Κάτσε

Είναι η πιο βασική εντολή και από τις πρώτες που διδάσκουν στα σκυλιά. Ζητώντας από ένα σκύλο να καθίσει διασφαλίζετε ότι θα είναι ήρεμος για το επόμενο μάθημα.

 

Εδώ

Άλλες φράσεις που χρησιμοποιούνται είναι κοίτα ή κοίτα με. Η εντολή για να εστιάσουν παρέχει στον ιδιοκτήτη την αμέριστη προσοχή του σκύλου. Είναι μία διαδικασία βήμα προς βήμα που αξίζει τον κόπο μόλις κατακτηθεί.

 

Κάτω

Μερικοί ιδιοκτήτες προτιμούν την εντολή ξάπλωσε, διότι προτιμούν τα σκυλιά τους να ξαπλώνουν αντί να κάθονται. Όποια ορολογία και αν χρησιμοποιείτε η εντολή πρέπει να είναι ξεκάθαρη.

 

Μείνε

Πολλοί ιδιοκτήτες αντί για μείνε χρησιμοποιούν την εντολή «περίμενε». Υπάρχουν σκύλοι που τη μαθαίνουν και άλλοι που δεν τα καταφέρνουν. Μερικοί θα κρατήσουν την εντολή μέχρι το σύνθημα της απελευθέρωσης, ανεξάρτητα από την ώρα που θα πρέπει να περιμένουν και άλλοι θα αναζητήσουν τον τρόπο απελευθέρωσης.

 

Άστο

Περιστασιακά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένας αρνητικός ήχος αντί για λέξεις. Είναι καλό για τα σκυλιά που χρειάζονται περισσότερη βοήθεια με τα όρια. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να προστατεύσετε τις παντόφλες, τις γάτες και τα λούτρινα ζωάκια σας. Μερικοί ιδιοκτήτες τη χρησιμοποιούν ενώ περπατούν με λουρί για να αποφύγουν μια επίθεση.

 

Πέτα το

Για τα σκυλιά που δυσκολεύονται με την εντολή «Άστο», είναι μονόδρομος να μπει στο παιχνίδι η εντολή αυτή.

 

Μη

Δεν επιτρέπεται πια να σκαρφαλώνει στους πάγκους της κουζίνας! Όταν ο σκύλος σκαρφαλώνει σε έπιπλα, αυτή η εντολή είναι πολύ χρήσιμη ώστε να γνωρίζει ότι δεν είναι εντάξει αυτή του η πράξη.

 

Πάμε

Τα σκυλιά πρέπει να πηγαίνουν με τα αφεντικά τους. Τα σκυλιά με κυριαρχικές προσωπικότητες θα εκμεταλλευτούν έναν ιδιοκτήτη που για να περάσει από ένα στενό μέρος δε θα θελήσει να τα σηκώσει. Διδάσκοντάς τους να μετακινούνται όταν τους ζητηθεί, τους επιτρέπει να γνωρίζουν ποιος έχει τον έλεγχο.

 

 Έλα

Αυτή είναι μια ακόμα εντολή που μερικοί σκύλοι καταλαβαίνουν και μερικοί άλλοι όχι. Η συνεχής εκπαίδευση καθημερινά θα βοηθήσει στην ευκολότερη εκμάθηση της εντολής.

 

Στη Θέση σου

Κάποια άλλη φράση που μπορεί να χρησιμοποιηθεί είναι το πήγαινε, στο σπίτι σου ή μακριά. Πρέπει να ξεκαθαριστεί αυτή η εντολή, ώστε να μην υπάρξει χάος. Ο σκύλος μπορεί να αγχωθεί και να μη ξέρει που να πάει. Η προτροπή να πάει στο χώρο του ξεκαθαρίζει την πρόθεσή σας και βοηθά εσάς και το σκυλάκι σας. Ο ιδιαίτερος χώρος θα μπορούσε να είναι ένα κλουβί, ένα κρεβάτι ή ακόμα και η κουβέρτα τους. Εφόσον ο σκύλος αισθάνεται ασφαλής στο «σημείο» του, αυτό το σύνθημα είναι εύκολο και αποτελεσματικό.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:

Αναρωτιέμαι αν το λεγόμενο κόκκαλο λευκού χοίρου μπορεί να δοθεί σε ημίαιμο Labrador-German Shepherd-Visla;

Αναρωτιέμαι αν το λεγόμενο κόκκαλο λευκού χοίρου μπορεί να δοθεί σε ημίαιμο Labrador-German Shepherd-Visla;

Ερωτών: Αναρωτιέμαι αν το λεγόμενο λευκό κόκκαλο χοίρου μπορεί να δοθεί σε ένα ημίαιμο Labrador-German Shepherd-Vizsla; Ο σκύλος είναι 38 κιλά, λατρεύει τα κόκαλα, αλλά τρέφεται μόνο υποαλλεργική ξηρή τροφή.   Η απάντηση του ιδρυτή και ειδικού μας, Imre Vargyas:...

Διαβάστε Περισσότερα
6 Λόγοι για να Βγάζετε Βόλτα τον Σκύλο σας

6 Λόγοι για να Βγάζετε Βόλτα τον Σκύλο σας

Βόλτα με το σκύλο- δύο φορές την ημέρα- είναι συνήθως η πιο ωραία στιγμή της ημέρας μου. Λατρεύω τον ήρεμο χρόνο που περνώ με το σκυλί μου και την άσκηση που μας προσφέρει.   6 Λόγοι να Βγάζετε Βόλτα το Σκύλο σας Τακτικά, όχι μόνο τον Ιανουάριο Ο Ιανουάριος είναι...

Διαβάστε Περισσότερα
Χειμερινές Βόλτες: Συμβουλές Περιποίησης Σκύλων Μετά από μία Βόλτα στο Κρύο

Χειμερινές Βόλτες: Συμβουλές Περιποίησης Σκύλων Μετά από μία Βόλτα στο Κρύο

Ακόμα και τους πιο παγωμένους μήνες του χειμώνα, ο αγαπημένος σκυλάκος θα πρέπει να παραμείνει σωματικά δραστήριος μέσω της τακτικής βόλτας. Άλλωστε οι βόλτες και η περιποίηση τους είναι μεγίστης σημασίας. Η σωματική δραστηριότητα όχι μόνο τους βοηθάει να παραμείνουν...

Διαβάστε Περισσότερα