Κάτσε

Είναι η πιο βασική εντολή και από τις πρώτες που διδάσκουν στα σκυλιά. Ζητώντας από ένα σκύλο να καθίσει διασφαλίζετε ότι θα είναι ήρεμος για το επόμενο μάθημα.

 

Εδώ

Άλλες φράσεις που χρησιμοποιούνται είναι κοίτα ή κοίτα με. Η εντολή για να εστιάσουν παρέχει στον ιδιοκτήτη την αμέριστη προσοχή του σκύλου. Είναι μία διαδικασία βήμα προς βήμα που αξίζει τον κόπο μόλις κατακτηθεί.

 

Κάτω

Μερικοί ιδιοκτήτες προτιμούν την εντολή ξάπλωσε, διότι προτιμούν τα σκυλιά τους να ξαπλώνουν αντί να κάθονται. Όποια ορολογία και αν χρησιμοποιείτε η εντολή πρέπει να είναι ξεκάθαρη.

 

Μείνε

Πολλοί ιδιοκτήτες αντί για μείνε χρησιμοποιούν την εντολή «περίμενε». Υπάρχουν σκύλοι που τη μαθαίνουν και άλλοι που δεν τα καταφέρνουν. Μερικοί θα κρατήσουν την εντολή μέχρι το σύνθημα της απελευθέρωσης, ανεξάρτητα από την ώρα που θα πρέπει να περιμένουν και άλλοι θα αναζητήσουν τον τρόπο απελευθέρωσης.

 

Άστο

Περιστασιακά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένας αρνητικός ήχος αντί για λέξεις. Είναι καλό για τα σκυλιά που χρειάζονται περισσότερη βοήθεια με τα όρια. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να προστατεύσετε τις παντόφλες, τις γάτες και τα λούτρινα ζωάκια σας. Μερικοί ιδιοκτήτες τη χρησιμοποιούν ενώ περπατούν με λουρί για να αποφύγουν μια επίθεση.

 

Πέτα το

Για τα σκυλιά που δυσκολεύονται με την εντολή «Άστο», είναι μονόδρομος να μπει στο παιχνίδι η εντολή αυτή.

 

Μη

Δεν επιτρέπεται πια να σκαρφαλώνει στους πάγκους της κουζίνας! Όταν ο σκύλος σκαρφαλώνει σε έπιπλα, αυτή η εντολή είναι πολύ χρήσιμη ώστε να γνωρίζει ότι δεν είναι εντάξει αυτή του η πράξη.

 

Πάμε

Τα σκυλιά πρέπει να πηγαίνουν με τα αφεντικά τους. Τα σκυλιά με κυριαρχικές προσωπικότητες θα εκμεταλλευτούν έναν ιδιοκτήτη που για να περάσει από ένα στενό μέρος δε θα θελήσει να τα σηκώσει. Διδάσκοντάς τους να μετακινούνται όταν τους ζητηθεί, τους επιτρέπει να γνωρίζουν ποιος έχει τον έλεγχο.

 

 Έλα

Αυτή είναι μια ακόμα εντολή που μερικοί σκύλοι καταλαβαίνουν και μερικοί άλλοι όχι. Η συνεχής εκπαίδευση καθημερινά θα βοηθήσει στην ευκολότερη εκμάθηση της εντολής.

 

Στη Θέση σου

Κάποια άλλη φράση που μπορεί να χρησιμοποιηθεί είναι το πήγαινε, στο σπίτι σου ή μακριά. Πρέπει να ξεκαθαριστεί αυτή η εντολή, ώστε να μην υπάρξει χάος. Ο σκύλος μπορεί να αγχωθεί και να μη ξέρει που να πάει. Η προτροπή να πάει στο χώρο του ξεκαθαρίζει την πρόθεσή σας και βοηθά εσάς και το σκυλάκι σας. Ο ιδιαίτερος χώρος θα μπορούσε να είναι ένα κλουβί, ένα κρεβάτι ή ακόμα και η κουβέρτα τους. Εφόσον ο σκύλος αισθάνεται ασφαλής στο «σημείο» του, αυτό το σύνθημα είναι εύκολο και αποτελεσματικό.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:

Ποια τροφή θα ήταν η καλύτερη για τη Λούνα και τον Μέρλιν, τα δύο τσιουάουα;

Ποια τροφή θα ήταν η καλύτερη για τη Λούνα και τον Μέρλιν, τα δύο τσιουάουα;

Ερωτών: Θα ήθελα να ρωτήσω τι ξηρά τροφή προτείνετε για το τσιουάουα μου, τη Λούνα. Είναι δύο ετών, ζυγίζει 2,30 κιλά, δεν τρώει κοτόπουλο, θα ήθελα μια υποαλλεργική ξηρά τροφή, με πολλές βιταμίνες και προστασία για τις αρθρώσεις. Το πρωί τρώει μαγειρεμένο φαγητό, το...

Διαβάστε Περισσότερα
Έτοιμοι για τον Δεύτερο Σκύλο; 7 Συμβουλές που Πρέπει Οπωσδήποτε να Λάβετε Υπόψη!

Έτοιμοι για τον Δεύτερο Σκύλο; 7 Συμβουλές που Πρέπει Οπωσδήποτε να Λάβετε Υπόψη!

Η άφιξη ενός νέου σκύλου είναι πάντα ένα συναρπαστικό γεγονός για την οικογένεια. Ωστόσο, σε ένα νοικοκυριό με περισσότερους από έναν σκύλους, είναι σημαντικό να σκεφτείτε πολλούς παράγοντες για να είναι η συμβίωση αρμονική και ευτυχισμένη για όλους. Παρακάτω αναλύω...

Διαβάστε Περισσότερα
Είναι σε κίνδυνο τα αυτιά του σκύλου σας; Έτσι θα αποτρέψετε τις φλεγμονές το καλοκαίρι!

Είναι σε κίνδυνο τα αυτιά του σκύλου σας; Έτσι θα αποτρέψετε τις φλεγμονές το καλοκαίρι!

Ο καθαρισμός των αυτιών του σκύλου είναι ένα από τα πιο σημαντικά, αλλά συχνά παραμελημένα μέρη της περιποίησης. Τα καθαρά αυτιά δεν εξασφαλίζουν μόνο την άνεση και την ευημερία του σκύλου, αλλά βοηθούν επίσης στην πρόληψη των δυσάρεστων και επώδυνων φλεγμονών των...

Διαβάστε Περισσότερα
Επαληθεύτηκε ανεξάρτητα
654 κριτικές