχω συγκεντρώσει μια λίστα με τα αγαπημένα μου. Παρέχοντάς του την καθημερινή άσκηση που χρειάζεται και ακολουθώντας τους κανόνες. Εδώ θα βρείτε 5 απλούς τρόπους να βελτιώσετε τη ζωή του σκύλου σας.

Παρέχετε Καθημερινή Άσκηση στο Σκύλο σας

Η τακτική άσκηση είναι σημαντική για τη γενική ευημερία του σκύλου σας, τόσο ψυχικά όσο και σωματικά. Τα υπέρβαρα σκυλιά διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης προβλημάτων υγείας όπως αρθρίτιδα, καρδιακές παθήσεις και διαβήτης. Μπορείτε να μειώσετε αυτόν τον κίνδυνο κρατώντας το σκυλί σας σωματικά ενεργό.

Η έλλειψη άσκησης μπορεί επίσης να προκαλέσει πλήξη και απογοήτευση. Τα σκυλιά που δεν ασκούνται καθημερινά είναι πολύ πιο πιθανό να αναπτύξουν προβληματικές συμπεριφορές όπως υπερβολικό μάσημα ή γάβγισμα. Παρέχοντας τακτική άσκηση, τους δίνετε μια ρουτίνα και έναν τρόπο να απελευθερώσουν επιπλέον ενέργεια, που δεν θα περιλαμβάνει το μάσημα των αγαπημένων σας παπουτσιών.

Βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος σας ασκείτε σωματικά κάθε μέρα διότι, θα σας βοηθήσει να τον διατηρήσετε σε φόρμα και να αποφύγετε προβλήματα υγείας. Μερικοί από τους ευκολότερους τρόπους άσκησης του σκύλου σας περιλαμβάνουν:

  • Παιχνίδι με frisbee
  • Καθημερινή βόλτα (ή τζόκινγκ)
  • Χρήση ενός flirt pole
  • Παίξτε fetch με το σκυλί σας
  • Παίξτε tug of war

Κρατήστε το Σκυλί σας Ψυχικά Διεγερμένο

Έχετε ακούσει ποτέ το ρητό «ένας κουρασμένος σκύλος είναι ένας καλός σκύλος;» Λοιπόν, είναι αλήθεια και δεν χρειάζεται να βασίζεστε μόνο στη σωματική άσκηση. Η καθημερινή πνευματική άσκηση μπορεί να είναι εξίσου κουραστική με τη σωματική. Για το σκυλί μου ένα παιχνίδι 5 λεπτών «βρες τις λιχουδιές» είναι εξίσου κουραστικό με 30 λεπτά περπάτημα (σύμφωνα με το χρόνο που κοιμάται μετά).

Η προσθήκη κάποιου διαδραστικού παιχνιδιού κάθε μέρα θα κρατήσει το σκυλί σας ψυχικά διεγερμένο. Ακολουθούν μερικοί από τους αγαπημένους μου τρόπους για να δώσω στον σκύλο μου περισσότερη ψυχική διέγερση:

Αφήστε το σκυλί σας να μυρίζει στις βόλτες, γνωστό και ως «διάλλειμα οσμής»

  • Διδάξτε στον σκύλο σας κάποια νέα κόλπα
  • Χρησιμοποιήστε παιχνίδια διανομής φαγητού και γεμιστά κονγκ
  • Παίξτε μερικά παιχνίδια οσμής με το σκυλί σας
  • Φτιάξτε τα δικά σας εμπόδια

Λάβετε υπόψη ότι κάθε σκύλος απαιτεί διαφορετική σωματική και ψυχική άσκηση. Τα περισσότερα σκυλιά εξακολουθούν να χρειάζονται άφθονη σωματική άσκηση κάθε μέρα, αλλά μπορείτε να συμπληρώσετε τον «χρόνο χαλάρωσης» προσθέτοντας κάποιες ψυχικά διεγερτικές δραστηριότητες.

Κάντε την Εκπαίδευση πιο Διασκεδαστική για το Σκύλο σας

Η διασκέδαση δεν είναι συνήθως η πρώτη λέξη που έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεστε την εκπαίδευση σκύλων. Στην πραγματικότητα, οι πρώτες λέξεις που μου έρχονται στο μυαλό θα ήταν απογοήτευση και σύγχυση, αλλά δεν είναι αυτό το νόημα. Το θέμα είναι ότι υπάρχουν μερικοί σχετικά εύκολοι τρόποι για να κάνετε την εκπαίδευση πιο διασκεδαστική για το σκυλί σας. Και όταν η εκπαίδευση είναι διασκεδαστική του δίνετε κίνητρό να μάθει νέα πράγματα.

Ένας τρόπος για να κάνετε την εκπαίδευση πιο διασκεδαστική και ενδιαφέρουσα για το σκυλί σας είναι να αλλάξετε την ανταμοιβή. Πειραματιστείτε με τη χρήση διαφορετικών ανταμοιβών, όπως διαφορετικά παιχνίδια και λιχουδιές (οι τροφές μας είναι ιδανικές γι αυτό, Juliet= για μικρόσωμα σκυλιά, Ted= για μεγάλου μεγέθους σκυλιά). Ορισμένα σκυλιά προτιμούν το φαγητό ως ανταμοιβή ενώ άλλα το παιχνίδι. Μάθετε τι προτιμάει ο σκύλος σας και χρησιμοποιείστε αυτές τις πληροφορίες αν χρειαστεί

Άλλος ένας τρόπος για να εκπαιδεύσετε το σκυλί σας είναι να κάνετε την εκπαίδευση πιο διασκεδαστική και σύντομη. Τα σκυλιά δεν μπορούν να δώσουν της προσοχή τους για πολλή ώρα έτσι η πολύωρη εκπαίδευση μπορεί να οδηγήσει σε απογοήτευση τόσο για εσάς όσο και για το σκυλί σας. Μπορείτε να αποφύγετε αυτή την κατάσταση με σύντομες προπονήσεις (προσωπικά, προτιμώ τις 5λεπτες προπονήσεις. Τέλος, θυμηθείτε να τον επαινείτε όταν κάνει αυτό που του ζητήσατε.

Να Είστε Συνεπείς & Δίκαιοι με τους Κανόνες

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να μπερδέψετε και να απογοητεύσετε το σκυλί σας είναι να είστε ασυνεπείς με τους κανόνες.  Του δώσατε μια μπουκιά φαγητό κατά τη διάρκεια του δείπνου πριν από τρεις εβδομάδες και τώρα αναρωτιέστε γιατί ζητιανεύει; Δίνοντας αυτό το κομμάτι φαγητού, τον ενθαρρύνατε να επαιτεί ακόμα και αν ήταν ακούσια εκ μέρους σας. 

Ο σκύλος μας μαθαίνει συνεχώς από εμάς και έχουμε την τάση να στέλνουμε πολλά μικτά μηνύματα. Όταν θέτετε κανόνες και όρια για το σκυλί σας θυμηθείτε να είστε συνεπείς. Μην τους αφήσετε να ξεφύγουν από το πρόγραμμα.

Έχοντας σαφή όρια και κανόνες διασφαλίζετε ότι ο σκύλος σας γνωρίζει ακριβώς τι πρέπει να κάνει και έτσι αποφεύγετε την απογοήτευση και την τιμωρία. Εάν δεν τους επιτρέπετε κάτι (π.χ. το άλμα στον καναπέ) βεβαιωθείτε ότι όλη η οικογένεια τηρεί αυτόν τον κανόνα.

Δώστε στο Σκυλί σας μια Ρουτίνα

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να κρατήσετε το σκυλί σας ευτυχισμένο είναι να του παρέχετε μια καθημερινή ρουτίνα. Θα νιώθουν πιο ασφαλείς γνωρίζοντας πότε είναι η ώρα του γεύματος, πότε θα βγουν έξω, πότε θα παίξουν και πότε θα είναι η καθημερινή τους βόλτα.

Τώρα όταν λέω δώστε στο σκυλί σας μια ρουτίνα, δεν εννοώ ότι πρέπει να αφιερώνετε 6 ώρες κάθε μέρα στην ώρα του παιχνιδιού. Μιλάω για μικρές μικρές δραστηριότητες διάσπαρτες όλη την ημέρα. Ένα παιχνίδι 5 λεπτών μετά το δείπνο, ένα γεμιστό Κονγκ το πρωί, μια βόλτα το βράδυ. Αυτά είναι τα είδη των δραστηριοτήτων που θα κάνουν διασκεδαστική την καθημερινότητα για τον σκύλο σας.

Βρείτε μια ρουτίνα για το σκυλί σας που περιλαμβάνει μερικά διασκεδαστικά πράγματα για να κάνουν κάθε μέρα. Μικρές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της ημέρας (όσο μικρές και αν φαίνονται) θα εμπλουτίσουν τη ζωή του σκύλου σας και θα σας βοηθήσουν να περιορίσετε τις προβληματικές συμπεριφορές που μπορεί να προκύψουν από την πλήξη.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:

Ανησυχώ για τον έξι ετών δασχούνδ μου που φαίνεται να είναι συνεχώς πεινασμένος και δυστυχώς έχει γίνει υπέρβαρος. Τι μπορώ να κάνω για να τον βοηθήσω να επανέλθει στο ιδανικό του βάρος;

Ανησυχώ για τον έξι ετών δασχούνδ μου που φαίνεται να είναι συνεχώς πεινασμένος και δυστυχώς έχει γίνει υπέρβαρος. Τι μπορώ να κάνω για να τον βοηθήσω να επανέλθει στο ιδανικό του βάρος;

Ερωτών: Ανησυχώ για τον έξι ετών δασχούνδ μου που φαίνεται να είναι συνεχώς πεινασμένος και δυστυχώς έχει γίνει υπέρβαρος. Τι μπορώ να κάνω για να τον βοηθήσω να επανέλθει στο ιδανικό του βάρος;   Η απάντηση του ιδρυτή και ειδικού μας, Imre Vargyas: ✔️ Ειδικός...

Διαβάστε Περισσότερα
Απόφραξη Εντέρου στα Σκυλιά (γενικές πληροφορίες)

Απόφραξη Εντέρου στα Σκυλιά (γενικές πληροφορίες)

Πολλά σκυλιά έχουν τη συνήθεια να τρώνε πράγματα που δεν προορίζονται για κατανάλωση. Αυτά τα αντικείμενα, γνωστά ως "ξένα σώματα", μπορεί να κολλήσουν στο εντερικό σύστημα. Η απόφραξη του εντέρου είναι μια ζωογόνος κατάσταση για τα σκυλιά και, δυστυχώς, είναι πιο...

Διαβάστε Περισσότερα
Ο νεαρός μου Βίζλα τρώει τακτικά γρασίδι. Τι πρέπει να κάνω;

Ο νεαρός μου Βίζλα τρώει τακτικά γρασίδι. Τι πρέπει να κάνω;

Ερωτών: Εδώ και δύο χρόνια παραγγέλνω από εσάς την ξηρά τροφή για σκύλους με ρύζι και αρνί του Ted και τα κονσερβοποιημένα για τον Βίζλα μου, ο οποίος είναι τώρα 3 ετών. Του αρέσουν πολύ και τα δύο. Το πρόβλημά μου είναι ότι δεν καταλαβαίνω γιατί τρώει επίσης γρασίδι....

Διαβάστε Περισσότερα
Επαληθεύτηκε ανεξάρτητα
646 κριτικές