Ερωτών:

Το κουτάβι μου τρώει πολύ γρήγορα το φαγητό του. Καταπίνει το δείπνο του σχεδόν χωρίς να το μασήσει. Τι μπορώ να κάνω; Ο Άραμις είναι ένα νεαρό κόκερ σπάνιελ. Μετά τον βραδινό περίπατο, όταν παίρνει την ημερήσια δόση του, εξαφανίζεται σε λίγα δευτερόλεπτα όλο το φαγητό του. Συχνά επαναφέρει τα στοιχεία της τροφής που παραμένουν ολόκληρα και μετά τα ξανατρώει. Σκέφτηκα ότι με τον καιρό θα βελτιωθεί και θα μάθει να τρώει σωστά, αλλά δεν βλέπω καμία αλλαγή.

 

Η απάντηση του ιδρυτή και ειδικού μας, Imre Vargyas:

✔️ Ειδικός διατροφής σκύλων που αφιέρωσε τη ζωή του στην πρόληψη των τροφικών αλλεργιών στους σκύλους
✔️ 5+ χρόνια εμπειρίας στην παρασκευή σκυλοτροφών, υπεύθυνος για την σίτιση σχεδόν 20.000+ σκύλων ετησίως
✔️ Ειδικός Διατροφής Σκύλων αναγνωρισμένος από το βρετανικό CPD

——————–

Αγαπητέ Κηδεμόνα,

Για τον Άραμις, είναι σημαντικό να επιβραδύνουμε το ρυθμό των γευμάτων του, καθώς η γρήγορη κατανάλωση τροφής μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα πέψης και ακόμη και σε επικίνδυνη στρέψη του εντέρου. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με διάφορους τρόπους:

1. Χρήση ειδικού μπολ ταΐσματος: Αυτά τα μπολ, γνωστά ως αντι-λαίμαργα μπολ, σχεδιάζονται ειδικά για να μειώνουν την ταχύτητα τροφής των σκύλων. Έχουν λαβυρινθώδη σχεδίαση που απαιτεί περισσότερο χρόνο από τον σκύλο για να πάρει το φαγητό του. Έτσι, ο Άραμις θα αναγκαστεί να τρώει πιο αργά, βοηθώντας την πέψη και μειώνοντας τον κίνδυνο πνιγμού, υπερφαγίας και διαταραχών της πέψης. Κατά την επιλογή του κατάλληλου μπολ, είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη το μέγεθος και η σχεδίαση του.

2. Μεγαλύτερα σωματίδια τροφής: Αξίζει επίσης να σκεφτείτε αν το μέγεθος των σωματιδίων της τροφής που τρώει ο Άραμις είναι κατάλληλο. Για παράδειγμα, το προϊόν Υποαλλεργική αρνίσια τροφή Ted από τη σειρά προϊόντων CricksyDog έχει μέση διάμετρο σωματιδίου 1.4 εκατοστά. Για ένα κόκερ σπάνιελ σαν τον Άραμις, αυτό θα μπορούσε να τον βοηθήσει να τρώει πιο αργά, καθώς απαιτεί περισσότερη προσπάθεια για να μασήσει.

3. Αύξηση της συχνότητας των γευμάτων: Εάν είναι δυνατόν, να λαμβάνει μικρότερες ποσότητες τροφής πολλές φορές την ημέρα, έτσι ώστε να μην είναι πολύ πεινασμένος και πιθανότατα να τρώει πιο αργά. Συνήθως συνιστώ δύο γεύματα την ημέρα, ώστε μετά το σκυλί να έχει την ευκαιρία να ξεκουραστεί. Έτσι, δεν επιβαρύνουμε το στομάχι του με μια πολύ μεγάλη ποσότητα τροφής μονομιάς και μειώνεται ο κίνδυνος γαστρικής διάστρεψης.

4. Δημιουργία ήσυχου χώρου για το φαγητό: Εάν υπάρχουν περισσότεροι σκύλοι στο νοικοκυριό, είναι σημαντικό να παρέχεται ξεχωριστός χώρος για το φαγητό σε κάθε έναν. Αυτό μπορεί να βοηθήσει τον Άραμις να μην νιώθει την ανάγκη να ανταγωνίζεται για την τροφή, κάτι που συχνά οδηγεί στο να τρώει πολύ γρήγορα. Τοποθετήστε το μπολ του φαγητού σε έναν τόπο όπου μπορεί να τρώει ήρεμα και ανενόχλητα, μακριά από τα πιάτα των άλλων σκύλων. Αυτό μπορεί να μειώσει το στρες και να βοηθήσει στη δημιουργία ενός υγιούς ρυθμού τροφής.

5. Εξετάστε τη ρουτίνα μετά το δείπνο: Αξίζει να παρατηρήσουμε τι συμβαίνει μετά το φαγητό του Άραμις. Εάν τον αφήνουμε μόνο του αμέσως μετά το δείπνο, μπορεί ο Άραμις να τρώει γρήγορα για να περάσει περισσότερο χρόνο με τον ιδιοκτήτη του. Προσπαθήστε να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο μαζί του μετά το φαγητό, είτε με ένα απλό χάδι είτε με κοινή ήσυχη ανάπαυση. Αυτό μπορεί να βοηθήσει τον Άραμις να καταλάβει ότι δεν χρειάζεται να βιάζεται να τελειώσει το φαγητό του, καθώς θα έχει την ευκαιρία να είναι με τον ιδιοκτήτη του και μετά.

Είναι επίσης σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι η τροφή που επιλέγετε είναι κατάλληλη για τον Άραμις. Οι φόρμουλες για σκύλους με ευαίσθητο στομάχι, όπως τα υποαλλεργικά τρόφιμα της CricksyDog, μπορεί επίσης να βοηθήσουν στην αποφυγή προβλημάτων πέψης, καθώς συνήθως περιέχουν εύπεπτα συστατικά.

Ελπίζω αυτές οι συμβουλές να βοηθήσουν τον Άραμις να αναπτύξει πιο ήρεμες και υγιείς διατροφικές συνήθειες. Εάν έχετε περαιτέρω ερωτήσεις, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!

Επαληθεύτηκε ανεξάρτητα
646 κριτικές