Ερωτών:

Θα ήθελα να ρωτήσω τι μπορώ να κάνω με το πολύ επιλεκτικό σκυλάκι μου που τρώει άσχημα. Η Παμίκα είναι ένα Μπισόν Χαβανέζ που ζει με δύο συνηθισμένες γάτες. Δεν έχει αγαπημένο φαγητό και, τις περισσότερες φορές, δεν είναι πρόθυμη να φάει το ίδιο φαγητό δεύτερη φορά. Ποτέ δεν έχω χρησιμοποιήσει φθηνή τροφή, έχω αγοράσει και από εσάς, αλλά δεν το έφαγε. Μήπως χρειάζεται κάποιο διεγερτικό της όρεξης; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντησή σας!

Έχετε κι εσείς ερωτήσεις σχετικά με τον σκύλο σας;

Είτε πρόκειται για διατροφή, συμπεριφορά, κουτάβια ή ηλικιωμένους σκύλους, μπορούμε να σας βοηθήσουμε σε όλα. Κάντε την ερώτησή σας εδώ και ίσως την απαντήσουμε στην επόμενη ανάρτηση του ιστολογίου μας.

Η απάντηση του ιδρυτή και ειδικού μας, Imre Vargyas:

✔️ Ειδικός διατροφής σκύλων που αφιέρωσε τη ζωή του στην πρόληψη των τροφικών αλλεργιών στους σκύλους
✔️ 5+ χρόνια εμπειρίας στην παρασκευή σκυλοτροφών, υπεύθυνος για την σίτιση σχεδόν 20.000+ σκύλων ετησίως
✔️ Ειδικός Διατροφής Σκύλων αναγνωρισμένος από το βρετανικό CPD

——————–

Αγαπητέ Κηδεμόνα,

Είμαι πολύ χαρούμενος που απευθύνθηκες σε μένα με την ερώτησή σου σχετικά με την επιλεκτικότητα της Παμίκα. Τα σκυλάκια της φυλής Μπισόν Χαβανέζ έχουν πραγματικά την τάση να είναι επιλεκτικά και η παρουσία γατών στο σπίτι δεν διευκολύνει την κατάσταση. Επιτρέψτε μου να σας δώσω μερικές συμβουλές για το πώς να αυξήσετε την όρεξη της Παμίκα και να βρείτε την κατάλληλη τροφή για αυτήν.

 

Γιατί δεν τρώει ο σκύλος;

Συχνά συμβαίνει ότι τα σκυλιά, αν έχουν την επιλογή, προτιμούν το μαγειρεμένο φαγητό αντί για την ξηρά τροφή. Δεδομένου ότι το Μπισόν Χαβανέζ είναι ένας πολύ μικρόσωμος σκύλος, μπορεί να συμβεί να μαζεύει πάρα πολλά “ψίχουλα” κατά τη διάρκεια της ημέρας, κάτι που μπορεί να τον χορταίνει. Σε τέτοιους μικρόσωμους σκύλους είναι ιδιαίτερα σημαντικό να προσέχουμε την πρόσληψη θερμίδων, επειδή μπορούν εύκολα να γίνουν υπέρβαροι. Επιπλέον, η φυλή Μπισόν είναι όλο και πιο επιρρεπής στις αλλεργίες, ειδικά στο κοτόπουλο, στη γλουτένη του σιταριού και σε διάφορες γύρεις.

 

Συμβουλές για τη διατροφή των επιλεκτικών σκύλων:

  1. Ποικιλία στο μπολ: Τα σκυλιά επίσης αγαπούν τη ποικιλία στη διατροφή τους. Αν η Παμίκα δεν είναι πρόθυμη να φάει το ίδιο φαγητό δύο φορές, δοκιμάστε διάφορες γεύσεις ξηράς τροφής και υγρής τροφής. Στην προσφορά της CricksyDog θα βρείτε πολλές νόστιμες επιλογές.
  2. Σάλτσες και συμπληρώματα: Μερικές φορές μια μικρή επιπλέον γεύση μπορεί να κάνει θαύματα. Σας προτείνω τη σάλτσα CricksyDog Mr. Easy “original” που κάνει κάθε ξηρά τροφή ακαταμάχητη. Μόνο μερικές σταγόνες, και η Παμίκα θα τρώει την κανονική τροφή της με μεγαλύτερο ενθουσιασμό.
  3. Υποαλλεργικές τροφές: Αν η Παμίκα είναι ευαίσθητη σε ορισμένα συστατικά, αξίζει να δοκιμάσετε υποαλλεργικές τροφές. Η CricksyDog Juliet Υποαλλεργική Ξηρά Τροφή με Βοδινό συνιστάται ιδιαίτερα για μικρόσωμους σκύλους, όπως η Παμίκα.
  4. Ρουτίνα σίτισης: Προσπαθήστε να εισαγάγετε σταθερούς χρόνους σίτισης και μην αφήνετε την τροφή στο μπολ για πολύ ώρα. Αν η Παμίκα δεν φάει μέσα σε 20-30 λεπτά, αφαιρέστε το μπολ και προσφέρετέ της ξανά στην επόμενη ώρα σίτισης. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη εκτίμηση των γευμάτων.

 

Τελικές σκέψεις

Η χρήση διεγερτικών όρεξης μπορεί επίσης να είναι μια επιλογή, αλλά πρώτα αξίζει να προσπαθήσετε να αυξήσετε το ενδιαφέρον της Παμίκα για το φαγητό με φυσικό τρόπο. Η ποικιλόμορφη διατροφή, οι νόστιμες σάλτσες και οι υποαλλεργικές τροφές μπορούν να βοηθήσουν ώστε η Παμίκα να απολαμβάνει ξανά το φαγητό.

Εάν αυτές οι μέθοδοι δεν λειτουργούν, είναι καλό να συμβουλευτείτε έναν κτηνίατρο. Ο κτηνίατρος μπορεί να βοηθήσει να αποκλείσετε τυχόν προβλήματα υγείας που μπορεί να επηρεάζουν την όρεξη της Παμίκα, όπως διαταραχές του πεπτικού συστήματος ή αλλεργίες. Ο κτηνίατρος μπορεί επίσης να προσφέρει εξατομικευμένες συμβουλές για την κατάλληλη διατροφή και πιθανά διεγερτικά της όρεξης.

Ελπίζω αυτές οι συμβουλές να βοηθήσουν ώστε η Παμίκα να απολαμβάνει ξανά το φαγητό με χαρά και υγεία. Αν έχεις περαιτέρω ερωτήσεις, μην διστάσεις να γράψεις ξανά. Σου εύχομαι η Παμίκα να βρει το αγαπημένο της φαγητό το συντομότερο δυνατό!

Επαληθεύτηκε ανεξάρτητα
670 κριτικές