Κάτσε

Είναι η πιο βασική εντολή και από τις πρώτες που διδάσκουν στα σκυλιά. Ζητώντας από ένα σκύλο να καθίσει διασφαλίζετε ότι θα είναι ήρεμος για το επόμενο μάθημα.

 

Εδώ

Άλλες φράσεις που χρησιμοποιούνται είναι κοίτα ή κοίτα με. Η εντολή για να εστιάσουν παρέχει στον ιδιοκτήτη την αμέριστη προσοχή του σκύλου. Είναι μία διαδικασία βήμα προς βήμα που αξίζει τον κόπο μόλις κατακτηθεί.

 

Κάτω

Μερικοί ιδιοκτήτες προτιμούν την εντολή ξάπλωσε, διότι προτιμούν τα σκυλιά τους να ξαπλώνουν αντί να κάθονται. Όποια ορολογία και αν χρησιμοποιείτε η εντολή πρέπει να είναι ξεκάθαρη.

 

Μείνε

Πολλοί ιδιοκτήτες αντί για μείνε χρησιμοποιούν την εντολή «περίμενε». Υπάρχουν σκύλοι που τη μαθαίνουν και άλλοι που δεν τα καταφέρνουν. Μερικοί θα κρατήσουν την εντολή μέχρι το σύνθημα της απελευθέρωσης, ανεξάρτητα από την ώρα που θα πρέπει να περιμένουν και άλλοι θα αναζητήσουν τον τρόπο απελευθέρωσης.

 

Άστο

Περιστασιακά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένας αρνητικός ήχος αντί για λέξεις. Είναι καλό για τα σκυλιά που χρειάζονται περισσότερη βοήθεια με τα όρια. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να προστατεύσετε τις παντόφλες, τις γάτες και τα λούτρινα ζωάκια σας. Μερικοί ιδιοκτήτες τη χρησιμοποιούν ενώ περπατούν με λουρί για να αποφύγουν μια επίθεση.

 

Πέτα το

Για τα σκυλιά που δυσκολεύονται με την εντολή «Άστο», είναι μονόδρομος να μπει στο παιχνίδι η εντολή αυτή.

 

Μη

Δεν επιτρέπεται πια να σκαρφαλώνει στους πάγκους της κουζίνας! Όταν ο σκύλος σκαρφαλώνει σε έπιπλα, αυτή η εντολή είναι πολύ χρήσιμη ώστε να γνωρίζει ότι δεν είναι εντάξει αυτή του η πράξη.

 

Πάμε

Τα σκυλιά πρέπει να πηγαίνουν με τα αφεντικά τους. Τα σκυλιά με κυριαρχικές προσωπικότητες θα εκμεταλλευτούν έναν ιδιοκτήτη που για να περάσει από ένα στενό μέρος δε θα θελήσει να τα σηκώσει. Διδάσκοντάς τους να μετακινούνται όταν τους ζητηθεί, τους επιτρέπει να γνωρίζουν ποιος έχει τον έλεγχο.

 

 Έλα

Αυτή είναι μια ακόμα εντολή που μερικοί σκύλοι καταλαβαίνουν και μερικοί άλλοι όχι. Η συνεχής εκπαίδευση καθημερινά θα βοηθήσει στην ευκολότερη εκμάθηση της εντολής.

 

Στη Θέση σου

Κάποια άλλη φράση που μπορεί να χρησιμοποιηθεί είναι το πήγαινε, στο σπίτι σου ή μακριά. Πρέπει να ξεκαθαριστεί αυτή η εντολή, ώστε να μην υπάρξει χάος. Ο σκύλος μπορεί να αγχωθεί και να μη ξέρει που να πάει. Η προτροπή να πάει στο χώρο του ξεκαθαρίζει την πρόθεσή σας και βοηθά εσάς και το σκυλάκι σας. Ο ιδιαίτερος χώρος θα μπορούσε να είναι ένα κλουβί, ένα κρεβάτι ή ακόμα και η κουβέρτα τους. Εφόσον ο σκύλος αισθάνεται ασφαλής στο «σημείο» του, αυτό το σύνθημα είναι εύκολο και αποτελεσματικό.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:

Ο σκύλος μου έχει μαλακά κόπρανα εδώ και 3 μήνες, τρώει σκυλοτροφή και ξύνει τα μπροστινά του πόδια. Τι πρέπει να κάνω;

Ο σκύλος μου έχει μαλακά κόπρανα εδώ και 3 μήνες, τρώει σκυλοτροφή και ξύνει τα μπροστινά του πόδια. Τι πρέπει να κάνω;

Ερωτών: Ο σκύλος μου έχει μαλακά κόπρανα εδώ και 3 μήνες, τρώει σκυλοτροφή και ξύνει τα μπροστινά του πόδια.   Η απάντηση του ιδρυτή και ειδικού μας, Imre Vargyas: ✔️ Ειδικός διατροφής σκύλων που αφιέρωσε τη ζωή του στην πρόληψη των τροφικών αλλεργιών στους...

Διαβάστε Περισσότερα
Διατροφή σκύλων ανάλογα με την ηλικία: Οδηγός διατροφής προσαρμοσμένος στις ηλικιακές ιδιαιτερότητες.

Διατροφή σκύλων ανάλογα με την ηλικία: Οδηγός διατροφής προσαρμοσμένος στις ηλικιακές ιδιαιτερότητες.

Η διατροφή των σκύλων είναι κρίσιμος παράγοντας για την υγεία και την ευημερία τους, και όπως στους ανθρώπους, έτσι και στους σκύλους απαιτείται μια διατροφή προσαρμοσμένη στις αλλαγές της ηλικίας. Σκύλοι διαφόρων ηλικιών έχουν διαφορετικές διατροφικές ανάγκες, τις...

Διαβάστε Περισσότερα
Πρόληψη της παχυσαρκίας στα σκυλιά: Οδηγός για την αποφυγή και διαχείριση του υπερβολικού βάρους

Πρόληψη της παχυσαρκίας στα σκυλιά: Οδηγός για την αποφυγή και διαχείριση του υπερβολικού βάρους

Η πρόληψη της παχυσαρκίας στα σκυλιά είναι ουσιαστική για την εξασφάλιση μιας μακράς και υγιούς ζωής. Η κατάλληλη διατροφή, η τακτική άσκηση και η συνεχής παρακολούθηση της υγείας είναι κρίσιμα στοιχεία αυτής της διαδικασίας. Είναι σημαντικό να παρέχουμε μια...

Διαβάστε Περισσότερα
Επαληθεύτηκε ανεξάρτητα
638 κριτικές